CHOCOLADE DRIP TAART
Soms heb ik van die dagen dat ik van alles wil bakken, maar geen keus kan maken tussen al het lekkers. Nou stond de Chocolade drip taart al een tijdje op mijn ‘to bake’ lijstje. Je weet wel van die onwijs mooie, hoge taarten die je bij de Amerikaanse bloggers/Youtubers voorbij ziet komen op internet en in magazines. Gisteren besloot ik dus ook maar eens met zo’n prachtige soort taart aan de slag te gaan en lekker te vullen met een mascarpone crème. Ik heb de taart achteraf pas kunnen proeven, omdat deze meeging op visite en ik kan je vertellen dat de taart er niet alleen mooi uitziet, maar de taart is ook nog eens erg lekker is!
Ingrediënten: (15 personen)
.
Voor het beslag:
- 6 eieren
- 350 gr. kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 ml zonnebloemolie
- 350 ml melk
- 400 gr. bloem
- 2 zakjes bakpoeder
- snufje zout
Mascarpone crème:
- 500 gr. mascarpone
- 100 gr. poedersuiker
- 500 ml verse slagroom
- 2 zakjes klop-fix
- 2 zakjes vanillesuiker
Extra:
- pure chocolade
- hagelslag
- oreo’s
Bereiding:
.
- Klop in een ruime kom de eieren samen met de kristalsuiker en de vanillesuiker lekker romig. Giet vervolgens de zonnebloemolie bij het beslag en mix nog even kort samen.
- Zeef de bloem en de bakpoeder en voeg deze toe aan het mengsel. Giet ook de melk erbij en mix dit samen tot de droge ingrediënten zijn opgenomen. Ga met een spatel nog even kort door het beslag heen en zet de kom even apart.
- Vet de bakvorm in en bestuif met 1 eetlepel bloem. Giet het beslag in de vorm en bak de cake op 180 graden voor 30-40 minuten gaar.
- Laat de cake wanneer die gaar is voor 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal de cake uit de vorm en laat de cake volledig afkoelen op een rooster.
- Ik heb twee aparte vanillecakes gemaakt, dus ik bak twee keer een cake met het beslag, zodat je een mooie hoge taart krijgt. Wil je een niet al te hoge taart, dan halveer je de ingrediënten en bak je een cake.
Mascarpone crème
.
- Mix de mascarpone flink samen met de poedersuiker tot een glad mengsel zonder klontjes.
- Giet de koude slagroom in de kom en voeg de kristalsuiker en de klopfix toe. Mix met de elektrische handmixer de slagroom net niet stijf.
- Schep de slagroom bij de de mascarpone en vouw met de spatel de slagroom door de mascarpone heen.
- Zet de mascarpone crème voor zeker 30 minuten in de koelkast, zodat deze goed kan opstijven.
Taart vullen en afsmeren
.
- Snijd beide cake doormidden en plaats ze op een taarten rooster.
- Verdeel op de eerste laag 2 volle eetlepels van de mascarpone crème en strijk de crème glad.
- Plaats de tweede plak cake bovenop en verdeel hier weer 2 eetlepels van de mascarpone crème op en strijk deze weer glad.Herhaal deze stappen totdat je alle 4 de lagen hebt gehad.
- Smeer als laatste de gehele taart af met een dun laagje van de crème en strijk deze weer glad. Zet de taart in de koelkast voor 10 minuten.
- Haal de taart uit de koelkast en verdeel weer een laagje van de crème over de taart en strijk deze weer glad.
- Houd wat mascarpone crème apart voor de rozetten bovenop de taart.
- Breek de chocolade in een steelpannetje en giet hier een eetlepel zonnebloemolie bij. Laat de chocolade op een laag vuurtje smelten en blijf ondertussen doorroeren. Laat de gesmolten chocolade afkoelen.
- Giet de chocolade bovenop de taart en verdeel deze over de oppervlakte van de taart. Je zult nu zien dat de chocolade aan de zijkanten naar beneden zal druppen.
- Zet de taart voor 10 minuten in de koelkast, zodat de chocolade hard kan worden.
- Als laatste spuit je bovenop de taart rozetten en garneer je deze met half gesneden oreo’s.
- Verdeel de hagelslag aan de onderkant van de taart. Zo werk je eventuele oneffenheden weg haha!
Heb je binnenkort een leuk feestje, krijg je speciaal bezoek of wil je gewoon jezelf verwennen? Maak dan deze taart en echt waar je familieleden/vrienden zullen nog denken dat je de taart even snel bij de bakker hebt gehaald
Veel bakplezier en geniet er lekker van!
Liefs,
Fatima
Ziet er erg lekker uit.. Zeker een keer uitproberen. Komt er nog een filmpje bij, of laat je het zo? ?
Dankjewel meis! Van deze taart heb ik geen video gemaakt helaas. Misschien maak ik er nog een inschAllah xx
Assalamoe Alaykoem Fatima er staat 2 zakjes bakpoeder. Houd dat in 2x16gr? Dus samen 32gr bakpoeder?xx
Alaikoem salaam Fatima,
Klopt helemaal. Xx
Oooh Fatima zet er aub een filmpje bij!
Haha hier komt geen video van. Misschien maak ik nog een video inschAllah.
Op de laatste afbeelding ziet de taart er hoog en klein uit, dan de eerste foto? Hoe zou dat komen??
Ze heeft 2 cakes gebakken. Zie bereiding.
Thanks schat♥️
Dit komt enkel door hoe de foto is genomen. Het is gewoon een hoge taart.
Ik wil 1vanille en 1chocoladecake met zelfde beslag lukt dit?en hoeveel cacaopoedrr dan?
Bednkt
Hey Faat! Ziet er super lekker uit! Tbark Allah 3lik! Ik heb wel een vraagje namelijk: Als je klaar bent met het mixen van beslag mix, giet je dan de helft daarvan in een bakvorm en laat je de rest staan totdat de eerste cake klaar is OF halveer je gewoon de ingredienten en doe je eerst de eerste cake en mix je later de andere helft van de ingredienten en dan de 2e cake?
Let me know xx
Dit wil ik ook weten?
Dat zat ik me inderdaad ook af te vragen hahaha
Zie hierboven het antwoord haha.
Sorry maar ik zie nergens het antwoord…
Sorry je vraag was?
Allah ibarkfiek lieve meid! Ik mix de bovenstaande ingrediënten in een keer en verdeel het beslag over twee vormen. Dus je bakt twee cakes apart. Xx
Hallo, ik wil de helft gebruiken dus voor 7,8 personen, moet ik dan ook de helft van de bak tijd asnhouden,
Hallo Mies,
Nee de baktijd blijft hetzelfde. De rest van de ingrediënten kun je halveren.
Super lekker!! ?
Een vraagje, de bovengenoemde cake ingrediënten zijn die dan voor 1 cake, of 2?
Alvast bedankt!
?
Dankjewel meis! De ingrediënten zijn voor 2 cakes xx
Selamun aleykum fatima,
Kan je ook voor dit recept biscuitmix gebruiken?
Groeten,
Rabia
Alaikoem salaam Rabia,
Jazeker dat kan ook.
Dank u wel Fatima.
Mvg,
Rabia
Graag gedaan meis!
Salam Fatima,
Wat een plaatje is je dripcake! Ik heb alleen wel een vraagje, ik heb namelijk een hoge springvorm van 20 cm. Kan ik dan de hoeveelheid van jouw biscuit mix aanhouden, zonder dat ik twee aparte taarten bak? Dus dat ik met dezelfde hoeveelheid gewoon 1 taart bak? Liefs Hind
Alaikoem salaam Hind,
Dankjewel lieve meid! Hoe hoog is je springvorm ongeveer? Want die van mij is ook best hoog hoor, maar als je het beslag in een keer erin giet dan loopt het beslag zeker over. Dus ik raad je echt aan om de cakes apart te bakken. Xx
Bedankt voor je snelle reactie! Mijn sprinvorm is 10 cm hoog. Denk je dat ik het daarmee ga redden? Anders is het inderdaad verstandig om 2 aparte taarten te bakken. Xx Hind
Ik zou echt 2 aparte cakes maken meis. Dan weet je zeker dat het goed gaat haha! Succes Xx
Hoi Fatima!
Super mooie taart!
Mag ik weten waar je de hoge bakvorm vandaan hebt?
Groet Rachel
Hallo Rachel,
Dankjewel hoor! De bakvorm komt van de Jamin en je kunt deze ook bestellen op http://www.deleukstetaartenshop.nl
Ga deze zeker uitproberen! ? Vind jouw gerechten altijd heerlijk!! Ga vooral zo door?
Dat is lief Ouafa, dankjewel! Xx
Hey Fatima!
De dripcake ziet er verrukkelijk uit! Hoeveel gram pure chocolade heb je nodig voor de ‘drips’?
Hallo Fadoua,
Dankjewel meis! Je hebt 100 gram chocolade nodig Xx
Hey Xfaatje,
Ik heb enkel bakvormen van 26cm, lukt het me met de bovenstaande ingredienten?
Danku!
Hallo Rachida,
Kan wel, alleen je zult wel een lagere cake krijgen.
Of kan je me de hoeveelheid geven voor de vormen van 26 cm..
Thanlx
Super leuk en lekker ziet het er uit! Ps: ik hou van je filmpjes? ??
Dankjewel lieve Sabah! Haha dat is lief. Ik heb alweer een tijdje geen video’s meer gemaakt, maar dat komt wel weer inschAllah Xx
Salam fatima Ik heb de cake gemaakt maar die was te lopend de cake was bruin van buiten maar lopend van binnen??
Alaikoem salaam Leila,
Dan was de cake nog niet gaar. Voor de volgende keer, als je ziet dat de cake aan de buitenkant wel goed bruin is maar de binnenkant nog niet gaar is, dan kun je op de cake een stuk aluminiumfolie leggen. Zo zal de cake alleen nog maar aan de binnenkant garen.
Salaam wa3laikoem Fatima,
Ik wil graag de cake maken maar is 30 minuten bakken wel voldoende. Ik bak mijn cake normaal altijd 40 tot 45 minuten ook op 180 graden.
Alaikoem salaam Najlae,
Elk oven is anders, dus de baktijd kan soms verschillen. Als je merkt dat je cake nog niet gaar is, laat je de cake nog even doorbakken.
Heb em gemaakt, en was goed gelukt voor een eerste keer dripcake en smaakte heerlijk. Bedankt voor het delen.
Hallo Aatje,
Ah super! Graag gedaan hoor!
Wil je een foto sturen van het eindresultaat, maar lukt me niet echt.
Hallo Aatje,
Die kun je sturen naar info@uitdekeukenvanfatima.nl
Ziet er lekker uit! Als ik er Snickers wil bij mengen in die mascarpone mengsel hoe kan ik dat het best doen?
Xxx
Hallo Imane,
Hmm dat klink goed! Je kunt de snicker goed fijnsnijden en vervolgens door de mascarpone mengen. De mascarpone even laten opstijven in de koelkast en daarna gebruiken. Xx
Salaamo3alekoem Fatima,
Allereerst het ziet er heerlijk uit Allahoema Baarek!
Is de zonnebloemolie ook te vervangen met roomboter? En weet je dan ook misschien hoeveel er in kan?
Alvast bedankt voor je reactie baarakAllahoefeeki
Alaikoem Salaam Khadija,
Dankjewel lieverd! Ja hoor dat kan ook. Smelt dan precies dezelfde hoeveelheid roomboter zoals de zonnebloemolie.
Voor hoeveel personen is dit ongeveer?
Hallo Miriam,
Dit is een best hoge taart, dus sowieso is deze taart voor meer dan 10 personen. Voor hoeveel personen heb je een taart nodig?
Heeyy meid!!
Wat ziet het er prachtig uit. Ik had een vraagje zou de cake ook met banketbakkersroom gevuld kunnen worden?
HAllo Nahid,
Super lief, bedankt! Ja hoor dat is ook mogelijk.
Hoi Fatima,
Kan ik cacao erbij toevoegen om het in een chocolade taart te veranderen.. zo ja hoeveel?
Alvst bedankt
Hallo May,
Ik zou dan 100 gram bloem vervangen door 100 gram cacaopoeder. Succes! Xx
Ik wil eentje met cacao doen lukt dit?
Salaam alaykum Fatima!
Wat een makkelijk recept! Cant wait to try it out!
Alleen een vraagje; ik wil de bescuitmix van FunCakes gebruiken (geen meel in huis) hoe moet ik dat verwerken in je recept? Of moet ik de hoeveelheden aanhouden van bescuitmix zelf? Zo ja, krijg ik dan ook zo’n hoge taart? Of moet ik 2 keer 20 cm hoeveelheid aanhouden? Of kan ik ook de hoeveel van bijv 30 cm aanhouden en dan door 2 delen?
Ik hoop dat je me begrijpt hihi! Ik hoor t gauw van je! Liefs Saliha
Alaikoem salaam Saliha,
Als je de biscuitmix van Funcakes gebruikt, dan kun je die inderdaad gewoon aanhouden. Zelf vind ik mooi om twee keer een biscuit van 20 cm te maken en deze op elkaar te stapelen. Je kunt ook een ker een biscuit maken van 30 cm, dan wordt de taart niet zo heel hoog maar de smaak zal alsnog lekker zijn. Succes meis! Xx
Assalamou alaykoum Fatima
Ik ga insha allah deze recept uit proberen want het ziet er echt geweldig uit allahouma baarik.
Ik had nog een vraagje, ik wil een nieuwe bakvorm kopen om deze recept uit te proberen maar ik weet niet welke de goeie afmetingen (diameter , hoogte) zijn voor een bakvorm voor dit recept?
Alvast bedankt xxx
Zijn deze ingrediënten voor 2 cakes
Ja klopt.
Hoi Fatima,
Ziet er heel goed uit! En lekker natuurlijk. Hoop dat die van mij ook meteen de eerste keer lukt.
Kan ik de taart ook alvast vandaag maken voor morgen?
Liefs van Ouarda
Hallo Ouarda,
Dankjewel lieve meid. Ja hoor je kunt de taart altijd een dag van te voren klaarmaken. Xx
Ben helemaal bij met jouw site ! Taart gemaakt in hartjesvorm, geweldig. Thanks!
Hallo Demos,
Oh wat leuk zeg! Dankjewel voor je lieve compliment!
Hoe heb je de taart zo strak afgestreken?
Hallo Ikrame,
Hier gebruik ik een spatel voor.
Hallo, ik had een vraagje met wat spuit je de slagroom erop? En van waar heb je die gekocht aub? Xx
Hallo Sabah,
Met een spuitzak lieve schat. Je kunt eentje kopen bij deleukstetaartenshop.nl Liefs Fatima
Wat een prachtige taart! Ik ga um inchallah maandag maken. Leuke site heb je! Mijn complimenten voor al het lekkers dat je maakt!
Hallo Sabah,
Dankjewel lieve schat!
Liefs Fatima
Ik heb je taart gemaakt helaas ging het mis
De mascarpone creme was hartstikke zacht en de chocola dripte niet 🙁 het leek alsof mn taart gesmolten was. Wat heb ik verkeerd gedaan
Hallo Halina,
Heb je de mascarpone wel laten opstijven in de koelkast dan? En was de chocolade niet te dik? Hierdoor kan de chocolade ook niet drippen naar beneden. Ik hoor het graag van je.
Liefs Fatima
Hallo,
Ik heb de mascarpone bij de slagroom gedaan en toen in de koelkast gezet. Het bleef zacht. Ik had wel van te voren de slagroom en mascarpone lange tijd uit de koelkast. Zou het daardoor komen? Ik ga het morgen weer eens proberen en dit keer met witte chocola, heb nu 2 repen ipv 1 hoop dat het dan niet misgaat. Liefs halina
Hallo Halina,
Ik raad je aan om de slagroom in de koelkast te laten staan tot het moment je het wilt gebruiken. De mascarpone kun je wel van te voren eruit halen, zodat je er makkelijk mee kunt werken. Succes meis en inschAllah lukt het je de tweede keer perfect!
Liefs Fatima
Mag ik je misschien een tip geven?
is het misschien handig om een foto te maken van alle producten die u gebruikt?
ik vind dat persoonlijk heel fijn.
dus bij deze, mag ik tevens ook weten welke bloem u voor dit recept hebt gebruikt?
Groetjes,
Uw trouwste volger.
Hallo Safiera,
Tips zijn altijd welkom hihi! Normaal gesproken laat ik ook zie welke producten ik gebruik, alleen bij dit recept had ik niet zoveel tijd helaas. Ik gebruik de bloem van de Lidl.
Liefs,
Fatima
Salaam aleikoum,
Bedankt voor je mooie/lekkere recepten lieverd.
Moet ik het recept 2x maken? of een keer en het in twee delen om ook zo een hoge taart als jou te krijgen?
En is het crème recept genoeg voor de twee taarten(net als die van jou) of moet ik die ook dubbel maken?
Ik bedoel: het recept 1x maken dan het beslag in twee bakvormen verdelen van 20cm?
Of: het recept 2x maken en twee taarten maken?
Of: het is het recept al dubbel en moet ik het dus 1x maken en maar in bakvorm maken?
En de crème recept 1x of 2x maken?
Ik voel me zo echt dom dat ik het niet begrijp hahaha!! Sorrryy
Hallo Soraya,
Haha is helemaal niet erg gekkie! Ik heb zojuist geantwoord op je vorige vraag(ik begreep het gewoon hoor hihi)
Liefs,
Fatima
Alaikoem salaam Soraya,
Heel graag gedaan lieve schat! Je maakt in totaal 2 cakes(zoals ik ook heb gedaan) en de crème is wel genoeg voor de 2 taarten op elkaar. Dus die hoef je niet 2 keer te maken, alleen de cake mak je twee keer schat. Succes!
Liefs,
Fatima
Ah super lief, bedankt! als ik hem gemaakt heb stuur ik een foto
Hallo Soraya,
Dat is leuk. Succes lieverd!
Liefs,
Fatima
Hallo,
Je zet bij de mascarpone: 2 kuipjes.
Wil dit zeggen dat je 2x mascarpone van 500 gram moet gebruiken?
Hallo Amira,
Klopt helemaal.
Liefs,
Fatima
Je gebruikt 2 kuipjes van 250 gram of 1 kuipje van 500 gram. Dus maar 500 gramin totaal GEEN twee keer 500 want Dan heb je 1 kg mascarpone. .
Hallo Soeki,
Ik gebruik 2 kuipjes mascarpone van 250 gram, dus 500 gram in TOTAAL.
Liefs,
Fatima
Dag Fatima, Allereerst wilde ik jou heel erg bedanken voor al jouw geweldige en smaakvolle recepten! Jazaak allahu khairaan. Ik volg je al heel lang op instagram, je blog en Snapchat. Kijk met plezier naar jou?. Daarnaast had ik een vraagje, kan ik ook houdbare melk gebruiken voor de biscuit ipv verse melk?
Hoor graag van je!
Groetjes Maha
Hallo Maha,
Aah wat onwijs lief zeg! Dankjewel lieve schat. Jazeker, je kunt ook houdbare melk gebruiken hoor. Succes ermee!
Liefs,
Fatima
Zou ik dit recept (dus van 2 cakes) kunnen gebruiken voor een normale laag taart van 28 cm?? Ik wil het namelijk maken voor de babyfeest van mijn broertje, dus een geboorte taart met muisjes en lange vingers als jr begrijpt wat ik bedoel. Ik hoop dat je snel reageertGroetjes Halima (15 jaar)
Hallo Halima,
Zelf heb ik een vorm van 24 cm doorsnede gebruikt. Als je een vorm van 28 cm gebruikt, dan moet je er wel rekening mee houden dat beide cakes wel lager worden. Maar aangezien je 2 cakes gaat maken krijg je sowieso wel een hogere taart. Succes ermee en ben benieuwd naar het resultaat!
Liefs,
Fatima
Sorry maar ik denk niet dat je mij hebt begrepen, ik wil zegmaar jou recept van 2 cakes dus met 6 eieren enz. In 1 bakvorm stoppen van 28 cm. Zou dat kunnen? Krijg ik dan een normale laag taart?
Groetjes Halima
Hallo Halima,
Oh sorry ik heb je inderdaad verkeerd begrepen. Het gehele beslag in een keer bakken gaat helaas niet lukken in een vorm van 26 cm, want dan zal het beslag overlopen in de oven. Ik raad je aan om dan twee keer een cake te bakken met het beslag. Dus verdeel het beslag in tweeën en bak 2 keer een cake. Als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag.
Liefs,
Fatima
Je hebt me nog steeds niet begrepen ?. Er stond een bakvorm van 28 cm, ik heb het in 1 keer geprobeerd en het is gelukt. Alleen duurde het wel wat langer bakken.
Groetjes halima
Hallo Halima,
Oh wat erg zeg! Ik begrijp het nu pas sorry haha! Ik ben blij dat het is gelukt lieverd.
Liefs,
Fatima
Lieve fatima,
kan ik ook cacao poeder toevoegen in het beslag zodat het een chocolade taart wordt?
Liefs thouria
Hallo Thouria,
Jazeker, dat kan ook.
Liefs,
Fatima
en kan ik trouwens ook ipv zelf de cake samenstellen ook twee biscuit pakken van dr oetker gebruiken?
Hallo Thouria,
Ja, dat is ook mogelijk. Succes!
Liefs,
Fatima
Aaah wat ziet het er heerlijk uit
Kan je hiervan een filmpje van maken wanneer je het weer gaat maken.
Groetjes
Hallo Layla,
Dankjewel lieverd! Ja, zal ik doen zodat het nog duidelijker is inschAllah. Xx
Liefs,
Fatima
Slm fatima.
Eerst en vooral nogmaals dank voor u zalige recepten.ik wil dit graag vandaag maken inchallah. Nu was mijn vraag.de chocolade op het einde echt koud laten worden voor je die op je cake doet?mijn bezorgdheid is dat hij niet zal lopen maar terug hard word….ghair inchallah
Alaikoem salaam Soeki,
Heel graag gedaan lieverd! Je laat de chocolade ietsjes afkoelen, maar de chocolade dient nog wel lekker vloeibaar te zijn. Anders dript de chocolade inderdaad niet van de cake af haha. Succes lieverd! Xx
Dank u voor u snelle reactie?❤?.ik heb alvast de biscuit gemaakt en morgen ga ik aF werken inchallah. Heel graag wil ik u ook het resultaat laten zien inchallah.nogmaals dank…je bent top gewoon.tbarkellah 3lik ! Xx
Hallo Soeki,
En heeft het gesmaakt lieverd? Xx
Slm fatima. Het was heerlijk.helaas heb ik er geen foto meer van kunnen nemen…maar das een reden om hem nog een te maken?.iedereen vond het heerlijk!wat een smaken en hij was zo hoog en zag er “professioneel ” uit…hahha.nogmaals de smaken waren super,ook de smaak van de cake was top! Ik heb twee lagen gewone room gedaan zoals je en de twee andere lagen heb ik gemixt met kruimels van oreo…super gewoon.nogmaals dank fatima.dank u zo dat je steeds je heerlijke recepten met ons deeld.machallah 3lik!dikke knuffel
Alaikoem salaam Soeki,
Aah super leuk om te lezen lieverd! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en dat je zo tevreden bent. Allah ibarkfiek lieverd en heel graag gedaan natuurlijk! Xx
Slm lieve zuster ,
Hoe kan ik een foto doorsturen naar jou?
Had de cake nogmaals gemaakt vandaag en dit keer wel een foto van kunnen trekken..graag wil.ik.u het resultaat laten zien.klein beetje andere versie maar heerlijk dankzij jou!.xxc
Alaikoem salaam Soeki,
Je kunt de foto mailen naar info@uitdekeukenvanfatima.nl
Dankjewel lieverd! Xx
Hey Faat,
Kan ik ook voor dit recept een 18cm springvorm gebruiken? Of een 22 cm?
Hi Esma,
Ja, hoor dat kan als je de bakvorm maar voor ongeveer 2 cm onder de rand vult met het beslag.❤️
Ik heb een vraagje. Gebruik je nou 2 cake. die je dan door 2 deelt. Dus je hebt er dan vier?? Of is het een cake die je door 2 deelt?? ☺️☺️Ik ga deze zeker weten een keer maken.❤️❤️
Hi Sarah,
Ik bak met dit recept 2 keer een cake en die plaats ik boven elkaar.??❤️
Hey Fatima! Salamalaikom,
Heb je de ingrediënten twee keer apart gebakken? Of heb je alleen wat je nu hebt aangegeven in de omschrijving gedaan en dan niet alles in zo’n bakvorm doen zegmaar…?
Alaikoem salaam Faat,
Met dit recept heb ik 2 keer een cake gebakken. Dus ik heb het beslag in tweeën gesplitst en daarmee twee keer een cake gebakken. Xx
Een vraagje zou je ook in de beslag oreo kunnen stoppen?
Hi Zahra,
Ja, je zou ook het beslag Oreo kunnen toevoegen maar dan raad ik je wel aan om de Oreo iets fijn te hakken voordat je deze bij het beslag doet.
Hoi Faatje, ziet er heerlijk uit en deze wil ik graag proberen voor een feest. Ik heb wel 2 vragen. Hoe zou ik de mascarpone creme nog witter van kleur kunnen krijgen? En ik zou de chocolade drip donkerblauw willen maken, adviseer je dan kleurstof te gebruiken, of candy melts? Alvast bedankt!
Hi Leyla,
Ik heb eerlijk gezegd zelf nooit een crème witter gemaakt, maar dit is eerlijk gezegd ook niet nodig bij mascarpone want die is al wit genoeg. Verder raad ik je aan om kleurstof te gebruiken voor de drips. Kleurstof van het merk Wilton werkt erg goed. Succes! Xx
Hoi faatje, dank voor je reactie! Is het ook mogelijk om stukjes chocola toe te voegen aan de tussen lagen, samen met de creme? Zo ja, wat voor chocola adviseer je ? Alvast bedankt !
Hi Leyla,
Ja, hoor dat kan zeker. Je kunt elke chocolade gebruiken die je lekker vindt en de chocolade dan even in grove stukken hakken.❤️
Salam elikom lieverd,
Kan ik ook de biscuitmix gebruiken? En dat 2 pakken?
Alaikoem salaam Sima,
Jazeker, en aan een biscuitmix heb je genoeg als je een vorm van 22 of 24 cm gebruikt.?
Moet ik het dan in 2 springvormen verdelen ? Of echt 2 pakken gebruiken zodat ik 4 cakes heb ? Xx
Sorry, bedoel je als je 2 biscuits wilt bakken of?
Sorry voor onduidelijke vraag lieverd, ja als ik 2 biscuit wil maken, want uit 1 pak kan ik 2 snijden, en als ik 2 pakken bak dan krijg ik totaal 4 biscuits, wat ik Op elkaar kan stapelen xx
Hi Sima,
Is niet erg hoor. Als je 2 aparte biscuits wilt bakken, dan moet je deze in twee keer bakken. Dus twee keer een springvorm gebruiken. Daarna snijd je de biscuit in 2 delen of je kunt de biscuit ook in 3 snijden.❤️
Heey taart ziet er mooi uit! is de mascarpone crème wel zoet?
Hi Hind,
Dankjewel lieverd! De crème is zoet, maar zeker niet te zoet.❤️
En als ik 1 cake wil maken moet ik het recept dan halveren?
Hi Hind,
Ja, dan halveer je het recept.??❤️
Hoi faatje,
Allereerst: gefeliciteerd met de kleine!!
Ik heb je taart eerder gemaakt en het is zeer en zeeeer goed bevallen! Dank voor je recept. Nu wil ik het nogmaals maken, maar ik wil in de tussenlagen op de room kersenvlaai (HAK) smeren. Zal dat mogelijk zijn? Of zal de creme/room dan gaan mengen met die vlaai?
Hi Leyla,
Dankjewel lieve schat! Jazeker, dat is mogelijk hoor. Zie onderstaand recept daar heb ik ook kersenvlaai van hak gebruikt. Xx
https://uitdekeukenvanfatima.nl/chocolade-kersentaart/
hey fatima ik vroeg me af of ik ook roomkaas kan gebruiken in plaats van mascerpone
Hi Karima,
Jazeker, kan ook.??
Hey Fatima
Kan ik de klopfix vervangen door iets anders (niet in huis)..?
Groetjes
Sara
Hi Sara,
Je kunt de klopfix ook gewoon weglaten.
Hi Fatima, ik heb een klein vraagje. Duidelijk is dat er met de ingrediënten voor het beslag 2 cakes de oven in gaan, snijd je deze daarna nogmaals doormidden (in totaal 4 lagen)? Uit de instructies kreeg ik die indruk, ik hoor het graag zodat ik het kan uitproberen. Liefs!
Hi Jelena,
Klopt, je bak dus 2 cake en die snijd je beide doormidden. Dus dan heb je in totaal 4 plakken cakes voor 4 lagen.
Hoi Fatima, ben ik weer?. Ik vroeg me af of ik bij het recept van de mascarponecreme frambozen kan toevoegen en of het dan qua smaak zal lijken op het recept van de brownie met frambozen? Deze vulling zal zijn voor een taart, alvast bedankt voor je advies!❤️
Hi Jelena,
Jazeker, dat kan maar dep de frambozen eventueel wel eerst goed droog mochten ze beetje nat zijn.
Hoi Fatima. Je hebt chocola gebruikt als drip zie ik. Hoe zou ik hiervan de kleur blauw of roze kunnen maken? Moet ik dan gewoon chocola gebruiken en dan een kleurstof er door heen? Alvast bedankt voor je antwoord.
Hi Amira,
Je kunt witte chocolade smelten en er gel kleurstof doorheen mixen. Of je kunt gekleurde candy melis gebruiken. Xx
Bedankt voor je snelle reactie! Ik neem aan dan de kleurstof van Wilton? In welke winkel kan ik die kopen, weet je dat toevallig?
Bedankt voor je snelle reactie. Waar kan ik Wilton kleurstof kopen?
Hi Amira,
Ik bestel deze altijd bij deleukstetaartenshop.nl