BATATA MCHARMLA

Batata mcharmla oftewel gemarineerde aardappeltjes op de Marokkaanse manier! Dit Marokkaans gerecht is een van de simpelste en snelste gerechten uit de Marokkaanse keuken. Lekkere zachte gemarineerde aardappeltjes met een dik sausje waar je met warm brood lekker in kunt soppen. Super simpel om te bereiden en het staat in minder dan 30 minuten op tafel!

Ingrediënten:
.
  • 2 etl. olijfolie
  • 3 knoflookteentjes (uitgeperst)
  • 2 etl. koriander
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. komijnpoeder
  • 1/2 tl. gemberpoeder
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • mespunt kurkuma
  • 5 middelgrote kruimige aardappelen
  • circa 500 ml warm water
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Verhit de olijfolie in de pan en voeg de knoflook, koriander, paprikapoeder, zout, komijnpoeder, gemberpoeder, zwarte peper en de kurkuma toe en roer het goed door. Schil de aardappelen, snijd ze in grove blokjes en spoel ze om onder koud water. Voeg de aardappelen toe in de pan en giet het water in de pan tot de aardappelen onder staan.

Stap 2.
.

Breng het geheel aan de kook op middelhoog vuur met de deksel op de pan voor 10-15 minuten. Check na 10 minuten of de aardappelen gaar zijn, verwijder de deksel van de pan en laat de saus voor 5-8 minuten pruttelen op laag vuur. Serveer de batata mcharmla met lekker warm brood en een salade en smullen maar!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima


22 antwoorden
  1. Talitha
    Talitha zegt:

    Ziet er heerlijk uit!!! 😍 Als de aardappelen gaar zijn moet je ze dan uit de pan halen en dan de saus alleen even laten pruttelen?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *