Chocolate Chip Koekjes

21 augustus 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Deze heerlijke Chocolate Chips koekjes zijn knapperig van buiten en zo lekker zacht van binnen! Je kunt het koekjesdeeg ook invriezen en pas later afbakken wanneer je zin hebt in versgebakken koekjes!

Ingrediënten:
  • 100 gr.  roomboter, ongezouten
  • 50 gr. lichtbruine basterdsuiker
  • 80 gr. kristalsuiker
  • 1 ei
  • 180 gr. bloem
  • 1 etl. maizena
  • 1/2 tl. bakpoeder
  • 1/2 tl. zout
  • 200 gr. chocolate chips
Bereiding
Stap 1

Mix de zachte roomboter met de  basterdsuiker en de kristalsuiker goed romig. Breek het ei erbij en mix het door het mengsel. Zeef de bloem met de maïzena, bakpoeder en het zout in een aparte kom. Voeg dit toe aan het botermengsel en mix het op lage snelheid. Zodra je ziet dat de bloem is opgenomen stop je direct met mixen. Roer met een spatel de chocolate chips erdoor. Schep met een ijsschep bolletjes deeg, vorm ze in een bal en leg ze op een bekleed bakplaat met bakpapier. Koel het koekjes deeg voor minstens 60 minuten.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de koekjes uit de koelkast en bak de koekjes zonder ze plat te drukken in 15-20 minuten gaar en tot de randen mooi bruin zijn. Laat de koekjes vervolgens op een rooster ietsjes afkoelen en genieten maar!

Extra tips&tricks:
  • Mocht je geen chocolate chip hebben, dan kun je ook een chocolade reep in stukjes hakken.
  • Laat het deeg goed koelen, zodat de koekjes hun vorm behouden.
  • Ik gebruikte een ijsschep voor grote koekjes, maar mocht je nou kleinere koekjes willen, dan kun je of een kleinere ijsschep gebruiken of je gebruikt 2 eetlepels.

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

60 Comments

  • C

    21 augustus 2019 at 08:55

    Hi Fatima,

    Ik heb 2 vraagjes,
    moeten de koekjes van te voren in de koelkast zodat ze goed in de oven gaan vormen?
    en kun je de maïzena weglaten?

    bedankt voor dit recept, ga het zeker uitproberen!!

    1. Fatima El Irari

      21 augustus 2019 at 09:22

      Hi C,

      Na het vormen van de bolletjes zet je het deeg voor 60 minuten in de koelkast. Ja, je kunt de maizena weglaten en vervangen door bloem. Xx

    2. Meryam

      19 februari 2021 at 23:22

      Kan je de bruine suiker weglaten?
      Groetjes meryam x

      1. Fatima El Irari

        1 maart 2021 at 10:19

        Hi Meryam,

        Je kunt die vervangen door witte basterdsuiker of kristalsuiker.

  • Karima

    21 augustus 2019 at 08:56

    Hey faatje ,

    Bedankt voor het delen van je heerlijke recepten ! Door jou voel ik me echt een keukenprinses haha

    1. Fatima El Irari

      21 augustus 2019 at 09:22

      Hi Karima,

      Haha, aah wat leuk! Heel graag gedaan lieverd! Xx

      1. Miry

        23 juli 2020 at 22:18

        Hi! Kan je dit ook dag van te voren maken en dan de volgende dag afbakken?

      2. Fatima El Irari

        26 juli 2020 at 20:21

        Hi Miry,

        Ja, dat kan als je het koekjesdeeg maar afgedekt in de koelkast bewaard. Xx

      3. Suheila

        28 november 2020 at 13:55

        Dag Fatima
        Kan ik de basterdsuiker vervangen door kristalsuiker?

      4. Fatima El Irari

        4 december 2020 at 14:34

        Hi Suheila,

        Ja, hoor dat kan.

    2. Asma

      30 maart 2020 at 19:46

      Salam aleykoem, hoeveel cookies verkrijg je met dit recept?

      1. Fatima El Irari

        31 maart 2020 at 08:09

        Alaikoem salaam Asma,

        Ik haalde er vijf grote koekjes uit.

  • Yas

    21 augustus 2019 at 09:46

    Heey Fatima,

    Worden de koekbolletjes vanzelf plat wanneer ze de oven ingaan, of moet dat nog even gedaan worden van te voren

    1. Fatima El Irari

      22 augustus 2019 at 07:10

      Hi Yas,

      Je hoeft de bolletjes niet plat te drukken, want ze zakken gelijk in door de warmte in de oven. Xx

  • M

    21 augustus 2019 at 10:14

    Hey Fatima,

    Zou je het recept met zetten met hoeveel lepels of bekers ik het moet doen, zoals bijv (hele lepel boter) enz.

    Ik heb namelijk niet iets waarvan ik kan weten hoeveel gram het is.

    Zou ik heel erg waarderen.

    BTW IK HEB JE NO BACK CHOCOLADETAART GEMAAKT EN IEDEREEEEEN VOND HET ZOOO LEKKER.
    Eventjes ze dachten dat ik goed in koken was, maar dat moeten we nog worden..

    1. Fatima El Irari

      22 augustus 2019 at 07:09

      Hi M,

      Ik heb zelf niet alle ingrediënten meer in huis, dus ik kan dat nu helaas niet voor je doen. Bij de Action heb je echt een goede weegschaal die ook nog eens betaalbaar is (rond de 7 euro.) Haha, wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd! Xx

  • Rita

    21 augustus 2019 at 11:11

    Hoi Fatima, dus als ik t goed begrijp. Gaan de koekjes als bolletjes in de oven, krijgt vanzelf zijn platte ronde vorm door de warmte ?
    Gr, Rita

    1. Fatima El Irari

      22 augustus 2019 at 07:07

      Hi Rita,

      Ja, klopt! Zodra ze de oven ingaan zakken ze vanzelf in door de warmte. Xx

  • Salima

    21 augustus 2019 at 12:09

    Salaam alaikoum fatima,
    Ik had een vraagje, kan ik ook gewoon een chocoladereep in kleine stukjes hakken en dan toevoegen aan het deeg, zo ja hoeveel gram?

    Alvast heel erg bedankt Xxx

    1. Fatima El Irari

      22 augustus 2019 at 07:07

      Alaikoem salaam Salima,

      Ja, hoor dat kan zeker. Ik zou dan ook 200 gram gebruiken en de chocolade in kleine stukjes hakken. Xx

  • Yasemin

    21 augustus 2019 at 13:01

    Heyy,
    Kan ik de basterdsuiker vervangen door kristalsuiker?

    1. Fatima El Irari

      22 augustus 2019 at 07:06

      Hi Yasemin,

      Ja, dat kan!

  • Sam

    21 augustus 2019 at 15:47

    Hi Fatima,

    Moet je deeg nadat je het met ijs schep heb gedaan nog plat drukken en vormen ? Of gaat het zo als een balletje de oven in?

    1. Fatima El Irari

      22 augustus 2019 at 07:05

      Hi Sam,

      Nee, je hoeft de bolletjes echt niet plat te drukken. Ze worden vanzelf in de oven plat.

  • Zahra

    21 augustus 2019 at 17:04

    Ziet er heerlijk uit, bedankt voor het recept! Hoeveel koekjes kan je met deze ingredienten maken?

    1. Fatima El Irari

      22 augustus 2019 at 07:04

      Hi Zahra,

      Ik had 12 grote koekjes. Mocht je kleinere koekjes maken, dan haal je er meer uit. Xx

      1. Nawal

        27 augustus 2019 at 14:05

        Als je kleinere (bijv het dubbele)koekjes maakt moeten ze dan wel dezelfde tijd de oven in?

      2. Fatima El Irari

        28 augustus 2019 at 21:24

        Hi Nawal,

        Kleinere koekjes zullen sneller gaar zijn, dus ik raad je aan de koekjes goed in de gaten te houden. Xx

  • Sedef

    21 augustus 2019 at 18:25

    Hi Fatima,

    Waar koop jij je chocolate chips?

    1. Fatima El Irari

      22 augustus 2019 at 07:03

      Hi Sedef,

      Ik gebruik van die van de Lidl (maar die hebben ze niet altijd) of de chocolate chip van het merk Dr. Oetker. Deze kun je vinden bij de Albert Heijn of Jumbo.

  • Saima

    21 augustus 2019 at 18:45

    Hoi faatje,

    Welke bloem gebruik je. Patent of zelfrijzend. X

    1. Fatima El Irari

      21 augustus 2019 at 19:57

      Hi Saima,

      Ik gebruik altijd patent bloem.❤️

  • Sabine

    22 augustus 2019 at 19:31

    Hoi Fatima,

    Ik ben even benieuwd wat de maizena doet in een recept. Ik ken het alleen om sausjes dikker te maken.

    1. Fatima El Irari

      22 augustus 2019 at 20:24

      Hi Sabine,

      Door de maizena krijg je zachtere chewy koekjes.

      Liefs,
      Fatima

  • Houda

    24 augustus 2019 at 21:48

    Hi Fatima,

    Kan ik het deeg ook langer in de koelkast bewaren om bijvoorbeeld twee dagen later lekkere koekjes in de oven te kunnen gooien?

    1. Fatima El Irari

      27 augustus 2019 at 08:42

      Hi Houda,

      Jazeker, dat kan. Of je vriest het deeg in dat is nog beter.

  • Yasmina

    27 augustus 2019 at 14:02

    Dag Fatima,

    Heerlijk recept, i love chocolate chip koekjes. Helaas mis ik de laatste tijd wel echt de foto’s van je tussenstappen. Dat maakt het fijner om het artikel te lezen en te begrijpen. Geen haat, alleen positieve feedback.

    Groetjes,
    Yasmina

    1. Fatima El Irari

      28 augustus 2019 at 21:24

      Hi Yasmina,

      Dankjewel! Nee, hoor ik zie dit ook absoluut niet als haat. Op Instagram deel ik bij elke foto van het recept een video van de stappen. Misschien dat je daar wat aan hebt. Xx

  • Zahra

    6 september 2019 at 11:30

    Hey dit ziet er heel lekker uit ik va het zeker maken maar een vraagje hoeveel koekjes kun je hier mee maken

    1. Fatima El Irari

      12 september 2019 at 12:03

      Hi Zahra,

      Dankjewel! Ik had rond de 12 grote koekjes. Xx

  • imane

    6 september 2019 at 16:40

    Ik heb het recept helemaal gevolgd maar ik raad wel aan om ze beetje plat te drukken. Anders worden ze heel hoog. ik heb nu 12 dikke koekjes vandaar. Fatima had ze mooi plat en dun.

    1. Fatima El Irari

      6 september 2019 at 21:03

      Hi Imane,

      Was de oven goed warm? Ik druk ze echt nooit van tevoren plat en ze worden altijd mooi plat in de oven. Maar je mag ze natuurlijk altijd ietsjes plat drukken. Xx

  • Lisa

    6 september 2019 at 20:21

    Hoi Fatima,

    Als je het deeg invriest, kunnen ze dan erna direct de oven in? Moeten ze dan langer in de oven?
    Of eerst laten ontdooien en dan 15/20 min in de oven?

    1. Fatima El Irari

      6 september 2019 at 21:05

      Hi Lisa,

      Als je het deeg invriest, dan raad ik je eerst aan om de koekjes volledig te laten ontdooien en dan mogen ze direct de oven in. Succes!

  • Shar

    9 september 2019 at 17:40

    Hoi Fatima,

    Ik heb de koekjes zojuist gemaakt en precies jouw recept gevolgd. Alleen werden de koekjes niet plat in de oven? Ze bleven rond. Wat heb ik verkeerd gedaan?

    Groetjes!

    Xx

    1. Fatima El Irari

      12 september 2019 at 12:02

      Hi Shar,

      Heb je de oven goed voorverwarmd? Als de koekjes niet direct inzakken, dan is de oven denk ik niet warm genoeg.

  • Bahar

    31 oktober 2019 at 20:56

    Hey fatima moet het ongezouten roomboter zijn? Ik heb alleen gezoute

    1. Fatima El Irari

      31 oktober 2019 at 21:41

      Hi Bahar,

      Gezouten roomboter kun je ook gebruiken en dan laat je het zout weg.👍🏼❤️

  • X

    26 januari 2020 at 10:08

    Hoi Fatima, het deeg staat inmiddels in de koelkast! Ik zou graag willen weten waarom dit eigenlijk moet?

    Ik ben trouwens heel blij dat ik jouw site heb gevonden, al jouw recepten lukken ook echt (haha) en zijn heerlijk!

    1. Fatima El Irari

      27 januari 2020 at 20:01

      Op deze manier wordt het deeg goed koud en wanneer je het in de oven zet zakt het in een keer geleidelijk tot een schijf. Aah bedankt lieverd heel lief van je!

  • Angelina

    6 februari 2020 at 12:14

    Kan je de roomboter ergens door vervangen

    1. Fatima El Irari

      6 februari 2020 at 19:33

      Hi Angelina,

      Je kunt roomboter vervangen door margarine.

  • Maxime

    26 april 2020 at 08:44

    Hoi Fatima,

    Welke stand van de oven gebruik je hier?
    Hete lucht?

    Misschien een tip om het bij elk recept waar je een oven gebruikt te vermelden.

    Oh en Ramadan Kareem nog!

    Liefs Maxime

    1. Fatima El Irari

      26 april 2020 at 17:56

      Hi Maxime,

      Ik gebruik altijd de boven-onder functie. Ik zal het er even bijzetten. Dankjewel hoor! Xx

  • Seyma

    8 juli 2020 at 15:50

    Hoii,

    Ik heb dit recept al 2 keer geprobeerd en de smaak is echt super lekker. Alleen na een uur worden de koekjes al super hard terwijl ze juist lekker zacht moeten blijven ? Wat doe ik verkeerd ?

    1. Fatima El Irari

      9 juli 2020 at 11:37

      Hi Seyma,

      Hoe bewaar je de koekjes? Xx

  • meryam taous

    19 februari 2021 at 23:27

    Hi Fatima,
    Kan je de basterdsuiker eventueel veranderen door iets anders en of weglaten?
    Groetjes x

    1. Fatima El Irari

      1 maart 2021 at 10:19

      Hi Meryam,

      Ja, je kunt ook kristalsuiker gebruiken.

  • Chandima Fernando Isedoris

    4 april 2021 at 08:29

    Hoi hoi Fatima,

    Kan je ook de deeg invriezen ?
    En wat een leuke website heb je !

    Liefs Channa

    1. Fatima El Irari

      11 april 2021 at 13:12

      Hi Chandima,

      Wat lief, dankjewel! Ja je kunt het deeg prima invriezen. Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept