CHOCOLADE LOTUS KOEKJES

Ik heb weer een lekker koekjes recept voor jullie, die ook voor het Suikerfeest een hit zullen zijn! Deze lekkere koekjes zijn gevuld met speculoos pasta en overgoten met gesmolten chocolade! Heel simpel om te maken en met deze koekjes ga je zeker punten scoren!

Ingrediënten: (20 stuks)
.
  • 120 gr. Becel margarine 
  • 1 eidooier
  • 100 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 etl. maizena
  • 200 gr bloem
Extra:
.
  • Lotus speculoos pasta
  • 200 gr. pure chocolade
  • 2 etl. zonnebloemolie
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Mix de margarine, eidooier, kristalsuiker, vanillesuiker en de maizena mooi glad. Voeg de bloem erbij en kneed het deeg tot een samenhangend koekjesdeeg. Pak het deeg in met huishoudfolie en zet voor 15 minuten in de koelkast. 

Stap 2.
.

Bestuif je werkblad licht met bloem en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 0.5 cm. Steek de gewenste vormpjes uit het deeg en plaats ze op een bekleed bakplaat. Bak de koekjes op 160 graden voor 10 à 15 minuten gaar. Laat de koekjes vervolgens volledig afkoelen op een rooster.

Stap 3.
.

Verdeel in het midden van het koekjes wat speculoos pasta en plaats er een koekje bovenop. Smelt de chocolade met de zonnebloemolie in een steelpannetje op laag vuur en blijf roeren. Dompel de koekjes in de chocolade en zet ze direct op een rooster en zet ze voor 15 minuten in de koelkast. Smelt ongeveer 1 eetlepel speculoos op laag vuur en doe het mengsel in een boterhamzakje. Knip het puntje eraf en maak zigzaggende bewegingen bovenop de koekjes. Even weer laten opstijven in de koelkast en smullen maar!

Extra tips&trics:
.
  • Je kunt de koekjes afgedekt het beste op een koele plek bewaren of in de koelkast.
  • De pure chocolade is te vervangen door melkchocolade of witte chocolade.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima of #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

24 antwoorden
  1. Janine
    Janine zegt:

    Wat ziet dat er lekker uit Fatima! Dankjewel! Twee vraagjes: 1) je steekt dus 20 koekjes uit? Dat staat er nu niet heel duidelijk, vandaar de vraag. En 2) heb je tips voor het dompelen in de chocolade? Is dat handig met behulp van een vork bijvoorbeeld? Dankjewel en groetjes!

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Janina,

      Dankjewel! Klopt, ik haal in totaal 20 koekjes uit het deeg en op elk koekjes plaats ik nog een koekjes, dus 10 in totaal. Ik gebruik altijd een vork om de koekjes in de chocolade te dompelen of je plaatst de koekjes op een rooster en giet de chocolade eroverheen. Ik ga het er even bijzetten, dankjewel!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hi Souad,

        Berichten moeten eerst gelezen en goedgekeurd worden voordat jij ze kan zien. Ik heb geantwoord op je bericht en het bericht dus niet verwijderd.

        Liefs,
        Fatima

  2. Souad
    Souad zegt:

    Heel onduidelijk. Er staat margarine maar wat voor margarine en welk merk? Daarnaast staat er lotus speculoos? Wat bedoel je, de koekjes of de pasta?

    Beantwoorden
  3. Nouzha
    Nouzha zegt:

    Koekjes alvast gebakken en ik ga ze straks vullen en chocolade erop gieten. Kan ik ze ook buiten de koelkast bewaren?

    Liefs,
    Fatima

    Beantwoorden
  4. Chaimae
    Chaimae zegt:

    Hoi Faatje,

    Is het erg als ik bijvoorbeeld roomboter gebruik in plaats van margarine? Trouwens ik hou echt van je recepten! ? keep the good job!
    Dikke kus Chaimae ?

    Beantwoorden
  5. Khadija
    Khadija zegt:

    Salam alaikoum Fatima,

    Welke chocolade gebruik jij om te smelten? Van welk merk/ winkel. Alvast bedankt.
    Ps: ik hou van je recepten!

    Liefs

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter op FATIMA Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *