CITROEN FRAMBOZEN TAARTJES

Met dit heerlijk weer en het weer dat er nog aan zit te komen kunnen frisse zomerse recepten natuurlijk niet missen! Deze frisse citroen frambozen taartjes zijn ideaal voor de zomermaanden en natuurlijk ook voor de Ramadan! Voor de taartjes ben ik weer aan de slag gegaan met SPLENDA Stevia die dit jaar door 5.000 Nederlandse consumenten is verkozen als product van het jaar! In dit recept verving ik suiker door SPLENDA Stevia kristalpoeder, en eerlijk je proeft niet eens het verschil tussen suiker en SPLENDA Stevia. Een heerlijk lekkernij voor de warme dagen en voor na de iftar tijdens de ramadan, én met ook nog eens minder calorieën!

En dan heb ik nog wat leuks! Kom je uit Nederland, heb je een Facebook en Instagramaccount en lijkt het jou leuk om ook met SPLENDA Stevia aan de slag te gaan? Aanmelden doe je heel makkelijk via DEZE aanmeldpagina. Uit alle aanmeldingen worden er 50 deelnemers gekozen en die krijgen vanzelf bericht.

SPLENDA Stevia
.

SPLENDA Stevia heeft de perfecte mix gevonden om de echte, volle, zoete smaak van Stevia te behouden. De producten zijn gemaakt van zoetstoffen uit Stevia, maar niet van het gebruikelijke extract. Tot nu toe werden stevia zoetstoffen altijd vervaardigd van het extract Rebaudioside A (Reb A), dat een bittere nasmaak kan hebben. Het steviablaadje bevat echter ook het extract Rebaudioside D (Reb D), dat veel beter smaakt.  SPLENDA Stevia is daarom zoet zonder de bittere nasmaak, iets wat nog niet eerder is gelukt! .

Daarnaast bevat SPLENDA Stevia weinig calorieën, geen toegevoegde smaakstoffen of sucralose en is het hittebestendig. Hierdoor is SPLENDA Stevia het ultieme alternatief voor suiker, dat gebruikt kan worden in dranken, maar ook om te koken en te bakken. Het assortiment van SPLENDA Stevia is verkrijgbaar bij de Kruidvat, Jumbo, Plus, Trekpleister, Poiesz, Boon, Jan Linders, Makro (en bij Jan Linders vanaf 8 mei) en bestaat uit tabletjes, vloeistof, kristalpoeder en sticks.

Ingrediënten: (4 stuks)
.
Voor de bodem:
.
  • 125 gr. koude roomboter
  • 250 gr. bloem
  • 1 tl. zout
  • 1 etl. SPLENDA Stevia Kristal
  • 6 etl. koud water
Voor de vulling:
.
  • 250 ml koude slagroom
  • 2 etl. SPLENDA Stevia Kristal
  • 150 gr. lemon curd 
Extra:
.
  • frambozen
  • muntblaadjes
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zeef de bloem, zout en de SPLENDA Stevia Kristal in een kom. Snijd de koude roomboter in kleine blokjes en voeg toe in de kom. Wrijf de roomboter met je handen bij de bloem tot kleine kruimels. Giet het koude water toe en breng het deeg samen met je vingers. Zodra het deeg samenkomt haal je het uit de kom en kneed je het deeg snel door tot een bal. Wikkel het deeg in huishoudfolie, druk het deeg plat tot een vierkant en koel het voor minstens 30 minuten. 

Stap 2.
.

Mix met een elektrische handmixer de slagroom met de SPLENDA Stevia Kristal mooi stijf. Roer in een aparte kom de lemon curd glad en voeg deze toe bij de slagroom. Spatel de lemon curd door de slagroom tot een lekker romig mengsel. Dek de kom af en zet apart.

Stap 3.
.

Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot een plak. Plaats de vormpjes bovenop het deeg en snijd een rondje dat iets groter is dan het vormpje uit het deeg. Plaats het deeg in de vormpjes, druk de bodem en de randen goed aan en snijd de overtollige randen weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de taart vormpjes in de oven op 200 graden voor ongeveer 20 à 30 minuten lichtbruin en gaar.

Stap 4.
.

Haal de taartjes uit de oven en laat deze goed afkoelen. Vul hierna de taartjes met de vulling en garneer de taartjes met frambozen en muntblaadjes. Zet de taartjes afgedekt in de koelkast en haal ze voor het serveren zeker 30 minuten ervoor uit de koelkast, en smullen maar!

Liefs,
Fatima

 

16 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *