FERRERO ROCHER CAKE

We weten allemaal wel hoe lekker de Ferrero Rocher bonbons zijn, dus ik hoef jullie denk ik ook niet te vertellen hoe onwijs lekker deze Ferrero Rocher cake is! Afgelopen week bracht ik mijn schoonouders een bezoekje en nam ik deze Ferrero Rocher cake mee en je kunt je denk ik wel voorstellen dat dit lekkers binnen een mum van tijd op was, haha! De chocoladecake is zo lekker smeuïg en de heerlijke zachte room waarmee de cake gevuld is zorgt voor de perfecte combinatie. Oh wat gaat dit recept vele gelukkig maken!

Ingrediënten (15 personen)
.
Chocoladecake:
..
  • 4 eieren
  • 180 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 180 ml melk
  • 180 gr. bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 4 etl. cacaopoeder
Room vulling:
..
  • 250 ml slagroom
  • 1.5 etl. basterdsuiker
  • 200 gr. zachte roomkaas
  • 1.5 etl. basterdsuiker
Chocolade ganache:
..
  • 200 gr. melkchocolade
  • 150 ml slagroom
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Mix de eieren met de kristalsuiker en de vanillesuiker mooi luchtig. Giet de zonnebloemolie erbij en mix het nog eens samen. Zeef de bloem, bakpoeder en de cacaopoeder bij het beslag en giet giet de melk erbij. Mix het geheel samen op lage snelheid. bij en mix het geheel samen op de lage snelheid.

Stap 2.
.

Vet de bakvorm in met zonnebloemolie en bestuif de bakvorm met een laagje bloem. Klop de overtollige bloem eruit en giet het beslag in de bakvorm. Strijk het beslag glad en bak de cake in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 30 a 40 minuten gaar. Haal de chocoladecake uit de oven en laat de cake volledig afkoelen op een rooster. 

IMG_6847

Stap 3.
.

Schep de roomkaas uit het kuipje, voeg de basterdsuiker erbij en roer het flink samen tot een glad mengsel zonder klontjes. Giet de slagroom in een aparte kom en mix de slagroom met de basterdsuiker ietsjes stijf. Voeg het roomkaas mengsel erbij en vouw de roomkaas met een spatel door de slagroom. Dek de kom af en zet deze voor 10 minuten in de koelkast.

Stap 4.
.

Haal de afgekoelde chocoladecake uit de vorm en snijd deze horizontaal doormidden. Schep het room mengsel op de eerste laag en strijk deze glad. Plaats de tweede laag bovenop en druk deze voorzichtig aan. Breek de chocolade in een steelpannetje en giet de slagroom erbij. Roer het samen en laat de chocolade op zacht vuur smelten. Wanneer de chocolade ganache dikker begint te worden en de chocolade is gesmolten verwijder je het steelpannetje van het vuur. Laat de chocolade ganache afkoelen en je zult zien dat de chocolade ganache dikker wordt. Giet dan de afgekoelde ganache bovenop en aan de zijkanten van de cake en strijk het glad met de spatel. Snijd de cake vervolgens in stukken en garneer elke stuk met een lekkere Ferrero Rocher Bonbon.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima of #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima IMG_7000

260 antwoorden
  1. Yamina
    Yamina zegt:

    Hi Fatima, ik wachtte zo lang op dit recept. Waarschijnlijk was het niet lang maar gevoelsmatig wel haha. Ik wil deze cake namelijk graag uitproberen. Ik had nog wel een vraagje. Hoe groot is de bakblik die je hebt gebruikt?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Yamina,

      Nou lieverd het duurde wel lang hoor!(ik heb het wat drukjes gehad haha!) Maar goed het recept staat er, dus je kunt lekker aan de slag! Ik ga vanavond even voor je kijken wat de afmetingen zijn hoor. Je kunt ook een ronde vorm gebruiken als je dat wilt, bijvoorbeeld van 24 cm of 26 cm?

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
      • Yamina
        Yamina zegt:

        Hi Fatima super lief van je, een ronde bakblik heb ik wel thuis liggen. Maar de vorm die jij hebt gebruikt vind ik zo mooi! Ik ben begonnen met dieeten maar hier ga ik dus echt een uitzondering voor maken

    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Yamina,

      Ik zou nog even bij je terugkomen voor de afmeting an de bakvorm. Ik gebruik de rechthoekige bakvorm van de Hema met de afmeting 35×24 cm. De prijs van de bakvorm is 8.- euro.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Sab,

      Ik zou nog even bij je terugkomen voor de afmeting an de bakvorm. Ik gebruik de rechthoekige bakvorm van de Hema met de afmeting 35×24 cm. De prijs van de bakvorm is 8.- euro.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
      • Souhailla
        Souhailla zegt:

        Hey Fatima ik heb enkel een rechthoekige van 39op 27cm wat moet ik dan juist vermeerderen van ingrediënten?

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hi Souhaila,

        Ik zou dan de ingrediënten voor de Chocoladecake verdubbelen. Mocht je een extra roomlaag willen, dan kun je die ingrediënten ook verdubbelen.

  2. Saïda
    Saïda zegt:

    Ziet er heerlijk uit fatima. Deze ga ik zeer binnenkort maken Insha Allah. Maar volgens mij is de kaas roomkaas, toch? Ziet er niet uit als smeerkaas ?

    Beantwoorden
  3. Fatima
    Fatima zegt:

    Salaam Faatje, onwijs bedankt voor het delen! Ik ga het recept Inscha’Allah uit proberen. Is het smeerkaas of roomkaas wat je gebruikt hebt? Ik denk zelf roomkaas, aangezien de consistentie beter past bij de slagroom? maar goed je weet maar nooit.

    Bedankt alvast voor het reageren!

    Liefs Fatima

    Beantwoorden
  4. Fatima
    Fatima zegt:

    Lieve lieve Fatima,

    Ik had je onlangs gemaild voor dit recept, ik was een beetje ongeduldig?. Super super bedankt voor het delen. Ik ga het VANDAAG meteen proberen te maken. Je motiveerd me echt met al deze lekkere recepten van je Masha Allah! Ga zo door❤️

    Beantwoorden
  5. Aleksandra
    Aleksandra zegt:

    Ik heb een lekker ferrero rocher taart recept van een franse site☺️! Daar doen ze oa gemalen hazelnoot door het beslag?

    Beantwoorden
  6. Hiba
    Hiba zegt:

    Salam alikomfatima,
    Heerlijk zo een recept ga het ook vandaag uitproberen. Ik heb idd ook een vraag over de smeerkaas. Het ziet eruit als versekaas. Omdat het niet echt plakt is dat het ? want dan heb ik dst thuis.

    Liefs Hiba

    Beantwoorden
  7. Youssra
    Youssra zegt:

    Hey Fatima,

    Van waar kan ik de cacao poeder halen die jij gebruikt? En je recepten zijn top!! Ik ben pas 14 jaar en ik hou er nu al van om in de keuken te staan vooral door jou overheerlijke recepten?

    Beantwoorden
  8. Sanaa
    Sanaa zegt:

    Salaam Fatima,

    Ik ben net je recept aan het uitproberen alleen kan ik nergens vinden wanneer ik de melk (180ml) moet toevoegen!
    So please some help 😀

    Beantwoorden
  9. Oemmie
    Oemmie zegt:

    Salaam aleykum!

    Ik ben de cake aan het maken, bedankt voor de goede uitleg. Tijdens de video was je de stap vergeten van de ferrero rocher door het beslag. Gelukkig las ik ook de beschrijving er nog bij. In de beschrijving was je de melk vergeten toe te voegen, dus dat zag ik gelukkig weer in het filmpje. Tot nu toe gaat het goed. De cake is aan het afkoelen en de roomvulling is aan het opstijven in de koelkast. Helaas was ik chocolade vergeten maar ik heb gelukkig 2 pakjes chocolade glazuur van dr. Oetker dus die ga ik eroverheen gieten. Hoop dat dat ook mooi wordt! Als het helemaa af is zal ik een foto opsturen. Groetjes!

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Oemmie,

      Klopt, in de video ben ik die stap vergeten te filmen maar ik heb het erbij vermeld haha. En in het recept ben ik vergeten de melk aan te geven(maar die staat er nu ook bij.)soms ben ik iets te enthousiast en snel haha! Ik hoop dat het heeft gesmaakt lieve schat!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
    • Sabah
      Sabah zegt:

      Salam Fatima,
      Mag ik vraagen wwlke springvorm je gebruikt ik heb zelf een van de Bloker die ik vierkand allen weet ik niet hoe groot hij is. Jammer dat ik je geen foto kan laten zien. Wil het heel graag maken voor mijn twee zoontjes voor kerst dine. En nog iets ik ben ongeloofelijk blij met jou. Je recepten zijn top heb zelfs je boek ook thuis. Heel erg bedankt dat je, je recepten met ons deelt.

      Beantwoorden
  10. Oemmie
    Oemmie zegt:

    Oja meiden, ik gebruik gewoon de bakvorm die Fatima ook gebruikt heeft voor het dorade recept uit de oven! Van de actio is die, zwart en heeft 2 handvaten aan de zijkant.

    Beantwoorden
  11. Oemmie
    Oemmie zegt:

    Update: Jullie kunnen beter niet deze braadslede gebruiken die ik zojuist heb gebruikt, hij zag er in eerste instantie heel mooi uit maar hij was door de afmeting toch de plat geworden waardoor ik hem niet mooi door midden kon snijden. De bovenste laag ging erdoor scheuren dus ik heb het helemaal als puzzelstukken bovenop de crème moeten plakken. 🙁 nu hopen dat de chocolade glazuur alles verbergt!

    Beantwoorden
  12. Loubna
    Loubna zegt:

    Haai,
    Ik heb een vraag over de witte basterdsuiker die je gebruikt. Kan ik in plaats daarvan ook bruine basterdsuiker gebruiken of kristalsuiker?
    Xx

    Beantwoorden
  13. Sarazad
    Sarazad zegt:

    Hoi Fatima,

    Bedankt voor je heerlijke recepten. Ik sta op het punt om de cake te gaan maken. Kan ik een ronde pastilla blik gebruiken? Ipv een rechthoekige blik..
    Groetjes

    Beantwoorden
  14. Fatma
    Fatma zegt:

    Hallo Fatima, super recept! Dankjewel! Ik had een vraag. Kun je ook in plaats van basterdsuiker iets anders gebruiken? ? Dankjewel alvast! Gr. Fatma.

    Beantwoorden
  15. Fatima
    Fatima zegt:

    Salamalaikom beste kokin!

    Kan ik dit cake ook een dag van te voren maken en in de koelkast laten? En dan de volgende dag pas gesmolten chocola erop. Of is het dan niet meer lekker?

    Beantwoorden
  16. soeki
    soeki zegt:

    Hey faatje,

    Bedankt voor dit heerlijk recept?❤❤❤!iedereen was er dol op! Ik heb wel een grote ronde vorm gebruikt omdat ik nergens jou bakblik kom vonden hier bij ons in de HEMA. ..nu had ik een vraag:ik wil graag naar de ikea,misschien dat ik hem daar vind.op hun site is er een zelfde bakvorm te zien qwa maten maar hij is maar 3 cm diep. ..kan dit ook of gaat hij overlopen?ah ja de vulling was heerlijk en ik heb er kokosschilfers bij gedaan,het was echt top lieve schat.
    Nogmaals iedereen vond het heerlijk en dachten dat het zo van de bakker kwa’m. ..ik was zo fier op mezelf en bedankte u stiekem de hele tijd in gedachten.nogmaals dank en ik wens je veel succes en geluk met alles wat je in je leven mag doen en ondernemen,je hebt er alvast en volger bij!!dikke knuffel. ???????????

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Soeki,

      Aah super lieve schat! De vorm van de Ikea kun je ook gebruiken lieverd(deze gebruik ik ook regelmatig hoor!) Heel erg bedankt lieve schat, erg lief van je!

      Heel veel liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  17. soeki
    soeki zegt:

    Ah ja nog iets.had nog veel chocolade over en ik heb het in een potje in de diepvries bewaard, hopelijkkan ik dit nog gebruiken in het weekend als ik de juiste bakvorm vind?

    Beantwoorden
  18. Umm Salmane
    Umm Salmane zegt:

    Salaam oe alaikoem Fatima,

    Ik ga deze taart vandaag maken inshaaAllah, blijft het roommengsel luchtig of zakt het in na een tijdje? Is het misschien handig een zakje klopfix toe te voegen aan de slagroom..?

    Beantwoorden
  19. Hafsa
    Hafsa zegt:

    Dames heb deze taart gemaakt en hij is gewoon overheerlijk! Heb in plaats van ferero aardbeien gebruikt en hij was gwn top!
    Enorm bedankt Fatima je bent een inspiratie voor iedereen!!
    Chokran

    Beantwoorden
  20. Sabrina
    Sabrina zegt:

    Hoi faatje ziet er heerlijk uit ga deze binnenkort ook maken ik gebruik dan wel een ronde bakvorm
    Ik zag dat het recept voor 24 personen was wij zijn met ze 3e welke hoeveelheden kan ik het beste aanhouden voor een ronde bakvorm

    Beantwoorden
  21. Meryem
    Meryem zegt:

    Hoi faatje,

    Lekkeeeerrr! Heb t afgelopen vrijdag nogmaals gemaakt alleen dit keer in een ronde vorm. Bij mij wordt t middenstuk hoger dan de zijkanten nadat t is gebakken. Doe ik misschien iets verkeerd. Heb een stuk eraf moeten snijden zodat de taart gelijk zou blijven..

    Beantwoorden
  22. Najima
    Najima zegt:

    Beste Faatje, zit er heerlijk uit dit recept ik ga het zekker uitproberen! Naast dat je super lekkere dingen maakt leg je het ook heel erg duidelijk uit op je video’s! Ik kijk graag naar jou recepten je hebt machallah super leuke ideeën! Daarom ben ik erg van jou!.Allah ihafdak! Groetjes Najima

    Beantwoorden
  23. Hajar
    Hajar zegt:

    Hey Fatima! Een vraagje.. de chocolade die je er overgiet wordt die achteraf niet te hard?? Als die helemaal is afgekoeld of als je die even in de koelkast zet de taart. Xx

    Beantwoorden
  24. Houda
    Houda zegt:

    Hey Fatima. Leuk recept! Heb het uitgeprobeerd alleen de beslag kwam voor mij wel te dun uit? Kan het zijn dat ik misschien net slecht heb gewogen, of hoort de beslag vrij dun te zijn? Dertig minuten waren ook niet voldoende in de oven. Hoort dit gwn zo, of is dit enkel een fout? Alvast bedankt.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Houda,

      Het beslag is sowieso niet echt dik, dus dat zit goed. En wat betreft de oven. Echt elke oven verschilt, dus het kan best zo zijn dat jouw cake bijvoorbeeld 40 minuten in de oven moet. Is het uiteindelijk wel gelukt?

      Beantwoorden
  25. imane
    imane zegt:

    Hey faatje!

    Ik wil deze graag morgen in sha Allah uitproberen voor bezoek, alleen heb ik niet zo een rechthoekige bakvorm.
    Kan ik ook de roze ovenschaal gebruiken van rudolfs bakery?

    Groetjes!

    Imane x- een hele nieuwe fan!!?

    Beantwoorden
  26. Karima
    Karima zegt:

    Hey fatima,

    Jou recepten zijn heerlijk!
    Ik zit nu al paar dagen elke dag iets uit te proberen van je recepten. Tot nu toe was alles geslaagd.
    Vandaag heb ik de ferrero rocher cake gemaakt, maar nu is mijn vraag of het normaal is dat de cake dun is? En ook toen ik het doormidden sneed viel die beetje uit elkaar dus heb beetje moeten puzzelen?
    Wat heb ik verkeerd gedaan??
    Liefs, Karima

    Beantwoorden
  27. Eva
    Eva zegt:

    Hoi Fatima,

    Ik probeer regelmatig een van jouw recepten te maken, maar helaas lukken ze niet allemaal bij mij. Ik zou ook niet weten waardoor het niet zou lukken, ik volg namelijk wel alle stappen die worden benoemd. Dit recept en het recept van churros zijn bij mij niet gelukt.

    Groetjes,

    Eva

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Eva,

      Mag ik vragen wat er precies is misgegaan? Je moet je niet laten ontmoedigen als iets mislukt hoor. Toen ik net begon met koken en bakken zijn er wel 100e gerechten mislukt hoor haha.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
      • soeki
        soeki zegt:

        Slm faatje,

        Worden op u anderen recepten ook geantwoord ?
        Heb al even geleden iets gevraagd bij de visloempia ‘s maar nog steeds geen antwoord gekregen…

        ??❤

      • soeki
        soeki zegt:

        Ben een beetje in paniek! Vanavond komt familie eten inchallah en heb deze net gemaakt,100 stuks. Heb er al een deeltje gebakken in de oven omdat ik had gelezen dat je zei dat dit kon.nu zijn ze er superhandig e noor droog uitgekomen. …heb ze ingesmeerd met ei en op 180 graden gezet.dit doe ik altijd met mije briwats en het is nooitoch misgelopen…ik gebruik voor de briwats wel gewone filodeeg. Het is de eerste keer dat ik met dit deeg werk,wat doe ik verkeerd faatje?
        Alvast bedankt!??❤????

        Dat was mijn vraag?.
        Maar heb er later ook bijgezet dat ik het heb geprobeerd met gewone bladerdeeg en de vulling was top!

  28. Sabrina
    Sabrina zegt:

    Hoi faatje
    Mijn vraag ging over als je minder wilt maken wij zijn maar met ze 3e thuis
    Geef niet lieverd dat je soms niet reageert worden ook veel vragen gesteld.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Sabrina,

      Je kunt bijvoorbeeld een bakvorm van 24 cm gebruiken. Je krijgt dan een hogere taart, maar dan heb je niet zoveel stukjes. Je kunt ook het gehele recept halveren, maar dan moet je wel een vorm van 20 cm doorsnede gebruiken of een kleinere rechthoekige ovenschaal kan ook. Succes lieverd!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  29. Kaatje
    Kaatje zegt:

    Hoi Fatima,

    Kan niet wachten om deze taart te proberen!! Was alleen wel benieuwd als je de taart een dag van tevoren maakt, hoe je deze dan bewaart? In de koelkast of just daarbuiten? Hoor het heel graag!

    Beantwoorden
  30. Saida
    Saida zegt:

    Masha Allah hlik volg je al een tijdje je bent zo duidelijk in alles daarom bedankt en hopelijk meer van jou te zien keep Up the good work

    Beantwoorden
  31. Chahrazad
    Chahrazad zegt:

    Hello Faatje,

    Ik heb het recept letterlijk vertaald naar Duits voor mijn tante. Ze zag je overheerlijke ferroche cake en wilt hem zo graag maken. Ben benieuwd of mijn Duits nog goed is en ze een overheerlijke cake krijgt zoals die van jou.

    Kusjes,
    Chahrazad

    Beantwoorden
  32. UmRowayda
    UmRowayda zegt:

    Salaam faatje,

    Kan ik ook een bakvorm van 27x 26 gebruiken? Of heb ik andere teveel beslag. Ik hoop snel antwoord te krijgen wil em namelijk morgen maken inshaAllah.

    Liefs UmRowayda

    Beantwoorden
  33. asma
    asma zegt:

    Hallo Fatima,

    Ik ben deze cake nu aan het maken, heb het een beetje een andere draai aangegeven. Ik ben alleen de zonnebloem olie vergeten erbij te gieten, terwijl ik die voor me had staan, haha. Wat gebeurt er als de zonnebloemolie ontbreekt?

    Liefs,
    Asma

    Beantwoorden
  34. Samia
    Samia zegt:

    Salam alleikoum Fatima,

    Even een vraagje omtrent de bakvorm. Is de afmeting die je hebt gegeven de binnen of de buitenmaat?

    Alvast bedankt en keep up the good work!!! 😉 (K)

    Beantwoorden
  35. Laura
    Laura zegt:

    Hij ziet er heerlijk uit en is goed gelukt, maar poeh wat is hij machtig..
    Dit moet je dus maken als je heel veel gasten krijgt 🙂
    Groetjes Laura
    p.s. wat maak jij toch altijd mooie foto’s van je baksels!

    Beantwoorden
  36. Hodan
    Hodan zegt:

    Haay masha Allah deze cake is amaziingggg!! Ik heb em lastnight geprobeerd de smaak was egt top maar mn cake werd niet zo zacht.. denk dat het misschien de bakpoeder was? Wij hebben hier (london) geen zakjes bakpoeder dus moest ongeveer guessen hoeveel bakingpowder k erin moest doen. Heb anderhalve teaspoon gebruikt… any tips? Thnxx meid

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Hodan,

      Aah wat leuk om te horen! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Ik raad je aan om de volgende keer 2 en een halve theelepel bakpoeder te gebruiken. Jullie hebben zeker van die pakjes bakpoeder toch? :p

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  37. Hodan
    Hodan zegt:

    Aahh bless thnxx! Had idd al t gevoel dat te weinig zou zijn ja, maar dan weet ik het. Yepp van die ronde pakjes en dan kan je lekker gaan schatte hoeveel overal in moet?Lekker handig zkr als we jou heerlijke cakes willen proberen. Thnxx meid! X

    Beantwoorden
  38. Layla
    Layla zegt:

    Hallo Fatima,

    Wat ben ik blij dat je een receptenpagina hebt, kijk er echt vaak op! Je legt alles zo makkelijk en duidelijk uit zodat het haast bijna niet verkeerd kan gaan! Super!

    Ff nog een vraagje over dit recept. Kan ik ook een glazen ovenschaal gebruiken?

    Dank je en keep up the good work!

    Groetjes,
    Layla

    Beantwoorden
  39. Sunita
    Sunita zegt:

    Hallo Fatima,
    Dank je wel voor deze super lekkere recept. Heb het inmiddels al vaker gemaakt. Heb je toevallig nog een andere cake/ chocolade recept?
    Liefs Sunita

    Beantwoorden
  40. nina
    nina zegt:

    ik heb de video net bekeken en het ziet er niet eens zo ingewikkeld uit, ik ga het nu maken samen met mijn moeder en ik vind het echt knap van je dat je zoveel dingen kunt bakken mashallah. hopelijk blijf je zolang je kan doorgaan met koken/bakken!

    xx

    Beantwoorden
  41. linaa
    linaa zegt:

    is het roomkaas of smeerkaas want in de video zei je smeerkaas en bij het recept staat roomkaas?
    trouwens je bent een topper!

    xxx

    Beantwoorden
  42. amina
    amina zegt:

    Hoi faatje,

    Ik heb thuis een bakvorm van de action liggen van 27×26 cm. Zou ik deze cake daar ook in kunnen maken?

    Liefs,
    Amina

    Beantwoorden
  43. Leïla
    Leïla zegt:

    Hey Fatima,

    Moet het 250 GR slagroom zijn of 250 ML bij de chocoladesaus?
    En welke chocolade gebruik ik beter? Puur of melk?

    Dankjewelll! 🙂
    xxx

    Beantwoorden
      • Leila
        Leila zegt:

        Bedankt maar ik bedoel welk soort chocolade jij mij het best aanraadt om te gebruiken voor deze cake. En ik bedoelde ook voor de slagroom, of ik daar 250 gr of ml moet gebruiken. Omdat ik zie in je omschrijving dat er 250 gr staat

        Groetjes!

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hi Leila,

        Ik raad je de melkchocolade aan. Dus gewoon een reep melkchocolade bijvoorbeeld van AH merk. Je gebruikt 250 ml verse slagroom. Succes! Xx

  44. Hahi
    Hahi zegt:

    Hallo fatima. Kan ik ook maltesers fijn hakken en in de cake mengen of raad je me aan om die cake gewoon zo te maken zonder iets erin te mengen?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Hahi,

      Jazeker, dat kan ook hoor! Maar je zou ook Ferrero rocher bonbons kunnen fijnhakken en deze in het beslag kunnen mengen. Maar ook maltesers kun je gebruiken hoor. Succes lieverd! Xx

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Nahi,

      Wanneer ik de chocoladecake door het midden snijd is de cake al helemaal afgekoeld. Dus de cake moet je wel even laten afkoelen. Als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag. Xx

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  45. Rayaan
    Rayaan zegt:

    Hai Faatje!
    Dit ziet er zoooo lekker uit! and you are my favorite!!

    Weet jij of er een verschil is wanneer ik gewoon crystal suiker gebruik ipv basterd suiker?
    Thank you!
    Liefs, Rayaan

    Beantwoorden
  46. Dina
    Dina zegt:

    Salaam,

    Heerlijk! Ik ga het zeker uitproberen.
    Maak het niet in welke bakplaat het beslag in kan?
    Ik dacht aan een rond cake bakvorm.

    Ga zo door meiss! Je bent echt geweldig

    Beantwoorden
      • Noehaila
        Noehaila zegt:

        Salam Fatima.

        Nene het is een grote faran waar ze brood in bakken Hahah Geen elektrische oven, maar er komt echt vuur uit Xxx

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Alaikoem salaam Noehaila,

        Maar werkt deze oven dan wel met een temperatuur meter of? Ik heb eerlijk gezegd helemaal geen ervaring met het bakken in zo’n soort oven. Ik kan mij wel herinneren dat mijn oma vroeger ook zo’n soort oven had hihi. Xx

  47. N.
    N. zegt:

    Salaam alaikum Fatima, wat ziet dit er heerlijk uit, ik zou hem graag dit weekend willen maken in shaa allah. Nu heb ik wel 1 vraagje is het mogelijk om deze cake ochtends te maken en pas avonds te serveren? Zo ja, hoe pak ik dat aan en hoe kan ik hem het beste bewaren? Lieve groetjes, N.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Dankjewel lieve schat. Dek de cake af met bijvoorbeeld aluminiumfolie en plaats de cake in de koelkast. Haal de cake wel zeker 1 uur voor serveren uit de koelkast, zodat de cake op kamertemperatuur kan komen. Xx

      Beantwoorden
  48. N.
    N. zegt:

    Oja sorry, nog een vraagje zou ik deze cake ook kunnen maken in een bakvorm van 19×19? Of is het dan verstandiger om het recept te halveren? Ik hoor graag van je! Groetjes!

    Beantwoorden
  49. N.
    N. zegt:

    Hi Fatima, ik heb deze cake gemaakt en hij was echt heerlijk! En dat ondanks dat hij niet helemaal gelukt was.. De chocolade gananche bleef bij mij namelijk maar erg vloeibaar waardoor het in de cake “zonk”. Ik heb het helemaal laten afkoelen zoals in jouw recept stond, weet jij wat er dan toch fout kan zijn gegaan? Uiteindelijk heb ik de cake gegarneerd met lekkere frisse aardbeien en dat pastte er heerlijk bij (aanrader!) We hebben er toch erg van genoten. Dankjewel

    Beantwoorden
  50. Dunia
    Dunia zegt:

    Salaam fatima. Wat een heerlijk recept?
    Ik wil deze graag vandaag maken . Maar ik heb alleen een brownies bakform . Kan ik dat erin doen?

    Beantwoorden
  51. Dunia
    Dunia zegt:

    Salaam fatima . Wat een heerlijke recept mashallah ?
    Ik wil deze graag vandaag gaan maken . Maar ik heb alleen een vierkant brownies bakform . Kan ik het ook erin doen?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Dunia,

      Dankjewel lieve schat. Ja hoor die kun je ook prima gebruiken als je de vorm maar voor ongeveer 2 cm onder de rand vult met het beslag, zodat het beslag in de oven niet overloopt. Xx

      Beantwoorden
  52. Saar
    Saar zegt:

    kan ik m ook voor volgende dag maken gwn helemaal en hoe bewaar ik m dan t best? En ik heb er 30 nodig moet ik twee keer recept maken of de hoeveelheden ingrediënten verdubbelen en in 1 keer maken? zou wel makkelijker zijn Liefs Saar

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Saar,

      De cake kun je afgedekt in de koelkast bewaren tot de volgende dag en dag zeker 1 uur voor serveren uit de koeling halen. Als je meerdere stuks nodig hebt, dan kun je het recept verdubbelen en dan twee keer apart afbakken. Xx

      Beantwoorden
  53. Pelin
    Pelin zegt:

    Hallo faatje

    Super lekkere Dingen maak je .. ik kom zelf uit duitsland . Ik wil heel graag Deze cake maken ..
    ik heb een vraag over die basterd suiker.
    Graag wil ik weten hoe het in duits ? Is dat gewoon puterzucker ? Of speisestärke?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Pelin,

      Dankjewel lieverd! Ik heb het even voor je opgezocht, maar ik kan niet echt de juiste Duitse benaming vinden voor basterdsuiker. Maar je kunt de basterdsuiker ook prima vervangen door normale kristalsuiker of zelfs door poedersuiker(puderzucker) Succes!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  54. Pelin
    Pelin zegt:

    Salaam faatje

    Super lekker Dingen maak je ..ich wil Deze cake so graag uitproberen
    Ik kom zelf uit duitsland ik heb een vraagje over die basterdsuiker ..
    Hoe heet dat in het duits .. Puderzucker of speisestärke ? Of is het wat anders ?

    Beantwoorden
  55. Amal
    Amal zegt:

    Salam alaikum fatima, ik heb deze cake gisteren gemaakt. Alleen de ganache bleef vloeibaar. Ik heb er zelfs een extra reep in gedaan daarna, maar nog steeds. Hoe kan dit? Ik heb de melkchocolade van de Lidl gebruikt.. heel jammer, de cake en room waren verder wel goed gelukt. Heerlijk zacht vooral de volgende dag nog beter.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Amal,

      Ik raad je aan om of chocolate chips te gebruiken voor de chocolade ganache of een chocoladereep van goed kwaliteit. Zelf heb ik de chocoladerepen van de Lidl ook geprobeerd en ook bij mij bleef de ganache vloeibaar.

      Beantwoorden
  56. Cheryl
    Cheryl zegt:

    Goedemiddag Fatima,

    Super leuk al die recepten.
    Je doet het echt geweldig.
    Even een vraagje, kun je ook boter crème gebruiken voor de vulling?
    Gr Cheryl

    Beantwoorden
  57. Petra Veldhuis
    Petra Veldhuis zegt:

    Hallo, bedankt voor je leuke filmpje.
    Graag hoor ik hoeveel bastard suiker ik moet gebruiken voor de slagroom en roomkaas. In totaal 3 eetlepels maar is het dan 1,5 voor elke product?
    En als ik bijv. Ferrero bonbons of maltesers in het beslag wil toevoegoen hoeveel gram of stuks kan ik het beste aanhouen.
    Gr. Petra

    Beantwoorden
  58. Zara
    Zara zegt:

    Hallo Fatima,

    Ik vroeg me af of er een alternatief is voor vanillesuiker. Kan je het weglaten of het vervangen door een ander product? Ik hoor graag van je!

    Shokran,

    Zara

    Beantwoorden
  59. Tugba
    Tugba zegt:

    Hoi Fatima,

    Ik heb zojuist deze taart gemaakt he alleen ben ik heel benieuwd naar iets. Ik vroeg het ook al aan een AH medewerker maar die ging ook twijfelen, jij weet het vast wel. Is roomkaas nou hetzelfde als zuivelspread? Ik heb voor de zekerheid maar philadelphia gekocht maar twijfelde met die zuivelspreads van de AH eigen merk. Wat is het verschil en kunnen we als er roomkaas staat standaard zujvelspread kopen?

    Groet, Tugba

    Beantwoorden
  60. Nous
    Nous zegt:

    Beste fatima,
    Ik wil de cake graag maken voor mijn bezoek,
    Ik wil het graag een dag van te voren maken, en dan in de koelkast bewaren, is het dan beter als ik de ganache pas de volgende dag erop doe ? Zodat het niet hard word in de koelkast, heb jij voor mij anders een betere tip?
    Alvast heel erg bedankt ❤️

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Beste Nous,

      Je kunt zowel de cake als chocolade ganache een dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. De chocolade ganache wordt wel stevig, maar niet overdreven hard. Succes!??❤️

      Beantwoorden
  61. mila
    mila zegt:

    Hey faatje,

    Kan ik de cake van te voren maken en in de koelkast doen, en dan de volgende dag de ganache maken en erop doen? is dat niet een betere optie dan de cake en ganache een dag van te voren te maken en dan afgedekt in de koelkast te bewaren? En nog een vraag zou ik bij de roomvulling een lepel nutella kunnen bij toevoegen word het dan lekker of beter niet? en blijft de cake wel lekker als hij een nachtje in de koelkast zit? alvast bedankt lieverd.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Mila,
      Je kunt zowel de cake een dag van tevoren maken en de volgende dag de ganache erop of zelf de cake en ganache al klaarmaken en afgedekt in de koelkast bewaren, dus kan beiden. Je kunt Nutella toevoegen, maar de vulling kan hierdoor wel zachter worden. Ik vind een cake de volgende dag altijd nog lekkerder, dus je kunt altijd een dag van tevoren een cake bakken.

      Beantwoorden
  62. Mila
    Mila zegt:

    Lieverd. Ik heb de cake gemaakt alleen heb voor de room vulling monchou gebruikt is dat erg? Kan ik morgen de ganache erop doen en dan in de koelkast stoppen of als ik de ganache dr op heb gedaan moet ik het gewoon op kamertemperatuur laten staan?

    Beantwoorden
  63. Tugba
    Tugba zegt:

    Hoi Fatima,

    Heb deze taart meerdere keren gemaakt (en heeel veel complimenten gekregen 🙂 ) nu het volgende. Wil deze taart dus voor mijn dochter haar 1e verjaardag maken maar is de thema wit.

    1. Word deze taart denk je even lekker als ik witte chocolade gebruik? (Mn gevoel zegt namelijk van niet)
    2. Ik ga proberen een dubbele te maken dus alles x2. Handig denk je?

    Groet

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Tugba,

      Aah wat goed om te lezen dat deze taart zo goed in de smaak valt bij jullie! Je kunt witte chocolade ganache maken, maar houd er wel rekening mee dat deze ganache zoeter is. Je kunt voor de rest het recept gewoon verdubbelen geen probleem. Succes en heel veel plezier! Xx

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *