CHEESECAKE CUPCAKES
Wie mij iets langer kent weet dat Cheesecakes een van mijn favorieten desserts/taarten zijn. Dit mag dan wel geen no bake cheesecake zijn, maar alsnog is het een simpel maar vooral erg lekker lekkernij. Binnen een mum van tijd staat dit lekkers ook bij jou op tafel en eet je er gemakkelijk een paar achter elkaar op!
Ingrediënten (15 stuks)
.
Cheesecake beslag:
.
- 200 gr. Mari akoekjes
- 100 gr. gesmolten roomboter
- 200 gr. monchou
- 150 gr. kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- snufje zout
- 2 eieren
- 200 gr. crème fraîche
- 1 etl. maïzena
Extra:
.
- frambozen
- blauwe bessen
Bereiding:
.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en giet de gesmolten roomboter erbij. Mix het samen en verdeel en schep in elk cupcake vormpje een volle eetlepel van de koekkruimels. Druk de koekkruimels goed tegen de bodem.
- Zet de bakvorm in de oven voor 10 minuten, zodat de koekjesbodem goed stevig kan bakken.
- Voeg de zachte monchou samen met de vanillesuiker, kristalsuiker en het zout toe in de kom en mix het samen tot een romig mengsel. Ik ben helaas de stap van de kristalsuiker vergeten te filmen, maar de kristalsuiker moet er dus wel bij!
- Voeg de eieren per een toe bij het beslag en mix het door. Zodra je ziet dat het ei is opgenomen voeg je het tweede ei toe en mix je het weer samen.
- Schep de crème fraîche erbij en mix dit ook weer door het beslag heen.
- Voeg als laatste de maïzena toe en mix het weer door tot de maizena is opgenomen. Ga met de spatel door het beslag en vul elk vormpje tot net onder de rand met het beslag.
- Bak de cheesecakes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20-30 minuten. De cheescakes zijn gaar als ze aan de bovenkant stevig ogen en niet meer nat zijn.
- Wanneer de cheesecakes gaar zijn zet je de oven uit en laat je ze voor 10 minuten in de oven zitten. Zet vervolgens de oven op een kiertje en laat ze nog eens voor 15 minuten in de oven zitten.
- Plaats de cheesecakes vervolgens in de koelkast voor zeker 3 a 5 uur in de koelkast, zodat de cheesecakes goed kunnen opstijven.
- Verwijder de papiertjes voordat je de cheesecakes serveert en smullen maar!
Extra tips&trics:
.
- Voor perfecte stevige cheesecakes raad ik je aan om de cheesecakes voor een dag in de koelkast te zetten.
- Met dit recept kun je ook 1 grote cheesecake bakken in een bakvorm van 20 of 22 cm.
Zie hier foto’s van foodies die de Cupcake Cheesecakes al hebben uitgeprobeerd.
Liefs,
Fatima
Hoi faatje, bedankt voor het delen van het recept, ik ga het zeker uit proberen. Is het een idee om het in de avond te maken en het de volgende dag mee te nemen op bezoek!
Hallo Lillie,
Jazeker, dat kan. Dat is ook het fijne aan zulke cheesecake recepten, want je kunt ze altijd een dag van te voren maken en in de tussentijd in de koelkast laten staan.
Liefs,
Fatima
Hallo Emine,
Mag ik vragen hoe lang je de cheesecakes in de koelkast hebt gezet?
Salaam Faatje, ik zou deze graag in 1 grote rechthoekige Springvorm willen maken afm: LxBxH 42 x 29x 7cm welke verhouding van de ingrediënten zou ik het beste kunnen doen?
Superlief voor al je genomen moeite om iedereen hier te helpen om verrukkelijke maaltijden, desserts enz… te maken
Moge Allah ﷻ je rijkelijk belonen?
Alaikoem salaam Amal,
Als je deze hoeveelheden aanhoudt dan ben ik bang dat je een lage taart krijgt, dus ik raad je aan om het recept te verdubbelen. Allahoema ameen lieve schat dankjewel!
Liefs,
Fatima
Hallo heb de cheesecake cupcakes gemaakte maar mijn koekenbodem is heel hard hoe komt dat ? Danku
Hallo Faiza,
Als de cheesecakes uit de koelkast komen is de bodem inderdaad iets hard. Je kunt de cheesecakes het beste even op kamertemperatuur laten komen.
Ik ga het zeker uit proberen zit er heerlijk uit.
Wat ben jij toch een geweldig dame??
Hallo Hajar,
Bedankt lieve schat! Erg lief van je.
Liefs,
Fatima
Welke afmeting heeft deze bakvorm (en de bakvormpjes erin)? En als ik er 1 gehele cheesecake van wil maken, welke bakvorm kan ik dat het best gebruiken qua afmeting? Dank!
Hallo Sarah,
Ik zou dan een bakvorm van 20 of 24 cm gebruiken.
Liefs,
Fatima
Haai lieve Fatima Hoelang moet het dan in de oven?
Hallo lieverd,
De cheesecakes gaan voor ongeveer 20 a 30 minuten in de oven. Het kan zo zijn dat ze bijvoorbeeld in jouw oven iets langer moeten bakken, maar dit kun je na 20 minuten checken. Als de bovenkant van de cheesecakes niet meer nat is dan zijn de cheesecakes gaar.
Salam alaykoum fatima, mag ik vragen hoe lang de cheesecake dan in de oven moet? In geval je het beslag dus in een springvorm van 22 cm doet?
Alaikoem salaam Iebtiessem,
Jazeker, je bakt de Cheesecake dan voor ongeveer 40 a 50 minuten in de voorverwarmde oven.❤️
Hmmm zien er heerlijk uit! Ga deze zeker uitproberen! Kun je deze ook een dag van te voren maken? En hoeveel cheesecakjes krijg je met dit recept?
Salam ou alaikoum,
Boven de opsomming van de ingrediënten staat tussen haakjes 15 stuks.?
Bedankt voor je hulp lieverd!
Hallo Merjem,
Jazeker, je kunt ze een dag van te voren maken en in de koelkast bewaren. Je krijgt uit dit recept 15 stuks.
Liefs,
Fatima
Salaam faatje bedankt om het met ons te delen. Ik was aan het wachten op het receptje om die te maken voor el3ied. Je inspireert ons Allah ej3awnek moge Allah u belonen inschallah wat ben jij een pracht van een dame machallah xx
Alaikoem salaam lieve Fadoua,
Aah wat onwijs lief zeg! Dankjewel hbiba en Allahoema ameen lieve schat! Ik hoop inschAllah dat jullie er allemaal van zullen genieten inschAllah!
Liefs,
Fatima
Hoi Fatima! Ik heb dezs cakejes al een paar x gemaakt en ze vallen echt in fe smaak! Ik heb echter een vraagje; bij mij zakken de cakjes elke keer en blijven ze niet mooi recht van boven zoals die van jou. Er komt als het ware een soort van kuiltje in, wat weer vervelend is als ik de cakejes wil versieren. Weet jij misschien waar het door komt en wat ik ertegen kan doen?
Veel liefs,
Hanane
Hi Hanane,
Wat leuk om te lezen! Haal jij de cheesecakes nadat ze gaar zijn direct uit de oven? Xx
Zoet er echt OVERHEEEEELIJK UIT. Ik ben echt zoooo geen keuken prinses maar dit vind ik de moeite waard om het uit te proberen❤️❤️❤️ Dank je wel voor het delen❤️❤️
Hallo La violetta,
Wat lief zeg! Je moet het zeker eens proberen, want het is echt niet moeilijk. Succes ermee!
Liefs,
Fatima
Kan ik de maizena vervangen door bloem?
Hallo Ihsane,
Jazeker, dat kan ook.
Liefs,
Fatima
Hoi faatje, ik zie dat er kristalsuiker bij het recept hoort maar waar heb je dat bij toegevoegd? of bedoelde je daar mee peodersuiker ? groetjes Sousou.
Hallo Sousou,
De kristalsuiker gaat in het beslag voor de cupcakes lieverd. De poedrsuiker is voor de topping.
Liefs,
Fatima
Hi Faat,
Dit zie ik niet terug op het filmpje, ook niet tussen de bereidingswijze. Dit heb ik namelijk niet gedaan :(. Is dat een probleem?
Xx Samira
Hallo Samira,
Sorry lieverd maar ik weet even niet waar je het over hebt?
Aha, kijk nu snap ik het. Misschien dat daarom mijn cheesecakes niet zo mooi zijn geworden :(. Er zit letterlijk een gat tussen het beslag en de koekjesbodem.
Salam alaikoum
Wat ziet dit er overheerlijk uit! Kan ik feb monchou ook vervangen door wat anders? Shoukran
Sorry bedoelde het monchou
Alaikoem salaam Jihane,
Dankjewel lieve schat. Je kunt monchou vervangen door roomkaas.
Liefs,
Fatima
Sallaam Wa alaikoem Fatima,
Heb je misschien andere ideetjes wat ik er boven op kan doen.. hou niet zo van fruit ?
Liefs Laila
Alaikoem salaam Laila,
Je kunt gesmolten chocolade boven de cheesecakes gieten.
Liefs,
Fatima
Hi, ben ik weer , ze plakken aan de vormpjes ik krijg ze er niet heel erg uit maar kapot… heb ik wat verkeerds gedaan?
Hallo Sousou,
Ik denk dat de cheesecakes niet lang genoeg in de koelkast zijn gekoeld. Hoe lang heb je ze in de koelkast gezet?
Hoi Fatima, ik zit altijd watertandend naar jouw site te kijken, naar de lekkere gerechten maar ook zeker naar je mooie foto’s. Ben benieuwd naar wat voor camera je gebruikt.
Liefs Miranda
Hallo Miranda,
Wat lief zeg, dankjewel! Ik heb de Canon 1200D. Xx
Hallo
Kan ik ipv monchou de frischa van dirk gebruiken??
Hallo Sumeyra,
Ja hoor kan ook!
Hoi faatje ik heb geen cupcakes papier kan ik ook zonder die cupcakes papier doen in de bak. Groetjes leila
Hallo Leila,
Ik raad je toch aan om de papiertjes aan te schaffen, want anders wordt het heel moeilijk om de cheesecakes uit de vorm te halen.
Salaam,
Dit ziet er heerlijk uit.
Vraagje: Moet maizena er echt bij?
Hoi Fatima,
Ik wil dit recept graag maken maar dan een hele cheesecake. Moet ik dan alle benodigheden verdubbelen?
Kan ik de monchou vervangen door iets anders?
Hmm. Deze maak ik voor eid in aha Allah.
180° in de oven is dat op luchtstand of boven-beneden?
Hoi Fatima, klein vraagje die papiertjes zijn
Iets groter dan bakvorm kan dat kwaad? En moet K
Een grote eetlepel gebruiken boor de vulling
Hallo An,
Passen de papiertjes wel in de vorm?
Salaam Fatima,
In het recept zie ik kristalsuiker staan. Maar niet in de beschrijving. Klopt dat? Doe je dat samen met de vanillesuiker?
Ooo fatima wat doe ik verkeerd:(
Mijn cakjes zijn in de oven open gaan barsten helaas:(
Ik heb precies het zelfde 🙁
Weet jij al hoe dit Komt?
Hallo Lina,
Wat heb je ook? Xx
Hallo Sara,
Is niet zo heel erg, want de topping is ook zoet. Heeft het gesmaakt lieverd? Xx
Ja hij was heerlijk had een caramel topping gemaakt
Sokran❤️
Hallo Sara,
Ah super!
Hallo An,
Allah ibarkfiek, jij ook een mooie Eid mubarak. Zou je niet zomaar willen roepen dat het recept niet klopt, want vele hebben het voor jou gemaakt en bij vele is het gewoon gelukt. Los van dit gebruik ik dit recept al JAREN en het lukt altijd. In de video vermeld ik de hoeveelheden nooit en in de omschrijving geef ik aan wanneer je wta moet toevoegen. Waarom zou ik in de omschrijving de hoeveelheden nogmaals aangeven terwijl deze boven vermeld staan? En wat is er precies misgegaan dan?
Liefs,
Fatima
Hmm er waren veel die hebben gereageerd dat t niet gelukt is, bij mij is t wel gelukt ik heb gewoon mijn eigen touch aan gegeven. Je vermeld bij de ingeredienten dat er 150g suiker bij moet, in je video voeg je de suiker niet toe en in
Je omschrijving van hoe je t moet maken ook niet dus vragen veel zich af of er wel suiker bij moet en wanneer? T is niet aanvallend bedoeld
Hallo An,
Oh nee hoor ik zie het ook echt niet aanvallend. In de video zag ik inderdaad dat ik de stap van de kristalsuiker ben vergeten te filmen. De kristalsuiker dien je samen met de vanillesuiker toe te voegen.
Ok thanks schat
Graag gedaan!
Hallo Meltem,
Hoe was de structuur toen de cheesecakes uit de oven kwamen? Als de cheesecakes niet willen opstijven, dan kan het zijn dat de cheesecakes nog niet helemaal gaar waren. Ik raad je aan om de cheesecakes dan toch voor een dagje in de koeling te laten staan.
Heel leuke creatie. Ik heb deze ook gemaakt en qua structuur is het goed gelukt. Mijn gasten (en ik) vonden het niet zoet genoeg. Daarom zou ik persoonlijk meer suiker erbij doen de volgende keer.
Daarnaast heb ik stap 4 overgeslagen en dat was prima.
Hallo Hatice,
Dankjewel lieve schat. Als je de cheesecakes niet zoet genoeg vind, dan mag je er natuurlijk altijd meer suiker aan toevoegen.
Hoi, ten eerste wil ik even zeggen dat je geweldige recepten hebt en dat ik ze allemaal wil uitproberen ?, maar ik heb een klein probleempje. Namelijk als ik een cheese cake wil maken dan kruimelt de onderkant heel erg bij mij. Het zit niet stevig en het valt uit elkaar.
Slm, moet je de frambozen er gewoon zo opleggen? Misschien belachelijk, maar blijven ze er goed op zitten?
Alaikoem salaam Fouzia,
Ja hoor schat ze blijven gewoon goed staan. Je zou bijvoorbeeld ook een toefje slagroom kunnen spuiten en daar het fruit op kunnen verdelen.
Liefs,
Fatima
Bedankt faatje voor je reactie, ga ik zeker proberen. De rest van je recepten die ik heb uitgeprobeerd waren alleszins heerlijk. Doe zo voort x
Hallo Fouzia,
Bedankt lieve schat en succes ermee!
Liefs,
Fatima
Hallo Aya,
Dat kan. Gelukkig zijn er nog vele andere recepten van andere die je kunt uitproberen.
Ik heb de cheesecakes van het weekend gemaakt en ze waren lekker! Iedereen heeft gesmuld. Thnx Fatima!
Hallo Salwa,
Wat goed! Ik ben blij dat jullie hebben gesmuld! Graag gedaan lieve schat.
Liefs,
Fatima
Bedankt voor het recept! Gisteren gemaakt als traktatie(voor school) en het heeft gesmaakt!
Hallo Nadia,
Graag gedaan lieve meid! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt.
Liefs,
Fatima
Fatima,
Als ik Bastogne koekjes gebruik, moet ik dan alsnog dezelfde hoeveelheid boter nemen? Ik hou van je recepten, altijd top!
Liefs,
Ilhamx
Hallo Ilham,
Ik zou dan echt maar 60 gram boter gebruiken, omdat Bastogne koekjes zelf al boter bevatten. Dankjewel lieve schat, erg lief!
Liefs,
Fatima
Hiya,
Im following you on youtube and to be honnest im guessing the ingredient you using…?would be great if you could add the ingredient in english like you did on the moroccan bread recipe..thank you…xxx
Hello Hayet,
You can always find the recipes on my blog and translate them with Google Translate. I have more Dutch followers than English followers, so I chose to do share my videos in English, sorry. But if you ever have questions about recipes, I can always explain everything to you in English.
Love,
Fatima
Hoi Fatima,
Het ziet er heel lekker uit en wil ze in sha Allah maken voor eid. Ik wil 30 stuks maken, kan ik dit gewoon in 1 keer doen door de ingredienten te verdubbelen of moet ik ze per 15 stuks maken voor een betere smaak?
Liefs
Hallo S,
Dankjewel lieverd. Je kunt het recept gewoon verdubbelen hoor geen probleem. Ik raad je aan om de cupcakes een dag van te voren te maken, want dat scheelt je en extra werk plus de smaak is nog lekkerder! Succes ermee.
Liefs,
Fatima
Dankjewel schat! En nog een klein vraagje, ik heb geen keukenmachine. Kan ik gewoon een mixer gebruiken?
Hallo S,
Ja hoor je kunt gewoon een elektrische handmixer gebruiken of zelfs een simpele garde. Succes ermee!
Liefs,
Fatima
Salaam, kan ik ook minder suiker gebruiken, we zijn het niet gewend om zoet te eten…
Alaikoem salaam Hassie,
Eerlijk gezegd zijn de cheesecakes helemaal niet zoet, maar je kunt altijd minder suiker nemen hoor.
Liefs,
Fatima
hoelang mag de cheesecakes cupcakes in de koelkast ?.
Hallo Samira,
Je kunt de cupcakes zeker wel 2 a 3 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Als je van plan bent de cheesecake cupcakes te maken voor Eid, dan kun je ze bijvoorbeeld morgen al maken en dan zijn ze vrijdag nog hartstikke lekker! Succes ermee.
Liefs,
Fatima
heel erg bedankt !.
Liefst Samirax
Graag gedaan Samira! Xx
Hoiii, ik heb even een vraagje. Ik heb het proberen te maken, de smaak was super. Alleen ziet het er niet mooi uit. Hoe kan ik het ook zo strak van boven krijgen en de zijkanten??
Thankyouuu
Hallo Sara,
Wat leuk dat het heeft gesmaakt lieverd. Hoe zag de bovenkant eruit dan? De zijkanten kun je mooi straks krijgen als je de cheesecakes zeker een dag in de koelkast laat opstijven en het papiertje er direct vanaf haalt nadat ze een dagje in de koelkast hebben gestaan.
Liefs,
Fatima
De bovenkant is dan soort van ingezakt ofzo, hij is niet recht.
Hi Fatima,
Ik heb precies het recept gevolgd, maar bij mij zijn de cupcakes ingezakt. Degenen die overeind bleven daar zat een ruimte tussen de boven en onderkant. Leek wel lucht. Waar ligt dit aan? Erg jammer, aangezien ik me aan alle maten en instructies heb gehouden. Ik hoop dat je me kunt informeren over wat er fout is gegaan. De smaak was wel lekker!
Hallo Karima,
Tot waar heb je de cupcakes ongeveer gevuld? En hoe lang heb je de cupcakes gebakken? Xx
Nou heb dus toch niet opgelet! Sorry 1 pakje monchou gebruikt ipv 2! Volgende keer beter!
Is niet erg hoor, kan altijd gebeuren. De volgende keer lukt het perfect inschAllah! Xx
Hey fatima, monchou zit varkensgelatine in ben ik sinds kort achtergekomen. Kan je Philadelphia als roomkaas gebruiken of niet?
Hallo Ikrame,
In het kuipje van 200 gram zit inderdaad varkensgelatine, maar in het pakje van 100 gram niet. Maar je zou ook prima Philadelphia kunnen gebruiken hoor. Xx
En schat hoe kun je ze het beste afdekken voor in de koelkast? Gewoon zo laten of doorzichtige folie eromheen??
Hallo Ikram,
Ik zou ze afdekken met folie of aluminiumfolie. Xx
tip!
zet de bakvorm in een braadslede (gewikkeld in extra dikke alufolie) met heet water erin in de oven
worden de cheesecakes fluweelzacht van! (recept van nigella lawson)
Ah echt een super tip! Dit ga ik de volgende keer zeker eens proberen. Dankjewel. Xx
hi Fatima, kan je de creme freche ook vervangen door slagroom? xx
Hallo Nona,
Eerlijk gezegd heb ik het zelf nog nooit met slagroom geprobeerd, dus ik kan het je ook niet aanraden. Je zou de crème fraîche wel kunnen vervangen door Griekse yoghurt. Xx
Salaam fatima
Kan ik slagroom in plaats van creme fraiche doen ??
Alaikoem salaam Soukaina,
Nee lieverd helaas. Je hebt echt crème frqiche of eventueel Griekse volle yoghurt nodig. Xx
Dag topper ! Ziet er heerlijk ik vroeg me af of je gezouten of ongezouten boter gebruikt
Hi Kaoutar,
Ik gebruik ongezouten roomboter. Ik zal het er even bijzetten, dankjewel! Xx
Hey k wil dit graag proberen maar kan je het ook in diepvries bewaren
Hi Hande,
Bedoel je wanneer je de cheesecake wilt laten opstijven?
Hoi Hoi, heerlijk is die heb m al een paar keer gemaakt en lekker smullen.
Heb m nu weer gemaakt en de maizena vergeten :(:( is die dan mislukt? Hij is nu aan het koelen in de koelkast
Hi Ss,
Nee, hoor het hoeft niet meteen te mislukken. Is het uiteindelijk gelukt? Xx
Ja is gelukt ?? alleen me man kon niet wachten en wilde al na een uurtje van smullen dus in het midden was die nog wat zacht maar even lekker ??
Hi Ss,
Ah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx
Lieve Fatima,
Heb al zo vaak cheesecake recepten geprobeerd, maar dit is de enige die echt lukt! Ben zo blij! Ik wil dit een keer grote cheesecake taar maken in een blik van 24 cm, moet ik alles dan gewoon verdubbelen? En baktijd 50 min?
Ook zou ik er een chocolade versie van willen maken, wat zou ik dan moeten veranderen of eraan toe moeten voegen? (Als ik het in een 24 cm bakblik maak)
Alvast superbedankt voor je reactie en moeite!❤️
Hi Esra,
Wat goed! Met dit recept kun je ook prima een ‘grote’ cheesecake bakken. Mocht je een hoge cheesecake willen, dan raad ik je een bakvorm van 20 of 22 cm aan.
Liefs,
Fatima
Salaam Fatima!
Kan ik oreokoekjes als bodem gebruiken en zou ik er dan ook boter bij moeten mengen?
Erg bedankt voor je antwoord !
Alaikoem salaam Mia,
Jazeker, je kunt ook Oreo koekjes gebruiken voor de bodem. Xx
Hoi heb je t recept voor als ik 30 cupcakes zal maken?
Hi ebru,
Dan raad ik je aan om het recept drie keer te verdubbelen.
Hai ik wil de cheescakes maken! Ik heb een vraagje kan je de monchou vervangen in roomkaas van de dirk etc of moet je monchou gebruiken? Xx
Jazeker, je kunt de monchou vervangen door roomkaas. Succes!❤️
Salam farima,
Ik ben deze cheescake aan het maken alleen heb 2 eetlepels maizena i.p.v. 1. Is dat erg?
Groetjes
Alaikoem salaam Naani,
Je kunt ook 1 eetlepel bloem erbij doen ipv maizena. Is het gelukt?
Allahoema barek voor je prachtige kookkunsten! Nou voor deze cheesecake cupcakes, viel mijn bodem er gewoon af. Heb het een hele nacht in de koelkast gelaten, even op kamertemperatuur laten komen, maar de koekjesbodem viel er af…
Allahibarkfiek lieverd! Ah, wat jammer! Welke koekjes heb je gebruikt? En was het koekjes mengsel goed nat toen je het mengde met de boter?
Salam aleykoum Fatima,
Heb je cheesecakes vorige gemaakt en ze waren superlekker.. ik wil ze deze keer weer maken.. maar kan je deze in de diepvries bewaren? X Fatiha
Alaikoem salaam Fatiha,
Ah super! Dat kan, als je ze maar goed verpakt bijvoorbeeld in een luchtdichte trommel.
Hey, als je er 1 cheesecake van wil maken in een springvorm van 20cm. Moet ik dan deze hoeveelheden aanhouden of verdubbelen?
Hi Sanae,
Je kunt dan dezelfde hoeveelheden aanhouden.
Heerlijk! Echt!! Bedankt voor het recept!
Graag gedaan lieve Hanane! Xx
Heey lieverd, ik wilde vragen of ik het ook in de magnetron op 180° graden kan doen. Onze oven is helaas stuk..
Hi Ikkie,
Sorry, lieverd maar cheesecakes kun je helaas niet bakken in de magnetron. Of is dit een combi mangetron met een oven?
Hey Fatima
Mijn koekjes kruimelde helemaal uit elkaar.
Toen ik de boter heb gemengd met de koek wat het best wel droog. En heb wel
Degelijk de Maria koek gebruikt en de juiste hoeveelheid boter. Heb je enig idee hoe dit komt aub? En de tip van de braadslede. Bedoelen ze daarmee dat je het tijdens het bakken zo in de oven moet steken of nadien? Alvast bedankt
Grtjs
Sam
Hi Samira,
Als het koekjes mengsel er nog droog uitziet dan kun je er altijd wat extra gesmolten roomboter bijdoen. Welke koekjes heb je precies gebruikt? De braadslede vullen ze met kokend water en die plaatsen ze dan op de bodem van de oven onder de cupcakes. Het water gaat dan stomen en zorgt ervoor dat de cupcakes goed garen. Maar eerlijk gezegd doe ik dit echt nooit en worden de cupcakes zonder al goed gaar.
? Ik zie mijn berichten niet
Ik moet je berichten eerst ‘goedkeuren’en beantwoorden voordat jij ze kunt zien.
Hey Fatima
Heb je mijn vorige berichten niet ontvangen
Hi Samira,
Jawel, lieverd alleen moest ik ze eerst goedkeuren voordat jij ze kon zien. Ik heb je vragen al beantwoord. Xx
Hoi Fatima,
Klein vraagje. Heb je onlangs het recept misschien veranderd? Ik heb ze al een aantal keer gemaakt en ze waren goed gelukt. Alleen gisteren merkte ik dat ik een aantal stappen anders moest doen, en mislukten ze helaas. Vandaar mijn vraag. Dankje!
Hi Anti,
Nee, ik heb het recept niet aangepast alleen heb ik er wat extra tips bijgezet. Wat is er precies mislukt?
Hoii, ik heb een vraagje kan je de cremefraiche vervangen door iets anders? Zoals ongeklopte slagroom?
Groetjes
Hi Havva,
Je kunt de crème fraîche vervangen door sour cream (zure room).
Hoi Fatima,
Bij mij is de bovenkant helemaal open gebarsten. Heb je enig idee hoe dat kan?
Groetjes
Jeannine
Hi Jeannine,
Haalde je de cupcakes direct uit de oven nadat ze gaar waren?
Dag lieve Fatima,
Als je de cupcakes hebt gebakken, moet je ze meteen uit de oven halen of nog even laten staan in de oven?
Hi Nora,
Wanneer de cheesecakes gaar zijn zet je de oven uit en laat je ze voor 10 minuten in de oven. Dan zet je de oven op een kiertje en laat ze nog eens voor 15 minuten in de oven zitten. Xx
Hoi fatima
In t recept staat 160 graden maar in je video zeg je 180 graden. Koekjesbodem 10 minuten op 180 graden maar de cheesecake bakken dan? Ook weer op 180 of 160 graden? Ik heb een vorm van 18,5 cm . Hoeveel minuten moet ik dan bakken?
Gr Nazli
Hi Nazil,
Je bakt de koekjes bodem en de cheesecake op 180 graden. Als je een grotere Cheesecake maakt, dan bak je de cheesecake in ongeveer 40 minuten gaar. Succes!
Liefs,
Fatima
Wat lekker!?
Sorry nog een vraag. Hoe groot zijn jouw papiertjes? Want ik had ook wel veel beslag over?
Hi Samira,
Ik gebruik de cupcake papiertjes van de Albert Heijn alleen kan ik nergens vinden hoe groot ze precies zijn.