CITROEN FRAMBOZEN CUPCAKES – MET SPLENDA STEVIA

Afgelopen week ben ik samen met Sabine van OhMyFoodness en met Francesca van FrancescaKookt de ‘no sugar challenge’aangegaan om ons favoriete baksel te maken met SPLENDA Stevia! Francesca bakte een heerlijke appeltaart en gaf het stokje weer door aan Sabine wie vervolgens weer een heerlijke Cheesecake bakte!

Nou krijg ik best vaak de vraag of ik ook wat recepten wil delen die wat minder suiker bevatten of die je klaar kunt maken met suiker vervangers, dus leek het mij leuk om deze challenge te gebruiken om wat lekkers te bakken met de SPLENDA Stevia.

Afgelopen week bakte ik citroen frambozen cupcakes en in eerste instantie was ik ietsjes sceptisch of het resultaat precies hetzelfde zou zijn zoals de cupcakes die ik gewend was te bakken met suiker. Maar ik merkte al gauw dat het vervangen van suiker voor SPLENDA Stevia kristalpoeder in deze Citroen Frambozen Cupcakes voor een heerlijke lekkernij zorgde met ook nog eens minder calorieën!

SPLENDA Stevia
.

SPLENDA Stevia heeft de perfecte mix gevonden om de echte, volle, zoete smaak van stevia te behouden. De producten zijn gemaakt van zoetstoffen uit stevia, maar niet van het gebruikelijke extract. SPLENDA Stevia is namelijk zoet zonder de bittere nasmaak, iets wat nog niet eerder is gelukt! Een hoeveelheid Stevia-extract kan tot wel 200 keer zoeter zijn dan dezelfde hoeveelheid suiker.

Daarnaast bevat SPLENDA Stevia weinig calorieën, geen toegevoegde smaakstoffen of sucralose en is het hittebestendig. Hierdoor is SPLENDA Stevia het ultieme alternatief voor suiker, dat gebruikt kan worden in dranken, maar ook om te koken en te bakken. Het assortiment van SPLENDA Stevia is verkrijgbaar bij de Kruidvat, Jumbo en bij de Plus en bestaat uit tabletjes, vloeistof en kristalpoeder.

Ingrediënten: (12 stuks)
.

Voor het cupcake beslag:
.
  • 100 gr. ongezouten roomboter
  • 1/2 tl. zout
  • 100 gr. SPLENDA Stevia kristalpoeder
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 2 etl. Griekse yoghurt
  • 3 eieren
  • 200 gr. bloem
  • 2 tl. bakpoeder
  • 100 gr. frambozen
  • 1 etl. citroenrasp
Voor de slagroom topping:
.
  • 250 ml slagroom
  • 1 etl. SPLENDA Stevia kristalpoeder
  • 1 zakje klopfix

Bereiding:

Stap 1.
.

Mix in een kom de zachte roomboter, SPLENDA Stevia kristalpoeder, het zout en de zonnebloemolie samen voor zeker 60 seconden tot een mooi lichtgeel mengsel. Schep de Griekse yoghurt erbij en mix het samen met de elektrische handmixer voor een paar seconden. Breek de eieren in een aparte kom en voeg de eieren stuk voor stuk bij het beslag en mix het erdoorheen. Zodra het ene ei is opgenomen voeg je het volgende ei toe en mix je het beslag verder.

Stap 2.
.

Schep 2 eetlepels van de bloem apart in een kom en zeef de rest van de bloem en de bakpoeder in de beslagkom en mix de droge ingrediënten op lage snelheid bij het beslag. Ga met de spatel langs de zijkanten en langs de bodem van de kom en roer het goed door. Meng in een aparte kom de frambozen met de bloem die je apart hebt gehouden en spatel voorzichtig de frambozen bij het cupcake beslag. Spatel als laatste de citroenrasp bij het beslag en neem ook de zijkanten van de kom mee.

Stap 3.
.

Verdeel de cupcake papiertjes in de bakvorm en schep in elk vormpje ongeveer anderhalve eetlepel van het beslag. Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven op 180 graden binnen 20 à 30 minuten gaar. Wanneer de cup cakes gaar zijn haal je ze uit de oven en verplaats je ze naar een rooster waar je de cupcakes volledig laat afkoelen.

Stap 4.
.

Mix in een koude kom de slagroom stijf met de SPLENDA Stevia kristalpoeder en de klopfix voor 3 à 5 minuten. Schep de slagroom in een spuitzak en spuit mooie toefjes slagroom bovenop de afgekoelde cup cakes. Garneer de cupcakes met een schijfje citroen en een framboos en dan genieten maar!

Zou jij het ook leuk vinden om mee te doen met de ‘no sugar challange’ en een gratis SPLENDA Stevia pakket te ontvangen? Dan daag ik jou nu uit om mee te doen en jouw gegevens op te sturen naar info@splenda.eu voor een gratis SPLENDA Stevia pakket! Ik ben benieuwd wat voor lekkers jij ermee gaat bakken, laat het weten op Instagram met #nosugarchallenge en #splendastevia!

Extra tips&trics:
.
  • Gebruik de SPLENDA Stevia om suiker te vervangen in koekjes, cakes, taarten en in de koffie/thee.
  • Maak je de cupcakes een dag van tevoren? Bewaar de cupcakes met topping dan afgedekt in de koelkast, zodat de topping mooi stevig blijft.

Liefs,
Fatima


4 antwoorden
  1. Cheymek
    Cheymek zegt:

    Salam!

    Mogen we de link? Ik zou graag willen mee doen? Ben van België is dat ook haalbaar voor mensen uit België?

    Wslm liefste schat x

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *