CUPCAKES MET MASCARPONE CRÈME

Cupcakes bakken vind ik altijd een van de leukste bezigheid! Voor het Suikerfeest maakte ik deze lekkere cupcakes met een romige mascarpone topping en iedereen was er weg van! Dus mocht je wat lekkers willen maken voor het aanstaande Suikerfeest en je gasten echt willen verwennen, dan zijn deze cupcakes echt een aanrader!

Ingrediënten: (15 stuks)
.
Cupcakebeslag:
.
  • 4 eieren
  • 180 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 200 gr. bloem
  • 1 tl. bakpoeder
  • 2 etl. melk
Mascarpone topping:
.
  • 500 gr. mascarpone
  • 150 gr. poedersuiker
  • 50 ml slagroom
Extra:
.
  • 2 kleuren fondant naar keuze
  • sprinkels
Bereiding:
.
Stap 1.

Mix de eieren met de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout romig voor ongeveer 60 seconden op middelhoge snelheid. Giet de zonnebloemolie erbij en mix dit nog eens samen. Roer de bakpoeder bij de bloem, zeef dit bij het beslag en mix de droge ingrediënten op lage snelheid door het beslag. Voeg de melk toe en mix de melk op lage snelheid erbij. Ga met de spatel langs de zijkanten en langs de bodem van de kom en roer het beslag nog eens goed door. Verdeel de cupcake papiertjes over de bakvorm en schep in elk vormpje ongeveer 2 volle eetlepels van het beslag. Bak de cupcakes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20 à 25 minuten mooi lichtbruin en gaar. Nadat de cupcakes gaar zijn laat je ze op een rooster volledig.

Stap 2.
.

Schep de mascarpone in de kom en zeef de poedersuiker erbij. Mix het op hoge snelheid samen voor ongeveer 60 seconden tot een glad mengsel. Giet de slagroom erbij en mix nogmaals samen voor ongeveer 60 seconden tot een stevige crème. Dek de kom af met aluminiumfolie en zet het voor zeker 30 minuten in de koelkast, zodat de crème goed kan opstijven.

Stap 3.
.

Rol de fondant uit met wat poedersuiker tot plak en steek met de uitstekers de gewenste figuurtjes eruit. Plaats de uitgestoken figuren apart en bestuif de fondant eventueel met wat extra poedersuiker als deze iets plakkerig is. Schep de mascarpone crème in de spuitzak en spuit bovenop de afgekoelde cupcakes mooie toefjes crème. Plaats de uitgestoken fondant bovenop de toef mascarpone en plaats de cupcakes eventueel in een taartendoos en zet de cupcakes in de koelkast tot je ze wilt serveren. Haal de cupcakes 15 minuten voor serveren uit de koelkast en genieten maar!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima of #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

Dit artikel is in samenwerking met Deleukstetaartenshop.nl

54 antwoorden
  1. Roossana
    Roossana zegt:

    Salaam alaikoum Fatima!
    Voor hoeveel cupcakes is de slagroom/mascarpone mix die je in dit recept gebruikt ?
    hoeveel cupcakes kan je daarmee versieren zeg maar ?

    Mag ik ook weten waar je die doos hebt gekocht waaar je de cupcakes uiteindelijk in doet ?
    Alvast bedankt.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Roosje,

      jazeker, je mag altijd minder suiker gebruiken. Voor de cupcakes zou je eventueel 150 gram of 100 gram kristalsuiker kunnen gebruiken. En voor de topping zou je 100 gram kunnen gebruiken. Succes!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  2. Sara
    Sara zegt:

    Heey Fatima,

    Ligt het aan mij of gebruik je die melk niet bij de cupcakes?

    Ik wil ze graag maken nu maar ik twijfel over de melk.

    Kan je de melk ook weglaten?

    Beantwoorden
  3. Salma
    Salma zegt:

    Hey lieve Fatima,

    Ik wil ze binnenkort uitproberen. Ze zien er super cute uit. Allahoema Bareek. Ik vroeg me alleen af of het fondant er niet van af gleed?

    xx Salma

    Beantwoorden
  4. Arzu
    Arzu zegt:

    Heyy Fatima,

    Vraagjee in de video zie ik niet dat je de slagroom heb gebruikt klopt dat ??

    Ik wil de topping ook maken maar kan het dus ook zonder slagroom ??

    Groetjess
    Xxx

    Beantwoorden
  5. Damla
    Damla zegt:

    Hallo Fatima,

    ik wil ze voor donderdag, kan ik het dinsdag maken en tot donderdag in de koelkast bewaren? Of raad je het aan om ze pas woensdag te maken.
    Groetjes,
    Damla

    Beantwoorden
  6. Dina
    Dina zegt:

    Hey lieverd,
    Ik ben van plan om dit ook te maken voor Suikerfeest.
    Alleen weet ik niet waar je de uitsteek vormpjes van hebt allemaal.
    veel liefs Dina x

    Beantwoorden
  7. Oumaima
    Oumaima zegt:

    Hoii salam alaykoum fatima
    Ik ga dit zeker uitproberen in de aankomende suikerfeest
    maar heb een vraagje
    Waar heb je die ”Eid Mubarak” letters vandaan??
    Zou je alsjeblieftt het link door kunnen sturen

    Beantwoorden
  8. Noor
    Noor zegt:

    Hallo Fatima,
    Ten eerste TbarkeAllah 3lik:)
    Graag wil ik je vragen of je toevallig een winkel kent in Rotterdam waar ik die letters kan halen en die 2D spuitmond. Bol.com red ik helaas niet voor El eid. Xx

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Noor,

      Allah ibarkfiek lieverd! Op de Zwartjanstraat heb je een winkel genaamd ‘Marokko bazaar’die heeft echt veel koekjes vormpjes. En een winkel voor het spuitmondje weet ik helaas niet. Xx

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *