CHEESECAKE CUPCAKES

Wie mij iets langer kent weet dat Cheesecakes een van mijn favorieten desserts/taarten zijn. Dit mag dan wel geen no bake cheesecake zijn, maar alsnog is het een simpel maar vooral erg lekker lekkernij. Binnen een mum van tijd staat dit lekkers ook bij jou op tafel en eet je er gemakkelijk een paar achter elkaar op! 

Ingrediënten (15 stuks)
.
Cheesecake beslag:
.
  • 200 gr. Mariakoekjes
  • 100 gr. gesmolten roomboter
  • 200 gr. monchou roomkaas
  • 150 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 200 gr. crème fraîche
  • 1 etl. maïzena
Extra:
.
  • frambozen
  • blauwe bessen
Bereiding:
.
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en giet de gesmolten roomboter erbij. Mix het samen en verdeel en schep in elk cupcake vormpje een volle eetlepel van de koekkruimels. Druk de koekkruimels goed tegen de bodem.
  3. Zet de bakvorm in de oven voor 10 minuten, zodat de koekjesbodem goed stevig kan bakken.
  4. Voeg de zachte monchou samen met de vanillesuiker, kristalsuiker en het zout toe in de kom en mix het samen tot een romig mengsel. Ik ben helaas de stap van de kristalsuiker vergeten te filmen, maar de kristalsuiker moet er dus wel bij!
  5. Voeg de eieren per een toe bij het beslag en mix het door. Zodra je ziet dat het ei is opgenomen voeg je het tweede ei toe en mix je het weer samen.
  6. Schep de crème fraîche erbij en mix dit ook weer door het beslag heen.
  7. Voeg als laatste de maïzena toe en mix het weer door tot de maizena is opgenomen. Ga met de spatel door het beslag en vul elk vormpje tot net onder de rand met het beslag.
  8. Bak de cheesecakes in een voorverwarmde oven op 160 graden voor ongeveer 20-30 minuten. De cheescakes zijn gaar als ze aan de bovenkant stevig ogen en niet meer nat zijn.
  9. Wanneer de cheesecakes gaar zijn zet je de oven uit en laat je ze voor 10 minuten in de oven zitten. Zet vervolgens de oven op een kiertje en laat ze nog eens voor 15 minuten in de oven zitten.
  10. Plaats de cheesecakes vervolgens in de koelkast voor zeker 3 a 5 uur in de koelkast, zodat de cheesecakes goed kunnen opstijven. 
  11. Verwijder de papiertjes voordat je de cheesecakes serveert en smullen maar!
Extra tips&trics:
.
  • Voor perfecte stevige cheesecakes raad ik je aan om de cheesecakes voor een dag in de koelkast te zetten.
  • Met dit recept kun je ook 1 grote cheesecake bakken in een bakvorm van 20 of 22 cm.

Zie hier foto’s van foodies die de Cupcake Cheesecakes al hebben uitgeprobeerd.

Liefs,
Fatima

153 antwoorden
  1. Lilie
    Lilie zegt:

    Hoi faatje, bedankt voor het delen van het recept, ik ga het zeker uit proberen. Is het een idee om het in de avond te maken en het de volgende dag mee te nemen op bezoek!

    Beantwoorden
  2. Amal
    Amal zegt:

    Salaam Faatje, ik zou deze graag in 1 grote rechthoekige Springvorm willen maken afm: LxBxH 42 x 29x 7cm welke verhouding van de ingrediënten zou ik het beste kunnen doen?

    Superlief voor al je genomen moeite om iedereen hier te helpen om verrukkelijke maaltijden, desserts enz… te maken
    Moge Allah ﷻ je rijkelijk belonen?

    Beantwoorden
  3. Sarah
    Sarah zegt:

    Welke afmeting heeft deze bakvorm (en de bakvormpjes erin)? En als ik er 1 gehele cheesecake van wil maken, welke bakvorm kan ik dat het best gebruiken qua afmeting? Dank!

    Beantwoorden
      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hallo lieverd,

        De cheesecakes gaan voor ongeveer 20 a 30 minuten in de oven. Het kan zo zijn dat ze bijvoorbeeld in jouw oven iets langer moeten bakken, maar dit kun je na 20 minuten checken. Als de bovenkant van de cheesecakes niet meer nat is dan zijn de cheesecakes gaar.

      • Ibtiessem
        Ibtiessem zegt:

        Salam alaykoum fatima, mag ik vragen hoe lang de cheesecake dan in de oven moet? In geval je het beslag dus in een springvorm van 22 cm doet?

  4. Merjem
    Merjem zegt:

    Hmmm zien er heerlijk uit! Ga deze zeker uitproberen! Kun je deze ook een dag van te voren maken? En hoeveel cheesecakjes krijg je met dit recept?

    Beantwoorden
  5. Fadoua
    Fadoua zegt:

    Salaam faatje bedankt om het met ons te delen. Ik was aan het wachten op het receptje om die te maken voor el3ied. Je inspireert ons Allah ej3awnek moge Allah u belonen inschallah wat ben jij een pracht van een dame machallah xx

    Beantwoorden
      • Hanane
        Hanane zegt:

        Hoi Fatima! Ik heb dezs cakejes al een paar x gemaakt en ze vallen echt in fe smaak! Ik heb echter een vraagje; bij mij zakken de cakjes elke keer en blijven ze niet mooi recht van boven zoals die van jou. Er komt als het ware een soort van kuiltje in, wat weer vervelend is als ik de cakejes wil versieren. Weet jij misschien waar het door komt en wat ik ertegen kan doen?

        Veel liefs,
        Hanane

  6. La violetta
    La violetta zegt:

    Zoet er echt OVERHEEEEELIJK UIT. Ik ben echt zoooo geen keuken prinses maar dit vind ik de moeite waard om het uit te proberen❤️❤️❤️ Dank je wel voor het delen❤️❤️

    Beantwoorden
  7. Sousou
    Sousou zegt:

    Hoi faatje, ik zie dat er kristalsuiker bij het recept hoort maar waar heb je dat bij toegevoegd? of bedoelde je daar mee peodersuiker ? groetjes Sousou.

    Beantwoorden
      • Samira
        Samira zegt:

        Hi Faat,

        Dit zie ik niet terug op het filmpje, ook niet tussen de bereidingswijze. Dit heb ik namelijk niet gedaan :(. Is dat een probleem?

        Xx Samira

      • Mine
        Mine zegt:

        Aha, kijk nu snap ik het. Misschien dat daarom mijn cheesecakes niet zo mooi zijn geworden :(. Er zit letterlijk een gat tussen het beslag en de koekjesbodem.

  8. Laila
    Laila zegt:

    Sallaam Wa alaikoem Fatima,

    Heb je misschien andere ideetjes wat ik er boven op kan doen.. hou niet zo van fruit ?

    Liefs Laila

    Beantwoorden
  9. Miranda
    Miranda zegt:

    Hoi Fatima, ik zit altijd watertandend naar jouw site te kijken, naar de lekkere gerechten maar ook zeker naar je mooie foto’s. Ben benieuwd naar wat voor camera je gebruikt.

    Liefs Miranda

    Beantwoorden
  10. An
    An zegt:

    Hoi Fatima, klein vraagje die papiertjes zijn
    Iets groter dan bakvorm kan dat kwaad? En moet K
    Een grote eetlepel gebruiken boor de vulling

    Beantwoorden
  11. Dounia
    Dounia zegt:

    Salaam Fatima,

    In het recept zie ik kristalsuiker staan. Maar niet in de beschrijving. Klopt dat? Doe je dat samen met de vanillesuiker?

    Beantwoorden
  12. Fatima El Irari
    Fatima El Irari zegt:

    Hallo An,

    Allah ibarkfiek, jij ook een mooie Eid mubarak. Zou je niet zomaar willen roepen dat het recept niet klopt, want vele hebben het voor jou gemaakt en bij vele is het gewoon gelukt. Los van dit gebruik ik dit recept al JAREN en het lukt altijd. In de video vermeld ik de hoeveelheden nooit en in de omschrijving geef ik aan wanneer je wta moet toevoegen. Waarom zou ik in de omschrijving de hoeveelheden nogmaals aangeven terwijl deze boven vermeld staan? En wat is er precies misgegaan dan?

    Liefs,
    Fatima

    Beantwoorden
    • An
      An zegt:

      Hmm er waren veel die hebben gereageerd dat t niet gelukt is, bij mij is t wel gelukt ik heb gewoon mijn eigen touch aan gegeven. Je vermeld bij de ingeredienten dat er 150g suiker bij moet, in je video voeg je de suiker niet toe en in
      Je omschrijving van hoe je t moet maken ook niet dus vragen veel zich af of er wel suiker bij moet en wanneer? T is niet aanvallend bedoeld

      Beantwoorden
      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hallo An,

        Oh nee hoor ik zie het ook echt niet aanvallend. In de video zag ik inderdaad dat ik de stap van de kristalsuiker ben vergeten te filmen. De kristalsuiker dien je samen met de vanillesuiker toe te voegen.

  13. Fatima El Irari
    Fatima El Irari zegt:

    Hallo Meltem,

    Hoe was de structuur toen de cheesecakes uit de oven kwamen? Als de cheesecakes niet willen opstijven, dan kan het zijn dat de cheesecakes nog niet helemaal gaar waren. Ik raad je aan om de cheesecakes dan toch voor een dagje in de koeling te laten staan.

    Beantwoorden
  14. Hatice
    Hatice zegt:

    Heel leuke creatie. Ik heb deze ook gemaakt en qua structuur is het goed gelukt. Mijn gasten (en ik) vonden het niet zoet genoeg. Daarom zou ik persoonlijk meer suiker erbij doen de volgende keer.
    Daarnaast heb ik stap 4 overgeslagen en dat was prima.

    Beantwoorden
  15. Zubeyda
    Zubeyda zegt:

    Hoi, ten eerste wil ik even zeggen dat je geweldige recepten hebt en dat ik ze allemaal wil uitproberen ?, maar ik heb een klein probleempje. Namelijk als ik een cheese cake wil maken dan kruimelt de onderkant heel erg bij mij. Het zit niet stevig en het valt uit elkaar.

    Beantwoorden
  16. Ilhamx
    Ilhamx zegt:

    Fatima,

    Als ik Bastogne koekjes gebruik, moet ik dan alsnog dezelfde hoeveelheid boter nemen? Ik hou van je recepten, altijd top!

    Liefs,
    Ilhamx

    Beantwoorden
  17. Hayet
    Hayet zegt:

    Hiya,
    Im following you on youtube and to be honnest im guessing the ingredient you using…?would be great if you could add the ingredient in english like you did on the moroccan bread recipe..thank you…xxx

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hello Hayet,

      You can always find the recipes on my blog and translate them with Google Translate. I have more Dutch followers than English followers, so I chose to do share my videos in English, sorry. But if you ever have questions about recipes, I can always explain everything to you in English.

      Love,
      Fatima

      Beantwoorden
  18. S
    S zegt:

    Hoi Fatima,

    Het ziet er heel lekker uit en wil ze in sha Allah maken voor eid. Ik wil 30 stuks maken, kan ik dit gewoon in 1 keer doen door de ingredienten te verdubbelen of moet ik ze per 15 stuks maken voor een betere smaak?

    Liefs

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo S,

      Dankjewel lieverd. Je kunt het recept gewoon verdubbelen hoor geen probleem. Ik raad je aan om de cupcakes een dag van te voren te maken, want dat scheelt je en extra werk plus de smaak is nog lekkerder! Succes ermee.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  19. Sara
    Sara zegt:

    Hoiii, ik heb even een vraagje. Ik heb het proberen te maken, de smaak was super. Alleen ziet het er niet mooi uit. Hoe kan ik het ook zo strak van boven krijgen en de zijkanten??

    Thankyouuu

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Sara,

      Wat leuk dat het heeft gesmaakt lieverd. Hoe zag de bovenkant eruit dan? De zijkanten kun je mooi straks krijgen als je de cheesecakes zeker een dag in de koelkast laat opstijven en het papiertje er direct vanaf haalt nadat ze een dagje in de koelkast hebben gestaan.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  20. Karima
    Karima zegt:

    Hi Fatima,
    Ik heb precies het recept gevolgd, maar bij mij zijn de cupcakes ingezakt. Degenen die overeind bleven daar zat een ruimte tussen de boven en onderkant. Leek wel lucht. Waar ligt dit aan? Erg jammer, aangezien ik me aan alle maten en instructies heb gehouden. Ik hoop dat je me kunt informeren over wat er fout is gegaan. De smaak was wel lekker!

    Beantwoorden
  21. Ikram
    Ikram zegt:

    Hey fatima, monchou zit varkensgelatine in ben ik sinds kort achtergekomen. Kan je Philadelphia als roomkaas gebruiken of niet?

    Beantwoorden
  22. Damelsa
    Damelsa zegt:

    tip!
    zet de bakvorm in een braadslede (gewikkeld in extra dikke alufolie) met heet water erin in de oven

    worden de cheesecakes fluweelzacht van! (recept van nigella lawson)

    Beantwoorden
  23. Ss
    Ss zegt:

    Hoi Hoi, heerlijk is die heb m al een paar keer gemaakt en lekker smullen.

    Heb m nu weer gemaakt en de maizena vergeten :(:( is die dan mislukt? Hij is nu aan het koelen in de koelkast

    Beantwoorden
  24. Esra
    Esra zegt:

    Lieve Fatima,

    Heb al zo vaak cheesecake recepten geprobeerd, maar dit is de enige die echt lukt! Ben zo blij! Ik wil dit een keer grote cheesecake taar maken in een blik van 24 cm, moet ik alles dan gewoon verdubbelen? En baktijd 50 min?

    Ook zou ik er een chocolade versie van willen maken, wat zou ik dan moeten veranderen of eraan toe moeten voegen? (Als ik het in een 24 cm bakblik maak)

    Alvast superbedankt voor je reactie en moeite!❤️

    Beantwoorden
  25. Mia
    Mia zegt:

    Salaam Fatima!

    Kan ik oreokoekjes als bodem gebruiken en zou ik er dan ook boter bij moeten mengen?

    Erg bedankt voor je antwoord !

    Beantwoorden
  26. Soukania
    Soukania zegt:

    Hai ik wil de cheescakes maken! Ik heb een vraagje kan je de monchou vervangen in roomkaas van de dirk etc of moet je monchou gebruiken? Xx

    Beantwoorden
  27. Naatje
    Naatje zegt:

    Allahoema barek voor je prachtige kookkunsten! Nou voor deze cheesecake cupcakes, viel mijn bodem er gewoon af. Heb het een hele nacht in de koelkast gelaten, even op kamertemperatuur laten komen, maar de koekjesbodem viel er af…

    Beantwoorden
  28. Fatiha
    Fatiha zegt:

    Salam aleykoum Fatima,
    Heb je cheesecakes vorige gemaakt en ze waren superlekker.. ik wil ze deze keer weer maken.. maar kan je deze in de diepvries bewaren? X Fatiha

    Beantwoorden
  29. Samira
    Samira zegt:

    Hey Fatima

    Mijn koekjes kruimelde helemaal uit elkaar.
    Toen ik de boter heb gemengd met de koek wat het best wel droog. En heb wel
    Degelijk de Maria koek gebruikt en de juiste hoeveelheid boter. Heb je enig idee hoe dit komt aub? En de tip van de braadslede. Bedoelen ze daarmee dat je het tijdens het bakken zo in de oven moet steken of nadien? Alvast bedankt
    Grtjs
    Sam

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Samira,

      Als het koekjes mengsel er nog droog uitziet dan kun je er altijd wat extra gesmolten roomboter bijdoen. Welke koekjes heb je precies gebruikt? De braadslede vullen ze met kokend water en die plaatsen ze dan op de bodem van de oven onder de cupcakes. Het water gaat dan stomen en zorgt ervoor dat de cupcakes goed garen. Maar eerlijk gezegd doe ik dit echt nooit en worden de cupcakes zonder al goed gaar.

      Beantwoorden
  30. Ati
    Ati zegt:

    Hoi Fatima,
    Klein vraagje. Heb je onlangs het recept misschien veranderd? Ik heb ze al een aantal keer gemaakt en ze waren goed gelukt. Alleen gisteren merkte ik dat ik een aantal stappen anders moest doen, en mislukten ze helaas. Vandaar mijn vraag. Dankje!

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Nora,

      Wanneer de cheesecakes gaar zijn zet je de oven uit en laat je ze voor 10 minuten in de oven. Dan zet je de oven op een kiertje en laat ze nog eens voor 15 minuten in de oven zitten. Xx

      Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Dit receptje komt van Uit de keuken van Fatima. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter op Soukaina Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *