BROWNIETAART MET FRAMBOZENMOUSSE

Deze brownietaart met frambozenmousse is zo onweerstaanbaar lekker! Ik maakte deze taart laatst om mee te nemen naar mijn schoonouders en iedereen was er weg van! Zelfs degene die niet zo’n chocolade liefhebber zijn vonden te taart ook erg lekker, haha! Een fudgy brownie met een lekkere romige frambozenmousse, geloof mij ook bij jou wordt deze taart een groot succes!

Ingrediënten: (6 personen)
.
Brownie: (springvorm 20 cm)
  • 150 gr. bloem
  • 50 gr. cacaopoeder
  • 100 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl. bakpoeder
  • 1/2 tl. zout
  • 120 ml melk
  • 2 eieren
  • 100 ml kokend water
Frambozenmousse:
.
  • 250 gr. mascarpone
  • 3 etl. poedersuiker
  • 200 ml slagroom
  • 100 gr. frambozen
Extra:
.
  • 2 etl. melk
  • gesmolten chocolade
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zeef in een kom de bloem, cacaopoeder, kristalsuiker, vanillesuiker, bakpoeder en het zout. Roer dit samen en zet de kom even opzij. Mix in een andere kom de melk en de eieren samen en voeg de droge ingrediënten erbij. Giet het kokend water erbij en mix het geheel samen voor 1 minuut tot een vloeibaar beslag.

Stap 2.
.

Bekleed de springvorm met bakpapier. Roer met een spatel het beslag door en giet het beslag in de springvorm. Zet de oven op 160 graden en bak de brownie gaar voor ongeveer 30 minuten. Laat de brownie volledig afkoelen op een rooster en besprenkel de brownie vervolgens met de melk. Mix de mascarpone met de poedersuiker mooi glad. Giet de slagroom er in stappen bij en mix op middelhoge snelheid tot een stevige crème. Dek de kom af en zet de crème voor 15 minuten in de koelkast.

Stap 3.
.

Pureer de frambozen glad en haal het mengsel door een zeef. Pak de mascarpone crème erbij en roer de frambozen puree erdoor. Verdeel de crème bovenop de afgekoelde brownie en strijk de crème glad. Giet de gesmolten chocolade in een boterhamzakje en maak zigzaggende bewegingen bovenop de mousse. Spuit met de overige mousse mooie toefjes bovenop en zet de taart voor zeker 30 minuten in de koelkast. Haal de brownietaart 10 minuten voor serveren uit de koelkast en smullen maar!

Extra tips&trics:
.
  • Op Instagram tref je een korte instructievideo.
  • De mascarpone en de slagroom horen goed koud te zijn.
  • Het is makkelijker om de frambozen crème met een spuitzak bovenop de brownie te spuiten.
  • Plaats de springvorm rand om de brownie, zodat de crème niet over de randen kan lopen.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima of #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

56 antwoorden
  1. Mounia
    Mounia zegt:

    Ziet er zo goed uit! Jammer genoeg heb ik thuis enkel een sprinvorm van 24 cm
    en weet ik nooit goed hoe ik het recept moet omvorm.

    Hoe kan ik dit doen?

    Beantwoorden
  2. Hanan
    Hanan zegt:

    Salaam Fatima, sorry even een andere vraag, het recept van de batbot die je gisteren maakte, wnn komt die online?
    Zag er zo goed uit, wil er gelijk mee aan de slag, vandaar mij vraag.
    Alvast bedankt voor het reageren. 😘💋

    Beantwoorden
  3. Ikram
    Ikram zegt:

    Hoi fatima

    Kan ik er ook een brownie cake van maken met 2 lagen dan verdubbel ik de hoeveelheid en doe ik in het midden de mascarpone slagroom vulling en als topping. Zodat de taart wat groter oogt? Of is dit geen goed idee

    Beantwoorden
  4. Ikram
    Ikram zegt:

    Hoi fatima,
    Kan ik er ook 2 lagen van maken i.p.v. 1?
    Hoe zou jij dat doen eerst de eerste laag dan de slagroom weer de cake en dan de topping?
    Of is dat niet zo slim?
    Een wat bredere taart is de bedoeling

    Beantwoorden
  5. Kim
    Kim zegt:

    Lieve Fatima,

    Ook hier een reactie van mij. Puur omdat iedereen mag weten dat je een PRACHTIG mens bent van binnen en van buiten! En je recepten zijn stuk voor stuk TOPPIE zelfs de dingen waar ik normaliter niet gek op ben vind ik lekker als ik ze op de Fatima-manier klaarmaak. Ga alsjeblieft forever door met je kookblog.

    XXX Kim

    Beantwoorden
  6. naw
    naw zegt:

    Hi,

    zou dit recept ook zonder ei gemaakt worden i.v.m. een allergie. Sta namelijk vaak op het punt om dit soort recepten te maken, maar wordt tegengehouden door het ingrediënt ei.

    dank je

    Beantwoorden
  7. Nasira
    Nasira zegt:

    Hoi Fatima,

    Bedankt voor het recept. Ik vroeg me af welke wilton spuitmond je gebruikt hiervoor en welke spuitmondje(s) vind je sowieso een must have?

    Beantwoorden
  8. Maryam
    Maryam zegt:

    Lieve fatima,

    Allereerst ruikt mijn huis nu al heerlijk door de brownie😏

    Helaas mislukt de topping nu al 2x achter elkaar, het is te waterig van de slagroom, heb zelfs hoeveelheid minder slagroom gedaan maar ook dat mocht niet baten, heb jij tips?!

    Beantwoorden
  9. Yasmin
    Yasmin zegt:

    Hooi Fatima,

    Net je taart gemaakt maar helaas was de bodem mislukt. Hij was super dun en niet luchtig. Weet jij hoe dit komt?
    En zou je weer intructiefilmpjes willen maken? Met teksten mislukt alles en de instagramfilmpjes helpen ook niet😭

    Gr Yasmin

    Beantwoorden
  10. Halima
    Halima zegt:

    Ik heb en vorm van 24 cm gebruikt en de taart is super goed gelukt! Wel iets lager, maar erg lekker. Zeker voor herhaling vatbaar. Chokran lieve Fatima!

    Beantwoorden
  11. Dunia
    Dunia zegt:

    Hi fatima, wat een héérlijk recept weer😋😋
    Ik ben ermee bezig om te maken de bodem zit in de oven, maar ik kom net achter dat ik mascarpone vergeten heb om te halen😭 kan ik de bodem vewaren en morgen afmaken?

    Beantwoorden
  12. A
    A zegt:

    Kan de brownie ook in de heteluchtoven en op hoeveel graden moet die dan? Is het nodig om er ook nog klopfix doorheen te doen? Bij mij mislukken op de 1 of andere manier vaak gerechten met slagroom..als het dan even in de koelkast staan lijkt de slagroom wateriger te worden. Fijn suikerfeest!

    Beantwoorden
  13. Maria
    Maria zegt:

    Hoi Fatima,

    Kan ik om te voorkomen dat mijn frambozenmousse mislukt doordat die niet stevig genoeg wordt (Ik lees namelijk dat de topping bij iemand anders is mislukt ) de slagroom dan het beste eerst apart kloppen en dan toevoegen aan de mascarpone?

    Beantwoorden
  14. Özlem
    Özlem zegt:

    Hey Fatima,

    İk heb deze taart gisteren gemaakt en smaak is werkelijk heerlijk! Alleen was de brownie erg zwaar qua structuur, een beetje richting rubber achtig. Waar heb ik het fout gedaan😅

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *