Hoofdgerechten
-
Pasta met kip in tomatensaus is zo lekker! Vaak worden pastagrechten in tomatensaus klaargemaakt met gehakt, maar heb je weleens pasta geprobeerd met kip? Deze pastagerecht met kip en groenten in tomatensaus is eenvoudig en zeer snel zelf te maken. In slechts 30 minuten zet je dit lekkere gerecht al op tafel, ideaal dus wanneer je een drukke (werk)dag…
-
Ingrediënten: (5 personen) Voor de loubia: 2 etl. olijfolie 3 uien, fijngesneden 3 knoflookteentjes, geperst 3 tomaten, in blokjes 1 etl. peterselie, fijngesneden 1 etl. koriander, fijngesneden 1 etl. tomatenpuree 1/2 blokje kippenbouillon 300 gr. gedroogde witte bonen, geweekt 1 rode peper 1 liter warm water Kruiden: 1 tl. kurkuma 1 tl. gemberpoeder 1 tl. paprikapoeder 1 tl. zout…
-
Je kent het wel je hebt een drukke dag achter de rug en dan moet je nog de keuken ingaan om wat klaar te maken. Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik heb dan het liefst een lekker makkelijk gerecht waar ik niet al te veel poespas voor nodig heb. Op zo’n dag…
-
Deze aardappel gehakt gratin met bechamelsaus is echt zo’n typisch mama recept, die ik nog heel graag met jullie wil delen. Een rijkgevulde ovenschotel met een laag aardappelpuree, gekaramiliseerde uien, gehakt met groenten en om het helemaal af te maken een lekker laagje bechamelsaus! Loopt het water je al in de mond? Kijk dan snel verder…
-
Ingrediënten: (8 stuks) Gehakt marinade: 500 gr. rundergehakt 1 ui 2 teentjes knoflook 2 etl. peterselie, fijngesneden 1 etl. zonnebloemolie 1 etl. olijfolie 1 tl. sambal 1 etl. paneermeel Kruiden: 2 tl. paprikapoeder 1 tl. kurkuma 1/2 tl. komijnpoeder 1 tl. zout 1/2 tl. zwarte peper Gekarameliseerde uien: 5 grote uien 1 etl. kaneel 1 etl. kristalsuiker…
-
Bami Goreng is één van mijn favoriete gerechten die je binnen een handomdraai al op tafel kunt zetten. Vooral na een lange werkdag of schooldag is dit gerecht erg handig en simpel om klaar te maken. Aangezien er veel vraag is naar wat ‘simpele’ recepten wil ik mij hier de komende tijd mee bezighouden en starten…
-
Ingrediënten: (6 personen) Voor de groenten: xx 1 aubergine 1 courgette 6 champignons 2 tomaten 300 gr. gemarineerd gehakt 4 etl. olijfolie zout zwarte peper Zoetzure saus: xx 2 etl. chilisaus 1 etl. ketjap 1 tl. sojasaus 1 ui, gesnipperd 1 tl. sambal Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 graden. Was alle groenten en…
-
Ingrediënten: (4 personen) 4 middelgrote aardappelen, in partjes 4 middelgrote wortelen, in partjes 8 drumsticks 1 ui, in ringen 2 etl. koriander, fijngesneden 2 etl. peterselie, fijngesneden 2 knoflookteentjes, geperst handvol erwten 2 etl. zonnebloemolie 2 etl. olijfolie 200 ml warm water Voor de marinade: 1 tl. gemberpoeder 1 tl. kurkuma 1 tl. zout 1…
-
Ingrediënten: 5 middelgrote aardappelen, in blokjes 2 uien, in schijfjes 1 groene paprika, in blokjes 1 etl. peterselie, fijngesneden 1 tl. zout 1 tl. paprikapoeder 1/2 tl. zwarte peper 1 tl. sambal (of chilisaus) 4 eieren Bereiding: Frituur de aardappelblokjes mooi goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verwarm zonnebloemolie in de koekenpan en bak…
-
INGREDIËNTEN (6 personen) 8 grote aardappelen 1 groene paprika 1 rode ui 1 mozzarella 2 tomaten handvol geraspte kaas 30 gr. roomboter 1 tl. zwarte peper 1 tl. zout 1 etl. olijfolie 60 ml melk Bereidingswijze: Schil de aardappelen en kook deze in een ruime pan gaar met een theelepel zonnebloemolie en wat zout. Leg een…