Dubbele Mini Cheeseburger

9 mei 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Wat staat er vanavond op het menu? Deze dubbele mini cheeseburgers maakt de Mr. in huis vaak en ze vallen altijd bij iedereen goed in de smaak! De cheeseburgers zijn aan de binnenkant gevuld met (nog) meer kaas! Erg lekker dus als je een echt kaasliefhebber bent!

Ingrediënten: (8 stuks)
  • 300 gr. rundergehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 knoflookteentje, uitgeperst
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. cayennepeper
  • 1/2 tl. gemberpoeder
  • 2 etl. zonnebloemolie
  • 4 plakjes cheddar kaas
  • 8 mini afbakbroodjes
Extra:
  • 4 etl. Samurai
  • 3 etl. knoflooksaus
  • 1/2 rode ui, fijngesneden
  • sla
  • 8 plakjes cheddar kaas
  • augurk, in plakjes
  • rode ui, in ringetjes
Bereiding:
Stap 1.

Schep het gehakt in een kom en voeg de ui, knoflook, peterselie, paprikapoeder, zout, cayennepeper, gemberpoeder en de zonnebloemolie erbij en meng het samen. Dek het gehakt af en laat de marinade voor minstens 30 minuten intrekken of langer voor een extra lekkere smaak. Mix voor het sausje alvast de Samurai, knoflook en de ui samen en zet dit even opzij. In de tussentijd kun je de broodjes ook alvast afbakken.

Stap 2.

Vorm kleine ballen van het gehakt en druk deze ietsjes plat. Snijd het plakje cheddar kaas doormidden en kneed de cheddar kaas tot een kleine bal. Plaats het balletje cheddar kaas in het midden van het gehakt en vorm het gehakt weer tot een bal en druk het gehakt vervolgens plat tot een burger.

Stap 3.

Verwarm wat zonnebloemolie in de koekenpan op middelhoog vuur en bak de burgers aan beide kanten gaar. Verdeel op de bodem van het broodje ongeveer 1 eetlepel van de saus en plaats hierop een blad sla. Leg vervolgens de burger, augurk, rode ui en de cheddar kaas erop en sluit het broodje. Serveer de burgers lekker warm, zodat de warme cheddar kaas er nog lekker uit kan lopen!

Extra tips&tricks:
  • Vervang de cheddar kaas door kaasblokjes.
  • Je kunt de burgers ook groter vormen voor grote burgers.
  • Vervang rundergehakt door kippengehakt of lamsgehakt.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima of #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

 

Print recept

Nutrition

24 Comments

  • Dunia

    9 mei 2019 at 09:41

    Salaam fatima,
    Wat ziet er dit weer zooo lekker uit? super lieve dat je dit met onze deelt.
    Ik heb een vraagje, welke hamburgerbroodjes gebruik je ?

    1. Fatima El Irari

      9 mei 2019 at 13:06

      Alaikoem salaam Dunia,

      Haha, graag gedaan lieverd. De broodjes komen van de Jumbo.❤️

  • Anoniem

    9 mei 2019 at 10:08

    Waar heb je de broodjes gekocht

    1. Fatima El Irari

      9 mei 2019 at 13:07

      Bij de Jumbo.??

  • Hind

    9 mei 2019 at 11:14

    Wauw deze ga ik zeker weten maken! Mag ik vragen waar je de kleine afbakbroodjes kunt kopen? Groetjes Hind

    1. Fatima El Irari

      9 mei 2019 at 13:02

      Hi Hind,

      Deze komen van de Jumbo.?♥️

  • Walter

    9 mei 2019 at 11:18

    Juist gemaakt voor middagmaal. Wel grotere balletjes. Staat met stip vanaf nu genoteerd ??

    1. Fatima El Irari

      9 mei 2019 at 13:02

      Lekker!!?

  • Sara

    9 mei 2019 at 11:23

    Wat een leuk recept! Ziet er heel schattig uit! Waar haal je die mini afbakbroodjes?

    1. Fatima El Irari

      9 mei 2019 at 13:01

      Ja hé haha! Broodjes komen van de Jumbo.❤️

  • hakima

    9 mei 2019 at 12:52

    Fatima, welke broodjes heb je gebruikt?

    1. Fatima El Irari

      9 mei 2019 at 13:00

      Hi Hakima,

      Broodjes komen van de Jumbo. ❤️??

  • Hanan

    9 mei 2019 at 13:33

    Ziet er heerlijk uit. Kan je die kan aan de binnen kant ook weg laten?

    1. Fatima El Irari

      9 mei 2019 at 15:05

      Hi Hanan,

      Jazeker, dat kan altijd. Xx

  • Saar

    10 mei 2019 at 09:36

    Hee Fatima ?Waar haal ik die prikkers die je er in hebt

    1. Fatima El Irari

      10 mei 2019 at 09:40

      Hi Saar,

      Deze komen van de Action en bij de Jumbo heb je ze ook. Xx

  • Esma

    12 mei 2019 at 10:42

    Hey faatje,

    Is het ook lekker met kipgehakt??

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2019 at 15:27

      Jazeker, ook lekker.??❤️

  • Esma

    12 mei 2019 at 11:24

    En moet je dan de kipgehakt hetzelfde marineren als de rundgrhakt?

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2019 at 07:48

      Nee, ik zou kippen gehakt marineren met de onderstaande ingredienten;

      1 tl. gemberpoeder
      1 tl. kip kruiden
      1/2 tl. zout
      1/2 tl. zwarte peper
      2 etl. fijngesneden peterselie
      1 etl. zonnebloemolie

  • Maya

    13 mei 2019 at 18:25

    Hoi Fatima ,

    Ik wil die broodjes vandaag maken maar wat is samurai en waar kan je dat kopen?

    Alvast bedankt

    1. Fatima El Irari

      13 mei 2019 at 21:04

      Hi Maya,

      Samurai is een pittig sausje en is o.a. verkrijgbaar bij de Jumbo.

  • Sarah

    19 mei 2020 at 00:21

    Hey lieverd,

    Je maakt super heerlijke dingen! Chapeau ga zo door. Alles wat ik tot nu toe heb gemaakt van jouw recepten smaakt heerlijk en je beschrijft het duidelijk.

    Ik zie dat de broodjes van de Jumbo zijn. Welke exact? De afbak hamburger broodjes of de afbak glutenvrije broodjes met meerzaden? Ze lijken namelijk erg op elkaar.

    Dank je wel alvast.

    Liefs,

    Sarah

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2020 at 09:49

      Hi Sarah,

      Aah bedankt lieverd! Dit zijn de afbak meerzaden broodjes van de Jumbo. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept