Soepen
-
Vandaag deel ik het recept met je van een heerlijke bissara/tamarakt. Een ideaal Marokkaans gerecht als je even geen zin hebt in vlees of kip. Bissara is onwijs makkelijk klaar te maken en vooral tijdens de koude dagen is dit gerecht erg geliefd bij ons thuis! Serveer er wat lekker warm brood bij en klaar is…
-
Ik ben een grote fan van lehdes oftewel linzensoep op de Marokkaanse manier. Lehdes is een typisch Marokkaans gerecht die heel het jaar door wel wordt klaargemaakt. Lehdes is een heerlijke, dikke en romige linzensoep die je in de winter lekker warm houdt en het is ook nog eens gezond! In de Marokkaanse keuken wordt…
-
Ingrediënten: 1 gele ui 1 sjalot 2 etl. tomatenpuree 1 tl. knoflookpoeder 2 blikken gepelde tomaten 1 gevulde blik water 1 etl. kristalsuiker 1 etl Provençaalse kruiden 250 ml kookroom 1 tl. zout 1/2 tl. zwarte peper zonnebloemolie Bereidingswijze: Pel en snijd het ui en de sjalot in kleine blokjes. Giet een scheutje zonnebloemolie in…
-
Wat heb je nodig? (6 personen) 50 gr. roomboter 2 uien 1 knoflookteentje 500 gr. champignons 125 gr. crème fraîche 2 etl. maizena 1.5 tl. zout 1/2 tl. zwarte peper 1 blokje groentebouillon 1 liter water Bereiding: Voeg de roomboter toe in de pan en laat dit smelten. Gooi hier vervolgens de gesneden uien bij…