BRUIDSBOEKET – DIY

Het is weer tijd voor een nieuwe DIY artikel op de blog! Zoals vele al hebben kunnen lezen, die mij volgen op Instagram en Facebook zijn mijn lief en ik een week geleden officieel getrouwd voor de wet! Ja ja ik kan hem dan eindelijk mijn man, husband, Mr. noemen!#happyalhamdoelilah. Nou kwam ik op het idee om voor onze officiële trouw bij de gemeente zelf een bruidsboeket te maken die leuk bij mijn jurk paste. Door zelf je bruidsboeket te maken bespaar je weer wat geld die je weer in iets anders kunt besteden(aangezien een aanstaande bruiloft al duur genoeg is) Zelf heb ik het bruidsboeket wel al een keer eerder gemaakt, zodat ik zeker wist dat het boeket op onze mooie dag er ook echt mooi zou uitzien. Persoonlijk vond ik het erg leuk om zelf een bruidsboeket te maken en we hebben er op de dag zelf nog heel wat leuke foto’s mee kunnen maken!

Wat heb je nodig?

 • 10 rozen
 • gipskruid
 • bloemendraad
 • satijnen lint
 • schaar
 • pinnetjes

Laat ik voorop stellen dat je in principe alle soorten bloemen kunt gebruiken. Ik koos voor simpel gaan, dus kocht ik elegante witte rozen en wat witte gipskruid. Dit had ook te maken met de kleuren van mijn jurk, die uit lichtblauw en wit bestond. De bloemen die ik heb gebruikt heb ik beide een dag van te voren bij de Albert Heijn gehaald. Ik raad je aan om de iets dichtere rozen te kiezen, zodat ze de volgende dag mooi open gaan staan.

blo

Stap 1.) Je begint eerst met het verwijderen van de overtollige de blaadjes en de doorns af te snijden. Als je ziet dat de witte rozenblaadjes wat groen bevat kun je ook deze voorzichtig verwijderen.

img_8987

Stap 2.) Plaats drie paar rozen naast elkaar in het midden. Draai het boeket telkens om wanneer je een nieuw bloem erbij plaatst. Op deze manier krijg je straks een mooi rond boeket, dus blijf  het net zo lang draaien tot je tevreden bent met het eindresultaat.

img_8989

Stap 3.) Wanneer je alle rozen hebt gehad bind je ze vast vanaf de bovenkant tot het midden met de bloemendraad. Knip het uiteinde af en draai deze naar de binnenkant tussen de stelen in. De wikkeldraad is verkrijgbaar bij de Action.

In principe is het boeketje dat je nu hebt al leuk, maar de gipskruid aan de buitenzijde is voor mij toch echt de finishing touch!

img_6867

Stap 4.) Plaats aan de buitenkant van de rozen de gipskruid en houd de stelen in het midden stevig vast. Wanneer je de gipskruid in het rond hebt verwerkt, maak je de bloemen nogmaals vast met de bloemendraad.

img_8978

Stap 5.) Knip als laatse de bloemenstelen tot de gewenste lengte.

Stap 6.) Wikkel het lint twee keer rondom de bloemenstelen heen. Bevestig de pinnetje in het uiteinde van het lint, zodat het lint op zijn plek blijft zitten.

img_6776img_6871

En voila je DIY bruidsboeket is in deze 6 gemakkelijke stappen klaar! Simpel hé? Dus staat jouw trouwdag binnenkort op de planning en wil jij je outfit compleet maken? Maak dan zelf in deze simpele stappen je eigen bruidsboeket. Veel goedkoper en met een bruidsboeket kun je ook nog eens leuke foto’s maken.

Liefs,
Fatima

img_6303

img_58577

14 antwoorden
 1. Sarah
  Sarah zegt:

  Wat mooi! Ik heb idd mijn eigen boeket gemaakt vond ik persoonlijker en had het samen met m’n man gemaakt was erg leuk om te doen.

  Beantwoorden
 2. Hamide
  Hamide zegt:

  Ziet er schattig uit. Ik heb ook een trouwboeket gemaakt , niet voor mij zelf maar voor een lieve vriendin.

  Hartelijk Gefeliciteerd met jullie verbintenis. Moge Allah jullie veel geluk, liefde en voorspoed schenken.

  Beantwoorden
 3. Rb1984
  Rb1984 zegt:

  Mabroek Allah kemel beghir. Zelf heb ik geen Instagram maar had dit wel via mijn nichtje geweten. We waren je Instagram pagina wat aan het afgaan. Vele Gelukkige jaren tegemoet inshallah in tegenspoed en voorspoed maar we hopen op de Gelukkige momenten dan ?????

  Beantwoorden
 4. Fadoua
  Fadoua zegt:

  Hi Fatima,

  K vroeg me af hoe je die flowerbord in elkaar zet? Welke lijm je hiervoor gebruikt en welke bloemen? Hoop snel van je te horen

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *