CHOCOLATE CHIP KOEKJES

Deze heerlijke Chocolate Chips koekjes zijn knapperig van buiten en zo lekker zacht van binnen! Je kunt het koekjesdeeg ook invriezen en pas later afbakken wanneer je zin hebt in versgebakken koekjes!

Ingrediënten:
.
  • 100 gr.  roomboter, ongezouten
  • 50 gr. lichtbruine basterdsuiker
  • 80 gr. kristalsuiker
  • 1 ei
  • 180 gr. bloem
  • 1 etl. maizena
  • 1/2 tl. bakpoeder
  • 1/2 tl. zout
  • 200 gr. chocolate chips
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Mix de zachte roomboter met de  basterdsuiker en de kristalsuiker goed romig. Breek het ei erbij en mix het door het mengsel. Zeef de bloem met de maïzena, bakpoeder en het zout in een aparte kom. Voeg dit toe aan het botermengsel en mix het op lage snelheid. Zodra je ziet dat de bloem is opgenomen stop je direct met mixen. Roer met een spatel de chocolate chips erdoor. Schep met een ijsschep bolletjes deeg, vorm ze in een bal en leg ze op een bekleed bakplaat met bakpapier. Koel het koekjes deeg voor minstens 60 minuten.

Stap 2.
.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de koekjes uit de koelkast en bak de koekjes zonder ze plat te drukken in 15-20 minuten gaar en tot de randen mooi bruin zijn. Laat de koekjes vervolgens op een rooster ietsjes afkoelen en genieten maar!

Extra tips&trics:
.
  • Mocht je geen chocolate chip hebben, dan kun je ook een chocolade reep in stukjes hakken.
  • Laat het deeg goed koelen, zodat de koekjes hun vorm behouden.
  • Ik gebruikte een ijsschep voor grote koekjes, maar mocht je nou kleinere koekjes willen, dan kun je of een kleinere ijsschep gebruiken of je gebruikt 2 eetlepels.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

40 antwoorden
  1. C
    C zegt:

    Hi Fatima,

    Ik heb 2 vraagjes,
    moeten de koekjes van te voren in de koelkast zodat ze goed in de oven gaan vormen?
    en kun je de maïzena weglaten?

    bedankt voor dit recept, ga het zeker uitproberen!!

    Beantwoorden
  2. M
    M zegt:

    Hey Fatima,

    Zou je het recept met zetten met hoeveel lepels of bekers ik het moet doen, zoals bijv (hele lepel boter) enz.

    Ik heb namelijk niet iets waarvan ik kan weten hoeveel gram het is.

    Zou ik heel erg waarderen.

    BTW IK HEB JE NO BACK CHOCOLADETAART GEMAAKT EN IEDEREEEEEN VOND HET ZOOO LEKKER.
    Eventjes ze dachten dat ik goed in koken was, maar dat moeten we nog worden..

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi M,

      Ik heb zelf niet alle ingrediënten meer in huis, dus ik kan dat nu helaas niet voor je doen. Bij de Action heb je echt een goede weegschaal die ook nog eens betaalbaar is (rond de 7 euro.) Haha, wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd! Xx

      Beantwoorden
  3. Rita
    Rita zegt:

    Hoi Fatima, dus als ik t goed begrijp. Gaan de koekjes als bolletjes in de oven, krijgt vanzelf zijn platte ronde vorm door de warmte ?
    Gr, Rita

    Beantwoorden
  4. Salima
    Salima zegt:

    Salaam alaikoum fatima,
    Ik had een vraagje, kan ik ook gewoon een chocoladereep in kleine stukjes hakken en dan toevoegen aan het deeg, zo ja hoeveel gram?

    Alvast heel erg bedankt Xxx

    Beantwoorden
  5. Sam
    Sam zegt:

    Hi Fatima,

    Moet je deeg nadat je het met ijs schep heb gedaan nog plat drukken en vormen ? Of gaat het zo als een balletje de oven in?

    Beantwoorden
  6. Houda
    Houda zegt:

    Hi Fatima,

    Kan ik het deeg ook langer in de koelkast bewaren om bijvoorbeeld twee dagen later lekkere koekjes in de oven te kunnen gooien?

    Beantwoorden
  7. Yasmina
    Yasmina zegt:

    Dag Fatima,

    Heerlijk recept, i love chocolate chip koekjes. Helaas mis ik de laatste tijd wel echt de foto’s van je tussenstappen. Dat maakt het fijner om het artikel te lezen en te begrijpen. Geen haat, alleen positieve feedback.

    Groetjes,
    Yasmina

    Beantwoorden
  8. imane
    imane zegt:

    Ik heb het recept helemaal gevolgd maar ik raad wel aan om ze beetje plat te drukken. Anders worden ze heel hoog. ik heb nu 12 dikke koekjes vandaar. Fatima had ze mooi plat en dun.

    Beantwoorden
  9. Lisa
    Lisa zegt:

    Hoi Fatima,

    Als je het deeg invriest, kunnen ze dan erna direct de oven in? Moeten ze dan langer in de oven?
    Of eerst laten ontdooien en dan 15/20 min in de oven?

    Beantwoorden
  10. Shar
    Shar zegt:

    Hoi Fatima,

    Ik heb de koekjes zojuist gemaakt en precies jouw recept gevolgd. Alleen werden de koekjes niet plat in de oven? Ze bleven rond. Wat heb ik verkeerd gedaan?

    Groetjes!

    Xx

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *