Cinnamon Rolls

11 oktober 2022Fatima El Irari

Prep time: 2 uur

Cook time: 30 minuten

Serves: 6 stuks

Dit herfstweer vraagt gewoon om lekker warme cinnamon rolls! Deze zachte en erg luchtige kaneelbroodjes zijn zó onwijs lekker. Deze lekker warme broodjes zijn vooral in combinatie met de cream cheese frosting bovenop echt om je vingers er bij af te likken!

Print recept

Cinnamon rolls

  • Voorbereidingstijd 2 uur
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 2 uur 30 minuten
  • Aantal personen: 6 stuks

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 500 gram pantent bloem
  • 80 gram kristalsuiker
  • 1 theel. zout
  • 1 zakje gedroogde gist, (7 gram)
  • 250 ml melk, lauwwarm
  • 1 ei
  • 50 gram roomboter, gesmolten

Voor de vulling:

  • 100 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eetl. kaneel

Cream cheese frosting:

  • 100 gram roomkaas, naturel
  • 2 eetl. poedersuiker
  • 50 ml slagroom
  • merg van een vanillestokje

Bereidingswijze:

Het deeg:

  • 1)

    Roer in een ruime kom de bloem, kristalsuiker, gedroogde gist en het zout samen.

  • 2)

    Breek het ei bij de melk en voeg ook de gesmolten roomboter erbij.

  • 3)

    Roer het samen en giet het mengsel geleidelijk in de kom en kneed op middelhoge snelheid.

  • 4)

    Kneed het deeg in circa 4-5 minuten soepel en zacht, tot het niet meer plakkerig is.

  • 5)

    Haal het deeg uit de kom en kneed het met de hand nog even door.

  • 6)

    Vorm het deeg tot een bal en plaats het deeg terug in de kom.

  • 7)

    Dek het deeg af met een theedoek en laat het deeg rijzen voor 60 minuten.

Cinnamon rolls vormen:

  • 1)

    Druk de lucht uit het gerezen deeg en bestrooi je werkblad licht met een laagje bloem.

  • 2)

    Rol het deeg met een deegroller uit tot een rechthoek van ongeveer 1 cm dikte.

  • 3)

    Smeer het deeg in met de roomboter en strooi bovenop de basterdsuiker en kaneel. 

  • 4)

    Snijd het deeg met een scherp mes in stroken van circa 10 cm breed en rol elke strook strak op.

  • 5)

    Plaats de cinnamon rolls in een schaal met bakpapier en dek af voor 30 minuten.

  • 6)

    Bak de rolls op 200 graden in 25-30 minuten lichtbruin en gaar. 

  • 7)

    Roer de roomkaas met de poedersuiker, merg van het vanillestokje en de slagroom stevig.

  • 8)

    Laat de rolls iets afkoelen en verdeel de frosting bovenop en garneer met gehakte walnoten. Enjoy!

20 Comments

  • Marloes

    11 oktober 2022 at 16:33

    Hoi Fatima! Deze cinnamon rolls zien er heerlijk uit, ga ze dit weekend lekker maken! Wel nog een vraagje, voeg je nou bij stap 2 of 5 de boter toe? En hoe zit het met de olie, die zie ik niet in de receptenlijst staan?

    Groetjes, Marloes

    1. Fatima El Irari

      19 oktober 2022 at 20:33

      Hi Marloes,

      De olie heb je niet nodig. Ik heb het even aangepast. Xx

  • Sofia

    12 oktober 2022 at 09:16

    Hoi! Ik heb een vraagje. Bij stap 5 staat borg de boter toe. Welke bedoel je? Want ik heb bij de eerdere stap, de gesmolten boter al toegevoegd. Ik zie in het lijstje van deeg geen andere punt staan met boter

    1. Fatima El Irari

      19 oktober 2022 at 20:32

      Hi Sofia,

      Klopt, ik heb het aangepast. Dankjewel!

  • Karima

    16 oktober 2022 at 13:38

    In stap 5 zie ik boter staan, wat voor boter en welke hoeveelheid. Staat nog niet bij de ingrediënten volgens mij.

    Dankje wel

    1. Fatima El Irari

      19 oktober 2022 at 20:32

      Hi Karima,

      Ah bedankt voor het doorgeven! Ik heb het zojuist aangepast. Xx

  • Sarah

    22 januari 2023 at 20:56

    Ivm koemelk allergie heb ik geen alternatief gevonden voor roomkaas? Ken jij er 1 ?

    1. Fatima El Irari

      14 februari 2023 at 09:50

      Hi Sarah,

      Ik zie deze vaak voorbijkomen bij andere food bloggers; https://www.arla.nl/onze-merken/lactofree/lactosevrije-roomkaas-6640/

  • Naomi

    17 maart 2023 at 18:07

    Hi,

    Wat een leuk recept, het ziet er heerlijk uit. Ik vraag me af of je het deeg ook een dag van te voren kan maken en ze dan in de ochtend zou kunnen afbakken? En mocht dit kunnen hoe kan je dit het beste doen?

    1. Fatima El Irari

      26 maart 2023 at 08:10

      Hi Naomi,

      Ja hoor dat kan, maar dan zou ik het deeg wel in de koelkast laten reizen. Xx

  • G

    4 april 2023 at 12:49

    Kan het ook zonder basterdsuiker of is dat echt verplicht🙈

    1. Fatima El Irari

      11 december 2023 at 09:17

      Je kunt het ook weglaten, dan worden de rolls wel minder zoet.

  • Sarah

    19 september 2023 at 20:33

    Hoi Fatima,

    Heb deze heel vaak gemaakt ondertussen en wat lekker!

    Stel ik wil deze voor werk maken op een zondag zodat ik deze maandag kan meenemen, hoe bewaar ik ze zodat ze zacht blijven?

    1. Fatima El Irari

      11 december 2023 at 09:17

      Hi Sarah,

      Fijn om te horen! Je kunt de rolls een dag van tevoren maken, even laten afkoelen en dan afdekken met folie en een theedoek. Op deze manier blijven ze lekker warm.Xx

  • Nora

    23 oktober 2023 at 10:42

    Hi
    Ik zie niet de stappen voor de vulling en saus

    1. Fatima El Irari

      11 december 2023 at 09:19

      Hi Nora,

      Die vind je bij de alinea ‘cinnamon rolls vormen’.

  • Busra

    7 november 2023 at 20:49

    Ik heb dit recept gemaakt en het is echt zooo lekker geworden! Dankjewel 🌸

    1. Fatima El Irari

      11 december 2023 at 09:18

      Hi Busra,

      Fijn om te horen lieverd! Xx

  • Nora

    14 november 2023 at 23:01

    Hi fatima, ik heb een kneedmachine. Hoelang moet ik het deeg laten kneden erin?

    1. Fatima El Irari

      11 december 2023 at 09:18

      Hi Nora,

      Je kneed het deeg in de machine voor circa 4-5 minuten soepel.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept