BLOEMKOOL KERRIE-GEHAKTSCHOTEL

Een paar dagen geleden maakte ik een heerlijke ovenschotel van bloemkool, gehakt en kerriesaus en mijn berichten box explodeerde met vragen naar het recept, haha! Als je mij met het avondeten gelukkig wilt maken, maak dan zeker een ovenschotel voor me. Ovenschotel zijn niet alleen erg lekker, maar ook nog eens lekker simpel om ze een paar uur of zelfs een dag van tevoren klaar te maken en afgedekt te bewaren. Deze romige bloemkool ovenschotel met gehakt en kerriesaus is een grote favoriet thuis en ik weet zeker dat deze ook bij jullie thuis in de smaak zal vallen, dus zeker proberen!


Ingrediënten: (4 personen)
.
  • 400 gr. aardappelen
  • scheut melk
  • 1 etl. peterselie, fijngesneden
  • 1/2 krop bloemkool
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 300 gr. gemarineerd rundergehakt
  • 1 prei, in stukjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 tl zout
  • scheut melk
Kerriesaus:
.
  • 50 gr. margarine (of roomboter)
  • 30 gr. bloem
  • 1 tl. kerriepoeder
  • 200 ml melk
  • 1 ei
  • 1/2 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Kook de aardappelen gaar in licht gezout water giet het water af en stamp de aardappelen met een scheut melk en de peterselie fijn. Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze in water halfgaar. Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan en bak het gehakt aan voor 2-3 minuten. Voeg de prei, ui en het zout erbij en bak het op middelhoog vuur tot de ui iets zachter is geworden. Voeg de bloemkool bij het gehakt en schep het voorzichtig om.

Stap 2.
.

Smelt in een steelpannetje de margarine op laag vuur en voeg de bloem en de kerriepoeder erbij. Roer het met een garde goed door en giet de melk erbij terwijl je blijft doorroeren. Wanneer de saus indikt klop je het ei los en voeg je deze samen met het zout en de zwarte peper erbij. Blijf de saus doorroeren tot het ei is opgenomen en de saus is ingedikt.

Stap 3.
.

Verdeel de vulling op de bodem van de ovenschaal en giet er de helft van de kerriesaus bovenop. Verdeel de aardappelpuree bovenop en strijk het glad. Giet de overige kerriesaus bovenop de puree en strooi er eventueel extra geraspte kaas op. Bak de ovenschotel in de oven op 200 graden voor ongeveer 20-25 minuten mooi goudbruin. Serveer er een frisse salade bij en smullen maar!

Extra tips&trics:
.
  • Je kunt de aardappelpuree ook met een spuitzak in de schotel spuiten.
  • Als de kerriesaus iets te dik is kun je er extra melk bijdoen en het extra op smaak brengen met zout.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram of Facebook.

Liefs,
Fatima

10 antwoorden
  1. Ibtissam
    Ibtissam zegt:

    Dag Fatima,

    Mmmm ziet er weer heeeerlijk uit. Maar kan ik de bloemkool vervangen door broccoli of een andere groente? Ik zal het zeker uitproberen!!

    Groetjes

    Ibtissam

    Beantwoorden
  2. Ilhem
    Ilhem zegt:

    Salam aleikom fatima,

    Ik wil je even bedanken voor al het lekkers die je post en ik weer voor elke dag wat lekkers op tafel leg. Vooral zo doorgaan want ben nu echt gewend geraakt hihi. 👍🏻

    Beantwoorden
  3. Latifa
    Latifa zegt:

    Ben zo blij met je recepten, alle recepten wat ik van jou maak lukken in 1 keer! Dank je wel!
    P.s ik zou echt heel graag een keer een recept willen zien van gegrilde groenten.😬

    Beantwoorden
  4. Hassana
    Hassana zegt:

    Elke week maak ik wel een recept van jou. Valt hier erg in de smaak. Vraagje over het gemarineerde gehakt met welke producten marineer je dat.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *