FOTOFRAME – DIY

Het is weer tijd voor een leuke DIY artikel op de blog! De DIY van de fotoframe heeft even op zich laten wachten, maar hier is die dan eindelijk! Zoals vele ongetwijfeld al hebben gezien ben ik een tijd terug druk bezig geweest met het maken van een fotoframe voor onze bruiloft en we zijn nu alweer meer dan 4 maanden getrouwd(wat vliegt de tijd toch snel voorbij!!) Op dat moment wilde ik jullie graag laten zien hoe je nou zelf een fotoframe kon maken, maar helaas was hier de tijd niet voor. Gelukkig was de bruiloft van mijn schoonzusje een paar weken na die van ons en kreeg ik weer de kans om een leuke fotoframe te maken. En jullie begrijpen natuurlijk wel dat dit dan ook de kans was om hier een leuke DIY artikel van te maken en deze met jullie te delen! Nou genoeg gepraat, kijken jullie mee naar de instructievideo?

Wat heb je nodig?
.

 • canvas doek (maat 60×80 cm)
 • stanleymes
 • plakband
 • secondelijm
 • uitgeprinte tekst (lettertype ‘Freestyle Script’)
 • potlood
 • zwarte viltstift
 • kunstbloemen
 • eventueel wat kant
Aan de slag!
..
 1. Plaats de canvas doek op je werkplaats en verwijder de folie.
 2. Snijd met de stanleymes aan de bovenzijde van de canvasdoek voorzichtig langs de zijkanten. Tip! Zorg er wel voor dat je zeker 2 cm van de zijkanten afsnijdt, zodat we de zijkanten straks mooi naar binnen kunnen vouwen.
 3. Verwijder het uitgesneden stuk papier en je zult nu aan de bovenzijde van de canvasdoek een vierkante opening zien.
 4. Snijd met het mesje in elke hoek een opening en vouw vervolgens de zijkanten van de canvasdoek naar binnen. Plak deze zijkanten vervolgens vast met plakband. Tip! De plakband is uiteindelijk niet meer zichtbaar, omdat we hier straks de bloemen op zullen plakken.
 5. Vouw ook de onderzijde van het vierkant naar binnen en plak deze aan de achterkant goed vast met de secondelijm. Houd de rand ingedrukt met je handen, zodat het papier goed zal blijven plakken.
Tekst ontwerpen:
.

Voor de tekst op de fotoframe heb ik ervoor gekozen om een tekst uit te printen en deze vervolgens over te trekken. Je zou er eventueel ook voor kunnen kiezen om een sticker te gebruiken, maar persoonlijk vind ik een geschreven tekst er toch iets mooier uitzien.

 1. Typ de gewenste tekst in en print de tekst vervolgens uit. Tip! Voor de grote van deze fotoframe heb ik voor de lettertype een grote van 250 gebruikt en voor het ‘&’ teken heb ik een grote van 100 gebruikt.
 2. Knip met een bocht langs de tekst en zorg ervoor dat je wat ruimte aan de zijkanten overlaat(dit gedeelte heb je nodig om de tekst aan de achterkant van de frame te plakken met plakband)
 3. Draai vervolgens de fotoframe om en plak de uitgeprinte tekst aan de achterzijde op. Terwijl je dit doet kun je zo nu en dan even de frame omdraaien en controleren of de tekst goed recht hangt.
 4. Pak de fotoframe op en plaats deze voor een raam en je zult zien dat de tekst er nu goed doorheen schijnt.
 5. Pak vervolgens de potlood erbij en trek de gehele tekst over die door de frame heen schijnt. Tip! Het is niet erg als je dit niet al te netjes doet, want straks ga je er toch met een dikke viltstift overheen en kleur je de letters ook nog eens in.
 6. Wanneer je de gehele tekst hebt overgetrokken verwijder je deze die je aan de achterkant van de frame hebt geplakt en draai je de frame weer om.
 7. Pak dan de zwarte(of een andere kleur) viltstift erbij en trek de letters weer over.
 8. Wanneer je de lijnen van de letters hebt overgetrokken kun je deze direct inkleuren. Tip! Ik raad je aan om de letters twee keer in te kleuren, op deze manier krijg je het mooiste kleur resultaat.
 9. Misschien had je destijds op snapchat gezien dat ik de letters van de frame die ik maakte voor onze bruiloft had geverfd, maar ik moet eerlijk toegeven dat dit mij veel meer tijd heeft gekost. En het resultaat is eigenlijk gewoon precies hetzelfde als met een viltstift.
Bloemenrand:
.
 1. Pak de bloemen erbij en verwijder aan de onderkant de steel. Knip vervolgens aan de onderzijde van de bloem een stuk er vanaf, zodat de bloem straks goed op de fotoframe blijft plakken.
 2. Verdeel een goede laag van de seconde lijm op de randen van de fotoframe en druk de bloem er bovenop. Houd de bloem even ingedrukt, zodat deze goed blijft plakken.
 3. Werk op precies dezelfde manier de rest van de bloemen af totdat je alle randen hebt gedecoreerd. Tip! Voordat je de bloemen erop plakt raad ik je aan om de bloemen eerst zonder lijm erop te plaatsen zodat je voor jezelf kunt bepalen hoe je de bloemen precies wilt hebben. Op deze manier kun je namelijk nog makkelijk met de bloemen schuiven.

Voor deze fotoframe heb ik ervoor gekozen om de randen van de frame geheel te decoreren met de bloemen, maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld twee randen te decoreren met de bloemen en een rand af te werken met mooie kant.333Door het volgen van deze gemakkelijke stappen kan ook jij jouw eigen gepersonaliseerde fotoframe maken! De fotoframe geeft de foto’s een nog leukere sfeer en vooral de gasten vinden zo’n fotoframe erg leuk! Bij ons stond de fotoframe bij de ingang van de feestzaal klaar en konden al onze gasten er leuke foto’s mee maken.

Dus breekt ook jouw grote dag binnenkort aan of heb je een leuke verjaardag, verlovingsfeest, babyshower etc. op de planning staan? Maak dan eens deze leuke fotoframe en geef ook jouw foto’s en de foto’s van je gasten een leuke boost!

Ik zou het erg leuk vinden als je jouw fotoframe creatie met mij zou willen delen! De namen op de fotoframe kunnen natuurlijk altijd vervaagd of afgedekt worden uit privacy.

Liefs,
Fatimaj

 

28 antwoorden
 1. Ineke
  Ineke zegt:

  Echt supper mooi.
  Ik ga dit ook proberen voor me zoontjes 1ste verjaardag en dan in sha Allah voor de verloving van mijn beste vriendin ??

  Beantwoorden
 2. Hanane
  Hanane zegt:

  Assalaam alaikoem lieverd bedanet voor het delen.
  Heb nog 1 vraagje. De fotoframe op jouw eigen bruiloft heeft aan 2 kanten bloemen. Maar zag je boven dan niet bij de randen waar geen bloemen zitten, de plakband niet? Of had je bij die randen geen plakband gedaan maar secondelijm

  Beantwoorden
 3. Saida
  Saida zegt:

  Salaam alaykoum. Hele leuke frame allahhouma barek. Heb een vraagje over de datum letters.. welke grootte heb je daarvoor gebruikt ?

  Beantwoorden
 4. Nimet
  Nimet zegt:

  Hoii Fatıma bedankt voor je snelle reactie ❤️ heb nog een vraagje ? heb je de teksten via WORD programma uitgeprint? Ik krijg de letters niet groter dan 72 hoe werkt dat? ?

  Beantwoorden
 5. Salwa
  Salwa zegt:

  Hoi Fatima, ik heb een vraagje over de canvas. De fotoframe van jouw bruiloft ziet er groter uit dan die je voor je schoonzusje hebt gemaakt (of ligt het aan mij haha). Had je een grotere canvas gebruikt voor de jouwe? Zo ja, welke afmeting?

  Beantwoorden
 6. Nadia
  Nadia zegt:

  Hoi fatima
  Zou je mij aub een foto kunnen sturen van je zwarte rekje in de keuken waarop je de kruiden heb die van kruidvat ik wil hem zoo graag ik wil kruidvat er even over mailen

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Hallo Thouria,

   Dankjewel lieve schat! Jazeker, alleen moet ik hier nog even de tijd voor nemen om ze te delen op de blog. Wat leuk meid! Ik wens jullie heel veel geluk toe samen inschAllah!

   Liefs,
   Fatima

   Beantwoorden
 7. Fatima El Irari
  Fatima El Irari zegt:

  Hallo Anissa,

  Ten eerste als ik geen gezichten wil laten zien dan is dat natuurlijk aan mij. Als ik mijn bruiloftsfoto’s wilde delen, dan had ik dat wel gedaan. Ik deel onze bruiloft foto’s niet, omdat ik dat niet wil. En mag ik vragen waar jij je druk om maakt? Je kijkt voor een DIY niet voor mijn persoonlijke foto’s. En als jij dat een kromme gedachte vindt, ja dan is dat maar zo.

  Liefs,
  Fatima

  Beantwoorden
 8. Sabrina
  Sabrina zegt:

  Hoi ik heb een frame gemaakt maar nu wil ik hem hergebruiken ipv eentje helemaal opnieuw te maken. Heb je misschien een tip hoe ik dat kan doen? Wat kan ik er overheen plakken? Gr. Sabrina

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Hi Sabrina,

   Bedoel je dat je op de frame andere tekst wilt aanbrengen? Ik kan mij eerlijk gezegd niks bedenken om de frame te kunnen hergebruiken. Je zou de hele frame kunnen verven met een witte verf en daarna de zwarte tekst er weer op aan kunnen brengen. Maar ik weet niet of dit er wel mooi uit zou zien.

   Groetjes,
   Fatima

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *