Hoofdgerechten

  • Gehakt Marinade

    9 augustus 2014Fatima

    Ingrediënten: Voor het gehakt: 300 gr. rundergehakt 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, uitgeperst 2 etl. peterselie, fijngesneden 1 etl. zonnebloemolie Kruiden: 2 tl. paprikapoeder 1 tl. zout 1/2 tl. kurkuma 1/2 tl. zwarte peper 1/2 tl. komijnpoeder Bereiding: Schep het gehakt in een ruime kom en voeg de ui, knoflook en de peterselie toe. Voeg alle kruiden…

    Lees verder
  • Zilvervliesrijst met Spinazie

    9 augustus 2014Fatima

    Ingrediënten: (4 personen) 2 tomaten 1 Ui 1 teentje knoflook 1 etl. peterselie, fijngesneden 1 tl. zwarte peper 1 tl. zout 1 tl. paprikapoeder 1 tl. kurkuma 1 tl. komijnpoeder 1 etl. olijfolie 130 gr. zilvervliesrijst 10 blokjes spinazie koolvis Bereidingswijze: Snijd de tomaten in vier stukken en leg deze in een ruime kom. Pak  dan…

    Lees verder
  • Groenteschotel met Gehakt

    4 augustus 2014Fatima

    Wat heb je nodig? (8 personen) 6 grote aardappelen 30 gram roomboter 30 ml melk 300 gram gehakt 1 aubergine 1 groene paprika 1 rode paprika 1 gele paprika 2 uien 1 tl. kaneel 1 tl. kristalsuiker 1 tl. kurkuma 1/2 tl. zwarte peper Garnering: Paneermeel Geraspte kaas Bereidingswijze: Schil de aardappelen en kook deze…

    Lees verder
  • Dorade met Groenten

    14 juni 2014Fatima

    Ingrediënten: (4 personen) 2 etl. fijngesneden koriander 2 etl. fijngesneden peterselie 3 teentjes knoflook 1 tl. paprika 1 tl. kurkuma 1 tl. zwarte peper 1 tl. zout 1/2 blokje Knorr vis 2 grote dorades 2 el zonnebloemolie 2 el olijfolie rode peper Groenten: 5 aardappelen 1 rode paprika 1 groene paprika handvol erwten 1 ui 2 tomaten rozemarijn Bereiding: Pak…

    Lees verder
  • Vermicelli met Kikkererwten

    7 juni 2014Fatima

    Ingrediënten: (4 personen) handvol geweekte kikkererwten 2 uien bosje peterselie 1 etl. tomatenpuree 1 thl. gember 1 halve thl. peper 1 thl. kurkuma 1.5 thl. zout half blokje kruiden/kip boulion handvol vermicelli 1 liter lauwwarm water Bereidingswijze: Vul een pannetje met lauwwarm water en kook de kikkererwten voor ongeveer 20 minuten half gaar. Je moet de kikkererwten niet volledig te garen,…

    Lees verder
  • Groenten Stoofpannetje

    21 mei 2014Fatima

    Ingrediënten: 4 aardappelen 2 tomaten 1 groene paprika 1 rode paprika 1 courgette 2 uien 3 knoflookteentjes 1 etl. tomatensaus 1 tl. gemberpoeder 1 tl. kurkuma 1 tl. zwarte peper 1 tl. zout 2 etl. zonnebloemolie 2 etl. olijfolie Bereiding: Pel de uien en snijd ze vervolgens in lange schijfjes en bak deze samen met de…

    Lees verder
  • Lamsvlees met Pruimen

    4 mei 2014Fatima

    Ingrediënten: (6 personen) 2 knoflookteentjes, uitgeperst 2 etl. peterselie, fijngesneden 1 tl. zout 1 tl. kurkuma 1 tl. gemberpoeder ½ tl. zwarte peper 1 etl. olijfolie 500 gr. lamsvlees 2 etl. zonnebloemolie 2 uien 1.5 liter heet water Saus voor de pruimen: . 8 pruimen, geweekt 300 ml water 1 etl. kaneel 1 etl. kristalsuiker 1 halve tl. zout 1…

    Lees verder
  • Vis Bastillas

    1 april 2014Fatima

    Ingrediënten (15 stuks) Voor de vis vulling: 1 pak filodeeg 1 kilo diepvries of verse garnalen 500 gr. koolvis 1 pakje surimisticks 1 rode en groene paprika 4 teentjes knoflook, geperst 2 etl. koriander, fijngesneden klein zakje mihoen Kruiden: 1 blokje vis bouillon 1.5 tl. zout 2 tl. paprikapoeder 1/2 tl. zwarte peper 1 etl. verse…

    Lees verder
  • Kip Bastilla

    22 maart 2014Fatima

    Ingrediënten: (8 personen) 1 hele kip 2 etl. zonnebloemolie 1 etl. olijfolie 2 etl. koriander, fijngesneden 2 etl. peterselie, fijngesneden 3 knoflookteentjes, uitgeperst 2 uien 3 eieren 150 g. roomboter 1 pak filodeeg Kruiden: 1 tl. gemberpoeder 1 tl. kurkuma mespunt saffraan tl. zout 1/2 tl. zwarte peper Garnering: 1 tl. kaneel poedersuiker geroosterde amandelen…

    Lees verder
1 19 20 21