CINNAMON ROLLS
Ingrediënten: (15 stuks)
.
Voor het deeg:
..
- 500 gr. bloem
- 1 zakje gedroogde gist
- 1 zakje vanillesuiker
- 50 gr. kristalsuiker
- 1/2 tl. zout
- 1 ei
- 280 ml lauwwarme melk
- 80 gr. gesmolten roomboter
Voor de vulling:
..
- 100 gr. donkere basterdsuiker
- 100 gr. kristalsuiker
- 2 etl. kaneel
- Bona smeerboter
Voor de Monchou topping:
..
- 100 gr. monchou
- 100 gr. poedersuiker
- 2 etl. melk
Bereiding:
Verwarm de melk lauwwarm in een steelpannetje en haal deze dan van het vuur. Schep 4 eetlepels van de melk in een apart kommetje en voeg hier de gedroogde gist en de kristalsuiker aan toe. Meng dit even kort samen en laat de gist mengsel voor 5 minuten staan, totdat het begint te schuimen en je de gist goed kunt ruiken.
Voeg de bloem in een ruime kom en giet er het gist mengsel aan toe. Voeg hier dan de vanillesuiker aan toe samen met het zout. Klopt het ei los en giet deze ook in de kom samen met de gesmolten roomboter.
Giet de melk er in stappen bij en kneed ondertussen het deeg goed door. Het deeg hoort elastisch te zijn en iets plakkerig.
Wanneer je ziet dat het deeg iets plakkerig is moet je niet snel geneigd zijn om extra bloem aan het deeg toe te voegen, want hierdoor krijg je straks echt zware, droge en vooral geen luchtige cinnamon rolls!
Wanneer je het deeg lang genoegd hebt gekneed verdeel je wat Bona smeerboter over je handen en smeer je hier het deeg nog even mee in. Plaats het deeg terug in de kom en laat het deeg rijzen voor 60 minuten op een warme plek in huis.
Wanneer het deeg in volume is verdubbeld, druk je de lucht uit het deeg en vorm je het deeg weer tot een bol. Laat het deeg weer rusten voor 5 minuten.
Strooi wat bloem op je werkplek en rol het deeg uit tot een rechthoekige plak van circa 1 centimeter dikte.
Smeer het deeg in met een laagje smeerboter en let er op dat je een stuk van de randen afblijft.
Pak de basterdsuiker erbij en mix deze samen met de kristalsuiker en de kaneel. Strooi vervolgens het suiker/kaneel mengsel over het deeg en druk het ietsjes aan met je handen.
Rol het deeg vanaf de onderzijde strak op naar boven en besmeer de uiteinde met wat boter, zodat het deeg goed blijft plakken.
Snijd de rol deeg in 10 gelijke stukken van ongeveer 1 cm breedte. De uiteinde snijd ik er eerst af, zodat je mooie rechte plakken krijgt.
Vet een schaal in met wat boter en leg hierin de gesneden plakjes deeg.
Dek de schaal af met plastic folie en een theedoek en laat de cinnamon rolls weer rusten voor 30 minuten.
In de tussentijd kun je de crème frosting voor de cinnamon rolls klaarmaken!
Mix de monchou samen met de poedersuiker tot een glad mengsel zonder klontjes. Voeg hier dan de eetlepels melk bij en mix dit weer flink samen, tot er een glad structuur zonder klontjes.
Je zult zien dat de cinnamon rolls weer iets zijn verdubbelt in volume en doordat je de rolls telkens laat rijzen krijg je straks lekkere luchtige broodjes.
Bak je de cinnamon rolls in 25 a 30 minuten op 180 graden mooi goudbruin.
Wanneer de cinnamon rolls gaar zijn haal je ze uit de oven en verdeel je de lekkere crème frosting over de cinnamon rolls heen. Doordat de rolls nog warm zijn zal de frosting lekker over de cinnamon rolls heen smelten, zo lekker is dit!
Deze cinnamon rolls zijn gewoon TE lekker! Lekkere zachte rolls met een heerlijke vulling van kaneel en suiker! De cinnamon rolls zijn het lekkerst wanneer je deze warm serveert met natuurlijk de monchou topping erop!
Liefs,
Fatima
Hoi, bedankt voor je heerlijke recept. Maar hoelang moet ik het deeg kneden in de machine?
Hallo Aatje,
Je bent ongeveer 5 a 8 minuten bezig met het kneden van het deeg.
Dank je voor je reactie. Op welke stand?
Slm Fatima
Bedankt om jouw recepten zo mooi en uitgebreid te delen. Ik heb enkel een vraagje. Is het gelijk van welk merk ik smeerboter gebruik? Hier (belgie) hebben wij geen bona volgens mij…
Grtjs,
Fatima
Jawel bij de Albert heijn verkopen ze Bona boter.
Bedankt voor je hulp Bouchra!
Alaikoem salaam Fatima,
Je kunt ook prima een ander soort boter gebruiken hoor. Graag gedaan meid Xx
Ok bedankt! Ik ga deze nu maken en op IG delen In sha Allah xxx
En heeft het gesmaakt meis?
Essalamu Aleykum!
Weer een heerlijk recept! Ook dit recept ga ik uitproberen in sha Allah! Bedankt voor al die heerlijke recepten en de moeite!
Groet
Hatice
Alaikoem salaam Hatic,
Heel graag gedaan en jij bedankt voor je lieve compliment!
Ziet er heerlijk uit, mijn dochter is er gek op en nu ga ik het zeker proberen! Bedankt voor het recept liefje
Dankjewel Nadia Veel bakplezier meid Xx
Jouw recepten zijn altijd zo overzichtelijk en een genot km naar te kijken. Ik ga deze zeker proberen? Thanx meid! ?
Dankjewel lieve Hakima! Heel graag gedaan Xx
Jou recepten zijn gewoob top mij vraag is mag ik gewoon natuur smeerkaas van de aldi gebruiken in plaats van monchou dank u xx?
Hallo Hakima,
Jazeker dat kan ook! Dankjewel lieverd Xx
Salam bij je recept staat er donkerbruine bastaard suiker maar de verpakking die ik zie is de lichte klopt dit?
Alaikoem Salaam Hasna,
Dit klopt helemaal, even aanpassen hoor. Ik gebruikte voorheen donkere basterdsuiker, maar hierdoor werden de broodje TE zoet. Vandaar dat ik nu lichte gebruik hihi. Bedankt hoor! Xx
Jij bedankt voor je super recepten 🙂
Graag gedaan meis!
Serieus Faat wat doe je mij een, zo lekkerrr! #benopdieetmaarvoorditlekkersslaikhetover
Hahaha sorry Nisa!
Dit ga ik echt maken! Welk bloem gebruik je Fatima? thnxsss
Hallo Mirie,
Ik gebruik Patent bloem. Succes! Xx
Hoi Fatima!
Ik ben ze nu aan het maken. Top recept alleen je bent de zout vergeten te vermelden in het recept als het goed is.
Keep the good work up !!!
Hallo Ikram,
Klopt, ik zet het er gelijk even bij! Ik hoop dat het heeft gesmaakt meis Xx
dek je de rolls af voordat je ze in de over stopt?
Bedoel je met de tweede rijs? Of wanneer de rolls al in de oven staan?
Hi,
Bij mij schuimt het gist niet, hoe komt dat?
Hallo Chaimae,
Dit komt waarschijnlijk doordat de melk niet warm genoeg is of de gist is niet meer vers. Welke gist gebruik je?
Salam. Echt netjes van je recepten en de fotos die je erbij zet enz Ma sch Allah topper gij.
Maar had wel ff een vraagje. Er staat geen zout bij de ingrediënten. .maar wel in je tekst van hoe het moet gemaakt worden :$
Alaikoem salaam Najke,
Dankjewel lieve schat! Klopt, helemaal! Ik heb het er nu bijgezet haha Xx
Yummmie lekker! Deze ga ik in t weekend maar even uitproberen.
Alleen een klein vraagje. Kan ik gwn een grote schaal gebruiken en ze iets van elkaar weg leggen, zodat ik de ronde vorm blijf houden? En wat raadt je aan qua andere vulling.. Nutella?! ?
Keep up The good work!
Hallo kan ik de kaneelbroodjes zonder de frosting maken en bij de suiker/kaneel mix alleen gewone suiker en kaneel gebruiken? Alvast bedankt!
Wegens redenen kan ik geen roomboter gebruiken. Zou ik dan zonnebloemolie kunnen gebruiken?
Hallo Ilse,
Ja hoor geen probleem. Je kunt de roomboter vervangen door zonnebloemolie. Succes!
Kunt u ook mijn vorige vraag beantwoorden? Xx
Hallo Ilse,
Sorry, ik zie geen andere vraag? Kun je deze misschien opnieuw stellen? Xx
Hey!kan ik de kaneelbroodjes zonder de frosting maken en bij de suiker/kaneel mix alleen gewone suiker en kaneel gebruiken?
dus zonder bastardsuiker ik wil het zo gaan maken met mn zusje
en alvast bedankt! >3
Hallo Sarah,
Ja hoor dat kan zeker! Je kunt basterdsuiker vervangen door kristalsuiker en de frosting weglaten. Xx
Heey schat ik zie bij de ingrediënten vanillesuiker staan, maar ik zie nergens waar je het er bij toevoegd gewoon bij het deeg er in gooien? Xxx
Hallo UmmHafsa,
Ja, klopt je gebruikt de vanillesuiker gewoon in het deeg. Dus wanneer je de kristalsuiker erbij doet voeg je hier ook de vanillesuiker bij. Ik ga het er gelijk bijzetten Xx
Owja wel hhhh over het hoofd gezien xxx ik ben er nu mee bezig in sha Allah lukt het x
Oh haha! Ik zie nu ook dat het er gewoon bijstaat. Nou ik hoop dat het heeft gesmaakt meis Xx
Hhh ja sorry ik had er over heen gelezen maar bedankt voor je antwoord xxxx en ja het heeft gesmaakt!!!!
Geen enkel probleem hoor! Ben blij dat het heeft gesmaakt Xx
Hallo
Ik wou graag deze broodjes maken maar dan vullen met Nutella en geroosterde pindas, eigenlijk heb je deze recept al staan op je blog, is er een verchil tussen de recepten, of welke recept raad je mij aan om met nutella als vulling te gebruiken, wou ze vandaag maken en morgen ochtend bakken ik hoop vandaag antwoord, alvast bedankt voor al je recepten…. ik heb veel van je geleerd!
Hallo Oumaima,
Je kunt dit recept gebruiken en de broodjes vullen naar wens. Succes Xx
Hmm ziet er lekkerrr uit…
Vanwaar heb je trouwens die porseleinenbordjes waarop het kaneelbroodje is gepresenteerd?
Dankjewel meis! Deze heb ik bij een kringloop winkeltje gekocht Xx
Hallo..
Bij mij ging de gist niet schuimen en de deeg is niet gaan rijsen wat heb ik fout gedaan ?.
Ik heb de gist met lauw warm water gedaan en 20 min met de hand gekneed…
Hallo Natascha,
Welke gist heb je gebruikt als ik vragen mag? Geen paniek hoor, de volgende keer zal het je vast lukken!
Precies de zelfde als op jou plaatje. De zakjes van de ah.
Hallo Natascha,
Nou bij gist zit het zo. Als het water te warm is, dan dood je in werkelijkheid de gist en dan zal de gist zijn werk ook niet meer doen. Als het water te koud is, dan gebeurd er eigenlijk ook niks. De gist komt dan niet in zijn werking. Wat je de volgende keer kunt proberen is om de gist gewoon bij de bloem toe te voegen en het water erbij te gieten wanneer je het deeg gaat kneden. Het water moet echt lauwwarm zijn. Hopelijk lukt het de tweede keer perfect! Gr.
Sala faatje ik Heb vandaag je broodjes gemaakt alleen ze zijn wat hard geworden?jou broodjes zien er lekker zacht uit dus ik Heb geen idee wat er mis is geweest, ik heb de broodjes lang genoeg laten kneden in de kneedmachine en wat betreft het rijzen kwamen ze ook heel hoog uit jij enig idee wat verkeerd is gegaan?
Alaikoem salaam Aaliyah,
Welke gist heb je gebruikt meis?
Ik heb de droge gist van de marokkaanse winkel gebruikt? En ook nieuw uit verpakking. ..
kan je de ei weglaten of moet dat erin
Ik zal het ei wel gewoon gebruiken voor het deeg. Je proeft er niks van terug.
Hii!, hoeveel stuks haal je uit dit recept?
Liefs xx
Hoi,
Je haalt er 15 rolls uit. Xx
Salaammm, weer zo een heerlijk recept! Ik ga deze zeker binnen kort uitproberen!!
Vraagje kan je die monchou vervangen zo ja met war allemaal?
Groetjess
Alaikoem salaam Simoena,
Ja hoor dat kan met gewone roomkaas(die geen kruiden bevat) Dankjewel meis! Xx
hoi, op welke stand moet ik het deeg kneden?
Hallo Aatje,
Ik kneed deeg altijd op de hoogste stand.
Jammie jammie ziet er heerlijk uit.
Voorlopig stop ik mijn dieet wel ergens in de vriezer. Ben helemaal gek op taarten en vooral als er chocolade bij zit.
Deze ga ik ook proberen inshallah.
Hallo Salma,
Hahaha zo grappig! Nou probeer van alles uit zou ik zeggen hihi! Xx
Bedoel de cinnamonrolls.
Ik vind het heerlijk met chocola erop jammie.
En ook die driptaart ga ik inshallah uitproberen.
Lekker lekker haha!
Hoi faatje. Ik heb de cinnamonrolls gemaakt, alleen nog niet afgebakken en mijn bezoek gaat onverwachts niet door ? wat kan ik het beste doen? Vandaag afbakken en morgen opwarmen of kan ok ze ongebakken in de koeling bewaren tot morgen?? Help!
Hallo Rajaw,
Ik zou ze gewoon afbakken en bewaren meis. Wanneer je er zin in hebt even opwarmen in de oven. Xx
Hoi faatje,
Bedankt voor je reactie maar had ze al in d’e koeling gedaan ? ik hoop dat ze nog goed zijn als ik ze vanaf afbak haha xx
Hallo Rajae,
Ben benieuwd meis! Xx
Ik heb 25 stuks uit het recept kunnen krijgen! Bedankt voor je recept.
Dank je voor dit recept! Ik ben een absolute kluns in de keuken, maar de broodjes zijn goed gelukt en heerlijk opgegeten door mijn gezin. Barak Allah fik!
Wauwwwieee heeerlijk ze zijn goed gelukt ik vind jou echt een top mens! Super ga zo door! Door jou voel ik me een keukenprinsses 😮
Dit ziet er weer heerlijk uit zoals altijd?. Ik wil ze in sha Allah vanavond maken om morgen op bezoek mee te nemen. Is het dan aan te raden om de frosting vandaag er al overheen te doen, of morgen pas? Meer tips over hoe ik de cinnamon Rolls het lekkerst kan bewaren tot morgen zijn welkom❤
Hallo Nauwar,
Dankjewel lieve schat! Je kunt de Cinnamon rolls altijd een dag van te voren maken en zelfs de frosting er al op doen. Ik dek de broodjes af met een plastic zak en hierover wikkel ik nog een theedoek.
Liefs,
Fatima
Dankjewel voor je reactie! Ik heb ze gisteren met frosting gemaakt en vandaag waren ze nog heerlijk alhamdolillah! Zeker voor herhaling vatbaar❤❤
Hallo Nauwar,
Ah super meid! Heel graag gedaan natuurlijk.
Liefs,
Fatima
Sallaam! Ik heb enkel bakpoeder, kan ik dit gebruiken ipv gist?
Groetjes,
Siham
Alaikoem salaam Siham,
Ik raad je toch aan om gist te gebruiken hoor. Van bakpoeder zal het deeg niet gaan rijzen.
Liefs,
Fatima
Super ze zijn alsnog gelukt. Heb idd gwn gist gehaald. Ik heb ze gisteren gemaakt en vroeg me af of ze terug opgewarmd kunnen worden. Zo ja, in de magnetron of oven? Heb schrik dat ze hard zijn geworden.
Hallo Siham,
Ah super meid! Je kunt de broodjes rustig in de oven opwarmen op 100 graden.
Liefs,
Fatima
Ben het nu aan het maken maat straks met al magreb weten hoe het smaakt ze rijzen nu 30 minuten en dan gaan ze de oven in ze zien er wel goed uit moet ik zegen , subhannallah jou recepten lukken altijd bij mij
Groetjes Jamila
Hallo Jamila,
Ah wat goed zeg! Ik ben blij dat je zo enthousiast bent alhamdoelilah!
Liefs,
Fatima
Zou je deze kunnen invriezen?
Ik krijg 15 namelijk nooit op in me eentje ?
Hallo Romaisa,
Ja hoor dat kan zeker. En je kunt ook het recept halveren als je dat wilt. Xx
Heerlijk en makkelijk recept. De geur ?? en de smaak is nog beter, je blijft ervan eten
Hallo Lau,
Lekker hé haha! Vooral wanneer de cinnamon rolls nog in de oven zitten ruikt de hele keuken lekker haha! Xx
Ik heb geen monchou kan ik het ook gewoon met suiker doen?
Hallo Haiba,
Jazeker, je hoeft niet perse monchou te gebruiken. Xx
Hoi lieve Fatima,
Allereerst wil ik je bedanken voor al je heerlijke recepten. Dankzij jou ben ik begonnen met koken en smaakt het ook echt lekker!! 🙂 ik heb wel een vraagje, ik zie vaak dat veel van jou heerlijke baksels gist bevatten. Is er een mogelijkheid dat ik gist door iets anders kan vervangen? (Bijv bij de Cinnamon Rolls) wegens een allergie van mijn moeder. Dankjewel alvast,
Groet een trouwe volger xx
Hi lieve A,
Wat leuk om te lezen zeg! Dankjewel lieve schat en ik doe het echt met alle liefde! Ik gebruik altijd gedroogde gist in deeg recepten, zodat het deeg lekker luchtig wordt. Als je gist weglaat, dan krijg je helaas niet zulke luchtige broodjes. Ik heb het zelf nog nooit zonder gist geprobeerd, maar je zou het misschien kunnen vragen? Xx
Hey fatima,
Een vraagje, er staat 100 gram poedersuiker bij de frosting maar dat komt niet overeen met hoeve je hebt gebruikt op de foto. 100 gram is echt veel meer en daarom heb ik nu heel veel klontjes. Echt heel jammer, hoop dat de kaneelbroodjes wel zullen smaken, ze ruiken wel heel lekker.
Groetjea.
Hi A,
Ik gebruik in totaal 100 gram, maar ik voeg dat niet in een keer toe. Daarom zie je op de foto iets minder dan 100 gram en de klontjes komen niet door de poedersuiker, maar dit kan eerder komen doordat de monchou nog te koud is. Ik hoop dat het heeft gesmaakt inschAllah.
Hey Salaam alaikoum Fatima,
Ik vroeg me af of ik het deeg er avond ervoor kan maken zodat ik.het in.de ochtend gelijk.kan afbakken?
Zo ja, bewaar ik het deeg dan afgedekt met folie in de koelkast of afgedekt in bijv. Uitstaande oven?
En hoe bewaar je de afgebakken cinnamonrolls(met frosting)? Afgedekt in de koelkast of buiten de koelkast? Ivm de monchou in de frosting vroeg ik me namelijk af of het wel buiten de koelkast kan blijven?
Groetjes A
Alaikoem salaam A,
Ik raad nooit aan om deeg met gist een dag van tevoren te maken en deze te bewaren tot de volgende dag. Je kunt de cinnamon rolls wel een dag van tevoren maken en afbakken en dan afgedekt in de koelkast bewaren(i.v.m. de warmte) Voor het serveren kun je de cinnamon rolls voor ongeveer 10 minuten op 100 graden even verwarmen in de oven en ook dan zijn ze nog lekker vers en zacht. Succes ermee!
Liefs,
Fatima
Dankjewel Fatima! Ik heb ze al eerder gemaakt en ze zijn heerlijk!
Mijn zoontje is er ook gek op en vroeg mij om ze te maken ala we een dagje weggaan in de zomervakantie. Dan is de frosting geen goed idee ivm de mogelijke warmte, wat zou ik als vervanging kunne gebruike dat ze nog steeds zoet zijn?
Normale suiker? Poedersuiker? Chocolade of chocolade pasta? Of £
Is er een andere optie die jou beter lijkt?
En dankjewel trouwens voor je snelle reactie!
Groetjes A
Hi A,
Je kunt de cinnamon rolls ook vullen met bijvoorbeeld Nutella of je gebruikt extra kristalsuiker voor in het deeg. Persoonlijk vind ik Nutella echt lekker voor in de rolls. Dankjewel lieverd! Xx
Dankjewel Fatima! Super. Ik ga het uitproberen!
Hii fatima,
Waar heb je de bloemetjes borden vandaan wat op je laatste foto te zien is?
Het is trouwens echt een toprecept!
liefs,
Mariam
Hi Mariam,
Dankjewel lieverd! Die heb ik een tijd geleden gekocht bij de Blokker. Xx
Salaam ou 3alaikoum fatima
Kan ik ook amandelmeel gebruiken glutevrij.hoveel meel moet ik dan gebruiken?
Alaikoem salaam Samira,
Jazeker, ook dan gebruik je dezelfde hoeveelheid. Xx
Salaam fatima
Kan ik ook gluten vrije meel gebruiken. Zoals amandelmeel. En welke verhouding moet ik dan nemen.
Hey Fatima,
Ik heb al supervaak jouw cinnamon rolls gemaakt en ook nu had ik er zo’n zin in maar geen melk en monchou in huis. Heb de melk door amandelmelk vervangen en de monchou door volle yoghurt. En ze zijn super lekker geworden! Supergoed gerezen en luchtig als altijd (heb iets meer meel als normaal moeten toevoegen)
Thanks voor al je gerechten ! Xxx
Hi Laura,
wat goed dat je de ingredienten hebt weten te vervangen en het uiteindelijk toch nog is gelukt! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en natuurlijk heel graag gedaan! Xx
Liefs,
Fatima
Fatima,
Hoe lang ongeveer eerste keer het deeg kneden met hand? Kan ik de rolls ook gewoon op een bakblik leggen ipv schaal?
Bedankt weer ☺
Hi Halima,
Als je het deeg echt soepel mrt se hand wilt kneden, dan ben je zeker 5 minuten bezig. Jazeker, het kan ook op een bakplaat.?
Salam alaikum,,
Wat is de lengte en breedte na het uitrollen van het deeg ongeveer? Kan ik de rolls ook zo op het bakblik leggen of moet ik ze echt in een vorm doen?
Bedankt weer ?
Alaikoem salaam Halima,
Het deeg is ongeveer 2 cm dik. Jazeker, je kunt het deeg ook op een bakplaat/bakblik leggen.