BASTOGNE AARDBEIENMOUSSE

Toetjes, zijn lekker voor het weekend! Deze heerlijke luchtige Bastogne aardbeienmousse is zo schandalig lekker en maak je klaar met maar een paar simpele Ingrediënten. Dus mocht je opzoek zijn naar een simpel en lekker toetje, dan moet je dit toetje zeker eens proberen!

Ingrediënten: (4 stuks)
.
  • 500 ml slagroom
  • 2 etl. kristalsuiker
  • 2 zakjes klopfix
  • 6 middelgrote aardbeien
  • Bastogne koekjes

Bereiding:
.

Stap 1.

Voor je begint met het kloppen van slagroom kun je het beste de beslagkom en de gardes voor 5 minuten in de vriezer zetten. Op deze manier zijn beide materialen goed koud en word de slagroom snel mooi stijf geklopt. Giet de koude slagroom in de beslagkom en voeg de kristalsuiker en de klopfix erbij. Mix de slagroom op hoge snelheid mooi stijf en zet wat slagroom apart voor de garnering.

Stap 2.

Maak de aardbeien schoon en dep ze goed droog. Pureer de aardbeien in een keukenmachine fijn en haal ze eventueel door een zeef als je de pitjes niet in de toetjes wilt. Giet de aardbeiensaus bij de slagroom en vouw de aardbeiensaus bij de slagroom. Schep de aardbeienmousse in een spuitzak en zat apart.

Stap 3.

Mix de Bastogne koekjes fijn en schep de kruimels op de bodem van een glas. Je gebruikt voor elk glas ongeveer twee koekjes. Spuit een mooie toef aardbeienmousse bovenop de koekjes en spuit hierop weer een toef slagroom die je apart hebt gehouden. Zet de toetjes voor een uur in de koelkast en smullen maar!

Extra tips&trics:

  • Vervang de Bastogne koekjes door andere koekjes die je lekker vindt.
  • Je kunt de aardbeienmousse toetjes altijd een dag van tevoren maken en afgedekt in
    de koelkast bewaren.
  • Vervang de aardbeien eventueel door bramen of frambozen.

Liefs,
Fatima


30 antwoorden
  1. Karima
    Karima zegt:

    Ik wil gepureerde aarbeien gebruiken voor een taartvulling. Maar dit is meer een mouse. Heb je tips om een aarbeiden taart vulling te maken?

    Beantwoorden
  2. Noor
    Noor zegt:

    Assalamu alaikum Fatima ❤️
    Mag ik vragen welke spuitmondjes (en zakken) jij gebruikt? Ziet er zo perfect uit!! ? Kan niet wachten het te proberen hihi. Alvast bedankt voor je reactie!

    Beantwoorden
  3. Laila
    Laila zegt:

    Hoi Fatima,
    Kan ik kant en klare slagroom gebruiken van Campina, dus niet uit een bus maar de opgeklopte slagroom. Heb slechte ervaringen met het opkloppen van slagroom 🙁
    Waar koop je jouw glaasjes vandaan?
    Groetjes Laila

    Beantwoorden
  4. Nour
    Nour zegt:

    Hay Fatima,

    Ik wil deze graag maken voor aanstaande zondag en ben opzoek naar glazen waar ik dit in kan maken. Weet je toevallig nog hoeveel CL de glazen zijn? Heb nu bij de Ikea een soortgelijke gevonden van 30cl

    Met vriendelijke groet,
    Nour.

    Beantwoorden
  5. Loving
    Loving zegt:

    Hai, kan ik er ook mascapone bij doen of veranderd dat de structuur? Want wil het graag gebruiken alles vulling voor een taart. Groetjes

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter op Noor Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *