Hoofdgerechten

  • Turkse Rijst – UIT DE KEUKEN VAN ZARTOINTHEKITCHEN

    8 april 2018Fatima

    Turkse rijst is zonder twijfel een van mijn favoriete bijgerechten en als het aan mij ligt eet ik het wel elke dag! Wat ik vooral lekker vind is dat de rijst en de vermicelli worden gebakken in roomboter en hierdoor krijg je dus een heerlijke romige smaak in de rijst! Het recept dat ik altijd…

    Lees verder
  • Kip Tortilla’s

    31 maart 2018Fatima

    Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar als het aan ons ligt eten we thuis elke dag wel gevulde tortilla’s! Vooral deze krokante kip tortilla’s zijn zo geweldig lekker en ook nog eens simpel om te maken. Een goed gevulde tortilla met super malse kip in een krokant jasje plus een lekker sausje…

    Lees verder
  • Aubergine met Gehakt

    27 maart 2018Fatima

    Ben je nog aan het uitvogelen wat je vanavond gaat koken? Wat dacht je dan van deze gevulde aubergines met een heerlijke gehaktmengsel! Het is een vrij eenvoudig gerecht waar je niet al te veel ingrediënten nodig en het is ook nog eens erg lekker! Serveer er nog wat rijst bij en je avondmaal is compleet…

    Lees verder
  • WEEK ZONDER VLEES – VEGA BURGER VAN DE ALBERT HEIJN

    6 maart 2018Fatima

    De Nationale week zonder vlees is vandaag van start gegaan en speciaal hiervoor deel ik een lekker burger recept met je op de blog. Kan jij makkelijk een week geen vlees eten en gaan voor vegetarische recepten? Zelf ben ik zeker wel een vleesliefhebber, maar ik zou er zeker geen moeite mee hebben om een week…

    Lees verder
  • Rode Curry met Kip

    26 februari 2018Fatima

    Deze Thaise rode curry met kip en rijst is ongelooflijk lekker en zo gemakkelijk te maken met de Thaise Rode Curry Paste van Conimex. Deze Thaise Rode Curry Paste is bereid met authentieke specerijen zoals Kaffir limoenblad, gember, rode peper en citroengras. In combinatie met de kruiden die ik zelf nog bij de curry heb toegevoegd is het…

    Lees verder
  • PASTA IN ROOMSAUS MET KIP EN BROCCOLI

    10 februari 2018Fatima

    Als je mij ergens voor wakker mag maken, dan is dat wel voor pasta! Ik ben eigenlijk dol op alle pasta gerechten en als ik dan moet kiezen tussen een romige pasta in roomsaus of in tomatensaus, dan gaat mijn keus sowieso naar de roomsaus. Deze erg lekkere spaghetti in roomsaus met stukjes kip en…

    Lees verder
  • Dorade uit de Oven

    27 januari 2018Fatima

    Ben jij dol op visgerechten? Dan ga je dit recept geweldig vinden! Deze dorade is gevuld met wat lekkere gebakken garnalen, inktvis en wat groente. Dit gerecht kun je altijd makkelijk een paar uur van tevoren klaarmaken of zelfs een dag van tevoren en dan hoef je de ovenschaal enkel nog even in de oven…

    Lees verder
  • Kip Madras

    13 januari 2018Fatima

    Kip madras is bij ons thuis zeker één van ons favoriete gerechten! Ik kan mij nog goed herinneren dat ik kip madras een paar jaar terug vaak uit zo’n pakje klaarmaakte, maar je kunt het zo simpel zelf klaarmaken zonder maar ook een pakje of zakje nodig te hebben. Zulke simpele en vooral snelle recepten…

    Lees verder
  • Bissara-Tamarakt (Marokkaanse Erwtensoep)

    23 december 2017Fatima

    Vandaag deel ik het recept met je van een heerlijke bissara/tamarakt. Een ideaal Marokkaans gerecht als je even geen zin hebt in vlees of kip. Bissara is onwijs makkelijk klaar te maken en vooral tijdens de koude dagen is dit gerecht erg geliefd bij ons thuis! Serveer er wat lekker warm brood bij en klaar is…

    Lees verder
  • Lehdes (Marokkaanse Linzensoep)

    17 december 2017Fatima

    Ik ben een grote fan van lehdes oftewel linzensoep op de Marokkaanse manier. Lehdes is een typisch Marokkaans gerecht die heel het jaar door wel wordt klaargemaakt. Lehdes is een heerlijke, dikke en romige linzensoep die je in de winter lekker warm houdt en het is ook nog eens gezond! In de Marokkaanse keuken wordt…

    Lees verder
1 17 18 19 20 21 23