AUBERGINE ROLLETJES MET GEHAKT

Dit hoofdgerecht van gevulde aubergine met een gehaktmengsel in een lichte, zoete tomatensaus is erg simpel om te maken en erg lekker met een portie rijst. Je kunt het gerecht altijd al een paar uur van tevoren klaarmaken en voor etenstijd enkel nog even in de oven schuiven.

Ingrediënten: (4 personen)
,

  • 300 gr. rundergehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 knoflookteentjes, geperst
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. gemberpoeder
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 2 etl. zonnebloemolie
  • 4 aubergines, in plakjes gesneden
  • zout
  • zonnebloemolie
Tomatensaus:
.
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 1 etl. roomboter
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 etl. tomatenpuree, uit blik
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. zout
  • 1/2. tl. zwarte peper
  • 250 ml water
  • 1 tl. kristalsuiker
  • 1 etl. peterselie, fijngesneden
Bereiding:
,
Stap 1.

Voeg het rundergehakt toe in een kom en voeg de ui, knoflook, peterselie, paprikapoeder, zout, gemberpoeder, zwarte peper en de zonnebloemolie toe. Roer het gehakt goed door en vorm middelgrote rolletjes gehakt. Verwarm de grill, bestrijk de grill in met wat zonnebloemolie en bak het gehakt aan beide kanten halfgaar. Zet het gehakt apart en laat het even afkoelen.

Stap 2.

Was de aubergine, snijd in plakjes en bestrooi de aubergine plakjes aan beide kanten met wat zout. Bestrijk de grill nogmaals met wat zonnebloemolie. Bak de aubergine aan beide kanten mooi lichtbruin en plaats ze vervolgens op een bord. Plaats in elk plakje aubergine aan de bovenzijde een gehaktrolletje en rol de aubergine mooi strak op. Plaats de gevulde aubergine naast elkaar in een ovenschaal en werk zo de rest af.

Stap 3.

Verhit de zonnebloemolie en de roomboter in de koekenpan en bak de ui mooi lichtbruin op middelhoog vuur. Schep de tomatenpuree, paprikapoeder, zwarte peper en het zout erbij en roer goed door. Giet het warme water erbij en voeg ook de kristalsuiker toe. Roer door en breng de tomatensaus aan de kook voor ongeveer 3 a 5 minuten. Voeg de peterselie erbij en roer door de saus. Giet de tomatensaus over de gevulde aubergine en zet de ovenschaal in de oven op 180 graden voor 20 a 30 minuten. Serveer met een portie rijst en smullen maar!

Extra tips&trics:
.
  • Mocht je geen grill hebben, dan kun je de aubergine en gehakt ook in de oven grillen.
  • Vervang aubergine eventueel door courgette.

Liefs,
Fatima

 

22 antwoorden
  1. Ikram
    Ikram zegt:

    Hey fatima, Op welke stand kun je het in de oven doen? Grillstand maar hoe ziet dat eruit? We hebben dezelfde oven dus aub kan je me laten weten welke dat is en op hoeveel graden. Alvast bedankt

    Beantwoorden
  2. N.
    N. zegt:

    Salaam,

    Las/zag dat je zwanger bent. Als eerste mebrouk en moge Allah SWT je een gemakkelijke bevalling geven en een gezond kindje!

    Ik zag dit gerecht paar dagen terug op je snap voorbij komen en het staat voor morgen op het menu.

    – hoe dik moeten de plakken aubergine zijn? Rauw nog wat stevig of meer slapjes/soepeltjes?
    – gehakt soort staafjes of rondjes/ovaaltjes van maken?

    Alvast bedankt voor het antwoorden!

    Beantwoorden
  3. Fatima
    Fatima zegt:

    Hai Fatima! Heb je het YouTube filmpje niet bij dit recept? Ik vind het altijd heel fijn om er eerst naar te kijken alvorens ik het zelf maak volgens je recept. Alvast bedankt 🙂 liefs, een andere Fatima!

    Beantwoorden
  4. Mar
    Mar zegt:

    Hi Fatima,

    Ziet er heerlijk uit!
    Had een vraag over de kommetjes waar de rijst in zit van waar zijn die?
    Heb je een link?

    Alvast bedankt.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Brenda,

      Als je de aubergine grillt, dan wordt deze normaal gesproken vanzelf zachter en in de saus wordt die nog gaarder. Misschien kun je de volgende keer de aubergine iets langer grillen/bakken?

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *