ENCHILADAS MET PITTIGE GEHAKT

Verras je familie vanavond met deze heerlijke enchiladas met pittige gehakt vulling! Ze zijn heel eenvoudig te maken, dus top voor een doordeweekse avond. Serveer er nog een frisse salade bij en je maaltijd voor vanavond is compleet!


Ingrediënten: (6 stuks)
.
Gehakt marinade:
.
  • 400 gr. gehakt
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. gemberpoeder
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1/2 tl. harissa kruiden
  • 1 etl. zonnebloemolie
Tomatensaus:
.
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in stukjes 
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 390 gr. Heinz tomatenblokjes
  • 1 blikje mais
  • verse peterselie
Extra:
.
  • geraspte kaas of mozarella
  • tortilla wraps
  • saus naar keuze
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Marineer het rundergehakt met de knoflook, peterselie, paprikapoeder, zout, gemberpoeder, zwarte peper, harissa kruiden en de zonnebloemolie en zet het gehakt apart voor minstens 30 minuten. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak het gehakt rul voor 2-3 minuten. Voeg de ui, rode paprika en de groene paprika erbij en bak de groenten aan tot ze iets zachter zijn. Voeg de tomatenblokjes erbij en roer het door. Plaats de deksel op de pan en kook voor 5-8 minuten tot de tomatensaus goed is ingedikt.

Stap 2.
.

Wanneer de tomatensaus mooi is ingedikt voeg je de mais en nog wat vers gesneden peterselie toe en roer je het door. Schep ongeveer twee volle eetlepels van de vulling in het midden van de wraps en verdeel het in de lengte. Strooi er wat geraspte kaas overheen en rol hem op. Leg de enchilada in een ovenschaal en vul de overige enchiladas. Verdeel bovenop de enchiladas wat vulling en strooi er bovenop nog een laagje geraspte mozzarella of kaas. Zet de enchiladas voor 10-12 minuten in de oven op 200 graden tot de kaas is gesmolten. serveer er een frisse salade bij en smullen maar!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram of Facebook.

Liefs,
Fatima

4 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *