BAGHRIR (MAROKKAANSE ‘DUIZEND’ GAATJES PANNENKOEKEN)
Baghrir, wie is er nou niet dol op! Voor degene die niet bekend zijn met deze lekkernij, baghrir is een Marokkaanse pannenkoek die aan de bovenkant talloze gaatjes bevat en erg luchtig van smaak is. Het belangrijkste aan de Marokkaanse baghrir zijn toch echt wel de gaatjes, want ja wees eens eerlijk zonder de gaatjes kun je het bijna geen baghrir noemen, toch? Heb je nou altijd al wat moeite gehad met het maken van baghrir? Dan heb ik bij deze een simpel, duidelijk en erg lekker recept voor je!
Ingrediënten: (20 stuks)
.
Voor het beslag:
.
- 250 gr. fijne griesmeel
- 150 gr. bloem
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 etl. gedroogde gist
- 1 tl. zout
- 2 zakjes bakpoeder
- 500 ml lauwwarm water
- 60 ml extra lauwwarm water
Garnering:
.
- honing
- olijfolie
- kristalsuiker
Bereiding:
Stap 1.
Haal de bloem, griesmeel, bakpoeder, vanillesuiker en de droge gist boven een kom door een zeef. Strooi het zout aan de zijkant van de kom erbij en meng de droge ingrediënten met een garde samen.
Stap 2.
Giet de helft van het lauwwarme water erbij en mix het mengsel met een staafmixer of in een blender op hoge snelheid goed samen. Giet de overige water erbij en mix nogmaals samen op hoge snelheid tot een mooi vloeibaar beslag. Ga met de spatel langs de zijkanten en langs de bodem van de kom en dek de kom af met plasticfolie en een schone theedoek. Laat het beslag voor zeker 60 minuten rijzen op een warme plek in huis.
Stap 3.
Na het rijzen wordt het beslag vanzelf iets dikker/zwaarder en daarom voeg je er nog eens 60 ml lauwwarm water aan toe en roer je het beslag met de spatel nog eens door. Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur, schep een volle pollepel op van het beslag en giet het beslag in de verwarmde koekenpan. Bak de baghir aan een zijde gaar tot de onderkant mooi goudbruin is en er aan de bovenkant gaatjes zijn ontstaan. Plaats de gebakken baghrir op een bord en dek deze af met een theedoek, zodat de bagrhir lekker warm en zacht blijft.
Extra tips&trics:
.
- Als je geen staafmixer hebt kun je ook een blender gebruiken of een elektrische handmixer.
- Je hoeft de baghrir niet om te draaien, want de warmte zal door de ontstaande gaatjes naar boven stijgen en zo wordt ook de bovenkant goed gaar.
- Als je de baghrir wilt invriezen, dan laat je ze na het bakken even afkoelen en stop je ze direct in diepvrieszakjes en mogen ze de vriezer in.
Ik hou van Baghrir en maak het op bijna precies dezelfde manier. Ik doe alleen alles in de blender :-). Ik kan baghrir alleen niet zo mooi uitspreken, bij mij klinkt het lekker plats Hollands.. ben benieuwd hoe erg de schoonfamilie me in mei gaat uitlachen haha, dan ga ik naar Marokko. Zin in.
Heey Femke,
Haha ik heb echt gelachen om jouw berichtje! Nou het feit al dat je baghrir kunt maken is al top! Je gaat het zeker weten leuk hebben in Marokko inschAllah! Ik wens je alvast heel veel plezier en geniet van al het lekkere eten hmm!!
Dag,
Ik heb een zakje gist, kun jij mij vertellen hoeveel zakjes gist erin gaat? Dankjewel
Hi Ikkie,
Je kunt 1 zakje gebruiken.??
Je bent echt kook prinsesje ?
Hallo Fati,
Ah, en jij bent een schat!
Masha Allah! Super duidelijke recept!
Fatima, hoe maak je ze klein? Mini baghrir zoals mini harcha.
Groetjes
Dankjewel lieve Hanane,
Mini baghrir maak je door een mini koekenpan te gebruiken. Ee Action heeft een goede!??❤️
Ik ben heel erg benieuwd of me dit gaat lukken want heb al 9382626282627 recepten uitgeprobeerd en niets werkte of nauwelijks. Hoeveel kg smid en bloem heb k wel weggegooid *traan*
Hallo Jasmine,
Ah, het gaat je uiteindelijk echt lukken hoor. Laat je mij weten als je het recept hebt uitgeprobeerd(ben benieuwd hihi) xx
Salam faatje je kan toch ook met maatbeker doen gram enzo voort
Alaikoem salaam Samira,
Jazeker, je hebt maatbekers met ml en grammen. Bij de Action hebben ze een goede maatbeker. Xx
Hey faatje, ik vroeg me af of je geen bakpoeder/gist proeft met dit recept, 2 bakpoeder lijkt inderdaad veel.
Hallo Anissa,
Nee, hoor je proeft er niks van terug geloof mij :p
Ik heb het uitgeprobeerd en helaas mislukt precies je recept gevolgd. Had wel Griesmeel van de AH. Kan het daarmee te maken hebben? BAALDE!
Hi Noor,
Griesmeel van de AH moet je ook echt niet gebruiken voor baghrir. Je kunt het beste de griesmeel van de Marokkaanse of Turkse slager gebruiken.
Mag ik vragen welk koekepannetje jij gebruikt?
Hallo Rachida,
Ik gebruik een koekenpan van Tefal en die werkt perfect!
Asalaam oe aleikoum faatje, wat voor maat is je koekenpan ? En wat is dat voor maatlepel? Xxx
Alaikoem salaam Karima,
De diameter van de koekenpan is dacht ik 20 cm en de maatlepels zijn te koop bij de Wibra. Ik vind deze maatlepels makkelijk voor het opscheppen van beslag, maar je kunt ook gewoon een pollepel gebruiken hoor.
Hai fatima, leuke recepten heb je! MasAllah. Vraag: moet het een aparte koekenpan zijn die je alleen gebruikt voor baghrir? Hoor graag van je, want mij lukt t ook niet helaas
Hallo Khadija,
Dankjewel lieve meid Allah ibarkfiek! Eerlijk gezegd gebruik ik de koekenpan enkel voor baghrir en voor pannenkoeken. Dus voor de rest bak ik in deze koekenpan vrijwel niks. Succes meid en inschAllah lukt het jou ook! x
Hi faatje, als je geen staafmixer of een blender hebt kan je voor de Beghrir te mixen ook een handmixer gebruiken?
Hallo Cheyenne,
Uhm dat een een goede vraag. Ik denk niet dat een staafmixer het beslag in het begin echt fijn zal mixen. Ik raad je toch aan om of een staafmixer te gebruiken of een blender. Ik weet dat ze bij de Action een staafmixer gebruiken voor nog geen €10,-. Misschien dat je daar even een kijkje kunt nemen?
Hey, ik heb nog een vraagje ?.. Ik heb gezien dat ze de pan steeds afkoelen bij het bakken van de beghrir. Hoeft dit niet bij dit recept van jou?
Hallo Cheyenne,
Nee, ik doe dat eigenlijk nooit en het hoeft ook niet bij dit recept. Succes meid! x
Ik had eerst jou recept gevolgd, maar gemixt met een keukenmachine, want ik had geen staafmixer. Nu staat het deeg te rijzen en heb ik inmiddels een staafmixer aangeschaft. Vorige keer was goed gelukt, alleen vond ik dat er te weinig gaatjes in zaten, althans in vergelijking met die van mijn schoonmoeder. Tijdens het mixen nu merkte ik al dat het deeg luchtiger was, dus denk dat het echt wel nodig is voor een juist resultaat om de staafmixer te gebruiken. Ben benieuwd hoe ze nu gaan lukken! Kreeg vorige keer in elk geval een verwonderd gezicht van manlief haha.. En vervolgens de hele schoonfamilie ingelicht door hem dat ik via jou site de lekkerste dingetjes kon neerzetten! Dank je wel!
Hi Marieke,
Wat leuk om te lezen dat je schoonfamilie zo onder de indruk is! Je kunt echt zowel een staafmixer als blender gebruiken, want ik gebruik beide. Maar het kan zijn dat jouw staafmixer toch iets krachtiger is dan de blender en dat je daarom een luchtiger beslag had. Geniet ervan!
Hi Fatima,
Ik heb de baghrir vanavond gemaakt en ze zijn perfect gelukt! Ik heb alleen 1.5 zakje bakpoeder gebruikt omdat ik niet meer in huis had.
Dankjewel voor het delen van je recept! Nu kan ik de blits maken bij m’n schoonmoeder??
Hallo Dammy,
You go girl! Ben blij dat het je is gelukt en je gata je schoonmoeder zeker verrassen hoor! x
Mmmmm, het ziet er smakelijk uit. Vroeger toen ik bij mijn Marokkaanse vriendinnen ging, aten we dit vaak. Echt heerlijk met honing en glasje munt thee. Ik ga dit zeker eens uitproberen, het is zo duidelijk uitgelegd! Nog een klein vraagje…gebruik je geen olie of een andere vetstof voor je het beslag in de pan giet of is het niet nodig omwille vn de pan?
Hallo Wendy,
Ah, leuk dat je zo’n leuke herinnering hebt overgehouden aan dit gerecht hihi. Ik ben er zelf ook dol op haha! Ik smeer de pan niet in, omdat deze koekenpan een anti aanbaklaag heeft en dan is het niet nodig om de pan nog eens extra in te smeren. Succes meid! x
Dank je, ik ga zeker deze koekenpan in huis halen :)!
Graag gedaan hoor en succes! x
Lieve Fatima, als kersvers bruidje die bijna nooit kookte in haar ouderlijke huis heb ik mijn man tot nu toe heeeerlijke gerechten kunnen voorschotelen en dat allemaal dankzij jou!!! Ik weet oprecht niet wat ik had gemoeten zonder je website!! Keep on the good work en vooral blijven posten!!:) Liefs, Naoual
Hallo lieve Naoual,
Aah, wat een super lief berichtje! Echt zulke lieve berichten maken mijn dacht gewoon haha! Super graag gedaan meid en jij ook bedankt voor je lieve woorden. Als je ooit vragen hebt, dan help ik je uiteraard graag. Ik wens je nog veel kook en bakplezier inschAllah. Liefs Fatima
Heey fatima,
Waar heb jij je maatbeker vandaan? lief dat je al het lekkers met ons deeeelt altijd duidelijk maa shaae Allah.
Hallo Sanae,
De maatbekers komen van de Xenos meid. Aah heel graag gedaan hoor! Allah ibarkfiek! xx
Alaikoem salaam Souad,
Stel je wilt er minder maken, dan kun je bijvoorbeeld heel het recept halveren, dus gewoon van alle ingredienten de helft nemen.
Heel erg bedankt!
Graag gedaan hoor!
Hallo
Wat jammer dat jij mijn buurvrouw niet bent!! Ik heb ook vele recepten uitgeprobeerd maar helaas elke keer de vuilnisemmer in. Maar sinds ik jouw recept gebruik kunnen wij hier thuis ook beghrir eten!! Thnx voor het delen!
Heb je toevallig geen donuts recept??
Hallo Kaoutar,
Aah dat is lief van je! Bedankt lieve meid! Xx
Heey, ik hou van je recepten!
Dat moest er even uit.. Haha
Maar ik heb een probleembje met de baghrir, van smaak is hij heel lekker maar zit altijd vast aan mijn pan hoe komt dit?
Hallo Oumaima,
Aah, wat lief dit! Dank je wel lieve schat! Ik raad je dan aan om echt een Tefal koekenpan aan te schaffen. Deze werkt echt perfect en er blijft niks plakken! succes Xx
Vandaag jouw Baghrir recept gebruikt en ze hebben heerlijk genoten thuis! Heerlijk en keep up the good work.
Hallo Laila,
Kijk eens aan, super! Bedankt meis Xx
Hoi hoi,
Wat ben ik toch blij met jou recepten!
Ik had een vraagje ik las dat je het ook een paar dagen van te voren maakt en in de vriezer dan doet. Misschien een stomme vraag maar als je het in de oven doet op hoeveel graden doe je dat dan en hoelang? En in de magnetron hoelang doe je dat?
Hallo Saffiyah,
Super lief van je dankjewel lieverd! Nou kijk. Als je baghrir hebt gemaakt en in de diepvries hebt bewaard, dan kun je die inderdaad opwarmen. Als je de baghrir in een koekenpan wilt opwarmen, dan doe je dit echt op heel laag vuur zodat de baghrir enkel warm wordt en niet nog eens gaat doorbakken. Voor on de oven geldt eigenlijk precies hetzelfde. Ik zou echt de oven op 100 graden zetten en de baghrir er maar voor 5 minuten in laten zitten en ondertussen gewoon blijven checken of het warm is. Persoonlijk zal ik de baghrir niet in de magnetron doen, want dan worden ze erg slap. Ik hoop dat je wat aan mijn antwoord hebt Xx
Hoi Fatima,
Ik heb je recept uitgeprobeerd en een uur laten rijzen maar ik zie helaas geen belletjes in m’n deeg ?
Wat doe ik verkeerd? Heb alles aangehouden zoals jij het hebt gedaan. Groetjes
Dank je wel voor dit makkelijke recept. Mijn baghrir was helemaal gelukt! 🙂
Hallo Chaymae,
Ah, super meid! Graag gedaan hoor Xx
Sallaamoe allaykoem.
ik maak mijn beghrir op een andere wijze. Maar die van u lijkt me ook wel lekker en de moeite. Ik zal het zeker eens uitproberen. Maar mijn vraag is. Wrm zeef je uw bloem en griesmeel in het begin?
shoukrane xx
Alaikoem salaam Fadila,
Bedankt hoor! Ik zeef de bloem en griesmeel zodat er geen klontjes ontstaan in het beslag.
Selam faatje heb vandaag je baghrir gemaakt ze zien er goed uit nu nog hopen dat ze ook nog smaken ?
Alleen heb ik olie in de pan moeten doen anders brandde het aan. Waar haal je kleine anti kleefpannen? Ik dacht dat die van de action anti kleef was…
Hallo Mina,
Super meid! Ik heb een pannetje bij de Action gehaald en die werkt goed hoor!
Jij bent een topper!! Jij bent de eerste bij wie ik het recept doorlees en niet afhaak na 2zinnen, en het recept ook begrijp dank je door jou heb ik gisteren mijn eerste gevulde babot broodjes gemaakt en ze zijn gelukt shoukran!!!!
Hallo Fadoua,
Aah, wat een super lief berichtje zeg! Heel graag gedaan lieverd en bedankt! Xx
Selaam Faatje!
Wauw allereerst me complimenten! Zoooo blij dat ik jou vond op instagram! Ik wil graag deze pannenkoekjes proberen maar zie net dat ik fijne griesmeel nodig heb, en ik heb tarwe griesmeel gehaald. Zit daar een verschil in? En waar haal je fijne griesmeel? Alvast bedankt! Liefs..
Alaikoem salaam Arnela,
Je kunt ook tarwe griesmeel gebruiken hoor. Ik raad je aan om griesmeel te halen bij de Marokkaanse/Turkse slager. Die hebben van alle soorten wat haha. Bedankt voor je lieve compliment hoor! Xx
Dag Fatima,
Wat ontzettend genereus ben jij met het delen van je recepten. Echt leuk! Bless you!
Ik wilde je wat vragen mbt het baghrir recept wat ik zojuist heb uitgeprobeerd. Super makkelijk in de bereiding.
Alleen worden ze van onder bij het bakken veel te bruin, een tweetal verbrand zelfs. Ik heb het vuur tussen 4 en 5 (middelmatig; keramische kookplaat) en als ik het zachter zet, dan ploffen er minder gaatjes open en gaart de baghrir van boven niet. Wat doe ik verkeerd??
Alvast dank voor je reactie. God bless en please ga door met wat je doet 🙂
Liefs, Yasmina
Hallo Yasmina,
Allereerst bedankt voor je super lieve bericht! Mag ik vragen welke koekenpan je gebruikt? Want dit speelt ook echt een grote rol bij het bakken van baghrir. Ik hoor het graag, zodat ik je kan helpen Xx
Hai Fatima,
Ja, daar zeg je me wat ?
Ik heb een koekenpan met anti-aanbaklaag gebruikt met een dikke bodem, merkloos. Maar heb er meerdere, waaronder een Tefal en een met een keramische laag. Ligt het aan de koekenpan? Merci meid voor je respons alvast!! xx
Jazak Allahu ghairan voor dit leuke recept! Nog nooit geprobeerd en ben niet zo’n held in koken, dus in shaa Allah wordt het wat.
Heel graag gedaan meis! Het gaat je zeker weten lukken inschAllah! Gewoon proberen en dan komt het helemaal goed! Xx
Hoi lieve meid,
Door jou recepten lukken al mijn gerechtjes ma shaa Allah!
Ik maakte gister beghrir na een paar x oefenen, het was echt heerlijk alleen was de begrir erg plakkerigg…hij plakte niet aan mijn pannetje, maar wel aan de andere beghrirs of als ik het vast hield. Heb gewoon alle ingrediënten gebruikt, wel gehalveerd, in de blender, laten rijzen voor een uur, toen zag ik dat de eerste plakte, heb ik het een half uur langer laten rijzen.. maar had er helaas geen baat bij.
Weet jij misschien hoe dit komt?
xxxx!!
Hallo Nora,
Allereerst bedankt voor je super lieve bericht! Dus als ik het goed begrijp dan plakken de baghrir na het afbakken aan elkaar op het bord? Als dit het geval is, dan komt het doordat de baghrir toch nog niet helemaal gaar is en hierdoor tegen elkaar gaan plakken. Wat je het beste kunt doen is het volgende. Wanneer er genoeg gaatjes zijn ontstaan in de baghrir zet je het vuur op zijn laagst en laat je de baghrir nog even in de koekenpan. Hierdoor wordt de baghrir nog warmer en dan verdwijnt echt het plakken inschAllah! Succes meis Xx
Hi Fatima,
Ik heb een merkloze anti-aanbaklaag koekenpan gebruikt, die heeft een dikke bodem. Had ik een Tefal pan moeten gebruiken?
Ik had je een vraag gesteld mbt tot het te donker worden van de onderkant van de baghrir, terwijl de temp. gemiddeld is. Ik hoor graag van je. Wil ze nu allemaal mooi bakken voor El Id inshallah! En als het moet koop ik daar een aparte koekenpan voor? Die dunne van Tefal voor pannenkoeken bijvoorbeeld?
Heel erg bedankt alvast voor je reactie!!
Liefs, Yasmina
Hallo Yasmine,
Ik raad je echt een Tefal koekenpan aan, want deze begeleid de warmte het beste echt waar. Hierdoor krijg je ook mooie goudkleurige baghrir aan de onderkant. Die koekenpan voor de pannenkoeken, kun je prima gebruiken! Succes hoor Xx
Zo een tefal pannenkoek (kleine) waar kan ik die kopen? Bij mij blijft die ook plakken als ik er geen olie in doe. Nochtans heb ik die van de action wat jij ook van daar had toch?
Hey
Dankje voor je recepten.
ik heb ze gisteren gemaakt, alles is goed gelukt.
Maar ik vond wel dat ze naar bloem enzo smaakte, het smaakte niet hetzelfde als je ze bv in de bakker gaat halen. En ik heb alles goed afgewogen. Ik ga volgende keer een zakje suiker extra bijvoegen maar nu weet ik niet wat ik aan die bloem-smaak moet doen?
X
Hallo Anissia,
Waren de baghrirs voor de rest wel gewoon goed gaar? Want het kan zo zijn dat je bijvoorbeeld het vuur iets te hard zet en dan zullen ze snel kleuren en gaar ogen, maar in werkelijkheid zijn ze nog niet helemaal gaar en dan proef je die bloem/gist smaak terug.
Kun je beslag een dag van te voren maken? Bedankt voor je recepten!
Hallo Noa,
Dat raad ik je niet aan. Wel zeker 3 uur van te voren.
Ik kan het niet al een avond van te voren maken?
Kun je het beslag een avond ervoor maken?
Hallo Nora, Dat raad ik je niet aan, want dan krijg je echt een baghrir met een erge gist geur. Je kunt het beslag wel zeker 4 uur van te voren maken.
En de beghrir zelf een avond van te voren?
Welke griesmeel gebruik je
En welke weegschaal is handig
Thnx
Hallo Saida,
Ik gebruik de fijne griesmeel van de slager. Zelf maak ik zelden gebruik van een weegschaal, maar gebruik ik eerder een maatbeker. De maatbeker die ik fijn vind is te koop bij de Action voor nog geen €1,-
salam schat,
Heb hem vandaag gemaakt me moeder doet hem op een ander manier zelfs bij haar is het af en toe goed en af en toe gaat het de verkeerde kant op. Vandaag is de eerste keer dat ik baghrir uberhaupht zelf heb gemaakt. En raad eens, het is in 1x gelukt met jou overheerlijke recept!! Altijd heerlijk jou recepten heb al bijna alles geprobeerd ga zo door!!
Alvast bedanktt xx
Alaikoem salaam Ahlam, Aah kijk een hoe leuk! Super leuk dat het jou in een keer is gelukt hihi! Super bedankt voor je lief berichtje! Je mama zal wel trots op je zijn maschAllah! Xx
Welke griesmeel en bloem gebruiken je fatima
Hallo Faatje,
Je recepten zijn top. Maar mn baghrir bleef elke keer plakken. Ik had een anti baklaag gebruikt van de action. Ik heb elke stap gevolgd. Helaas heb ik ze allemaal weggegooid.
Gr Karima
Hallo Karima,
Ik raad je dan toch echt aan om een koekenpan van het merk Tefal aan te schaffen. En anders kun je de koekenpan van te voren ietsjes invetten.
Ga ik doen. Probeer het zondag weer. Ben benieuwd. Heel erg bedankt.
Succes Karima! Xx
Hallo Leonie,
Allereerst hoop ik dat de pannenkoeken hebben gesmaakt. Als je beslag te zwaar is dan kan het zo zijn dat je minder(dikkere) pannenkoeken krijgt.
Hoi Fatima,
Misschien een gekke vraag, maar hoor je dit te eten als lunch of ontbijt? Ziet er voor de rest echt superlekker uit en ik kan niet wachten om dit recept uit te proberen!
Liefs xx
Hallo Cinta,
Is geen gekke vraag hoor. Bij ons thuis wordt baghrir vaak klaargemaakt voor de lunch, maar het komt ook weleens voor dat we het eten met het ontbijt. In Marokko wordt baghrir zelfs klaargemaakt voor in de avond wanneer je bezoek krijgt en je thee en koffie zet. Conclusie, maak het lekker wanneer jij er zin in hebt hihi.
Hoi Fatima!
Vandaag jè recept van de baghrir geprobeerd en ze zijn ppeeeeeerrrrfectt gelukt! Dank om je recept te delen!
Salam Fatima,
Allereerst wat een top recepten allemaal! Mashallah
heb al een aantal uitgeprobeerd van je en ze zijn allemaal goed gelukt.
Alleen vandaag wou ik de baghrir maken alles ging goed tot dat ik na een uur er achter kwam dat ik de 60 ml water er in het begin al heb bij gedaan.. dus ging gaatjes in het beslag.. ik denk dat ik het beslag nu wel weg kan gooien of niet?
Ik hoor graag van je.
Je bent een Toppertje in koken! Ik heb een vraagje, welke gedroogde gist gebruik je altijd bij al je recepten?
Mijn man weet niet wat hij elk weekend meemaakt. Maar door jou staat er beghrier, lemsammen en de tonijnmelkbroodjes op tafel.. Vandaag ga ik je ovenschotel proberen, inspiratie genoeg dankzij jou… En het lukt ook nog goed elke keer… Tbarkellah…
Hoiii.. vraag me niet why maar ben nu bezig met de baghrir om inmiddels 22;39..
Maar helaas onderkant wordt hard en baghrir zelf is gwn normaal.. beetje deeg smaak.. ik heb het geprobeerd met vuur op z’n laagst.. op middelmatige vuur.. en beetje hoge.. maar telkens toch slagen ze niet echt.. onderkant blijft hard.. ik heb mini pannetje van action gehaald.. en recept precies gevolgd.. vraag me af waar het aan ligt.. please help.. doe ik misschien teveel beslag in pannetje? Hoor het graag… kusss
Hallo Siham,
Zo jij bent tot de laatste uurtjes dus bezig geweest haha. Hoe is de structuur van je beslag, dik of licht? Ik raad je echt aan om eens een koekenpan van het merk Tefal aan te schaffen. Dit is namelijk een pan van kwaliteit en bak aan de onderkant mooi lichtbruin. Ik hoor graag van je. Xx
Hi Fatima!
Kun je ook dat natte gist hierbij gebruiken?
Hallo Saloua,
Ik raad je echt aan om droge gist te gebruiken. Ik heb zelf nog nooit verse gist gebruikt voor baghrir.
Hoi fatima,
Heb zojuist je recept van je baghrir geprobeerd. Heb je recept gehalveerd om t eerst uit te proberen. Na n uur geen belletjes maar dacht ga t toch proberen en t wonder geschiedde want ik kreeg allemaal belletjes en gaatjes in mijn baghrir’s. Super bedankt voor je recept! Heb er al meerdere geprobeerd en ze lukken allemaal..fijn dat je ze wil delen ?
Hallo Dien,
Kijk eens aan wat leuk! Ben echt blij dat het je is gelukt hihi. Heel graag gedaan en jij ook bedankt voor je lieve compliment hoor! Liefs Fatima
Salaam lieve Faatje,
Heb jou recept baghrir uitgeprobeerd en moet zeggen het is me heel goed afgegaan.
Is bij iedereen zeer in de smaak gevallen.
Bedankt voor je geweldige recepten.
Ga vooral zo door!
I love it..!
Veel liefs Salima..
Alaikoem salaam Salima,
Ah super meid! Ben echt blij dat het zo bevallen is alhamdoelilah! Bedankt lieve schat. Xx
Fatima,
Ik brobeer al jaren recepten uit zelfs een keer met m’n eigen dingen. Nooit! Niet pannekoek met 1000 gaatjes maar pannekoek met 5 gaten. Maar maak nu al 4 keer jou recept en ik heb geen enkel keer iets weg moeten gooien. Ik vond 2 bakpoeder aan 15 gr veel maar je proeft er idd niks van. Vind ze heerlijk! Nu het zo goed lukt maak ik ze regelmatig.
Super bedankt! Je bent een echte topper.
Hey, ik heb het recept gevolgd maar de mijne smaken heel zoutig, is dat normaal?
Ik heb echt maar een kleine theelepel zout erin gedaan
Hallo Hinde,
Oh nee dat is niet normaal, dan denk ik toch dat je per ongeluk iets teveel zout hebt gebruikt lieverd.
Liefs Fatima
Alaikoem salaam Sam,
Ik gebruik een koekenpan van rond de 18 cm doorsnede en de maatlepel die ik gebruik is de 2 na de grootste hihi. Ook kan het aan je beslag liggen he. als het beslag iets dikker is, dan krijg je uiteraard minder baghir. Bij mij is het beslag altijd goed vloeibaar, zodat ik meerdere en vooral lichte baghrir krijg.
Liefs Fatima
Heey lieve schat,
Ik ben een meisje van 14 jaar en ik hou echt van jou recepten?, ze lukken altijd! Ik heb de visschotel, pancakes,baghrir,tonijnbroodjes,zachte broodjes met gehakt uitgeprobeerd en nog veel meer. Maar nu wil ik even vragen of ik ook griesmeel kan gebruiken van moyen of moet het persee met de fijne. Want ik heb geen fijne griesmeel meer thuis, maar ben bang dat hij gaat mislukken als ik de andere gebruik. Ik hoor het graag van je?
Mvg, Halima
Hallo lieve Halima,
Wauw wat knap zeg! Wat goed dat je op zo een jonge leeftijd al bezig bent in de keuken! Wat betreft de griesmeel, deze kun je ook gebruiken hoor geen enkel probleem. Succes lieve schat en ik wens je nog heel veel kook en bakplezier!
Liefs,
Fatima
heey fatima,
Leuk dat je hebt gereageerd!
En bedankt.
liefs,
Halima
Salaam Fatima,
Ik ben groot fan van jou heerlijke recepten! Ik hen vandaag deze beghrir gemaakt, hij is prima gelukt hamdoullilah. Maar hij heeft een beetje een nasmaak van bakpoeder of gist weet niet precies welke. Ik heb wel echt precies dezelfde stappen en dezelfde hoeveelheden gebruikt (alles afgemeten). Ook een uurtje laten rijzen, wat kan ik verkeerd hebben gedaan.? Misschien niet lang genoeg gerezen?
Groetjes,
Dikra
Haaay Fatima al mijn berichtjes? Hoop niet dat je gek wordt. Ik ben al jouw recepten aan het uitproberen! Ik heb vandaag deze pannenkoeken gemaakt en ik denk dat ik iets verkeerds heb gedaan. Ze ruiken echt heel raar. Er komt een hele sterke geur af van de ba3rir kan alleen niet plaatsen wat t is. Qua uiterlijk zien ze er wel goed uit! Dus wat dat betreft ben ik een stap dichterbij, omdat dit de derde x is dat ik het probeer, maar iedere x mislukken ze. Qua smaak weet ik het niet heb ze nog niet geproefd?
Ik had nog wen vraag. Hoe weeg je de griesmeel af? Ik heb een maatbeker van de action en dan staat er melk, suiker en bloem. Moet ik m meten bij suiker in gram of bij bloem in gram ?
❤❤
Ik heb ze vandaag ook voor het eerst gemaakt. Ze smaken verrukkelijk. Bedankt voor het delen van je recept!
Hallo Satiya,
Ah super meid! Heel graag gedaan hoor.
Liefs,
Fatima
Fatima!! Had je bovenstaande berichtje gezien ? Wellicht dat je het over het hoofd zag, maar i need A answer? Ik wil die pannenkoeken zo graag goed doen!
Je bent superleuk , ik probeer al jou gerechten uit .. kan je de marokaanse duizend gaatjes pannekoek ook invriezen ? Hoe moet ik het dan doen en serveren ? Dank je
Hoi Sabrina. Ja hoor, je kunt ze invriezen. Zorg dan wel dat ze eerst echt goed afgekoeld zijn.
Ik ontdooi ze via ontdooistand magnetron of leg ze smorgens al uit de vriezer
Salaaaaam’ou Ailekoum Fatima !!!
Ik ben ontzettend blij ! Ik ben een stille volger, ik heb je op snapchat, insta, ben altijd wel op je blog, en nu ook op facebook! Echt grote fan ! TbarkAllah voor je recepten ! Ik moet je zeggen ik was altijd al een mislukkeling in de keuken, maar vandaag dacht ik hmm ik ga die lekkere bagrir is proberen, dus ik gebruikte je recept en het is ZO gelukktttt ! Haha ik was zo blij, iedereen thuis was verbaasd ! Ik wilde je bedanken dat je je recepten met ons deelt ! En wens je nog vele mooie jaren met je man ! Allahy khelikoum dima jami3 ! Lots of lovee !
hello fatima i realy like your recepeace and i want to try them all, but the problem is i can’t understand german so can you please right in english too, thank you a lot i will try baghrir, my mother loves it she will be very happy
Hallo Fatima Ich bin wirklich wie dein Repeace und ich will sie alle ausprobieren, aber das Problem ist, ich kann kein Deutsch verstehen, also kannst du bitte direkt auf Englisch auch sein, vielen Dank, ich werde es versuchen, Baghrir zu probieren, meine Mutter liebt es, das sie sein wird sehr glücklich
Hello Leila,
First of all, thank you for your kind message! The recipes here on the blog are only in Dutch, but if you translate the recipe through Google translate and follow the video, you really will understand it. I hope you and your mother enjoy the baghrir inschAllah!
Love,
Fatima
hey leila,
it’s dutch, not german.
you can translate it on google translate.
xxx
salamoe alaikoem habibaa,
op 1 of andere manier lukken ze bij mij niet?
ik volg elke stap maar het lukt niet.
heb het al vaker geprobeerd maar z smaken droog en nietzo lekker.
helppppp
Hallo Zaineb,
Wat gaat er precies mis lieverd? En welke koekenpan gebruik je?
Liefs,
Fatima
heyyy faat,
ze worden heel droog… totaal niet lekker, zelfs niet met honing..
ik gebruik eigelijk gewoon een random koekenpan.
maar ga het zaterdag weer proberen bij mama en dan heb ik een anti-aanbak koekenpan.
heb je maybe nog tips?
liefs,
zaineb
Hoihoi
Ik krijg regelmatig Begrir van mijn Marokkaanse buurvrouw. Iedereen in ons gezin is er dol op. Vooral met appelstroop of aatdbeienjam gaan ze er in als koekjes.
Eenmaal heb ik ze zelf gemaakt maar het evenaarde de smaak niet van die van mijn buuf. Ik ga jouw recept op zeeer korte termijn uitproberen, en mijn buurvrouw trakteren!!
Hallo Chrissy,
Ik krijg serieus gewoon honger van jouw reactie haha! Ik raad je dit recept zeker aan lieverd!
Liefs,
Fatima
Hai Faatje,
Ik heb een vraagje. Ik heb je recept van de baghrir gebruikt. Alleen ik had er een hele erge nasmaak van ik proefde heel erg de gist of de bakpoeder ik heb alles stappen gevolgd. Weet jij wat ik verkeerd heb gedaan doordat ik die nasmaak kreeg?
Groetjes Cheima
Hallo Cheima,
Hoe lang heb je het beslag laten rijzen?
Een uurtje misschien 10 minuutjes langer maar zeker wel een uur?
Gelukt!!!
Had wel mijn keuken vol deegspetters tijdens het mixen, haha
Ik heb een minipannetje gebruikt, en na een stuk of 8 Baghrirs het deeg ietsie meer verdund met water omdat het deeg niet goed wegliep voor mooie ronde plakjes. En dat werden ze, alhoewel de eerste 8 (onverdund, dus precies volgens jouw recept) het lekkerste smaakten.
Paar in koelkast en morgen nog een keer smikkelen.
Hallo Chrissy,
Haha dat van de spetters komt mij bekend voor! Tussendoor giet ik er ook altijd extra water bij als het beslag ietsjes dikker is geworden.
Liefs,
Fatima
Hoihoi! Ik heb gisteren je recept uitgeprobeerd. Maar ze zijn wat geel geworden.. ik heb maïsgriesmeel gebruikt. Gebruik jij die ook? En zo niet, waar haal je het? Bij de ah hebben ze het bijvoorbeeld niet! X
Hey, ik heb een vraagje. Ik zou graag deze pannenkoekjes willen trakteren. Zou ik er van te voren dan al olie en suiker op kunnen doen??
Hallo Esther,
Jazeker, dan is de baghrir nog lekkerder! Hoe langer het mengsel erin kan trekken hoe lekkerder de smaak is. Succes hoor!
Liefs,
Fatima
Wat gebeurd er als je het langer dan 60 min laat rijzen? Is dat een probleem?
Groetjes
Hallo Najlaa,
Dan zul je de gist echt erg ruiken en dan kan het zelfs zo zijn dat de baghrir mislukt. Je dus geen gaatjes in de pannenkoeken krijgt.
Tweede keer dat ik ze gemaakt heb , dit keer wel soepel en zacht. Idd de theedoek.
Ik ben Raymond ik ben moslim in 2010 bekeerd. En ben gek op de Marokkaanse keuken. Mijn moslim naam is mehdi
Hallo Mehdi,
Super zeg! Ik ben blij dat het is gelukt en heeft gesmaakt.
Groet,
Fatima
Hoi hoi
Ik heb alles in huis behalve bakpoeder kan dit ook zonder? Hoor graag van je! Ik wil het nu gaan maken…
Hallo Naziha,
Eerlijk gezegd gebruik ik altijd bakpoeder en gist samen, dus ik ben bang dat als je enkel gist gebruikt je misschien minder gaatjes zult krijgen. Heb je het gemaakt?
Liefs,
Fatima
Salam Fatima
Ik wilde vragen wat voor bloem gebruik je tarwe bloem of patentbloem? Alvast bedankt.
Alaikoem salaam Saf,
Ik gebruik eigenlijk altijd patentbloem voor alle gerechten, deegwaren en baksels. Succes ermee! Xx
Liefs,
Fatima
Bedankt voor je snelle reactie. Eid mubarek alvast. Xx
Eid mubarak Saf! Xx
Heey faatje ik heb een vraagje kan je ook in dr plaats van gedroogde gist normale brugman gust gebruiken en ik ben een hele grote fan van he ly
Groetjes ghizlane
Hallo Ghizlane,
Bedankt lieve schat. Zelf gebruik ik nooit verse gist, maar ik denk wel dat je die ook zou kunnen gebruiken. Gebruik dan een theelepel van de verse gist. Succes! Xx
Heel erg bedankt
Graag gedaan en succes ermee! Xx
slm alaykoum fatima ik ga jou recept gebruiken om de beghrir te maken alleen heb ik nog een vraag kan ik een heel zakje van 11gram doen want ik heb ergens gelezen dat 1 eetlepel 7gram is.
groetjes jihane
Alaikoem salaam Jihane,
Gebruik je de gist van Dr. Oetker? De groene verpakking? 1 zakje is namelijk 7 gram. Je zou heel het zakje kunnen gebruiken. Meet het gewon anders af met een eetlepel. Succes schat! Xx
hoi,
nee van brugmans en die hebben zakjes van 11gram in die zakjes van dr. oetker heb ik een e-code gevonden vandaar ik het niet koop. Groetjes jihane
ps: ik zou een heel zakje van 11gram kunnen gebruiken?
Hallo Jihane,
Je zou die gist ook kunnen gebruiken, maar je kunt het toch makkelijk afmeten met een eetlepel? Je hebt namelijk een eetlepel nodig en die is denk ik niet 11 gram. Succes! Xx
dag faatje ik heb vandaag de beghrir gemaakt op een gegeven moment was de onderkant goed maar de bovenkant nog rauw ik werk thuis wel met een elektrisch vuur zou het van daar komen of ligt het aan iets anders? enkele tips voor mij? dank je groetjes jihane
Hallo Jihane,
Ik denk dat het vuur toch te hoog stond lieverd. Als het vuur te hoog staat, dan kleurt de onderkant al gauw mooi bruin maar zal de bovenkant nog steeds nat blijven. Ik raad je aan om het vuur de volgende keer toch iets lager te zetten en dan moet het goed komen inschAllah! Xx
Salaam Fatima,
Ik had een vraag over het rijzen van de baghrir. Moet dit 60 minuten precies of kan het ook wat minder?
Groetjes,
Miriam
Alaikoem salaam Miriam,
Eerlijk gezegd heb ik nog nooit het beslag korter dan 60 min. laten rijzen. Ik zou het beslag toch 60 minuten laten rijzen hoor
Lief,
Fatima
Foto plaatsen lukt helaas niet. Maar je recept is top! Heel erg bedankt voor het delen.
Hallo Amira,
Helaas, kun je zelf geen foto plaatsen inderdaad. Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Graag gedaan! Xx
Ik heb wat kaneel toegevoegd aan het recept..ook heerlijk..
Hallo Chrissy,
Dat lijkt mij inderdaad ook erg lekker! Ik ga het de volgende keer eens uitproberen. Xx
Ze zijn mislukt:( normaal lukken jouw recepten. Maar ze hadden weinig gaatjes en grote gaten:(
Enig idee wat er verkeerd gegaan zou kunnen zijn.
Hallo Rabia,
De eerste keer kan het altijd misgaan hoor lieverd, dus maak je zeker niet druk. Welke gist gebruik je en welke bakpoeder? Welk merk bedoel ik dan meer. XX
Salaam alaikoum fatma,
In sha Allah gaat alles goed met jou en met je gezin. Ik heb een vraag over begrir maken. Is het ook mogelijk om begrir te maken zonder griesmeel alleen met meel en de rest van de ingrediënten? ??
Ik hoor van je,
Liefs Mila
Alaikoem salaam Mila,
Zelf gebruik ik altijd griesmeel voor de baghrir, maar een tante van mij gebruikt alleen bloem en ook dan smaken ze gewoon goed. Je zou het kunnen proberen. Xx
Heey, goeiedag
Heb een vraagje wat voor griesmeel gebruik je ?
Hallo Kaoutar,
Ik gebruik altijd de fijne griesmeel die ik of bij de Marokkaanse of Turkse slager haal. Xx
Hoi Fatima,
Mag ik je vragen welke pan jij gebruikt? Op Snapchat had je het over een pan van de Blokker.. Ik wil dit weekend voor het eerst gaan uitproberen..
Hallo Fatima,
Natuurlijk mag dat! Ik gebruik de koekenpan van Tefal met een diameter van 24 cm. Zie link;https://www.blokker.nl/p/tefal-basics-koekenpannenset-24-en-28-cm/1562804
Geweldig je bent een topper!
Het ging alleen mega rijzen en viel over de rand van mijn blender. Hahhaha
Hallo Khadija,
Haha ja het beslag rijst echt enorm, daarom giet ik het beslag ook altijd in een ruime kom. Als je het beslag in de blender laat rijzen, dan zal het gegarandeerd over de randen heen rijzen haha. Heeft het wel gesmaakt? Xx
Salaam alaikum zuster,
Ik heb vandaag je recept geprobeerd in het begin was ik er een beetje onzeker over maar uiteindelijk is het supergoed gelukt! Heel erg bedankt voor je recept voor baghrir en al je andere recepten. ?
Alaikoem salaam Ayse,
Aah wat goed zeg! Super trots op je lieverd. Xx
salaam
de baghrir was wel gelukt alleen de smaak .. proefde echt heel raar naar bloem of iets kan het niet echt plaatsen. aan wat kan dat liggen heb het 60 min of mss iets langer laten rijzen . en het vuur stond echt laag .
Alaikoem salaam Nadia,
Bedoel je dat je de gist goed proefde in de baghrir? Als je het beslag te lang laat rijzen, dan heb ik het gevoel dat je de gist dan te sterk proeft.
Salam alaikoum fatima, ik heb net het recept gevolgd van de baghrir en het beslag staat nu te rijzen. Ik ben alleen niet zo zeker of jou beslag dan ook heel vloeibaar is? Op de video lijkt het een soort pap bij jou ik weet niet of het beslag als een soort pap moet zijn of echt heel vloeibaar. (ps. eerste keer dat ik baghrir maak haha)
Alaikoem salaam Safae,
Het beslag hoort vloeibaar te zijn en nadat het beslag is gerezen wordt het wel iets dikker. InschAllah lukt het je! Xx
Heey sgat Ik heb geen griesmeel of droge gist kan ik geen gewoon met bloem en bakpoeder maken
Hi Celina,
Je zou de griesmeel eventueel wel weg kunnen laten, maar droge gist heb je echt nodig anders krijg je echt niet zoveel gaatjes helaas.
Liefs,
Fatima
Ik wil graag baghrir maken voor twee personen. Hoeveel zijn de hoeveelheden dan? Ik hoor graag van he
Top recepten heb jij
Hi Asma,
Ik raad je dan aan om de ingrediënten te halveren. Succes! Xx
Lieve fatima,
Ik heb je baghir gemaakt maar is niet gelukt. De eerste zag er perfect uit. De rest was enkele gaatjes. Wat kun je dan het beste doen?
Groetjes lina
Hi Lina,
Ah jammer! Maar wat bedoel je met dat de rest enkel gaatjes was? Was het geen stevige baghrir?
Mag ik vragen welke pan je gebruikt heb zoveel maar die mislukken
Hi Zahia,
Ik gebruik een koekenpan van het merk Tefal met een diameter van 15 cm. Werkt echt perfect en ik gebruik die al jaren! Xx
Haai,
Ik ben echt een kluns in de keuken en vind het daarom ook niet leuk. Nu heeft jou blog mij gemotiveerd om toch weer te beginnen! Vandaag heb ik de Marokkaanse pannenkoek geprobeerd. Letterlijk alles gedaan wat jij vertelde, en een 24 cm koekenpan van tefal gebruikt, maar er zaten bijna geen gaatjes in. ?
Wat doe ik fout? Haha
Groetjes Bo
Hi Bo,
Geef de moed niet op hoor lieverd! De eerste keren kan er van alles fout gaan, maar op een gegeven moment lukt het je echt! Mag ik ragen welke gist je hebt gebruikt en waar je het beslag hebt laten rijzen?
Vandaag uitgeprobeerd, ze zagen er goed uit echter de smaak was wat bitter.. Denk door de gist zoals wel eerder is aangegeven. Heb het een uur laten rijzen in een redelijk warme kamer, wellicht te lang laten rijzen?
Hi Hayat,
Als je de smaak van de gist goed proeft, dan is het beslag teveel gerezen. Als de kamer echt warm is, dan heb je vaak minder tijd nodig voor het rijzen. Als je de volgende keer het beslag weer in dezelfde kamer laat rijzen, dan raad ik je aan het beslag voor maar 30 a 40 minuten te laten rijzen. Xx
Hoi fatima
Wat een super lekkere pannekoekjes
Al heel wat gerechten van jou gemaakt top hoor
Groetjes
Hi Benny,
Ah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt!
Liefs,
Fatima
Salam lieve Fatima
Ik heb een paar keer jou begrir recept gemaakt en hij lukt altijd.
En vandaag heb ik ze ook gemaakt voor de iftar in de moskee en alhamdoelilah ze zagen er prachtig uit.
Alaikoem salaam Malika,
Ah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd! Bsahtkoem en moge Allah swt je belonen voor je mooie daad! Xx
Ameen lieve schat
Goeiemorgen fatima
Dit is onze favoriete recept van pannekoekjes
Zeker in het weekend
Volgende week je nieuw recept uitproberen zoete broodjes
Hi Benny,
Wat goed! Geniet ervan!
Liefs,
Fatima
Heey,
Kan je ook een klopper/garde gebruiken?
Xx johaina
Hi Johaina,
Dat kan, maar dan moet je het beslag wel echt volop kloppen! Succes!
top recept! in 1 x gelukt. dank je wel!! xx
Ah super goed! Graag gedaan hoor.❤️
Salaam
Is het erg als ik grofe griesmeel gebruik?
Alaikoem salaam Faad,
Nee hoor is niet erg.
Hallo! Ik ben grote fan van jouw receptjes. Ik heb deze baghrir uitgeprobeerd. Van textuur zijn ze perfect. Van smaak daarentegen veel te zout 🙁 ik heb nochtans 1 eetlepel gedaan net als in je beschrijving. Ach ja.. Volgende keer nog eens proberen zonder zout 😀
Hi Majda,
Dankjewel lieverd! Alleen gebruik je 1 theelepel zout en niet 1 eetlepel. Als je de volgende keer 1 theelepel gebruikt, dan zullen ze vast en zeker perfect lukken! Xx
2 sachets bakpoeder of 1? de film is 1
Je gebruikt in totaal 2 zakjes bakpoeder.
hey fatima
ik heb een presentatie en ik heb dit gerecht gekozen.
heel hart bedankt!
ik ga dit zelf ook maken voor mijn klas en mijn leerkracht en meenemen voor mijn presentatie.
Hi Luna,
Wat leuk zeg! Goede keus en geniet ervan!❤️
Hoi Fatima ,
Wal een leuke blog heb jij tbarkallah elik.
Ik heb een vraagje kin je aub een keer msemen en sfenje recept plaatsen ?
Hi Siham,
Dankjewel lieve schat! Msemmen recept staat er al bij en sfenj komt er nog aan.❤️
Recept; https://uitdekeukenvanfatima.nl/msemmen/
Hi Faatje, ik heb dit recept druw keer geprobeerd. De eerste twee keren mislukte dit finaal??♀️. Ik heb precies recept gevolgd en een uur laten reizen. Op advies van mijn moeder heb ok het de derde keer korter laten reizen (30 minuten). Toen waren ze zo mooi gelukt. Misschien dat mijn keuken wat warmer is en daarom sneller rijst. Dit wordt voortaan mijn standaard recept. Op jouw advies heb ik het action koekenpannetje aangeschaft. Echt een top pan voor Bagrir??. Keep up the good work??
Hi Sobi,
Ah wat goed! Ik ben blij dat het je uiteindelijk is gelukt en dat je niet hebt opgegeven! dankjewel lieve schat en geniet ervan!
Liefs,
Fatima
Hey Fatima,
Vraagje, mijn baghrir smaakt een beetje naar deeg. Weet jij misschienn hoe ik dit de volgende keer kan vermijden. Ik heb echt precies je aanwijzingingen gevolgd.
Mvg Salima
Hi Salima,
Als de baghrir iets naar deeg/gist smaakt dan heeft het deeg vaak iets te lang gerezen. Hoe lang heb je de baghrir in totaal laten rijzen? Xx
Hey Fatima,
Ik vroeg me af wat ik kan doen om meer luchtbelletjes in de baghrir te krijgen. Het lukt me maar niet om ze zo te krijgen als op jouw filmpje. Er zijn maar enkele die goed lukken. Derest hebben echt weinig en kleine gaatjes.. hopelijk heb je nog wat tips voor me!
Btw i love your recipes!
Liefs, Inge
Hi Inge,
Lukken de eerste baghrir die je bakt of de laatste?
Groetjes,
Fatima
Hi Fatima!
Allereerst bedankt voor je heerlijke recepten!
Ik ga zometeen dit recept uitproberen. Ik wil graag de hoeveelheden halveren, maar vroeg me af of dan letterlijk het hele recept moet worden gehalveerd, of moet er van sommige ingrediënten alsnog de zelfde hoeveelheid in als bij 20 stuks?
Ik hoor graag van je.
X
Sanne
Hi Sanne,
Graag gedaan lieverd! Je kunt alle ingrediënten halveren. Succes!❤️
Ik gebruikt jouw recept voor de baghrir sinds ik getrouwd ben hihi en elke keer komen ze er weer perfect uit alhamdulillah. Mijn schoonmoeder vraagt me regelmatig om het voor haar te maken, gezien ze bij haar met haar eigen recept helaas niet meer lukken. Dus namens mij, haar buikje en de vele visites die ik heb gehad in mijn getrouwde leventje héél erg bedankt. Mocht je er tijd voor hebben zie ik graag meer (vullende) hoofdgerechten op de website om uit te proberen.
Hi Khalissa,
Wat een super leuk bericht! Ik ben blij dat het recept zo in de smaak valt bij jullie alhamdoelilah!❤️ Er komen inschAllah nog een heleboel hoofdgerechten aan.???
Salaam aleykum,
Ik heb net de mix gemaakt en heb er ook al die 60 ml die aan het einde er eigelijk bij moet al bij het beslag gedaan ?
Wat kan ik nu het beste doen, het staat nu te rijzen
Hi Romy,
Dat is niet erg hoor. Het beslag zal na het rijzen nu niet zo zwaar/dik zijn. ??❤️
Ik ga het vandaag voor het eerst maken en ben nu al nerveus of het gaat lukken ! Ik hou van baghrir en hoop echt dat het lukt ?
Hi Jessica,
Gaat je lukken hoor meid! Gewoon de stappen goed volgen en dan komt het helemaal goed. Succes!❤️
Ik ben nu bezig met het maken van de Baghrir, super recept! Nu ik aan het bakken ben merk ik dat de onderkant van de pannenkoekjes een beetje ”krokant” is. Die van jou zien er daarentegen heel soepel uit! Wat doe ik verkeerd? En moet de Baghrir helemaal droog zijn aan de bovenkant? Bij mij blijft er telkens 1 cm aan ”nat” stukje over :p
Hi Christina,
Als de onderkant krokant wordt, dan staat het vuur iets te hoog. De bovenkant dient inderdaad helemaal droog te worden, dus het beslag moet gaar bakken. Als je het vuur iets lager zet of een kleinere gaspit gebruikt, dan gaat het al beter. Is het uiteindelijk gelukt?❤️
Hoi faatje,
Wat is het geheim om geen krokante randjes te krijgen?
Xx Nina
Hi Nina,
Vuur niet al te hoog zetten en een niet al te grote pit te gebruiken. De baghrir dient langzaam te garen op middelhoog vuur, alleen zo blijft de baghrir lekker zacht en krijg je geen krokante rand.
Liefs,
Fatima
Dank u wel, super recept. Het is mij gelijk goed gelukt???
Gr. Smeeta
Ah super goed! Graag gedaan Smeeta!
Liefs,
Fatima
Hoiii,
Kan ik het recept ook halveren?
Hi Rachida,
Jazeker, dat kan.
bij verdubbelen recept moet ik dan ook bakpoeder en gist verdubbelen? lijkt me dan zoveel..
recept is overigens erg goed gelukt! een aanrader!!! heb zelf wel steeds de koekenpan afgekoeld en op hoog vuur gebakken tot alle gaten klaar waren afgemaakt op laag vuur.
Hi Hanane,
Goed om te lezen!♥️ Ja, als je het recept wilt verdubbelen, dan dien je echt alle ingrediënten te verdubbelen. Dit doe ik ook als ik het recept verdubbel.
Lieve Fatima,
Ik heb de bagrir al 4 keer geprobeerd maar het lukt me steeds niet krijg alleen maar van die hele kleine gaatjes wat doe ik verkeerd?
Hi Sarah,
Welke koekenpan gebruik je?
Ik heb precies hetzelfde 🙁 Ik gebruik een pan van de blokker zie link: https://www.blokker.nl/p/bk-blue-label-basics-koekenpan-20-cm/1567152
Hallo Fatima,
Ik heb de ingredienten gehaald bij de jumbo maar ik kon geen normale griesmeel vinden is tarwe griesmeel ook prima? (Ik heb het zeg maar uit zo’n pak voor pudding en pap.)
Groetjes Joesra x
Hi Joesra,
Je hebt voor dit recept echt griesmeel nodig. Heb je misschien een voorbeeld van die jij hebt gehaald?
Asalam aleikhum lieve fatima
Bedankt voor een mooie recept ik had alleen een kleine vraagje ik zag bij andere videos van baghir dat ze het deeg niet laten rijzen is er dan een verschil
Alaikoem salaam Shila,
Heel graag gedaan! Ik heb echt nog nooit gezien of gehoord dat baghrir beslag niet hoeft te rijzen. Ik raad je toch aan om het beslag te laten rijzen voor luchtige en zachte baghrir.
Liefs,
Fatima
Ik wil u heel erg bedanken, door u heb ik echt motivatie om dingen te maken. Ik ben nu bezig met baghrir en het gaat heel goed ben pas 14 en vindt het echt super leuk om te doen!
Hi Hafsa,
Wat goed! Heel graag gedaan lieverd! Xx
Assalaamo alaikum
Ik wou alleen even doorgeven dat je alimunium pannen echt moet vermijden. Op lang termijn is het schadelijk voor de gezondheid.
Mvg,
Youssef
Alaikoem salaam Youssef,
Ik hoorde dus dat de pannen alleen schadelijk kunnen zijn als de aluminium laag loslaat en je erin blijft bakken. Dan kan dit wel heel schadelijk zijn.
Liefs,
Fatima
Salaam w3lakoum Fatima.
Je recept is perfect. Had wel een vraagje als je ze invriest. Hoe serveer je het na het ontdooien? Warm je ze op? Heb je tips?
Liefs meryem
Alaikoem salaam Meryem,
Dankjewel! Ik warm ze daarna in een koekenpan op laag vuur. Xx
Kan ik baghrir voor 2 dagen bewaren in een broodtrommel ?
Hi Lai,
Ik zou het beter in de koelkast bewaren ivm de warmte.
Kan begrir tot maandag bewaren in een broodtrommel ?
Ja, maar dan wel in de koelkast bewaren ivm de warmte. Of je kunt de baghrir invriezen.?
Heey Faatje,
Ik heb even geen zeef in huis kan je het ook zonder zeef doen?
Ik heb het eerder gemaakt paar keren met zeef nu mrt verhuizing heb ik niet alle spullen..
Laat me gauw wat weten ik wik het zometeeb maken namelijk hahs soekran xxx
Hi Samira,
Nee, hoor je kunt ook de droge ingrediënten direct gebruiken. Xx
Hi! Kan ik ook zelfrijzend bakmeel gebruiken?
Hi Ilaria,
Zelf gebruik ik eerlijk gezegd nooit zelfrijzend bakmeel, dus ik kan het je niet 100% aanraden.
Hoi, ik ben naar een Turkse supermarkt gewees, maar ze hadden geen griesmeel.
Ik zag op de verpakking van Dari, Couscous, dat dit tarwegriesmeel was. Ik heb ‘fine’ gekocht. Kan ik dit ook gebruiken? Anders moet ik weer op zoek. 🙁
Hi Nina,
Voor baghrir heb je wel echt griesmeel nodig en geen couscous.🙊