FERRERO ROCHER CAKE

Zoals vele waarschijnlijk al meerdere malen voorbij hebben zien komen heb ik een paar weken terug mijn eerste kookboek uitgebracht! Én om iedereen nogmaals massaal te bedanken heb ik uit mijn kookboek voor jouw eerst volgende feestje een onwijs lekker taartrecept voor je! Deze Ferrero Rochertaart is helemaal het einde en de echte chocoladeliefhebbers gaan hier zo ontzettend van smullen!

Ingrediënten (8 personen)
.
Chocoladecake:
.
  • 250 gr. bloem, gezeefd
  • 100 gr. cacaopoeder, gezeefd
  • 1 zakje bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 3 eieren
  • 200 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 180 ml melk
  • 150 ml kokend water
  • springvorm 20 cm
Nutella crème:
.
  • 200 gr. roomboter, ongezouten
  • 600 gr. Nutella
  • 1 tl. cacaopoeder, gezeefd
  • 3 el poedersuiker
  • 6 Ferrero Rocher, gehakt
Extra:
.
  • hazelnoten, gebakken en gehakt
  • Ferrero Rocher
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in met zonnebloemolie en bestuif met 2 eetlepels cacaopoeder. Meng in een kom de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en het zout en zet apart. Breek in een andere kom de eieren en voeg de kristalsuiker en de vanillesuiker toe. Mix 2 minuten op hoge snelheid tot een luchtig beslag. Giet de zonnebloemolie en de melk erbij en mix nogmaals. Giet het kokend water in delen bij het beslag terwijl je op middelhoge snelheid blijft mixen. Voeg de droge ingrediënten uit de andere kom toe en mix 2-3 minuten. Giet het beslag in de ingevette bakvorm en bak de cake in 30-40 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat de cake daarna volledig afkoelen op een rooster.

Stap 2.
.

Mix de roomboter op hoge snelheid in 2-3 minuten glad. Voeg de poedersuiker en het cacaopoeder toe en mix op hoge snelheid. Schraap tussendoor de zijkanten van de kom schoon. Voeg de Nutella toe en mix voor 5 minuten tot een stevige Nutella crème. Dek de kom af en zet de crème 30 minuten in de koelkast.

Stap 3.
.

Snijd de afgekoelde chocoladecake in drie delen. Plaats de eerste laag op het taartplateau. Bestrijk met 2 volle eetlepels Nutella crème en verdeel er wat gehakte Ferrero Rocher over. Plaats de tweede laag erbovenop. Bestrijk weer met 2 eetlepels Nutella crème en verdeel ook hier wat gehakte Ferrero Rocher over. Plaats de derde laag erbovenop en druk zachtjes aan. Bestrijk de gehele taart met een dunne laag crème en zet de taart 30 minuten in de koelkast. Bestrijk daarna de hele taart met een wat dikkere laag crème. Schep de overgebleven crème in een spuitzak en spuit wat toefjes op de taart. Garneer met hele Ferrero Rocher-bonbons en druk aan de zijkanten van de taart de gehakte hazelnoten. Bewaar de taart in een taartendoos in de koelkast. Laat de Ferrero Rocher taart 30 minuten op kamertemperatuur komen voordat je hem serveert.

Heb jij mijn kookboek al? Klik hier om het boek te bestellen.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima


25 antwoorden
  1. Dyanthe
    Dyanthe zegt:

    Hi Fatima!

    In welke maat bakvorm heb je dit gedaan, en heb je er eentje gebruikt of verdeeld over meerdere vormen? Alvast bedankt!

    Beantwoorden
  2. Nisa
    Nisa zegt:

    Lieve Fatima,
    Jij bent met een woord geweldiggg❤️
    Je recepten zijn fantastisch?
    İk heb heel veel recepten van je al gemaakt, en dit is de volgende?
    Het boek “uit de keuken van Fatima” heb ik net besteld? İk weet dat ik er nu al samen met mijn dochter van ga genieten?
    Hoop dat je nog heeel lang lekkere recepten met ons deelt inşaAllah?
    Veel liefs ??

    Beantwoorden
  3. Hafida Ais
    Hafida Ais zegt:

    Hoi!

    Weet jij toevallig hoe de taart op een andere manier afgesmeerd kan worden?

    Ik vind Nutella heel lekker maar de taart wordt voor mij dan te zoet met 600 g Nutella. Daar zit ongeveer 300 g suiker in. Het ziet er prachtig uit en daarom ben ik op zoek naar een alternatief alvast bedankt

    Beantwoorden
  4. Lamyae
    Lamyae zegt:

    Ziet er heel lekker uit! Hoe hoog is de bakvorm die je hebt gebruikt? De taart lijkt namelijk erg hoog en mijn bakvorm is 6 cm hoog maar.

    Beantwoorden
  5. Wenche
    Wenche zegt:

    Hoi Fatima,
    Super recepten heb je altijd! Ik had een vraagje, gebruik je zelfrijzend bloem of gewone tarwebloem? En welke maat zijn de eieren? En welke roomboter gebruik je?

    Liefs Wenche

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter op Talitha Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *