BABYSHOWER CADEAUTIP – DIY

Iedereen kent denk ik wel dat ene moment dat je iemand iets cadeau wilt doen, maar net op dat moment zit je zonder inspiratie. En laten we eerlijk zijn met een cadeaubon wil je ook niet aankomen toch? In mijn vorige artikel liet ik je zien hoe ik voor mijn schoonmoeder een mand vulde met allerlei leuke cadeautjes. In dit artikel ga ik je weer laten zien wat ik mijn schoonzusje cadeau deed op haar ‘Gender Reveal’ feestje van een paar weken geleden. En het grappige was dat wij nog niet eens wisten wat het geslacht van de baby was haha! En alsnog zijn mijn man en ik erin geslaagd om allerlei leuke spulletjes/kleertjes te kopen zonder het geslacht van de baby te weten. Lees snel verder.

1.) Een mand. Om het cadeau samen te stellen met allerlei leuke spulletjes heb je natuurlijk eerst een mand nodig. Je kunt uiteraard ook een leuke doos gebruiken of bijvoorbeeld aan iets grotere babykoffer. De witte rietenmand die ik heb gebruikt (zie foto) is verkrijgbaar bij de Xenos. Ik raad je aan om bij de Xenos, Kwantum en bij de Action te kijken voor verschillende manden, want hier kan ik altijd wel geschikte manden vinden.

20170409 Blanco plattegrond

2.) Verhoging op de bodem.  Persoonlijk vind ik het mooi als je in een oogopslag al kunt zien wat er allemaal in de mand zit. Vaak is het zo dat de mand best diep is en dus zakken de leuke cadeautjes eigenlijk naar de onderkant en kun je deze bijna niet zien. Maar ik heb hier gelukkig een oplossing voor! Plaats op de bodem van de mand iets wat hoog is en waardoor de mand dus niet meer zo diep is. Zelf koos ik voor een pak Pampers, past tenslotte bij de thema hé. Maar je zou eventueel ook een babydekentje op de bodem kunnen plaatsen of bijvoorbeeld een billendoekjes box. Het liefst wel iets dat aan de bovenkant een platte oppervlakte heeft, zodat je de overige spullen er makkelijk op kunt zetten.Naamloos

3.) Zwitsal. Als ik aan een baby denk, dan moet ik op de een of andere manier direct aan Zwitsal denken! Los van het feit dat Zwitsal niet alleen erg lekker ruikt, vind ik de producten er ook nog eens super schattig uitzien. Dus kocht ik uiteraard ook wat leuke Zwitsal producten voor in de babymand en het eerste waar ik na opzoek ging was de Zwitsal babyparfum, die ruikt zo lekker!!Naamloos

4.) Babykleertjes. Het leukste van alle cadeautjes kopen vonden we toch wel echt het kopen van de babykleding. Je hebt zoveel soorten kleertjes en ze zijn allemaal zo onwijs schattig! Maar, ik moet toegeven dat het kopen van babykleding voor een baby waarvan je het geslacht nog niet weet toch niet zo makkelijk is als het lijkt haha. Maar gelukkig kreeg ik vele tips van jullie op Snapchat en Instagram, dus dat kwam helemaal goed! We gingen opzoek naar mint kleurige kleertjes en alle andere kleuren die zowel voor een jongetje als voor een meisje kunnen. Hieronder een paar winkels waar je echt leuke babykleertjes kunt shoppen!

H&M
Zara

Rrénatal
Zeeman
25.) Flesjes en speentjes. Ook deze kunnen natuurlijk niet ontbreken voor een baby. Alhoewel ik zelf wel ben vergeten om een melkflesje te kopen, maar die zal mijn schoonzusje wel in overvloed hebben ingeslagen haar kennende haha. Het speentje van het merk Bibi vind ik echt geweldig!26.) Knuffels en speeltjes. Voor op de babykamer kan een leuk Nijntje knuffel natuurlijk niet ontbreken. Ook voor de knuffel ben ik een aantal winkels afgeraced voordat ik eindelijk een mint kleurige Nijntje kon vinden. Daarnaast kocht ik ook nog een leuk mint kleurig lepeltje en vork. En voor de mommy to be kocht ik een mok met de tekst ‘Best Mom Ever’ Ps. mijn man vond het leuk om Nijntje sokjes aan te doen, maar die gingen uiteindelijk toch uit haha.2

7.) Nog meer frutsels. Je zou in principe nu wel genoeg spulletjes gekocht hebben om de mand leuk op te vullen, maar toch zijn er altijd nog van die kleine leuke frutsel spulletjes die je er altijd nog wel bij kunt doen. Het boek ‘Baby’s eerste jaar’ vind ik zo geweldig! Een leuk boek om de leukste momenten van je baby bij te houden. Het boek komt van de Prénatal en ik kan mij herinneren dat de Xenos het boek ook een tijdje had.Naamloos8.) Mand inpakken. Om de mand nog een leukere uitstraling te geven, heb ik aan de buitenranden van de mand een leuke slinger bevestigd met de tekst ‘New Baby’ En om de mand in te pakken heb je transparante folie nodig die je aan de bovenzijde dichtknoopt met een leuke lint. Schrijf er nog een leuk kaart bij en bevestig deze ook aan de bovenkant van de mand. 
NaamloosEn op deze manier kan ook jij je eigen leuke en unieke cadeau samenstellen! Zoals vele misschien op snapchat hebben gezien, was de mommy to be gelukkig erg blij met ons cadeau!

Heb je nog vragen of opmerkingen? Stel deze dan hieronder in de reacties.

Liefs,
Fatima

 

26 antwoorden
 1. Sinem
  Sinem zegt:

  Hier wordt ik dus vrolijk van haha. Ben net 1 maandje getrouwd en krijg nu al baby kriebels door jou! Ben je misschien zelf al zwanger hihi

  Beantwoorden
 2. Selma
  Selma zegt:

  Aahh thanks faatje, ik heb dit weekend ook een genderfeestje dus komt goed uit om deze blog te zien?. Super bedankt voor de inspiratie! Wat moet ik toch zonder jou inspiratie in het leven. Geweldig mens ben jij!!!

  Beantwoorden
   • Amira
    Amira zegt:

    Zwitsal is helemaal top hoor! Waarom zou t niet goed zijn? Gebruik al ruim een jaar Zwitsal voor mijn kleine, en ik ben heel tevreden. Hij ruikt altijd heerlijk!

   • Amira
    Amira zegt:

    Beste Fatima,
    Dat is niet waar hoor, Zwitsal is prima. Als je allergisch bent voor een bepaald middel en dit toevallig in Zwitsal producten zit, dan kun je er natuurlijk uitslag van krijgen. Over het algemeen is het juist goed om grotere merken te gebruiken in plaats van onbekende zogenaamd goede zalven. Op http://www.huidziekten.nl kun je veel informatie zoeken over je huid en wat voor producten je wel of niet zou moeten gebruiken. Het is een betrouwbare website! Het gaat er vooral om dat je kunt terug lezen wat er in het product zit, voor het geval je (kind) toch uitslag krijgt en hoogstwaarschijnlijk dus allergisch is voor een bepaalde ingrediënt. Ik ben zelf arts en hou niet zo van bangmakerij door mensen die niet weten waar ze het over hebben! Vooral je eigen informatie opzoeken hoor. Als iemand een vervelende ervaring gehad heeft met een bepaald product, betekent dat niet meteen dat er slechte ingrediënten in het product zitten, maar is het waarschijnlijker dat iemand overgevoelig is voor een bestanddeel.

    Ik ben overigens fan van je website! Je plaatst echt superleuke dingen en heerlijke gerechten! Ik hoop dat je snel een kookboek uitbrengt 🙂

    Liefs

 3. Roxanna
  Roxanna zegt:

  Shalom lieverd, wat prachtige kado’s geef jij zeg!
  Altijd fijn gevoel iets shoppen voor een klein wonder ?
  Gelukkig heb ik makkelijker gehad met babykleren kopen omdat iedereen gelijk verteld wat het word ?
  Als ik ooit op Instagram ga moet ik jou wel als eerste volgen!

  Heel veel liefs xxx

  P.s dit idee met het mandje ga ik natuurlijk vol trots stelen

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Hallo Roxanna,

   Wat onwijs lief zeg, dankjewel lieverd! Haha dat is slim van je! Persoonlijk zou ik het denk ik ook wel vertellen haha, scheelt veel haha. Dankjewel lieve schat! Xx

   Liefs,
   Fatima

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *