BROODJE EI UIT DE OVEN

Een lekker gebakken eitje met een pistoletje uit de oven, hmm daar kan ik nou echt van genieten! Vooral als het een gebakken eitje is op de ”Marokkaanse” manier, dus met lekker veel olijfolie, zout en komijn! Nou zag ik laatst op Pinterest een foto van een gebakken ei in een broodje en dit moest ik zelf ook eens proberen.  Gisteren maakte ik het dus voor het eerst en het was echt zo lekker! Ideaal voor het ontbijt of zelfs voor de lunch. Erg simpel, en als je wilt uitpakken met het ontbijt of lunch, dan raad ik je dit simpele broodje ei zeker aan!

Wat heb je nodig? (4 stuks)

 • 4 kaiserbroodjes
 • olijfolie
 • 4 eieren
 • zout 
 • komijn

IMG_9928

IMG_9944

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pak de kaiserbroodjes erbij en hol deze voorzichtig uit. Probeer dit voorzichtig te doen zodat de buitenkant van het broodje mooi heel blijft.

IMG_9948

IMG_9952

Vet de binnenkant van het broodje in met wat olijfolie en verdeel dit.

IMG_9964

Breek boven elk broodje voorzichtig een ei en strooi hierop wat zout en komijn. 

IMG_9971

IMG_9974

IMG_9977

Pak voorzichtig alle broodjes in met een stuk aluminiumfolie en knijp de zijkanten goed dicht. Leg deze dan op een bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier.

Ik pak de broodjes op deze manier in, omdat ik op deze manier zeker weet dat het ei gaar wordt. Houd je nou wel van een half gebakken eitje? Dan kun je deze stap wel overslaan en de broodjes misschien zelfs iets korter in de oven laten zitten.

IMG_9978

IMG_9981

Bak de broodjes voor ongeveer 15 minuten in de oven op 200 graden. Haal de broodjes dan uit de oven en verwijder voorzichtig de aluminiumfolie. Stop dan de broodjes voor nog 5 minuten in de oven, zodat de bovenkant lekker krokant kan bakken.

IMG_9988

IMG_9983

IMG_0007

En zo heb je in een paar stappen een lekker broodje ei! Je kunt er natuurlijk ook nog wat van groenten aan toevoegen of zelf kaas en worst. Ik ga dit in ieder geval vaker klaarmaken en wat andere combinaties uitproberen hmm. Geniet er lekker van en smakelijk eten!

IMG_0072

31 antwoorden
 1. Dounia
  Dounia zegt:

  Ziet er lekker uit ! Morgen lekker bij het ontbijt ,ik ben een echte fan van je zoals je recepten uitlegt stap voor stap dat is gewoon super van je?ik kan niet wachten en kijk uit naar je nieuwe recepten die nog volgen groetjes dounia?

  Beantwoorden
 2. Kamilia
  Kamilia zegt:

  Hoi, ik heb het vandaag geprobeerd. Ik heb de broodjes zeker 20 min in de oven gelaten maar het blijft rauw van binnen. Heb je wat tips voor mij. Shokran

  Beantwoorden
 3. samira
  samira zegt:

  A salaam alikoum
  Ik zag deze broodjes zo vaak voorbij komen op pinterest maar durfde ze nooit te maken. Maar nu jij het hebt laten zien. Durfde ik het wel en wat waren ze lekker. Baraka Allah fiekie lieverd

  Beantwoorden
  • xfaatje
   xfaatje zegt:

   Alaikoem salaam Samira,

   Haha ik zie ook vaak dingen voorbijkomen en dan denk ik van ”hmm” maar zodra je het hebt gemaakt denk je weer ”Oh zo makkelijk!” haha dankjewel lieve schat! x

   Beantwoorden
 4. Anissa
  Anissa zegt:

  Hi fatima,

  Deze zijn bij mij iets minder lkkr uitgekomen dan ik dacht of ik doe wat verkeerd maar de ei was na 5 min extra nog niet gekookt wat ik jammer vond want had er wel zin in bij iftar?
  -xxx-
  Anissa

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *