TAARTPLATEAU – DIY

Laat ik eerst even in het kort uitleggen wat ”DIY” nou precies inhoudt. ”DIY” is een afkorting voor ”Doe-het-zelf of het zelf klussen” en is een benaming voor een creatieve of constructieve activiteit die door een persoon zelf wordt uitgevoerd.
Ik vind het super leuk om lekker te knutselen en mij te wagen aan leuke DIY projecten! Een van mijn grootste inspiratiebronnen is dan ook Pinterest, wat een mooie creaties zie je daar toch voorbijkomen!

Een paar weken geleden was ik druk bezig met het organiseren en voorbereiden van ons verlovingsfeest. Omdat ik graag een sweet table wilde op ons feest leuk het mij leuk om hiervoor zelfgemaakte taartplateaus te maken in verschillende groottes en hoogtes. Het ziet er misschien ingewikkeld uit maar niets is minder waar hoor, want het is letterlijk enkel een kandelaar met een dienblad(plateau) die je ondersteboven op de kandelaar lijmt en die vervolgens nog even een leuk strikje geeft. Simpel toch! Nou kun je genoeg taartplateaus vinden in de winkels, maar vaak zijn ze of te duur of ze voldoen gewoon niet aan bepaalde wensen. Aangezien ik op social media zoveel vragen kreeg wat betreft de plateaus leek het mij leuk om hier een DIY artikel over te schrijven en deze met jullie te delen! Kijken jullie mee?

Wat heb je nodig?

 • Plateau
 • Kandelaar
 • Lijm
 • Knijptang
 • Lint
 • Doekje en spray

Aan de slag:

Ik raad je aan een vel papier op je werkblad te leggen voordat je begint, zodat je tafel niet beschadigd met bijvoorbeeld lijm. De vellen papier krijg je bij de Action als je iets van glaswerk koopt, zodat je deze hier in kunt pakken.

IMG_2426

Stap 1.

Leg de plateau op zijn kop en begin eerst met het verwijderen van de pootjes op de plateau. Dit doe je door het pootje tussen de knijptang te drukken en met de knijptang op links en rechts te bewegen. Op een gegeven moment zul je merken dat het bolletje loslaat. Als jouw plateau geen pootjes bevat, dan kun je deze stap natuurlijk overslaan.

IMG_2309 IMG_2316

Stap 2.

Druk de spiegel in de plateau aan de zijkanten naar beneden en zodra deze hier loslaat druk je de spiegel in het midden ook naar beneden. De spiegel zit enkel vast met wat lijm en laat vrij gemakkelijk los. Zet dan de spiegel even apart.

IMG_2334

IMG_2353

Stap 3.

Verdeel over de gehele rand van de plateau een laagje lijm en leg dan hierop de spiegel die je hebt verwijderd van de plateau. De kant me de spiegel moet aan de bovenkant komen te liggen. Druk met je handen de spiegel voorzichtig aan tegen de rand.

IMG_2364

IMG_2377IMG_2385

Stap 4.

Draai de gehele plateau om, dus de spiegelkant komt op je werkblad te liggen. En verdeel tegen de zijkanten van de plateau nog wat extra lijm. Het maakt niet uit als je wat slordige lijm sporen ziet, want dit is straks toch niet meer zichtbaar.

IMG_2425

Stap 5.

Zet een zwaar voorwerp op de plateau die goed op de zijkanten van de plateau komt te liggen en laat dit dan zo staan voor 5 minuten. Zelf heb ik een bord gebruikt en dit werkt prima!

IMG_2401

Stap 6.

Draai dan de plateau om en maak de spiegel schoon met de glasreiniger.

IMG_2473

Stap 7.

In de tussentijd verdeel je op de ronde rand van de kandelaar een laagje lijm. Verwijder dan het bord en leg de kandelaar met het  lijm laagje in het midden van de plateau. Leg een iets zwaarder voorwerp op de bovenkant van de kandelaar, zodat de kandelaar goed blijft plakken. Laat dit zeker zo staan voor 5 minuten.

IMG_2447

IMG_2457

Stap 8.

Draai de taartplateau om en je zult zien dat die er nu al super leuk uitziet! Maar om de taartplateau toch een iets leukere uitstraling te geven, heb ik door de zijkanten van de plateau een leuk lintje gehaald en deze de voorkant in een mooie strik geknoopt.

IMG_2506

IMG_2514

Al de spullen die ik heb gebruikt komen van de Action. Het kan zijn dat je de plateaus in Action bij jou in de buurt niet meer kan vinden, maar in principe kun je alle soorten plateaus gebruiken.

Je kunt de taartplateau gebruiken zoals ik heb gedaan voor een sweet table, maar je kunt het nog voor zoveel meer gebruiken! De plateau staat nu in mijn kamer met daarop al mijn parfums en op een andere plateau heb ik weer een aantal leuke kaarsjes gezet. Op deze manier krijgt je kamer een super leuke uitstraling.

PicMonkey Collage

Nou ben ik echt super benieuwd wat jullie van dit artikel vinden, want als jullie het leuk vinden dan zal ik in de toekomst vaker zo’n DIY artikel met jullie delen. Ik heb nog een DIY projectje voor jullie, dus ik hoor graag of jullie deze willen terugzien op de blog.

Lief,
Fatima

 

75 antwoorden
 1. Ouarda
  Ouarda zegt:

  Allereerst gefeliciteerd! Allah ie kemel bighair in cha Allah.
  Dankjewel voor de tips; ik heb het een tijdje terug uitgeprobeerd, zonder resultaat. M’n pootjes loze dienblad staat hier nog, dus ik ga weer een poging wagen.

  Beantwoorden
  • xfaatje
   xfaatje zegt:

   Hallo Ouarda,

   Ameen lieverd dankjewel! Wat is er precies verkeerd gegaan? Je moet het gewoon nog eens proberen hoor, vooral nu je de pootjes er al af hebt gehaald hihi. Succes meis Xx

   Beantwoorden
 2. Romy
  Romy zegt:

  Heel leuk dat je dit gedeeld hebt! Alles is ook super duidelijk uitgelegd, heel prettig. Ik zou het zeker leuk vinden in het vervolg vaker een DIY projectje voor bij te zien komen! Alles van jou is altijd leuk ❤️

  Beantwoorden
 3. Maryam
  Maryam zegt:

  Wat ziet het er mooi uit Tbarkelah! En bovendien heel eenvoudig om te maken. Ik ben niet van de handige types maar deze zal ik zeker eens proberen ;). Fijn dat je dit met ons deelt bedankt!

  Beantwoorden
  • xfaatje
   xfaatje zegt:

   Hallo Maryam,

   Haha vele dachten bij het zien van de plateau dat het moeilijk is hoor. Je moet het zeker is proberen. Gegarandeerd dat je het leuk gata vinden! Xx

   Beantwoorden
 4. Miryam
  Miryam zegt:

  Salam schat

  Wou je vragen of je is een recept kunt plaatsen van die lollypops op tafel is echt wel leuk..

  alvast bedankt liefje !!

  Beantwoorden
 5. Anisa
  Anisa zegt:

  Kei leuk! Twarkelah ? nog zo’n ideetjes je mag ze altijd delen. In september trouwt mijn nichtje en ga voor de snoeptafel verzorgen dus super dat je het met ons deelt ?

  Beantwoorden
  • xfaatje
   xfaatje zegt:

   Hallo Anisa,

   Allah ibarkfiek lieverd! Aah, wat leuk! Dan kun je deze taartplateau’s zeker maken haha. Ik zal nog meer ideetjes met jullie delen inschAllah Xx

   Beantwoorden
 6. Roza
  Roza zegt:

  Hallo Fatima,

  Heeel mooi gedaan, heb je de taart toevallig ook zelf gemaakt? zo ja, zou je die aub ook met ons kunnen delen?

  xx Roza

  Beantwoorden
 7. salma
  salma zegt:

  Tbarkellah je brengt mij op ideeën.
  Wil binnenkort verbouwen. En na de verbouwing wil ik ook wel wat moois hebben ik ga dit zeker uitproberen inshallah.
  Ben benieuwd naar de taart recept.

  Beantwoorden
 8. Dounia
  Dounia zegt:

  Je bent een topper macha allah
  Allahuma barak voor jou
  en heel lief dat jij dit met ons deelt .
  Allah ikamel belghair ncha allah xx

  Beantwoorden
 9. miryam
  miryam zegt:

  salam hbibaa

  wou je even vragen of je het recept hebt van die cake pops op tafel..

  alvast bedankt

  Mogen Allah je belonen met het paradijs…

  Beantwoorden
 10. Fadoua
  Fadoua zegt:

  Bedankt om het met ons te delen ik volg heel graag jouw werkjes op tbarkellah 3lik en ik leer ook veel bij dankzij u ? Allah ejkemel belghair x

  Beantwoorden
 11. Sonia
  Sonia zegt:

  Wauw wat een prachtig idee ik zoek vintage wat jij maakt maar voor mijne bloemen tot 15 cm en dat vind je moeilijk allemaal glas ik wil het uit andere matiere tol idee dank u groetjes Sonia

  Beantwoorden
 12. Sonia
  Sonia zegt:

  wauw mooi gedaan ik zoek al enige tijd zoiets voor mijn bloemschikken daar maak ik dan bloemestukjes op zeer mooi op tafel neemt ook niet veel plaats in maar die die ik zoek zou 25 cm moeten zijn en geen spiegel wel iets in het crème kleur alle tips welkom groetjes Sonia

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *