CITROEN FRAMBOZEN CUPCAKES – MET SPLENDA STEVIA

14 november 2018Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Afgelopen week ben ik samen met Sabine van OhMyFoodness en met Francesca van FrancescaKookt de ‘no sugar challenge’aangegaan om ons favoriete baksel te maken met SPLENDA Stevia! Francesca bakte een heerlijke appeltaart en gaf het stokje weer door aan Sabine wie vervolgens weer een heerlijke Cheesecake bakte!

Nou krijg ik best vaak de vraag of ik ook wat recepten wil delen die wat minder suiker bevatten of die je klaar kunt maken met suiker vervangers, dus leek het mij leuk om deze challenge te gebruiken om wat lekkers te bakken met de SPLENDA Stevia.

Afgelopen week bakte ik citroen frambozen cupcakes en in eerste instantie was ik ietsjes sceptisch of het resultaat precies hetzelfde zou zijn zoals de cupcakes die ik gewend was te bakken met suiker. Maar ik merkte al gauw dat het vervangen van suiker voor SPLENDA Stevia kristalpoeder in deze Citroen Frambozen Cupcakes voor een heerlijke lekkernij zorgde met ook nog eens minder calorieën!

SPLENDA Stevia

SPLENDA Stevia heeft de perfecte mix gevonden om de echte, volle, zoete smaak van stevia te behouden. De producten zijn gemaakt van zoetstoffen uit stevia, maar niet van het gebruikelijke extract. SPLENDA Stevia is namelijk zoet zonder de bittere nasmaak, iets wat nog niet eerder is gelukt! Een hoeveelheid Stevia-extract kan tot wel 200 keer zoeter zijn dan dezelfde hoeveelheid suiker.

Daarnaast bevat SPLENDA Stevia weinig calorieën, geen toegevoegde smaakstoffen of sucralose en is het hittebestendig. Hierdoor is SPLENDA Stevia het ultieme alternatief voor suiker, dat gebruikt kan worden in dranken, maar ook om te koken en te bakken. Het assortiment van SPLENDA Stevia is verkrijgbaar bij de Kruidvat, Jumbo en bij de Plus en bestaat uit tabletjes, vloeistof en kristalpoeder.

Ingrediënten: (12 stuks)
Cupcake beslag:
  • 100 gr. ongezouten roomboter
  • 1/2 tl. zout
  • 100 gr. SPLENDA Stevia kristalpoeder
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 2 etl. Griekse yoghurt
  • 3 eieren
  • 200 gr. bloem
  • 2 tl. bakpoeder
  • 100 gr. frambozen
  • 1 etl. citroenrasp
Slagroom topping:
  • 250 ml slagroom
  • 1 etl. SPLENDA Stevia kristalpoeder
  • 1 zakje klopfix
Bereiding:
Stap 1

Mix in een kom de zachte roomboter, SPLENDA Stevia kristalpoeder, het zout en de zonnebloemolie samen voor zeker 60 seconden tot een mooi lichtgeel mengsel. Schep de Griekse yoghurt erbij en mix het samen met de elektrische handmixer voor een paar seconden. Breek de eieren in een aparte kom en voeg de eieren stuk voor stuk bij het beslag en mix het erdoorheen. Zodra het ene ei is opgenomen voeg je het volgende ei toe en mix je het beslag verder.

Stap 2.

Schep 2 eetlepels van de bloem apart in een kom en zeef de rest van de bloem en de bakpoeder in de beslagkom en mix de droge ingrediënten op lage snelheid bij het beslag. Ga met de spatel langs de zijkanten en langs de bodem van de kom en roer het goed door. Meng in een aparte kom de frambozen met de bloem die je apart hebt gehouden en spatel voorzichtig de frambozen bij het cupcake beslag. Spatel als laatste de citroenrasp bij het beslag en neem ook de zijkanten van de kom mee.

Stap 3.

Verdeel de cupcake papiertjes in de bakvorm en schep in elk vormpje ongeveer anderhalve eetlepel van het beslag. Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven op 180 graden binnen 20 à 30 minuten gaar. Wanneer de cup cakes gaar zijn haal je ze uit de oven en verplaats je ze naar een rooster waar je de cupcakes volledig laat afkoelen.

Stap 4.

Mix in een koude kom de slagroom stijf met de SPLENDA Stevia kristalpoeder en de klopfix voor 3 à 5 minuten. Schep de slagroom in een spuitzak en spuit mooie toefjes slagroom bovenop de afgekoelde cup cakes. Garneer de cupcakes met een schijfje citroen en een framboos en dan genieten maar!

Zou jij het ook leuk vinden om mee te doen met de ‘no sugar challange’ en een gratis SPLENDA Stevia pakket te ontvangen? Dan daag ik jou nu uit om mee te doen en jouw gegevens op te sturen naar info@splenda.eu voor een gratis SPLENDA Stevia pakket! Ik ben benieuwd wat voor lekkers jij ermee gaat bakken, laat het weten op Instagram met #nosugarchallenge en #splendastevia!

Extra tips&tricks:
  • Gebruik de SPLENDA Stevia om suiker te vervangen in koekjes, cakes, taarten en in de koffie/thee.
  • Maak je de cupcakes een dag van tevoren? Bewaar de cupcakes met topping dan afgedekt in de koelkast, zodat de topping mooi stevig blijft.

Liefs,
Fatima

Dit artikel is in samenwerking met SPLENDA Stevia.

Print recept

Nutrition

18 Comments

  • Yousra

    14 november 2018 at 13:10

    Salaam heb je een linkje van de spuitmondje?

    En kan je de suiker vervangen door wat anders?

    Liefs yousra.

  • Cheymek

    14 november 2018 at 13:28

    Salam!

    Mogen we de link? Ik zou graag willen mee doen? Ben van België is dat ook haalbaar voor mensen uit België?

    Wslm liefste schat x

    1. Fatima El Irari

      15 november 2018 at 13:50

      Alaikoem salaam Cheymek,

      Je kunt je adresgegeven mailen naar het e-mailadres wat onderaan het recept staat en er even bij vermelden dat je graag een doos zou willen ontvangen. Xx

  • Hanane

    26 december 2018 at 19:37

    Salaam Fatima,

    Kleine vraagje: kan ik ook alle suikers in abdere recepten vervangen met stevia? Is het dan dezelfde hoeveelheid gram? Alvast bedankt!

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      26 december 2018 at 19:44

      Alaikoem salaam Hanane,

      Ja, hoor dat kan en de hoeveelheid is dan hetzelfde als je deze Stevia gebruikt.

  • Saar

    2 januari 2019 at 19:47

    Hi Fatima !

    Als alle eerst, ik heb ze uitgeprobeerd en ze waren echt zo ontzettend lekker (ook super lekker met bosbessen) maar wel met gewone suiker.

    Toch wil ik jou en al je volgers waarschuwen voor het product splenda het is synthetisch en kan beter vermeden worden omdat t ziektes opwekt zeker nu je een kleintje verwacht wil je er toch voorzichtig mee zijn ?

    Moge allah je bevalling vergemakkelijken inshallah en je zoontje doen opgroeien tot een vrome moslim

    Groetjes

    Ps hieronder is de link (pagina4/5)
    https://healthwatch.eu/ebook/wat-zit-er-in-mijn-eten.pdf

    1. Fatima El Irari

      3 januari 2019 at 12:03

      Hi Saar!

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Oh ik ga het even lezen hoor. En allahoema ameen lieverd inschAllah!??❤️

  • Lala

    6 maart 2019 at 13:37

    Kan je plaats van roomboter olie bij doen

    (Roomboter is op )

    1. Fatima El Irari

      6 maart 2019 at 19:08

      Hi Lala,

      Ja, je kunt ook zonnebloemolie gebruiken.

  • Gdiza

    20 mei 2019 at 21:38

    Meerdere recepten gebruikt en zojuist deze. Eindelijk gelukt. Ik heb aardbeien erin gedaan maar had geen yoghurt. Piep klein beetje melk en slagroom erin gedaan. Shoukran voor delen echt blij mee.

    1. Fatima El Irari

      21 mei 2019 at 08:58

      Super goed! Heel graag gedaan hoor. Xx

  • Kismet

    26 juli 2019 at 09:38

    Hai Fatima,

    Dit ziet er heerlijk uit!
    Ik wil geen Splenda gebruiken.. kan ik dan dezelfde hoeveelheden kristalsuiker gebruiken? Zal het dan niet te zoet worden?

    Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      26 juli 2019 at 20:15

      Hi Kismet,

      Ja, hoor je kunt ook kristalsuiker gebruiken en dan gewoon precies dezelfde hoeveelheid.

  • Kismet

    26 juli 2019 at 09:42

    Hai Fatima,

    Deze cupcakes zien er heerlijk uit! Ik wil het graag proberen, maar ipv Splenda wil ik gewone kristalsuiker gebruiken. Kan ik dan dezelfde hoeveelheden kristalsuiker gebruiken? Zal het dan niet te zoet worden?

    Alvast dank!

    1. Fatima El Irari

      26 juli 2019 at 20:16

      Hi Kismet,

      Ja, gewoon dezelfde hoeveelheid.

  • Sevilay

    10 december 2019 at 19:46

    Hi Fatima, gebruik je altijd vers fruit tijdens het bakken. Zou diepvries fruit ook gebruikt kunnen worden met hetzelfde effect? Alvast bedankt voor je reactie en veel succes met alles.

    1. Fatima El Irari

      10 december 2019 at 20:18

      Hi Sevilay,

      Nee, hoor ook ik gebruik soms diepvries fruit. Ik raad je wel aan de frambozen eerst geheel te laten ontdooien en dan nog even met een stuk keukenpapier droog te deppen. Succes! Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept