Ramadan recepten
-
Ingrediënten: 500 gr. bloem 1 tl. bakpoeder 1/2 tl. zout 200 gr. zachte roomboter, ongezouten 100 gr. kristalsuiker 1 zakje vanillesuiker 2 eieren 3 etl. oranjebloesemwater Voor de dadel pasta: 400 gr. dadels handvol geroosterde amandelen 1 etl. oranjebloesemwater 1 tl. kaneel Bereidingswijze: Maak de dadels schoon en verwijder de pit in het midden. Maal de…
-
Ingrediënten: Voor het pizzadeeg: 500 gr. bloem 2 etl. melkpoeder 1 tl. zout 1 zakje gedroogde gist (of 1 etl.) 80 ml zonnebloemolie 1 ei 4 etl. melk 250 ml lauwwarm water Voor de pizza topping: 300 gr. gemarineerd gehakt 2 uien, in blokjes 1 groene paprika, in stukjes 1 rode paprika, in stukjes 250…
-
Ingrediënten: (7 stuks) Voor het deeg: 250 gr. bloem 250 gr. volkorenbloem 1 etl. gedroogde gist 1 tl. kristalsuiker 1 etl. gedroogde basilicum 1 tl. zout 1etl. olijfolie 300 ml lauwwarm water Extra: 1 takje rozemarijn 1 etl. gedroogde basilicum 2 teentjes knoflook, geperst 1 etl. olijfolie 2 stengels bosui, gesneden cherrytomaten zwarte olijven Bereidingswijze:…
-
Wat heb je nodig? (6 stuks) 6 volkoren tortilla wraps cherrytomaten courgette broccoli champignons ui rozemarijn etl. olijfolie thl. zout 1/2 tl. zwarte peper peper rucola Bereidingswijze: Snijd de groenten in kleine stukjes en verdeel deze over een ovenschaal. Leg hier bovenop het rozemarijn. Marineer de groenten met de olijfolie en kruid het geheel met…
-
Ingrediënten: (8 stuks) Voor het deeg: 400 gr. bloem 100 gr. fijne griesmeel 1/2 tl. gedroogde gist (of bakpoeder) 1 tl. zout 250 – 280 ml lauwwarm water Extra: 50 ml zonnebloemolie 50 gr. roomboter, gesmolten extra griesmeel Bereiding: Meng de bloem, griesmeel, zout en de bakpoeder (of gedroogde gist) in de kom. Giet het water…
-
Ingrediënten: (2 stuks) Voor het pizzadeeg: 500 gr. bloem 1 etl. oregano 1 etl. gedroogde rozemarijn 1 tl. zout 2 etl. olijfolie 1 etl. gedroogde gist 280 ml lauwwarm water Voor de pizza topping: tomatensaus 1 etl. rozemarijn 1 blikje tonijn 1 rode ui 1 ui 1/2 tl. zwarte peper 1 tl. zout geraspte kaas Bereidingswijze:…
-
Ingrediënten: (2 personen) handvol verse spinazie 1 banaan 1/2 groene appel 1 nectarine 1/2 avocado 250 ml koud water Bereidingswijze: Voeg de spinazie samen met de bananenstukjes toe in de blender. Schep de gepelde nectarine erbij en de stukje groene appel. Als laatste doe je er de avocado bij die je ook in stukjes hebt…
-
Ingrediënten: Voor het deeg: 500 gr. bloem 3 etl. melkpoeder 1 zakje gedroogde gist (7 gr.) 90 ml zonnebloemolie 1 ei 1 tl. zout 4 etl. melk 280 ml lauwwarm water Voor de vulling: 400 gr. verse spinazie 200 gr. Fetakaas 1 etl. volle yoghurt 1 tl. zout 1/2 tl. peper Extra 1 eidooier sesamzaadjes Bereidingswijze:…
-
Ingrediënten: Voor het deeg: 500 gr. bloem 50 gr. melkpoeder 1 zakje gedroogde gist 80 ml zonnebloemolie 1 ei 1 tl. zout 4 etl. melk 250 – 280 ml lauwwarm water Kruidenboter: 130 gr. roomboter, ongezouten 3 teentjes knoflook 1 etl. peterselie, fijngesneden 1 tl. citroenrasp 1/2 tl. zwarte peper 1/2 tl. zout Bereidingswijze: Voeg de bloem samen…
-
Ingrediënten: (30 stuks) Aardappel mengsel: 6 aardappelen, in blokjes 1 groene paprika, in stukjes 1 ui, fijngesneden 1 wortel, in blokjes handvol doperwten 2 etl. peterselie, fijngesneden 1 ei 1 tl. zout 1 tl. paprikapoeder 1 tl. zwarte peper 1 blikje tonijn Krokante laag: 2 eieren bloem paneermeel Bereidingswijze: Vul een ruime pan met water en…