BLOEMKOOLKROKETJES UIT DE AIRFYER

Sinds een paar dagen staat de handige Homie Airfryer in onze keuken! In de tussentijd heb ik al een heleboel lekkers klaargemaakt in de airfryer en een van dit lekkers zijn de bloemkool kroketjes die jullie wellicht wel vaker voorbij hebben zien komen op snapchat. Het recept is van mijn lieve moeder en normaal gesproken frituurt zij ze, maar nou was ik wel benieuwd hoe ze zouden smaken uit de Airfryer. Ik heb het dus snel geprobeerd en ik kan niet anders zeggen, dan dat ik onwijs blij ben met de airfryer en met mama’s recept! De bloemkool kroketjes zijn er zo onwijs lekker en krokant uitgekomen en een grote pluspunt voor mij is, dat  je letterlijk geen een druppel olie nodig hebt om ze klaar te maken. Ook laat de Airfryer geen frituurlucht achter in de keuken(handig als je een open keuken hebt haha!)

Ingrediënten: (30 stuks)
.
 • 1 krop bloemkool
 • 4 eieren
 • 1 rode ui
 • 2 etl. peterselie, fijngesneden
 • 3 etl. bloem
 • paneermeel
 • peper en zout
Bereiding:
.
 1. Kook de bloemkool gaar in een ruime pan met licht gezout water. Laat de bloemkool uitlekken en afkoelen.
 2. Prak de bloemkool met een vork tot kleine korreltjes. Breng de bloemkool op smaak met wat peper en zout en roer het samen.
 3. Voeg de peterselie en de rode ui toe en roer het weer samen.
 4. Breek de eieren in een aparte kom en klop deze even los. Giet vervolgens het eimengsel in de kom en roer met een houten lepel het geheel samen tot er een plakkerig mengsel ontstaat.
 5. Voeg de bloem toe in twee delen toe aan het mengsel en roer flink samen.
 6. Dek de kom af en zet deze in de koeling voor zeker 30 minuten, zodat het mengsel stevig kan worden.
 7. Strooi de paneermeel op een ruim boord, zodat je meerdere bloemkool kroketjes tegelijk kunt paneren.
 8. Schep een volle eetlepel op van het bloemkool mengsel en vorm met twee lepels lange staafjes van het mengsel. 
 9. Rol vervolgens het bloemkool kroketje door de paneermeel, totdat deze geheel is bedekt. Vorm met je handpalmen de bloemkool kroketjes mooi in vorm.
 10. Open de Airfryer en leg de bloemkool kroketjes voorzichtig in de mand en schuif de lade weer terug in de Airfryer.
 11. Bak de bloemkool kroketjes af op 200 graden voor 20 minuten mooi goudbruin. Geen Airfryer in huis? Dan kun je de bloemkool kroketjes ook in de oven afbakken op precies dezelfde temperatuur of je kunt er natuurlijk voor kiezen om ze te frituren!

Deze lekkere hapjes zijn ideaal als je iets gezonds op tafel wilt zetten en ook voor de vegetariërs onder ons doen deze snacks het altijd goed!

Liefs,
Fatima

Dit artikel is in samenwerking met Homie Airfryer

56 antwoorden
 1. Mila
  Mila zegt:

  Salaam alaikoum Fatima, leuk dat je de Airfrayer hebt gewonnen. Erg lief dat je dit met je medemensen wilt delen en ik zou graag willen winnen omdat ik al heel lang hoop(te) het zelf te kopen alleen het geld niet bij elkaar kan sparen. Veel plezier ervan. Liefs Mila

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Alaikoem Salaam Mila,

   Dankjewel meid. Je kunt de airfryer winnen door mee te doen met de winactie. Als je even naar het voorgaand artikel gaat dan zie je hoe je mee kunt doen en wat je ervoor dient te doen. Succes lieverd.

   Liefs,
   Fatima

   Beantwoorden
 2. Houda
  Houda zegt:

  Dit ziet er weer overheerlijk uit. Wat doe je ons toch aan ??! Nee grapje. Ik ben echt zo dankbaar. Door jou begon ik koken en bakken alsmaar leuker te vinden. Heb bijna al jouw recepten al uitgeprobeerd, hahah!

  Beantwoorden
 3. Fatima
  Fatima zegt:

  Salaam Faatje
  Ik heb jouw kortingscode gebruikt voor de Homie Airfryer maar heb maar 25euro korting gekregen i.p.v 50euro.
  Ik heb ze dan maar besteld want wil jouw recepten zeker eens uitproberen
  Xxxx

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Alaikoem salaam Fatima,

   Sorry, mijn fout! De korting die je krijgt is inderdaad 25 euro(ik heb mij hierin vergist) bedankt voor het doorgeven lieverd, dan kan ik het direct aanpassen. Wat leuk dat je nu ook een Airfryer hebt! Er komen inschAllah nog een heleboel recepten aan die je in de Airfryer kunt maken!

   Liefs,
   Fatima

   Beantwoorden
 4. Zineb
  Zineb zegt:

  Lieve Faat,

  Ik heb geen airfriyer, maar wil wel heel graag deze bloemkool kroketjes maken.
  Ik weet dat je ze kan maken door te frituren, maar kan ik ze zo ook in de oven maken.
  Liefs Zineb x

  Beantwoorden
 5. Alia
  Alia zegt:

  Hoi Fatima,
  Ik ben sinds kort fan van jou geworden en ben dol op al jouw recepten! Ik heb de airfryer van Homie aangeschaft en heb meteen jouw bloemkool kroketjes uit geprobeerd. Ze waren heerlijk, alleen ze waren heel bleek. Terwijl ik jou stappen goed gevolgd heb, doe ik misschien iets fout of het apparaat?

  Groetjes!

  Beantwoorden
   • Alia
    Alia zegt:

    Hooii Fatima,

    Ik heb alles precies gedaan zoals het in het recept staat.
    Groet,
    Alia

    Ps.: jouw Frerro Rocher cake, gelijk uitgeprobeerd, is zalig ?.

 6. Salima
  Salima zegt:

  Hoi Fatima,

  Het ziet er weer heerlijk uit net als al je andere recepten! Ik vroeg mij af of het mogelijk was om dit in te vriezen? Zo ja kan ik ze daarna meteen in de airfryer bereiden of eerst laten ontdooien?

  Alvast bedankt!!

  Beantwoorden
 7. Souhaila
  Souhaila zegt:

  Salam, super lekkere recepten altijd mashallah! Alleen heb ik een vraagje bij punt 9 moet je dan de bloemkoolkrokketen nog een keer door bloemkoolpapje doen of bedoel je daar door de paneermeel?

  Shokran!

  Beantwoorden
 8. selma
  selma zegt:

  jammer! wilde dw fryer vandaag bestellen. eerst deed de code het wel en na een paar uur niet meer. wilde hem zoo graag bestellen!

  Beantwoorden
 9. Nora
  Nora zegt:

  Hoi Fatima,

  Bedankt voor je heerlijke gerechten?! Gebruik je in dit recept naturel paneermeel of gekruide paneermeel? Indien naturel, kun je dan ook de gekruide versie gebruiken of wordt het dan te sterk?

  Alvast bedankt!

  Beantwoorden
 10. Hakima akhnikh
  Hakima akhnikh zegt:

  Salam fatima,

  Ik ben een stille volger van jou en geniet oprecht om je te zien koken!

  Je had laatst ook kipvleugeltjes gebakken en die zagen er gruwelijk lekker uit. Ik wil die dus vandaag proberen voor de iftar, maar ik zie nergens het recept staan. Zou je me kunnen zeggen hoe je het hebt klaargemaakt?

  Alvast super bedankt,
  Groetjes Hakima

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Alaikoem salaam Hakima,

   Wat leuk dat je eens een berichtje achterlaat! Haha klopt en hier komt echt snel een receptje van op de blog! Ik wil de kippenvleugels deze week weer maken inschAllah, dus recept volgt echt snel!

   Liefs,
   Fatima

   Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Alaikoem salaam Najet,

   Ik denk het wel, maar ik zou voor de zekerheid even de gebruiksaanwijzing van de Airfryer doornemen. Hier staat vaak in welke temperaturen je voor welk snack je dient te gebruiken. Succes! Xx

   Beantwoorden
 11. Christina
  Christina zegt:

  Hoi hoi, lekkere recepten maak je zeg! Las dat je de kroketten kunt invriezen. Kan dit het beste zonder dat ze bereid zijn of na de bereiding in de airfryer?

  Beantwoorden
 12. Yousra
  Yousra zegt:

  Salam alikom Fatima

  Ik heb thuis een halve bloemkool liggen, moet ik dan 2 ipv 4 eieren gebruiken en een anderhalve eetlepel bloem?

  Groetjes
  Yousra

  Beantwoorden
 13. Mamavan375
  Mamavan375 zegt:

  Ik heb deze gemaakt uit de airfryer vond ik het een tegenvallen, heb het daarna in gebakken in olie en het was heerlijk! Heb wel wat kruiden toegevoegd en geraspte kaas. Chokran voor het idee.

  Beantwoorden
 14. Aero
  Aero zegt:

  Momenteel een jaar in het bezit van een Airfryer. Had ik veel eerder moeten doen. Gezonde gerechten zoals deze van jou, maken het ook nog eens vee leuker!

  Beantwoorden
 15. Diek
  Diek zegt:

  Sgat ik heb me aan alles gehouden maar mijn mengsel is zo slap en heb er nu teveel bloem by gedaann tis papperig wat moet ik nu doen haha

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *