DUBBELE MINI CHEESEBURGERS

Wat staat er vanavond op het menu? Deze dubbele mini cheeseburgers maakt de Mr. in huis vaak en ze vallen altijd bij iedereen goed in de smaak! De cheeseburgers zijn aan de binnenkant gevuld met (nog) meer kaas! Erg lekker dus als je een echt kaasliefhebber bent!

Ingrediënten: (8 stuks)
.
  • 300 gr. rundergehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 knoflookteentje, uitgeperst
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. cayennepeper
  • 1/2 tl. gemberpoeder
  • 2 etl. zonnebloemolie
  • 4 plakjes cheddar kaas
  • 8 mini afbakbroodjes
Extra:
.
  • 4 etl. Samurai
  • 3 etl. knoflooksaus
  • 1/2 rode ui, fijngesneden
  • sla
  • 8 plakjes cheddar kaas
  • augurk, in plakjes
  • rode ui, in ringetjes
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Schep het gehakt in een kom en voeg de ui, knoflook, peterselie, paprikapoeder, zout, cayennepeper, gemberpoeder en de zonnebloemolie erbij en meng het samen. Dek het gehakt af en laat de marinade voor minstens 30 minuten intrekken of langer voor een extra lekkere smaak. Mix voor het sausje alvast de Samurai, knoflook en de ui samen en zet dit even opzij. In de tussentijd kun je de broodjes ook alvast afbakken.

Stap 2.
.

Vorm kleine ballen van het gehakt en druk deze ietsjes plat. Snijd het plakje cheddar kaas doormidden en kneed de cheddar kaas tot een kleine bal. Plaats het balletje cheddar kaas in het midden van het gehakt en vorm het gehakt weer tot een bal en druk het gehakt vervolgens plat tot een burger.

Stap 3.
.

Verwarm wat zonnebloemolie in de koekenpan op middelhoog vuur en bak de burgers aan beide kanten gaar. Verdeel op de bodem van het broodje ongeveer 1 eetlepel van de saus en plaats hierop een blad sla. Leg vervolgens de burger, augurk, rode ui en de cheddar kaas erop en sluit het broodje. Serveer de burgers lekker warm, zodat de warme cheddar kaas er nog lekker uit kan lopen!

Extra tips&trics:
.
  • Vervang de cheddar kaas door kaasblokjes.
  • Je kunt de burgers ook groter vormen voor grote burgers.
  • Vervang rundergehakt door kippengehakt of lamsgehakt.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima of #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

 

22 antwoorden
  1. Dunia
    Dunia zegt:

    Salaam fatima,
    Wat ziet er dit weer zooo lekker uit? super lieve dat je dit met onze deelt.
    Ik heb een vraagje, welke hamburgerbroodjes gebruik je ?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Nee, ik zou kippen gehakt marineren met de onderstaande ingredienten;

      1 tl. gemberpoeder
      1 tl. kip kruiden
      1/2 tl. zout
      1/2 tl. zwarte peper
      2 etl. fijngesneden peterselie
      1 etl. zonnebloemolie

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *