CHOCOLADEKOEKJES VOOR HET OFFERFEEST

Wil jij voor el Eid (offerfeest) ook nog last minute leuke koekjes bakken? Dan zijn deze chocoladekoekjes met fondant zeker aan te raden! Je bent alvast gewaarschuwd, want de kids zullen uit hun dak gaan!


Koekjesdeeg:

.
  • 250 gr. bloem, gezeefd
  • 1 etl. cacaopoeder
  • 1 tl. bakpoeder
  • 1/2 tl. zout
  • 120 gr. margarine (of roomboter)
  • 50 gr. kristalsuiker
  • 1 ei
Extra:
.
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Meng de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en het zout samen en zet apart. Mix in een andere kom de zachte margarine en de kristalsuiker op hoge snelheid mooi romig. Klop het ei los en mix deze erbij voor ongeveer 60 seconden. Voeg de helft van het bloemmengsel toe en mix op lage snelheid. Voeg de overige bloem toe en mix tot een mooi zacht deeg. Kneed het deeg met de hand tot een bal en pak het deeg in met plasticfolie. Zet het deeg voor 30 minuten in de koelkast.

Stap 2.
.

Bestuif je werkblad licht met bloem en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 1 cm dikte. Druk met een koekjesvorm de gewenste vorm uit het deeg en plaats de koekjes op een bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 15-20 gaar. Laat ze vervolgens volledig afkoelen op een rooster. Smelt de candymelt au bain Marie met de zonnebloemolie op laag vuur en dompel de koekjes erin. Plaats ze terug op een rooster en laat de koekjes voor 10 minuten opstijven in de koelkast.

Stap 3.
.

Rol het witte fondant uit met wat poedersuiker tot de gewenste dikte en druk er ronde vormen uit. Smeer de achterkant van de vorm licht in met water en plaats deze bovenop de koekjes. Druk voor het gezichtje van de schaap met een ovale vorm vormpjes uit het zwarte fondant, smeer deze licht in met water en plaats ze bovenop het witte fondant. Druk met kleinere ovale vormpjes nog twee vormpjes uit voor de oren en plaats deze schuin bovenop. Rol van het witte fondant kleine bolletjes voor de oogjes en plak deze in het midden. Maak met een eetbare stift eventueel puntjes in de bolletjes en pak de koekjes in met transparante folie en klaar zijn je leuke koekjes!

Extra tips&trics:
.
  • Op Instagram tref je een duidelijke instructievideo van het maken van de koekjes.
  • Je kunt de candymelts vervangen door gesmolten chocolade.
  • Je kunt de cacaopoeder eventueel weglaten voor vanillekoekjes.

Liefs,
Fatima

Dit artikel is in samenwerking met Deleukstetaartenshop.nl

 

 

 

8 antwoorden
  1. Aimane
    Aimane zegt:

    HeyHey, sorry maar even een vraag.
    Ik zag op je insta paar maanden back dat je erg mooie taarthouders/cakehouders heb besteld? Mijn moeder zoekt er al paar dagen naar maar vind m niet alvast bedankt 🙂

    Beantwoorden
  2. Assiya
    Assiya zegt:

    Hoi Fatima,

    Super leuk idee, alles is duidelijk alleen heb net mijn huis overhoop gehaald om dopjes voor t gezichtje en de oortjes. Heb jij daar nog tips voor eventueel. Of vanwaar die dopjes zijn. ??

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Assiya,

      Dankjewel lieverd! Voor het gezichtje heb ik een dopje gebruikt van een dagcrime en voor de oortjes eentje van een haarserum haha. Ik zal op Instagram even een voorbeeld laten zien.

      Beantwoorden
  3. Yaso
    Yaso zegt:

    Ziet er weer super uit zoals altijd ?. Kan je candymelt gewoon bij de supermarkt kopen? Dat dop vormpje waarmee zou je dat nog meer kunnen doen? En vanwaar heb je dat geribelde vormpje?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *