CUPCAKES MET MASCARPONE CRÈME

Cupcakes maken vind ik altijd een leuke bezigheid en ze zijn natuurlijk ook erg lekker! Voor het Suikerfeest maakte ik heerlijke cupcakes met een romige mascarpone crème en ik durf te wedden dat iedereen van de familie er vanavond van zal smullen!

INGREDIËNTEN (15 stuks)

Voor het cupcake beslag:
.
  • 4 eieren
  • 180 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 200 gr.  bloem
  • 2 tl. bakpoeder
  • 2 etl. melk
Voor de mascarpone crème:
.
  • 500 gr. mascarpone
  • 150 gr. poedersuiker
  • 30 ml slagroom
Extra:
.
  • 2 kleuren fondant naar keuze
  • sprinkels

Bereidingswijze:

  1. Mix in de beslagkom de eieren met de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout mooi romig voor 3 minuten op middelhoge snelheid.
  2. Giet de zonnebloemolie erbij en mix dit voor 60 seconden bij het beslag.
  3. Mix de bakpoeder met de bloem, haal dit door een zeef en mix de droge ingrediënten op lage snelheid bij het beslag.
  4. Giet de melk erbij en mix de melk op lage snelheid bij het beslag. 
  5. Ga met de spatel nog even langs de zijkanten en langs de bodem van de kom en roer het beslag nog even samen.
  6. Verdeel de cupcake papiertjes over de bakvorm en schep in elk vormpje ongeveer 2 volle eetlepels van het beslag de vorm.
  7. Bak de cupcakes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20 a 25 minuten mooi lichtbruin en gaar.
  8. Nadat de cupcakes gaar zijn laat je ze volledig afkoelen op een rooster.

Mascarpone crème maken:
.
  1. Schep de mascarpone in de kom en zeef de poedersuiker erbij.
  2. Mix het op hoge snelheid samen voor ongeveer 3 minuten tot een glad mengsel.
  3. Giet de slagroom erbij en mix nogmaals samen voor ongeveer 60 seconden.
  4. Dek de kom af met aluminiumfolie en zet de kom voor zeker 30 minuten in de koelkast, zodat de crème mooi kan opstijven.
Cupcakes afwerken:
.
  1. Rol de fondant met wat poedersuiker mooi plat en steek met de uitstekers de gewenste figuurtjes uit het fondant.
  2. Plaats de uitgestoken figuren apart en bestuif de fondant eventueel met poedersuiker als deze ietsjes plakt.
  3. Schep de mascarpone crème in de spuitzak en spuit bovenop de afgekoelde cupcakes aan mooie toef van de crème.
  4. Plaats de uitgestoken fondant bovenop de toef mascarpone en plaats de cupcakes eventueel in een taartendoos en zet de cupcakes in de koelkast totdat je ze wilt serveren.
  5. Haal de cupcakes 30 minuten voor serveren uit de koelkast en genieten maar!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Dit artikel is in samenwerking met Deleukstetaartenshop.nl

26 antwoorden
  1. Roossana
    Roossana zegt:

    Salaam alaikoum Fatima!
    Voor hoeveel cupcakes is de slagroom/mascarpone mix die je in dit recept gebruikt ?
    hoeveel cupcakes kan je daarmee versieren zeg maar ?

    Mag ik ook weten waar je die doos hebt gekocht waaar je de cupcakes uiteindelijk in doet ?
    Alvast bedankt.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Roosje,

      jazeker, je mag altijd minder suiker gebruiken. Voor de cupcakes zou je eventueel 150 gram of 100 gram kristalsuiker kunnen gebruiken. En voor de topping zou je 100 gram kunnen gebruiken. Succes!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  2. Sara
    Sara zegt:

    Heey Fatima,

    Ligt het aan mij of gebruik je die melk niet bij de cupcakes?

    Ik wil ze graag maken nu maar ik twijfel over de melk.

    Kan je de melk ook weglaten?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *