CAKEPOPS BASISRECEPT

Voor bijna elk feestje maak ik wel mijn welbekende cakepops die je zo simpel zelf kunt maken! De cakepops vallen telkens weer goed in de smaak en ze zien er ook nog eens super leuk uit. Cakepops worden vaak gemaakt van cakekruimels en daar wordt dan weer een bolletje cake van gerold. In het bolletje cake prik je een stokje of een rietje en daarna decoreer je de cakepops met gesmolten chocolade of glazuur. Met de simpele stappen die ik met je deel in dit recept kan ook jij deze lekkere cakepops serveren op je volgend feestje!

INGREDIËNTEN (20 stuks)

Cake om te verkruimelen:
.
  • 1x recept roomkaascake
  • 200 gr. mascarpone, op kamertemperatuur
  • 2 etl. kristalsuiker
Extra:
.
  • cakepop vorm (ik gebruik een kleine koffie maatlepel)
  • 200 gr. witte chocolade
  • 1.5 etl. zonnebloemolie
  • 20 papieren rietjes of cakepop-stokjes
  • sprinkels naar keuze

Bereidingswijze:

  1. Bak de roomkaascake of gebruik een kant en klare cake uit de supermarkt. Als je de cakepops ook maakt voor een babyshower, dan kun je aan het cakebeslag roze of blauwe kleurstof toevoegen. 
  2. Snij de cake in grove stukken en verkruimel met je handen de cake tot fijne kruimels.
  3. Schep de zachte mascarpone in een aparte kom en voeg de kristalsuiker erbij. Roer het flink samen tot een zachte crème zonder klontjes.
  4. Schep vervolgens de mascarpone bij de cakekruimels en mix het goed samen met je handen tot de cakekruimels geheel onder de mascarpone crème zitten en je bolletjes cake ervan kunt rollen.
  5. Pak dan de koffielepel erbij en schep deze tot de rand vol met de cakekruimels.
  6. Druk de bovenkant goed plat en verwijder de extra cakekruimels aan de zijkanten. 
  7. Druk de cakebol uit de vorm en rol met je handpalmen het bolletje cake mooi rond. Plaats het bolletje cake op een bekleed bakplaat met bakpapier en werk op precies dezelfde wijze de rest af.
  8. Smelt de chocolade au bain Marie. Hier lees je hoe je dit precies kunt doen.
  9. Doop het uiteinde van elke rietje/lollystokje in de gesmolten chocolade en prik het stokje direct tot ongeveer halverwege het bolletje cake.
  10. Plaats de cakepop voor 30 minuten in de koelkast, zodat het lollystokje goed in het bolletje cake kan plakken.
  11. Dompel de cakepop in de gesmolten chocolade en draai de cakepop voorzichtig in het rond, zodat de overtollige chocolade er vanaf kan druppen. 
  12. Laat de overtollige chocolade van de cakepop druppelen en plaats de cakepop op de bakplaat met bakpapier.
  13. Bestrooi de cakepop direct met de sprinkels, zodat de sprinkels kunnen blijven plakken nu de chocolade nog vloeibaar is.
  14. Plaats de cakepops voor zeker 1 a 2 uur in de koelkast, zodat de cakpops kunnen uitharden.
Extra tips&trics
.
  • De cakepops kun je altijd makkelijk een dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren.
  • Om gelijke cake bolletjes te rollen gebruik ik een maatlepel, maar je zou de cake bolletjes ook uit de losse pols kunnen rollen.
  • Kun je bijna geen balletjes cake rollen van de cakekruimels? Schep er dan nog wat extra mascarpone bij en meng het weer samen.
  • Gebruik een eetlepel om de chocolade makkelijk met een hand over de cakepops te schenken, terwijl je met je andere hand de cakepops vast houdt.
  • Voor de lekkerste smaak raad ik je aan om zelf een cake te bakken i.p.v. een cake uit de supermarkt te gebruiken.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

71 antwoorden
  1. Sinemx
    Sinemx zegt:

    Haha wow is het zo makkelijk? Ik dacht altijd dat je hier een speciaal apparaat voor nodig had haha. Dank je wel voor het recept Faat!

    Beantwoorden
  2. Kaoutar
    Kaoutar zegt:

    Hey Fatima,

    Geweldig! Ik heb binnenkort een babyfeest van een jongentje en dan ga ik zeker deze pops maken in het blauw. Super bedankt! x Kaoutar

    Beantwoorden
  3. Simone
    Simone zegt:

    Wat ziet elk recept er toch tot in de puntjes verzorgd eruit. Deze ga ik ook weer opslaan <3! Met jouw recepten kan ik zelfs voor onze Turkse & Marokkaanse vrienden heel lekker koken, zonder mij onzeker te voelen!

    Beantwoorden
      • Lem
        Lem zegt:

        Super.
        Ik wil 2 varianten maken. Komt dus goed uit.
        Hoelang van te voren kan ik ze maken? En hoe te bewaren?
        Wil ze voor a.s. zondag maken, maar moet zaterdag al zoveel voorbereiden 🙈🙈

        Groetjesss

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hallo Lem,

        Je kunt de cakepops makkelijk vrijdag al klaarmaken hoor en dan afgedekt in de koelkast bewaren. Ik bewaar de cakepops altijd in een taartendoos en de bovenkant dek ik af met plasticfolie, omdat de deksel van de taartendoos er niet op kan. Succes ermee! Xx

  4. Nadya
    Nadya zegt:

    Hai Fatima,
    Het ziet er prachtig uit 😍… en jouw recepten leg je altijd zo duidelijk uit 👍🏼 Dank daarvoor!

    Is er ook n andere cake die je ons kan aanraden voor t maken van de popcakes? Buiten de cake om uit de supermarkten…

    Groetjes!
    Nadya

    Beantwoorden
  5. Farzaana
    Farzaana zegt:

    Hai Fatima

    Ik ben fan van jou recepten en leuke ideeen die je altijd deelt.

    Mag ik vragen wat is roomkaascake? Waar koop je dat? En wat voor kleurstof gebruik je als ik vragen mag.

    Groetjes Farzaana

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Farzaana,

      Ah dankjewel lieve schat! De roomkaascake maak ik zelf lieverd, zie hieronder het recept. En ik gebruik kleurstof van het merk Wilton. Dit is gel kleurstof die je o.a. kunt bestellen bij deleukstetaartenshop.nl

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  6. Jinane
    Jinane zegt:

    Salam Fatima

    wat ziet dit er lekker uit zeg m’n neefje is binnenkort jarig en ga deze zeker maken in het blauw .
    Trouwens wat zag je er leuk uit bij vlog 46 van je zus/zusje salima .
    Vanwaar is die trui met rozen die je daar aan had .
    Hoor het graag .
    Groetjes Xxx Jinane

    Beantwoorden
  7. Manon
    Manon zegt:

    Hoi hoi! Dankjewel voor dit leuke recept!

    Ik wil dit in juli aan kraamvisite voorzetten met roze muisjes erop. Denk je dat ik dit van te voren zou kunnen maken en dan invriezen?

    Dan hoef ik het alleen maar van te voren te ontdooien. Leek mij handig! Haha.

    Liefs!

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Manon,

      Dankjewel hoor! Jazeker, je kunt de cakepops prima invriezen nadat je ze eerst voor ongeveer 1 uur in de koelkast hebt laten staan en de chocolade hard is geworden. Je zou daarna de cakepops eventueel kunnen bewaren in een taartendoos en de cakepops wel goed afdekken. Dan kun je de cakepops prima invriezen. Succes ermee en veel plezier!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  8. Sam
    Sam zegt:

    Hey Faatje

    Als je de cakepops op een bakplaat plaatst na deze in chocolade te dippen, dan krijg je toch een afgeplatte kant vanonder? Of alleszins niet mooi rond met chocolade enz. Hoe voorkom je dit?

    Beantwoorden
  9. jihane
    jihane zegt:

    Dag Fatima,

    Is het waar hoe langer je ze in de ijskast plaats (zonder gedompeld in chocolade) hoe beter dat ze opstijven?

    Groetjes Jihane

    Beantwoorden
  10. Sel
    Sel zegt:

    Salam Fatima, als ik het goed heb begrepen kan je er 20 maken met de roomkaas cake. Heel erg bedankt voor dit recept. Ik had niet gedacht dat het eigenlijk zo makkelijk is om te maken. 🙂

    Beantwoorden
  11. Daniella dalila
    Daniella dalila zegt:

    Salam Fatima,

    Een vraagje, kan ik het ook gewoon invriezen en over bijvoorbeeld 3 of 4 dagen gebruiken of is dat af te raden?

    Shokran

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Daniella,

      Eerlijk gezegd heb ik de cakepops zelf afgedekt voor maar 2 dagen in de koelkast bewaard. Ik weet niet of ze nog lekker zijn als je ze na 4 dagen uit de diepvries haalt.

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *