GLAZEN VERSIEREN – DIY

Daar ben ik weer met een klein DIY projectje voor jullie! Een paar weken geleden besloot ik om voor de dadel en melk ceremonie op ons verlovingsfeest zelf de melkglazen te maken. Voor degene die niet precies weten wat ik bedoel met de dadel en melk ceremoni zal ik het even kort uitleggen. Wanneer de Mr. & Mrs. de taart hebben aangesneden op hun verlovingsfeest of bruiloft geven ze elkaar een dadel en een slokje melk. Waar dit precies voor staat durf ik echt niet te zeggen, dus als iemand het weet tell me please! Maar goed even terug naar de melkglazen. Iedereen kent vast wel de melkglazen die gedecoreerd zijn met henna en die de meeste mensen gebruiken voor deze ceremonie, maar nu wilde ik toch iets anders. En een keer raden van waar ik mijn inspiratie heb gehaald? Juist ja van mijn schat Pinterest.nl! Deze glazen maak je simpel zelf en je hebt er bijna niks voor nodig!

Wat heb je nodig?

 • 2 champagne glazen
 • lijm
 • kunststof rozenblaadjes
 • plak parels
 • glasreiniger
 • oorstokjes

IMG_4826

Stap 1.
.

Haal de kunststof rozenblaadjes uit de verpakking en verdeel op de onderste punt van het rozenblaadje een laagje lijm. Ik raad je aan rozenblaadjes te gebruiken de niet al te dik zijn. De rozenblaadjes die ik heb gebruikt komen van de Wibra €1,- en deze werken erg goed. Ik had hiervoor eerst rozenblaadjes gebruikt van de Xenos en deze waren iets dikker en hierdoor kun je de blaadjes moeilijk buigen.

IMG_4839

Stap 2.
.

Druk het rozenblaadje tegen de onderkant van het glas aan en houd deze zo even vast, zodat deze goed blijft plakken. Verdeel dan weer wat lijm op de onderkant van een rozenblaadje en plak deze naast het rozenblaadje die je al op het glas hebt geplakt. Herhaal deze stappen in het rond, totdat je heel het rondje hebt gehad.

Wanneer je heel het rondje hebt afgemaakt laat je de rozenblaadjes even drogen en dan duw je de blaadjes iets naar de buitenkant, zodat de blaadjes mooi open gaan staan.

IMG_4855

Stap 3.
.

Wanneer je heel het rondje hebt afgemaakt laat je de blaadjes even drogen en dan trek je de blaadjes iets naar buiten, zodat de blaadjes mooi open gaan staan. Herhaal dan de bovenstaande stappen voor nog twee lagen, zodat je aan de onderkant van het glas meerdere lagen krijgt.

Stap 4.
.

Pak de plak parels erbij en plak deze eerst op de onderste rij in het rond. Ik heb ervoor gekozen om eerst te beginnen met wat grotere parels en hoe meer ik naar boven ging hoe kleiner de parels werden. De parels zijn verkrijgbaar bij de Action en kosten rond de €0,80

IMG_4845

Stap 5.
.

Door de lijm kan het zo zijn dat je wat rijm restjes op het glas achterlaat. Daarom heb ik op het eind een oorstokje gebruik, deze nat gemaakt met glasreiniger en vervolgens tussen de parels door het glas schoongemaakt. En dan ben je eigenlijk zo goed als klaar!

Je kunt eventueel de glazen nog afmaken met een leuke strik die je vastplakt aan het gedeelte waar je het glas vasthoudt. Wat ook erg leuk is om een ook een klein bordje te decoreren met de parels en deze te gebruiken voor de dadels.

Al met al kun je zelf zulke leuke creaties maken, die helemaal niet veel geld hoeven te kosten! Ik hoop dat jullie dit ook weer een leuke DIY vonden en dat jullie het zelf ook een gaan proberen!

Liefs,
Fatima

IMG_4793

21 antwoorden
 1. Rb1984
  Rb1984 zegt:

  ? als het nu dertien jaar geleden was kon ik met deze tip wat betreft die glazen wel wat aanvangen. Maar helaas …. Leuk idee lang leve pinterest e.c

  Beantwoorden
 2. Mia
  Mia zegt:

  Salaam fatima! Ik heb een probleempje. Die blaadjes willen niet blijven plakken op het glas. Ik gebruik rozenblaadjes van de action en alleslijm van het merk pritt.. Ik druk het ook even aan enzo mar als ik loslaat vallen die blaadjes mee

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *