Hoofdgerechten

  • Luxe Feestsalade

    24 augustus 2014Fatima

    Aardappelsalade: Ingrediënten: 6 grote aardappelen 1 ui 2 etl. peterselie, fijngesneden 2 gekookte eieren 2 etl. zonnebloemolie zwarte peper zout mayonaise Bereidingswijze: Vul een pan met water en zet deze op het vuur totdat het water begint te koken. Doe hier dan de aardappelen bij die je hebt geschild en in blokjes hebt gesneden bij.…

    Lees verder
  • Gehakt Marinade

    9 augustus 2014Fatima

    Ingrediënten: Voor het gehakt: 300 gr. rundergehakt 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, uitgeperst 2 etl. peterselie, fijngesneden 1 etl. zonnebloemolie Kruiden: 2 tl. paprikapoeder 1 tl. zout 1/2 tl. kurkuma 1/2 tl. zwarte peper 1/2 tl. komijnpoeder Bereiding: Schep het gehakt in een ruime kom en voeg de ui, knoflook en de peterselie toe. Voeg alle kruiden…

    Lees verder
  • Zilvervliesrijst met Spinazie

    9 augustus 2014Fatima

    Ingrediënten: (4 personen) 2 tomaten 1 Ui 1 teentje knoflook 1 etl. peterselie, fijngesneden 1 tl. zwarte peper 1 tl. zout 1 tl. paprikapoeder 1 tl. kurkuma 1 tl. komijnpoeder 1 etl. olijfolie 130 gr. zilvervliesrijst 10 blokjes spinazie koolvis Bereidingswijze: Snijd de tomaten in vier stukken en leg deze in een ruime kom. Pak  dan…

    Lees verder
  • Groenteschotel met Gehakt

    4 augustus 2014Fatima

    Wat heb je nodig? (8 personen) 6 grote aardappelen 30 gram roomboter 30 ml melk 300 gram gehakt 1 aubergine 1 groene paprika 1 rode paprika 1 gele paprika 2 uien 1 tl. kaneel 1 tl. kristalsuiker 1 tl. kurkuma 1/2 tl. zwarte peper Garnering: Paneermeel Geraspte kaas Bereidingswijze: Schil de aardappelen en kook deze…

    Lees verder
  • Dorade met Groenten

    14 juni 2014Fatima

    Ingrediënten: (4 personen) 2 etl. fijngesneden koriander 2 etl. fijngesneden peterselie 3 teentjes knoflook 1 tl. paprika 1 tl. kurkuma 1 tl. zwarte peper 1 tl. zout 1/2 blokje Knorr vis 2 grote dorades 2 el zonnebloemolie 2 el olijfolie rode peper Groenten: 5 aardappelen 1 rode paprika 1 groene paprika handvol erwten 1 ui 2 tomaten rozemarijn Bereiding: Pak…

    Lees verder
  • Vermicelli met Kikkererwten

    7 juni 2014Fatima

    Ingrediënten: (4 personen) handvol geweekte kikkererwten 2 uien bosje peterselie 1 etl. tomatenpuree 1 thl. gember 1 halve thl. peper 1 thl. kurkuma 1.5 thl. zout half blokje kruiden/kip boulion handvol vermicelli 1 liter lauwwarm water Bereidingswijze: Vul een pannetje met lauwwarm water en kook de kikkererwten voor ongeveer 20 minuten half gaar. Je moet de kikkererwten niet volledig te garen,…

    Lees verder
  • Groenten Stoofpannetje

    21 mei 2014Fatima

    Ingrediënten: 4 aardappelen 2 tomaten 1 groene paprika 1 rode paprika 1 courgette 2 uien 3 knoflookteentjes 1 etl. tomatensaus 1 tl. gemberpoeder 1 tl. kurkuma 1 tl. zwarte peper 1 tl. zout 2 etl. zonnebloemolie 2 etl. olijfolie Bereiding: Pel de uien en snijd ze vervolgens in lange schijfjes en bak deze samen met de…

    Lees verder
  • Lamsvlees met Pruimen

    4 mei 2014Fatima

    Ingrediënten: (6 personen) 2 knoflookteentjes, uitgeperst 2 etl. peterselie, fijngesneden 1 tl. zout 1 tl. kurkuma 1 tl. gemberpoeder ½ tl. zwarte peper 1 etl. olijfolie 500 gr. lamsvlees 2 etl. zonnebloemolie 2 uien 1.5 liter heet water Saus voor de pruimen: . 8 pruimen, geweekt 300 ml water 1 etl. kaneel 1 etl. kristalsuiker 1 halve tl. zout 1…

    Lees verder
  • Vis Bastillas

    1 april 2014Fatima

    Ingrediënten (15 stuks) Voor de vis vulling: 1 pak filodeeg 1 kilo diepvries of verse garnalen 500 gr. koolvis 1 pakje surimisticks 1 rode en groene paprika 4 teentjes knoflook, geperst 2 etl. koriander, fijngesneden klein zakje mihoen Kruiden: 1 blokje vis bouillon 1.5 tl. zout 2 tl. paprikapoeder 1/2 tl. zwarte peper 1 etl. verse…

    Lees verder
  • Kip Bastilla

    22 maart 2014Fatima

    Ingrediënten: (8 personen) 1 hele kip 2 etl. zonnebloemolie 1 etl. olijfolie 2 etl. koriander, fijngesneden 2 etl. peterselie, fijngesneden 3 knoflookteentjes, uitgeperst 2 uien 3 eieren 150 g. roomboter 1 pak filodeeg Kruiden: 1 tl. gemberpoeder 1 tl. kurkuma mespunt saffraan tl. zout 1/2 tl. zwarte peper Garnering: 1 tl. kaneel poedersuiker geroosterde amandelen…

    Lees verder
1 19 20 21