Ferrero Rocher Taart

8 juni 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Zoals vele waarschijnlijk al meerdere malen voorbij hebben zien komen heb ik een paar weken terug mijn eerste kookboek uitgebracht! Én om iedereen nogmaals massaal te bedanken heb ik uit mijn kookboek voor jouw eerst volgende feestje een onwijs lekker taartrecept voor je! Deze Ferrero Rochertaart is helemaal het einde en de echte chocoladeliefhebbers gaan hier zo ontzettend van smullen!

Ingrediënten (8 personen)
Chocoladecake
  • 250 gr. bloem, gezeefd
  • 100 gr. cacaopoeder, gezeefd
  • 1 zakje bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 3 eieren
  • 200 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 180 ml melk
  • 150 ml kokend water
  • springvorm 20 cm
Nutella crème:
  • 200 gr. roomboter, ongezouten
  • 600 gr. Nutella
  • 1 tl. cacaopoeder, gezeefd
  • 3 el poedersuiker
  • 6 Ferrero Rocher, gehakt
Extra:
  • hazelnoten, gebakken en gehakt
  • Ferrero Rocher
Bereiding:
Stap 1.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in met zonnebloemolie en bestuif met 2 eetlepels cacaopoeder. Meng in een kom de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en het zout en zet apart. Breek in een andere kom de eieren en voeg de kristalsuiker en de vanillesuiker toe. Mix 2 minuten op hoge snelheid tot een luchtig beslag. Giet de zonnebloemolie en de melk erbij en mix nogmaals. Giet het kokend water in delen bij het beslag terwijl je op middelhoge snelheid blijft mixen. Voeg de droge ingrediënten uit de andere kom toe en mix 2-3 minuten. Giet het beslag in de ingevette bakvorm en bak de cake in 30-40 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat de cake daarna volledig afkoelen op een rooster.

Stap 2.

Mix de roomboter op hoge snelheid in 2-3 minuten glad. Voeg de poedersuiker en het cacaopoeder toe en mix op hoge snelheid. Schraap tussendoor de zijkanten van de kom schoon. Voeg de Nutella toe en mix voor 5 minuten tot een stevige Nutella crème. Dek de kom af en zet de crème 30 minuten in de koelkast.

Stap 3.

Snijd de afgekoelde chocoladecake in drie delen. Plaats de eerste laag op het taartenplateau. Bestrijk met 2 volle eetlepels Nutella crème en verdeel er wat gehakte Ferrero Rocher over. Plaats de tweede laag erbovenop. Bestrijk weer met 2 eetlepels Nutella crème en verdeel ook hier wat gehakte Ferrero Rocher over. Plaats de derde laag erbovenop en druk zachtjes aan. Bestrijk de gehele taart met een dunne laag crème en zet de taart 30 minuten in de koelkast. Bestrijk daarna de hele taart met een wat dikkere laag crème. Schep de overgebleven crème in een spuitzak en spuit wat toefjes op de taart. Garneer met hele Ferrero Rocher-bonbons en druk aan de zijkanten van de taart de gehakte hazelnoten. Bewaar de taart in een taartendoos in de koelkast. Laat de Ferrero Rocher taart 30 minuten op kamertemperatuur komen voordat je hem serveert.

Heb jij mijn kookboek al? Klik hier om het boek te bestellen.

Liefs,
Fatima


Print recept

Nutrition

46 Comments

  • Yassmina El Harchaoui

    8 juni 2019 at 08:15

    Lekker ma sha Allah❤️
    Faatje waar kan je die cacaopoeder halen?
    Xxx

  • Dyanthe

    8 juni 2019 at 09:09

    Hi Fatima!

    In welke maat bakvorm heb je dit gedaan, en heb je er eentje gebruikt of verdeeld over meerdere vormen? Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2019 at 09:58

      Hi Dyanthe,

      Ik heb een bakvorm van 20 cm gebruikt. Maar je kunt ook een van 18 of 22 cm gebruiken.

  • Adri

    8 juni 2019 at 09:57

    Hoi Fatima!

    Ziet er weer heerlijk uit! Is het recept voor een bakvorm van 18cm doorsnee?

    Liefs!

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2019 at 10:00

      Hi Adri,

      Ik heb een bakvorm van 20 cm gebruikt, maar een van 18 cm kan ook prima. Wel altijd de vorm tot ongeveer 2 cm onder de rand vullen.??

    2. claudia

      18 februari 2021 at 14:03

      Dag Fatima
      Kan je dat ook met vanillecake ?
      nogal veel chocolade of zou dat niet lukken?
      groetjes claudia

      1. Fatima El Irari

        14 maart 2021 at 20:55

        Hi Claudia,

        Ja, hoor dat kan zeker.

  • Selma

    8 juni 2019 at 10:02

    Lekker,
    Hoeveel cm moet de bakvorm zijn? ?

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2019 at 10:34

      Hi Selma,

      20 cm.??♥️

      1. Selma

        8 juni 2019 at 12:51

        Stel dat ik een bakvorm van 26 cm gebruik, dan hoef ik de cake maar 1 x door midden te snijden. Zou dat kunnen

      2. Fatima El Irari

        8 juni 2019 at 13:31

        Hi Selma,

        Dat kan, alleen dan krijg je wel een lagere taart maar het kan wel gewoon.??♥️

  • Loubna

    8 juni 2019 at 14:38

    Heerlijk!
    Kun je ook een bakvorm van 24cm gebuiken?

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2019 at 19:05

      Ja, hoor dat kan ook.???

  • Nisa

    9 juni 2019 at 14:37

    Lieve Fatima,
    Jij bent met een woord geweldiggg❤️
    Je recepten zijn fantastisch?
    İk heb heel veel recepten van je al gemaakt, en dit is de volgende?
    Het boek “uit de keuken van Fatima” heb ik net besteld? İk weet dat ik er nu al samen met mijn dochter van ga genieten?
    Hoop dat je nog heeel lang lekkere recepten met ons deelt inşaAllah?
    Veel liefs ??

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2019 at 15:54

      Hi Nisa,

      Aah wat lief zeg! Super bedankt voor je lieve berichtje lieverd!♥️

      1. Dilek

        10 mei 2020 at 16:35

        Hi Fatima,

        Ik heb deze taart gebakken en hij was echt heerlijk! ❤️
        Bedankt voor je heerlijke recepten ✨

      2. Fatima El Irari

        12 mei 2020 at 08:39

        Hi Dilek,

        Wat goed! Heel graag gedaan lieverd. Xx

  • Hafida Ais

    9 juni 2019 at 19:34

    Hoi!

    Weet jij toevallig hoe de taart op een andere manier afgesmeerd kan worden?

    Ik vind Nutella heel lekker maar de taart wordt voor mij dan te zoet met 600 g Nutella. Daar zit ongeveer 300 g suiker in. Het ziet er prachtig uit en daarom ben ik op zoek naar een alternatief alvast bedankt

    1. Fatima El Irari

      10 juni 2019 at 08:35

      Hi Hafida,

      Je kunt dan een mascarpone crème gebruiken als vulling en om de taart af te smeren. Ik raad je dan wel aan het recept te verdubbelen of driedubbele. https://uitdekeukenvanfatima.nl/regenboog-cupcakes-met-mascarpone/

  • Merjem

    15 juni 2019 at 11:08

    Ziet er heerlijk uit! Vraagje, stel ik maak deze taart vandaag maar wil hem morgen mee nemen.. zakken de toefjes dan niet in?

    1. Fatima El Irari

      16 juni 2019 at 15:54

      Hi Merjem,

      Dankjewel! Nee, de toefjes zakken niet in als je de taart maar goed afgedekt in de koelkast bewaard. Xx

  • Lamyae

    2 juli 2019 at 19:41

    Ziet er heel lekker uit! Hoe hoog is de bakvorm die je hebt gebruikt? De taart lijkt namelijk erg hoog en mijn bakvorm is 6 cm hoog maar.

  • Lamyae

    2 juli 2019 at 19:42

    Ziet er heel lekker uit! Hoe hoog is de bakvorm die je hebt gebruikt? De taart lijkt namelijk erg hoog en mijn bakvorm is 6 cm hoog maar.

    1. Fatima El Irari

      2 juli 2019 at 20:02

      Hi Lamyae,

      Dankjewel! Ik weet zo niet hoe hoog de bakvorm is, maar ik heb de cake in 3 lagen gesneden en dan wordt die hoog.

  • Wenche

    20 juli 2019 at 12:58

    Hoi Fatima,
    Super recepten heb je altijd! Ik had een vraagje, gebruik je zelfrijzend bloem of gewone tarwebloem? En welke maat zijn de eieren? En welke roomboter gebruik je?

    Liefs Wenche

    1. Fatima El Irari

      21 juli 2019 at 15:18

      Hi Wenche,

      Wat lief, dankjewel! Ik gebruik altijd tarwebloem en eigenlijk nooit zelfrijzend bakmeel. De eieren zijn maat M en ik gebruik de roomboter van de Jumbo.

      Liefs,
      Fatima

  • Talitha

    20 juli 2019 at 14:27

    Hoi Fatima,
    Welke maat kan ik het beste gebruiken voor 3 personen extra denk je?

    1. Fatima El Irari

      21 juli 2019 at 15:18

      Hi Talitha,

      Je kunt ook een vorm van 20 of 22 cm gebruiken, maar houd er dan wel rekening mee dat de taart iets lager wordt.

  • Nawar

    27 december 2019 at 21:20

    Hoi Fatima , top recept .
    Kun je inplaats van de nutella ook gesmolte chocolade toevoegen
    Liefs
    Nawar ❤

    1. Fatima El Irari

      28 december 2019 at 10:23

      Hi Nawar,

      Ik weet niet zeker of dit hetzelfde resultaat zal opleveren. Misschien wordt het beslag iets te vloeibaar. Ik kan het zelf eens proberen en dan kan ik je het pas wel of niet aanraden.🙈❤️

  • Esther

    10 januari 2020 at 13:54

    Super lekker! Ik heb de taart zojuist proberen te bakken in een 20 cm springvorm, maar hij is nog geen 10 cm hoog. Ik heb de taart op heteluchtafgebakken, wat dat de fout?

    1. Fatima El Irari

      12 januari 2020 at 15:41

      Hi Esther,

      Dit heeft niks te maken met de vorm, want een 20 cm bakvorm is niet te groot voor deze hoeveelheden. Op hoeveel graden heb je de cake gebakken?

  • Melissa Penning

    19 februari 2020 at 12:51

    Hoi Fatima, ik wil deze taart aankomend weekend bakken. Alleen schrik ik echt van de 600 (!) gram Nutella die erin gaat. Ik vind Nutella heerlijk maar ben bang dat de taart veel te zoet wordt met zoveel Nutella. Heb je misschien tips?

    1. Fatima El Irari

      19 februari 2020 at 15:57

      Hi Meslissa,

      Haha, ja er gaat echt 600 gram in, maar je mag altijd iets minder nemen hoor. Zelf vond ik de taart niet te zoet en degene die de taart hebben geproefd ook niet gelukkig.

  • marjon

    17 september 2020 at 13:35

    Hoi, net de taart gemaakt maar klopt het dat de cake nat blijft na het bakken? Heb er in geprikt, of moet hij dan langer in de oven.

    1. Fatima El Irari

      18 september 2020 at 17:40

      Hi Marjon,

      Als de cake nog nat is, dan is die niet helemaal gaar. Ik zou die dan iets langer in de oven laten staan. Xx

    2. Halima

      25 november 2020 at 21:01

      Salaam alaikum lieve Fatima,

      Mag ik ook basterdsuiker gebruiken? En kan ik de taart ook een dag van te voren maken en bewaren in een taartdoos in de koelkast. Of liever alleen de biscuit bewaren en de volgende dag aan de slag met de chocolade?
      Succes met alles, Allahuma bareek

      1. Fatima El Irari

        26 november 2020 at 09:19

        Alaikoem salaam Halima,

        Ja hoor je kunt basterdsuiker gebruiken en de taart altijd een dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Xx

  • Halima

    25 november 2020 at 22:04

    Kan ik daarnaast de poedersuiker weglaten bij de nutella crème? Ik heb hier cashewnoten en pinda’s, welke zou jij kiezen ipv hazelnoten?

    Dank🙂

    1. Fatima El Irari

      26 november 2020 at 09:20

      Hi Halima,

      Door de poedersuiker met de roomboter te mixen gaat de ‘botersmaak’ wel weg, dus ik zou die niet weglaten. Ik zou dan eerder voor pinda’s gaan. Xx

  • Halima

    26 november 2020 at 10:00

    Dank je wel voor de snelle reactie. Dan doen we er toch de poedersuiker 🙂

    1. Sarina Aziem

      8 maart 2021 at 12:03

      Hi Fatima,

      Ik de Ferrero Rochertaart maken. Ik vroeg me af of ik de cake een dag van te voren kan maken en hoe ik dit het beste kan bewaren. En dat ik de taart de volgende dag verder afmaak.

      Gr,Sarina

      1. Fatima El Irari

        14 maart 2021 at 20:21

        Hi Sarina,

        Ja, hoor je kunt de cake gewoon maken en afgedekt op kamertemperatuur bewaren.

  • Lisa Soumahu

    12 april 2021 at 11:53

    Hi! Wauw, wat ziet dit er prachtig en lekker uit! Deze wil ik deze week maken voor mijn verjaardag, maar heb helaas alleen een 26cm springvorm. Wat raadt u aan om met de hoeveelheden te doen?

    1. Fatima El Irari

      13 april 2021 at 12:05

      Hi Lisa,

      Je zou die vorm ook kunnen gebruiken, maar dan wordt de taart wel lager. Mocht je een hoge taart willen, dan raad ik je aan om de hoeveelheden te verdubbelen.

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept