CHOCOLADECAKE MET MASCARPONE

28 oktober 2014Fatima El Irari

Een paar weken terug was ik uitgenodigd voor een erg gezellige housewarming party van een lieve vriendin en daar kon ik natuurlijk niet heen zonder iets lekkers mee te nemen! Ik had besloten om dit keer een chocoladecake te maken, aangezien alle dames inclusief mij gek zijn op chocolade haha. Ik heb de chocoladecake dit keer iets eerder uit de oven gehaald, zodat je een iets plakkerige chocoladecake van binnen krijgt. Dit vind ik persoonlijk heerlijk en de mascarpone aan de bovenkant met de chocoladestukjes maakt de chocoladecake gewoon helemaal af! Toen ik weer naar huis ging was het bord helemaal leeg, dus dat moet dan wel een goed teken zijn toch haha!

Wat heb je nodig? (15 personen)

  • 4 eieren
  • 200 ml melk
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 180 gram suiker
  • zakje vanillesuiker
  • 180 gram bloem
  • 4 eetlepel Cacao poeder
  • zakje bakpoeder
  • snufje zout

Topping:

  • 250 gram Mascarpone
  • 30 ml slagroom
  • 70 gram poedersuiker

Bereidingswijze:

Klop de eieren met de kristalsuiker en het zakje vanillesuiker tot een licht gele massa. Doe hier dan de zonnebloemolie bij en mix dit dan ook kort samen totdat de zonnebloemolie is opgenomen.Te bewerken en nog op blog plaatsen9Meng de bloem, zakje bakpoeder, cacaopoeder en het zout  samen en zet dit dan even apart. Zorg er wel voor dat er geen hele brokjes cacao meer zichtbaar zijn. Als je merkt dat je cacao veel brokjes bevat kun je het even door een zeef halen en het dan pas met de bloem samen mengen.  Doe de helft van het bloem mengsel  in de beslagkom en samen met de helft van de melk en mix dit dan goed samen met de garde of je mixt het met een handmixer op de middelste snelheid voor ongeveer 1 minuut totdat je ziet dat alles goed is opgenomen.

Voeg er dan de overige  bloem en melk bij en mix dit dan ook weer samen voor ongeveer 2 minuten totdat je ziet dat er een glad beslag ontstaat.Te bewerken en nog op blog plaatsen10Vet de bakvorm van 21×21 cm doorsnede goed in met een laagje zonnebloemolie en bestrooi dan de vorm met ongeveer 2 eetlepels bloem en verdeel dit over de bakvorm. Giet hier dan voorzichtig het chocoladebeslag in en stop de bakvorm in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten.

Houd de chocoladecake ondertussen wel in de gaten, want elke oven verschilt en het kan zo zijn dat de chocoladecake bij jou langer in de oven moet zitten of juist wat korter. Wat ik zelf doe is de cake 5 minuten voordat de cake echt helemaal gaar is uit de oven halen, want dan krijg je een chocoladecake die van binnen nog een beetje nat is van het chocoladebeslag! 

Te bewerken en nog op blog plaatsen11Als de cake gaar is haal je deze uit de oven en laat je de chocoladecake zeker 30 minuten in de bakvorm afkoelen. Haal dan de chocoladecake uit de bakvorm en laat het nog eens voor 30 minuten afkoelen op een rooster. Wanneer de chocoladecake geheel is afgekoeld kun je het voorzichtig verplaatsen naar een bord of plateau.

Zoals je kunt zien heb ik mijn chocoladecake goed uit de vorm kunnen halen, zonder dat dat cake is blijven plakken. Het is daarom belangrijk dat je de vorm voordat je het beslag erin giet goed insmeert en vervolgens bestuift met bloem! Wat ook een grote rol speelt is het laten afkoelen van een cake nadat die uit de oven komt!

Mascarpone topping

Zorg ervoor dat je de mascarpone voor gebruik zeker een uur van te voren uit de koelkast hebt gehaald, zodat de mascarpone goed op kamertemperatuur kan komen. Haal met behulp van een spatel de mascarpone uit het kuipje en doe deze in een beslagkom. Doe hierbij dan de 70 gram poedersuiker en meng dit met de spatel goed samen, totdat je ziet dat de poedersuiker goed is opgenomen door de mascarpone. Giet hier dan de 30 ml slagroom bij en mix dit dan met behulp van een garde goed stijf. Je kunt hier natuurlijk ook weer een handmixer voor gebruiken. Wanneer de mascarpone goed stijf is stop je direct met het mixen, anders ontstaat er een vloeibaar mengsel in plaats van een stevige topping! 

Dek de topping dan af met een stuk aluminiumfolie en zet het in de koelkast voor ongeveer 20 minuten zodat de topping goed kan opstijven.
Te bewerken en nog op blog plaatsen12

Chocoladecake afwerken

Pak de mascarpone erbij en verdeel de topping met behulp van een spatel of met de achterkant van een lepel lekker dik over de chocoladecake! Zelf heb ik de chocoladecake nog afgewerkt met wat grof gesneden chocolade stukjes!

Te bewerken en nog op blog plaatsen13

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de chocoladecake in tweeën te snijden en de mascarpone topping op een laag te verdelen en daarop vervolgens de andere laag op te leggen. Je kunt het zo gek en lekker maken als jij zelf wilt! Nadat ik de chocoladecake helemaal had afgemaakt heb ik deze ingepakt met doorzichtige folie en aan de bovenkant vastgemaakt met een leuke lint.

Naast dit lekkers had ik ook nog een leuke plateau met leuke spulletjes gekocht en deze ook ingepakt. Een ding kan ik je garanderen en dat is dat je met zo´n lekkere chocoladecake met mascarpone zeker punten zult scoren!

 

Print recept

94 Comments

  • Ibtissam

    28 oktober 2014 at 20:26

    Loopt de topping niet uit?

  • zouzou

    28 oktober 2014 at 20:49

    salaam, kan ik in plaatst van cacao ook chocola smelten?

    1. xfaatje

      1 november 2014 at 10:33

      Dat kan zeker meid! <3

  • gihane

    28 oktober 2014 at 21:25

    Salamalikon,
    ik wil je bedanken voor de lekker recepten die je deelt. ik heb bijna alles geprobeerd. echt een succes.

    ik heb vraagje: waar kan ik een goed bakvorm kopen ? die ik heb van blokker gekocht was ook dure maar komt de cake verbrand van de kanten.

    1. xfaatje

      1 november 2014 at 10:33

      Aawh super lief van je meid! Ik heb bakvormen van de Hema en Lidl en die heb ik echt al jaren en die werken beide nog goed haha. Misschien dat je daar is een keertje een kijkje kunt nemen meid. Bij de Action heb je ook bakvormen! Ik heb daar een vierkante zwarte bakvorm van en die is ook echt goed! <3

  • imy

    29 oktober 2014 at 07:20

    Ziet er heerlijk uit meid tbarkallah 3lik en dankjewel voor die lekkers recepten xxx

    1. xfaatje

      1 november 2014 at 10:31

      Dankjewel Imy en heel graag gedaan meid! <3

  • Najat

    29 oktober 2014 at 13:03

    Jouw gerechten lukken me altijd! Echt top bedankt voor alle moeite en ga zo door!

    Liefs najat

    1. xfaatje

      1 november 2014 at 10:28

      Heel graag gedaan meid! <3

  • Imane

    30 oktober 2014 at 15:29

    Ik heb de cake gemaakt en heb het opgenomen op video haha

    1. xfaatje

      1 november 2014 at 10:29

      Hahaha serieus? Super leuk haha! Zou ik het filmpje ook mogen zien? Lijkt me leuk! :p <3

  • Carmen

    30 oktober 2014 at 23:05

    Waar koop je de Mascarpone ? Xx

    1. Hajar

      31 oktober 2014 at 01:34

      Je kan dat overal kopen, in elke supermarkt. Groetjes

      1. xfaatje

        1 november 2014 at 10:30

        <3

    2. xfaatje

      1 november 2014 at 10:30

      Kun je bij bijna elk supermarkt wel vinden meid! AH, Plus, Emte, Dirk, Hoogvliet, Jumbo etc. <3

  • Hajar Ben Daoud

    31 oktober 2014 at 01:35

    Je kan dat overal kopen, in elke supermarkt.
    Groetjes

  • ttarifesht

    1 november 2014 at 11:53

    Hmmm ziet er echt lekker uit!! Mijn complimenten!
    vraagje: ik zie dat je bakpapier gebruikt, maar dan hoef je de vorm toch niet meer in te vetten of wat bedoelde je precies? xxx

    1. xfaatje

      1 november 2014 at 20:56

      Dankjewel lieve meid! Uhm waar zie jij dan bakpapier haha? Ik heb hier geen bakpapier gebruikt hoor :p misschien dat ik het perongeluk ergens verkeerd in het recept heb gezet? <3

    2. Fadoua

      5 februari 2016 at 15:22

      Volgens mij verwar je jezelf doordat ze haar bakblik met boter en meel heeft bedekt. Lijkt indd op bankpapier haha

      1. Fadoua

        6 februari 2016 at 09:43

        Correctie; olie en meel!

  • Carmen

    2 november 2014 at 11:24

    Dankje schat! Ik ga het vandaag uitproberen! !! Blijf zo doorgaan♡ xxx

    1. xfaatje

      2 november 2014 at 14:48

      Succes meid en dankjewel! <3

  • Amel

    3 november 2014 at 18:35

    Ik heb deze cake afgelopen weekend gemaakt en wat was die lekker zeg!! Ma sha allah 3lik meid en nogmaals bedankt voor het delen ☺️

    1. xfaatje

      5 november 2014 at 18:14

      Hallo Amel, oh wat leuk om te lezen meid! Ben heel blij dat de cake goed in de smaak is gevallen hihi <3 Dankjewel lieve meid en heel graag gedaan!

  • gozde

    6 november 2014 at 19:19

    Kan ik deze cake met een tulbandcake maken?

    1. xfaatje

      15 november 2014 at 13:03

      Dat kan zeker meid! <3

  • Visagiste

    19 november 2014 at 08:57

    Is het ook lekker als ik de chocoladecake door het midden snijd en dan daartussen aardbeien jam doe? En boven op mascarpone of ook ertussen mascarpone of wordt ie te machtig ?

    Groetjes

    1. xfaatje

      18 januari 2015 at 13:02

      Allereerst sorry voor mijn late reactie. Dit kan zeker een lekkere combinatie zijn meid.Had je het nog geprobeerd?

  • Nadia

    22 november 2014 at 20:33

    Salamoe alikoem,

    Ik heb de cake zojuist gebakken, maar wil hem voor morgen serveren. Moet de topping er dan vandaag op? Of kan ik dat beter tot morgen laten?

    Hoor graag van je. =)

    Baraka Allahoe feeki.

    1. xfaatje

      18 januari 2015 at 13:10

      Allereerst sorry voor mijn late reactie. Je kunt de cake bijvoorbeeld vandaag alvast bakken en de topping ook al klaarmaken, maar de volgende dag de topping er pas opsmeren. Je kunt de topping eigenlijk de dag zelf al op de cake smeren, omdat deze topping best stevig is, maar voor de zekerheid zal ik het de volgende dag pas doen haha :p Was het nog gelukt meid? Hoop dat de cake heerlijk was! <3

  • Naima

    28 november 2014 at 08:51

    Hoi heerlijk is deze recept ….heb het al 3 x gemaakt maar de laatste keer heb ik de cake door midden gesneden en daar de mascarpone gesmeerd en dan cake weet op elkaar en de hele cake ingesmeerd met gesmolten chocolade reep en daaroverheen kleine stukjes chocola….hmmmmmmmmmmmm

    1. xfaatje

      18 januari 2015 at 13:19

      Hahaha ik krijg gewoon zo’n zin in deze cake door jouw bericht hahaha! Bsa7a lieverd <3

  • Saida

    9 januari 2015 at 10:47

    Salaam aleykoem lieverd,

    Wat een overheerlijke cake!
    Ik heb afgelopen week het voor me ouders gemaakt, mijn ouders weigeren een cijfer te geven, totdat ik het nog een keer voor hen ga maken hihi. Gisteren heb ik het opnieuw gemaakt en uitgedeeld op werk. Collega’s smullen ervan. Ik heb de 2de keer zonder marscapone gedaan en dat was zo lekker. Bedankt voor je duidelijke uitleg. I love ur page.

  • Prinses

    19 maart 2015 at 10:46

    Hoi Faatje,

    Wat een super cake! Lijkt me joepie de poepie om te maken.

    Uhm vraagje waar haal ik die cakevorm die jij gebruikt?

    1. xfaatje

      13 mei 2015 at 17:31

      Hallo Prinses, haha moest echt lachen om jouw berichtje! Dit is ook echt een heerlijke cake<3 Je kunt deze vorm bij de Action halen meid. Ben benieuwd wat je van de cake vond.

  • Ikie

    4 april 2015 at 10:08

    Faatje, welke bakblik heb je gebruikt? kan ik hiervoor ook de brownie bakblik van de action gebruiken? die is volgens mij 26 cm.
    Alvast bedankt voor je reactie.

    1. xfaatje

      13 mei 2015 at 17:22

      Hallo Ikie, sorry voor mijn late reactie. Ik heb toevallig ook de brownie bakblik van de action gebruikt haha. Succes meid. <3

  • Houdatje

    6 juli 2015 at 18:26

    salam faatje,

    Ik heb het geprobeerd maar het is mislukt , die cake zag er goed uit tot dat die uit de oven ging helemaal ingezakt en bij de toppinh te veel slagroom gedaan nu is die heel rare geworden…

    Weet je zelf hoe het komt ?
    Alvast bedankt

    1. xfaatje

      7 juli 2015 at 11:27

      Hallo Houdatje, was de cake voor de rest wel gewoon gaar? En is de cake helemaal ingezak of? Want bij mij zakt de cake ook altijd ietsjes in. Wat betreft de slagroom, daar moet je inderdaad niet te veel van gebruiken anders krijg je geen dik mengsel. Ik wacht je reactie af. <3

      1. Houdatje

        11 juli 2015 at 15:13

        Salam faatje , jaa de cake was helemaal ingezakt ik heb het laten afkoelen daarna heb ik het door midden gesneden en van bidden zag het er ook niet goed uit was helemaal plakkerige en dik niet luchtig.. Ik weet zelf niet hoe het komt misschien te veel meel in gedaan?

      2. xfaatje

        13 juli 2015 at 10:59

        Hallo Houdatje, Ik denk dat de chocoladecake nog niet helemaal gaar was. Je kunt de volgende keer wanneer de cake van de buitenkant al goed bruin is geworden er een stuk folie opleggen. Zo bakt de buitenkant niet meer, maar zal de binnenkant nog wel gaar worden.

  • Elhamdullah

    19 september 2015 at 15:13

    Salamo 3alaikoum heerlijk chocolade cake heb ik geprobeerd en was een succes!!had een vraagje wilde het voor ied maken maar dan met chocola au bain marie en dan met slagroom ied mobark spuiten kan dat want ben bang dat de slagroom gaat smelten of moet ik w8ten tot de chocolade afkoelt?sorry voor vele vragen alvast bedank!!

    1. xfaatje

      20 september 2015 at 16:35

      Salaam Alaikoem meid, je kunt altijd alles vragen hoor! Je kunt de slagroom gebruiken, maar zoals je al zelf aangeeft kun je beter wachten totdat de chocolade is afgekoeld, anders zal de slagroom zeker weten smelten haha. Succes meid!

  • Faatie

    23 september 2015 at 21:36

    Hoi faatje,

    Ik zie bij de ingredienten 30 ml slagroom staan maar op de foto 250 ml slagroom welke is de juiste beschrijving?

    Groetjes

    1. xfaatje

      24 september 2015 at 09:35

      Hallo Faatie, van de 250 ml slagroom gebruik je maar 30 ml. Ik zal het even aanpassen. Bedankt voor het melden. Eid Mubarak!

  • Asmae

    4 oktober 2015 at 14:30

    Hallo meissie,
    Ik heb even een korte vraag als dat mag..nou ik stel m toch al..kan ik deze overheerlijke chocolade taart..tenminste hoop ik dat ie lekker is..ook halveren??
    Ik hoor t wel van je een stille volger 😉

    1. xfaatje

      4 oktober 2015 at 15:19

      Hallo Asmae, je mag altijd vragen stellen hoor haha. Ja, hoor je kunt het recept zeker weten halveren. Succes hoor!

  • wissam

    19 januari 2016 at 18:39

    In je omschrijving staat 30ml slagroom maar op de foto heb je n heel bakje van 250 ml? Welke van de 2 is het haha

    1. xfaatje

      19 januari 2016 at 18:43

      Klopt, maar van heel dat bekertje gebruik ik enkel 30ml ??

  • Fadoua

    5 februari 2016 at 15:20

    Zou ik dit recept ook kunnen gebruiken voor cupcakes? Dan moet ik die vormpjes wel tot 3/4e vullen he aangezien je aangeeft dat de cake een beetje inzakt?

    Liefs Fadoua

    1. Fadoua

      7 februari 2016 at 12:42

      Ik heb ze toch maar gemaakt als cupcakes en ze waren heeeerlijk! Kreeg van iedereen complimenten. Het was echt een luchtig chocolade cupcakeje.

      Ik heb het vormpje indd tot 3/4e gevuld dan komen ze precies plat uit tot de rand. Dus een zware snijplank was niet nodig om bovenop de cc te plaatsen.

      Ik had als topping gesmolten melkchocolade en geraspte witte chocolade. Het zag er echt top uit!

      BarakaAllahofeeki voor het delen 😉

      1. xfaatje

        10 februari 2016 at 18:31

        Hallo Fadoua,

        Aah super meid! Ik ben blij dat het is gelukt! Graag gedaan lieve schat Xx

    2. xfaatje

      10 februari 2016 at 18:19

      Hallo Fadoua,

      Jazeker, dat kan ook! En inderdaad de cupcakes tot 3/4 vullen.

  • Hara

    17 februari 2016 at 16:04

    Salaamu alaykum, ik heb deze de vorige keer gemaakt en hij lukte perfect en was heerlijk!
    Wil m vandaag weer maken maar helaas geen poedersuiker in huis, heb je misschien tips voor me als vervanger ?

    1. xfaatje

      18 februari 2016 at 09:38

      Alaikoem salaam Hara,

      Je kunt ook gewoon kristalsuiker gebruiken of vanillesuiker kan ook. Ben blij dat het heeft gesmaakt!

  • Kookfreak

    21 februari 2016 at 10:39

    Kan het ook in een ronde bankvorm? En hoeveel cm dan?

    Alvast bedankt!

    1. xfaatje

      22 februari 2016 at 08:15

      Hallo Nejlaa,

      Ja hoor het kan ook in een ronde vorm. Ik raad je dan een vorm aan van 22 cm of van 24 cm. Succes!

  • Mia

    2 maart 2016 at 14:14

    Hallo!

    Ik vroeg mij af of het ook mogelijk is deze te maken in cupcakevormpjes?

    Alvast bedankt!

    1. xfaatje

      3 maart 2016 at 08:00

      Hallo Mia,

      Ja, hoor dat is zeker mogelijk. Geen enkel probleem, succes! x

  • Wassila

    16 maart 2016 at 09:33

    Ik heb een vraagje, namelijk kan ik de slagroom vervangen ? Of moet de slagroom erbij, die heb ik nu niet, wel melk maar weet niet of ik dat kak gebruiken om te mixen met de mascarpone

    1. xfaatje

      16 maart 2016 at 10:37

      Hallo Wassila,

      Je kunt ook enkel poedersuiker gebruiken voor de mascarpone. Succes! x

  • Farida i

    20 maart 2016 at 21:44

    Salaam alaykoum Faatje,

    Vandaag ook chocoladecake gemaakt met hoge bakvorm. Dus heel handig als je naked cake wilt maken. Alleen wil ik dat het meer naar chocolade smaakt. Wat kan ik beste doen behalve chocladedruppels toevoegen (dat had ik niet in huis) dat het meer maar chocolade smaakt?

    Super bedankt voor je recept. Tot nu toe lukken jouw recepten!

    1. xfaatje

      21 maart 2016 at 14:24

      Alaikoem salaam Farida,

      Als je wilt dat de chocoladecake meer naar chocolade smaakt, dan kun je extra chocolade smelten en dit toevoegen aan het beslag. Dit geeft de chocoladecake echt meer een chocolade smaakt. Succes meid en bedankt voor je lieve bericht! x

  • Soraya

    14 april 2016 at 16:07

    Hoi,

    Ik zou graag deze cake vanavond willen bakken om het vervolgens morgen aan het begin van de avond te serveren. Smaakt het dan nog wel lekker? (Ik ben dan van plan om als topping poedersuiker te gebruiken, maar dat vlak voor het serveren op te doen)

    1. xfaatje

      19 april 2016 at 13:17

      Hallo Soraya,

      Excuses voor mijn late reactie. Is het alsnog gelukt? Als je een cake een dag van te voren klaarmaakt en deze de volgende dag pas serveert, smaakt deze nog lekkerder! Xx

  • Fatiha

    5 mei 2016 at 08:40

    Wat een lekkere cake. Bedankt voor uw duidelijke uitleg. Maar hoe krijg je je bakvorm zo mooi ingevet? Ik kreeg brokjes van bloem en olie. En heb uiteindelijk bakpapier gebruikt

  • Naima

    23 juni 2016 at 18:35

    Hoi Faatje,
    Ik ben bezig met deze cake. Er is iets niet goed gegaan met het stijfkloppen, want mijn mix wordt maar niet stijf…?
    Ik heb na een tijdje geprobeerd met eiwit erbij, heeft ook niet geholpen…
    Misschien kun jij mij vertellen hoe je dat exact doet, ben wel beetje teleurgesteld.
    Groetjes Naima xx

    1. xfaatje

      24 juni 2016 at 07:52

      Hallo Naima,

      Welke mix wilde niet stijf worden? Je bedoelt de mascarpone neem ik aan of?

  • Naima

    24 juni 2016 at 15:33

    Hoi Faatje
    Inderdaad de mascarpone met poedersuiker en slagroom.

  • Naima

    24 juni 2016 at 15:34

    Ik heb precies gedaan hoe jij het hebt beschreven
    X

  • rachida

    4 juli 2016 at 13:19

    Hey Fatima,

    Er staan 180 gram bloem daarna staat er weer 2 eetlepels bloem? Klopt dit?

    1. xfaatje

      5 juli 2016 at 06:41

      Hallo Rachida,

      Die 2 eetlepels kun je weglaten excuses. Ik heb het aangepast!

  • Valetina

    25 september 2016 at 15:17

    Hey Fatima,

    Ik heb dit recept heel vaak gemaakt en het is elke x super goed gelukt maar nu vraag ik mij iets af want je hebt ook een recept op je blog van een hazelnoot chocolade cake/taart.
    Zou ik boven deze cake ook die gesmolten chocolade met walnoten kunnen doen of denk je dat dat niet lekker zal worden?
    Hoop vandaag nog een reactie te krijgen want ik ga het straks maken hihihi groetjes valentina

    1. xfaatje

      26 september 2016 at 06:24

      Hallo Valetina,

      Excuses voor mijn late reactie! Ja, hoor je kunt ook op deze taart de gesmolten chocolade gebruiken met walnoten. Xx

  • Nabila

    12 juni 2017 at 13:20

    Kun je ook een ronde bakvorm gebruiken voor dit recept?

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2017 at 14:37

      Hallo Nabila,

      Jazeker, dat kan ook. Ik raad je een vorm aan van 24 cm doorsnede.

      1. Naima

        12 juni 2017 at 15:15

        Ik heb hem zelf ooit eerder gemaakt in een ronde bakvorm van 26cm.ik vond hem goed lukken. En de smaak….daar zal ik het nu met deze tijdstip en vasten niet beschrijven……

      2. Fatima El Irari

        13 juni 2017 at 07:16

        Hallo Naima,

        Je kunt de cake ook in een vorm van 26 cm maken, maar dan zal die wel iets lager zijn dan in een vorm van 24 cm.

        Liefs,
        Fatima

  • oumaima

    27 juli 2017 at 10:49

    Ik ga vandaag de cake maken. Ben beniewd hoe die word! WISH ME LUCK!!♡

    1. Fatima El Irari

      31 juli 2017 at 06:01

      Hallo Oumaima,

      En heeft het gesmaakt?

      Liefs,
      Fatima

  • An

    21 november 2017 at 11:20

    Hi Fatima,

    Kan ik zelfrijzende bakmeel gebruiken ipv gewone meel en bakpoeder?

    1. Fatima El Irari

      21 november 2017 at 12:32

      Hi An,

      Dat zou wel kunnen. Zelf gebruik ik eerlijk gezegd nooit zelfrijzend bakmeel, dus ik kan mijn eigen ervaring niet met je delen. Succes!

      Liefs,
      Fatima

  • Yasmina

    24 december 2017 at 20:44

    Salaam faatje.

    Ik heb deze cake gemaakt en hij was zeker heerlijk. Het probleem is wel dat mijn cake van boven open barst ? Wat doe ik fout? Ik zet me cake voor 180 Graddn in de oven. Laat me oven 3 min voorwarmen.

    1. Fatima El Irari

      27 december 2017 at 10:22

      Alaikoem salaam Yasmina,

      Aah super goed! Nou lieverd je doet eigenlijk niks verkeerd hoor, want de cake barst bij mij 9 van de 10 ook open. Dit komt doordat de bovenkant van de cake sneller gaart dan de binnenkant van de cake. De cake rijst naar boven en als de cake aan de bovenkant al gaar is, dan heeft de lucht in de cake zeg maar geen uitweg en daarom barst de cake aan de bovenkant open. Je kunt het volgende doen; Bak de cake op 160 graden voor zeker 60 minuten. Hierdoor zal de cake langzamer bakken en op lager temperatuur en ook niet openbarsten. Dit werkt altijd bij mij. Maar persoonlijk vind ik het wel mooi als de cake aan de bovenkant mooi openbarst haha en je kunt de cake gelukkig altijd nog omdraaien.

      Liefs,
      Fatima

  • Yasmina

    27 december 2017 at 22:23

    Top faatje. !
    Bedankt voor je antwoord en je tips. Zal het voor de volgende keer op lage temperatuur bakken.

    Wil je nog bedankten voor de lekkere recepten die je deelt en de tijd die je voor neemf en energie insteekt. Sinds ik je blog heb ontdekt heb ik echt kunnen leren koken!

    1. Fatima El Irari

      28 december 2017 at 07:15

      Hallo Yasmina,

      Wat onwijs lief zeg! Heel graag gedaan en ik ben blij dat je koken nu echt leuk vind hmdl!

      Veel liefs,
      Fatima

  • Simone

    3 februari 2018 at 09:54

    Hai Fatima

    Klopt de 30ml slagroom ?
    Zat even te twijfelen omdat het best weinig lijkt

    1. Fatima El Irari

      3 februari 2018 at 10:24

      Hallo Simone,

      De slagroom zorgt ervoor dat de mascarpone lekker zacht wordt en je hebt aan 30 ml genoeg. Stel dat je ziet dat de mascarpone nog niet helemaal zacht is, dan zou je er eventueel wat extra slagroom in stappen bij kunnen doen. Succes! Xx

  • Malika

    3 februari 2018 at 14:07

    Bij mij is de cake in het middel erg hoog geworden. Wat is hier de oorzaak van?

    1. Fatima El Irari

      3 februari 2018 at 17:52

      Halli Malika,

      De oorzaak kan zijn dat de bakpoeder niet goed genoeg door het beslag is gemixt en de bakpoeder in het midden is gebleven. Hierdoor zal de cake op een plek flink rijzen. Hoe zag de cake eruit nadat je deze uit de oven haalde?

  • Maryem

    30 april 2018 at 20:16

    Salam fatima,
    Hoort de cake wat wateriger te zijn dan normaal? Want ben er nu mee bezig en heb het de oven maar in gestopt.

    1. Fatima El Irari

      1 mei 2018 at 06:18

      Alaikoem salaam Maryem,

      Klopt, dit cakebeslag is iets vloeibaarder dan normaal. Heeft het gesmaakt?

      Liefs,
      Fatima

  • Sab

    16 december 2018 at 13:05

    Hoi fatima
    Dit recept ook al uitgeprobeerd van vele
    En het was natuurlijk lekker zoals al jou recepten.
    Ben blij dat je alles deelt. Want soms weet ik niet wat ik moet koken haha
    Boek ook al bestellen binnenkort
    Bedankt topper

    1. Fatima El Irari

      16 december 2018 at 17:55

      Aah dankjewel lieve Sab!❤️

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept