BROCCOLISOEP

Zin in een soepje vanavond? Maak dan deze romige, simpele broccolisoep! Super makkelijk om te maken en erg lekker met wat knoflookbrood.

Ingrediënten: (4 personen)
.

  • 50 gr. roomboter
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 knoflookteentjes, fijngesneden
  • 30 gr. bloem
  • 1.5 liter kokend water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 50 ml kookroom
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Smelt de roomboter in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en de knoflook toe en kook voor 3 a 5 minuten. Voeg de bloem toe en kook de bloem al roerend gaar voor 1 minuut. Voeg de broccoli, zout en de zwarte peper erbij en schep goed door. 

Stap 2.
.

Verkruimel het bouillonblokje bij het kokend water en giet de bouillon al roerend in de pan. Breng de soep aan de kook voor 20-30 minuten op middelhoog vuur. Wanneer de broccoli gaar is verwijder je de pan van het vuur en pureer je de soep met een staafmixer mooi glad.

Stap 3.
.

Voeg de kookroom toe en verwarm de broccolisoep op laag vuur en roer de kookroom erdoor. Breng de soep op smaak met extra peper en zout en dien de soep lekker warm op met wat brood!

Extra tips&trics:
.
  • Is de soep nog iets te dik? Voeg er dan extra kokend water bij en breng de soep weer aan de kook.
  • Vervang de kookroom eventueel door verse slagroom.
  • Voor een extra bite kun je wat hele stukjes broccoli achterlaten in de soep.
  • Proef voor serveren altijd of de soep nog wat extra peper en zout nodig heeft.
Liefs,
Fatima
31 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *