APPEL-KANEEL CAKE

19 november 2015Fatima El Irari

Met dit grijsachtige weer is niks leukers dan je bakgerei uit de keukenkast te halen en wat lekkers te bakken. En aangezien het weer ook niet echt op en top is kun je maar lekker bezig zijn in de keuken toch? Met een paar appels uit de fruitmand maak je al snel deze simpele, lekkere appel-kaneel cake! Voor dit recept heb je geen ingewikkelde ingrediënten nodig en de cake is zo lekker vol van smaak. Met een lekkere kop thee, warm dekentje op de bank doet deze cake het onwijs goed. Bak de appel-kaneel cake zelf eens en laat me weten wat je ervan vind!

Wil je elke keer als eerste mijn foodvideo’s zien? Abonneer je dan hier op mijn kanaal.

Wat heb je nodig? (12 stuks)

  • 3 eieren
  • 200 gram kristalsuiker
  • zakje vanillesuiker
  • etl. bruine basterdsuiker
  • 2 etl. kaneel
  • snufje zout
  • 200 gram bloem
  • zakje bakpoeder
  • 200 ml melk
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 2 appels
  • amandelschaafsel
  • bakspray
  • bakblik (7 x 10 x 30 cm)

Bereidingswijze:

  1. Mix de eieren samen met de vanillesuiker en de kristalsuiker op de hoogste stand van de mixer mooi glad en romig. Het beslag moet er lichtgeel tot wit uit komen te zien.
  2. Giet vervolgens de zonnebloemolie en de melk erbij en mix nogmaals samen. Voeg de eetlepel kaneel toe aan het beslag en meng dit met de spatel door het beslag heen.
  3. Meng in een aparte kom de bloem samen met het zakje bakpoeder en het zout. Voeg de bloem vervolgens in delen toe aan het beslag en mix ondertussen samen.
  4. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in plakjes. Besprenkel de appelplakjes met wat kaneel en met de helft van de bruine basterdsuiker.
  5. Vet de bakvorm in en bestuif deze met 1 eetlepel bloem.
  6. Giet het beslag in de bakvorm, strijk glad en verdeel de appelschijfjes in het beslag. Strooi nog wat bruine basterdsuiker en wat kaneel over de appels heen.IMG_5774
  7. Bak de cake in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 40 minuten gaar en mooi goudbruin.
  8. Bak ondertussen in een koekenpan de amandelschijfjes met een theelepel zonnebloemolie mooi goudbruin en zet deze apart.
  9. Laat de cake in de vorm op een rooster afkoelen voor zeker 15 minuten. Ga dan met een mes langs de zijkanten van de vorm en haal de cake voorzichtig uit de vorm.
  10. Verdeel de gebakken amandelschaafsel over de appelcake heen en snijd de cake aan wanneer deze is afgekoeld.

De Appel-kanaal cake is zeker 3 dagen houdbaar en lekker ook dan is de cake nog lekker zacht. Dek de cake af met een plastic zak en bewaar op kamertemperatuur.

Geef mij een plakje Appel-kaneel cake, kop thee een warm dekentje en dan ben ik gelukkig haha!

Probeer het eens uit en laat mij weten wat je ervan vind.

Liefs,
Fatima

img_5820

 

Print recept

66 Comments

  • Ruqaya

    19 november 2015 at 17:54

    Tbarkellah 3lik.

    Ven gek op appelgebak. Ik heb alleen geen cake vorm. Past deze in een 24cm vorm?

    1. xfaatje

      20 november 2015 at 08:35

      Hallo Ruqaya, Allah ibarkfiek lieverd. Ja, hoor dat kan ook prima!

  • Husniya

    20 november 2015 at 00:12

    MashaAllah zuster bedankt voor het delen,, maar is het echt “goddelijk” .. Hihi

    Wa salam

    1. xfaatje

      20 november 2015 at 08:36

      Salaam alaikoem Husniya, Allah ibarkfiek lieverd! Oh nee het is zeker niet ‘goddelijk’haha. Even aanpassen hoor. Bedankt meis Xx

  • Assia

    21 november 2015 at 12:31

    Salaam oualaikoum schat,

    Kan het ook met roomboter?
    En geheel met bruine basterdsuiker?

    1. xfaatje

      21 november 2015 at 12:34

      Hallo Assia, ja hoor dat kan ook.

  • Kaoutar

    22 november 2015 at 13:57

    Hoi Fatima,

    Ik wil je echt complimenteren met je bakkunsten. Ook je filmpjes, heel erg duidelijk. Heel erg bedankt daarvoor!! Ga zo door??

    1. xfaatje

      23 november 2015 at 09:01

      Hallo Kaoutar,

      Ah super lief! Bedankt lieve meid Xx

  • Nasimah

    23 november 2015 at 09:59

    Super recept! Ik heb er nog een herfstig tintje aangegeven door de plakjes met een kwastje in te smeren met een heel klein beetje caramelsiroop van Douwe Egberts. Lekker voor bij de koffie! Ga zo door Faatje.

    1. xfaatje

      23 november 2015 at 11:56

      Hallo Nasimah,

      Ah super! Hmm jij maakt het nog lekkerder haha! Bedankt lieve meid Xx

  • Zuater

    26 november 2015 at 07:44

    Assalaamu alaikoum warahmatoellah

    BarakaAllahoe fieki zuster ga zo door met je duidelijke recepten!

    Kan ik de basterdsuiker weglaten? Ik heb die niet

    1. xfaatje

      26 november 2015 at 08:13

      Salaam Alaikoem Zuater,

      Allahoema ameen lieve meid. Heel graag gedaan hoor! Ja, je kunt de basterdsuiker weglaten geen probleem. Je kunt de basterdsuiker ook vervangen door gewone kristalsuiker als je wilt. Succes! Xx

  • Bouchra

    27 november 2015 at 19:08

    Tbarkkelah lieverd!
    Nog nooit een appelcake gebakken, kan dit ook in den ronde bakblik vorm ? Xx

    1. xfaatje

      29 november 2015 at 13:03

      Hallo Bouchra,

      Allah ibarkfiek lieverd! Jazeker, je kunbt dit recept ook in een ronde vorm maken. Succes hoor Xx

  • saidakoezinasoof

    28 november 2015 at 13:18

    Kan dit ook suikervrij?

    1. xfaatje

      29 november 2015 at 13:06

      Hallo Saida,

      Ja, dat kan ook.

  • Nesli

    3 december 2015 at 22:41

    Ziet er lekker uit. K ga het morgen proberen insALLAH.

    1. xfaatje

      4 december 2015 at 07:50

      Hallo Nesli,

      InschAllah meid! Xx

  • Dila

    22 december 2015 at 21:02

    Dag Fatima,

    Bedankt voor het delen van je recept. Ik heb wel even een vraag. Ik heb de cake nu al twee keer geprobeerd te maken maar het beslag blijft bij mij heel vloeibaar. Heb jij enige idee hoe dit kan.

    Groetjes,

    1. xfaatje

      23 december 2015 at 08:11

      Hallo Dila,

      Bedankt voor je lieve compliment. Als het beslag iets te dun is, dan kun je echt altijd iets meer bloem toevoegen. Bijvoorbeeld twee eetlepels extra bloem, dit even mixen en kijken of het beslag dan iets dikker is. Dit kun je eigenlijk bij alle cake recepten doen hé. Succes meid! Xx

  • senna

    27 december 2015 at 19:26

    Lekker deze ga ik ook van de week proberen, in saa Allah.

    1. xfaatje

      28 december 2015 at 07:57

      Hallo Senna,

      InschAllah meis!

  • sila

    13 januari 2016 at 15:38

    hoi faatje,

    ik heb aan de hand van je omschrijving de cake gemaakt, later (toen ik wat meer tijd had :)) heb ik naar de video gekeken. Alleen dat snufje zout wat erin komt en ook bij de ingrediënten staat, komt niet voor in je omschrijving.
    Desalniettemin, cake is gewoon gelukt hoor.
    Ontzettend bedankt 🙂

    1. xfaatje

      14 januari 2016 at 11:24

      Hallo Sila,

      Klopt, helemaal! Ik heb het even aangepast. Gelukkig heeft het lekker gesmaakt!

  • Sarah

    19 januari 2016 at 12:29

    Faatje bedankt voor het delen van dit heerlijke recept! Ik heb de cake net gemaakt en hij is echt heerlijk 🙂

    1. xfaatje

      19 januari 2016 at 15:14

      Hallo Sarah,

      Ah, super! Heel graag gedaan meid. Jij ook bedankt voor je lieve compliment! Xx

  • Soraya

    23 januari 2016 at 20:40

    Heeyy

    Ik had een vraagje. Die amandelschijven hoe blijven die aan de cake plakken? Want je doet ze er pas aan het eind op

    1. xfaatje

      25 januari 2016 at 11:14

      Hallo Soraya,

      Je kunt ongeveer 1 eetlepel abrikozenjam even verwarmen in een koekenpan en dit vervolgens over de cake heen smeren en dan de amandelen erop strooien.

  • Soraya

    26 januari 2016 at 15:39

    Dankjewel
    Ik ga het uitproberen
    Ziet er trouwens heerlijk uit cx

    1. xfaatje

      27 januari 2016 at 07:49

      Dankjewel lieve meid!

  • tahmina

    26 januari 2016 at 18:32

    Hallo lieve Faatje,
    Ik had vandaag deze cake gemaakt en superr lekker gekomen, mijn man oud normaal niet van kaneel maar hij smulde van de cake :)) dank je wel

  • Hayat

    25 maart 2016 at 11:40

    Hallo Fatima, vandaag wil ik graag deze appelcake maken. Ik heb alleen witte bastardsuiker in huis ipv bruine. Kan ik die ook gebruiken?

    1. xfaatje

      26 maart 2016 at 20:34

      Hallo Hayat,

      Ja, hoor die kun je ook prima gebruiken.

  • Chaima

    30 maart 2016 at 18:54

    Hoi fatima,
    Heb je ook een lekkere recepten voor appeltaart. Het wil me maar niet lukken?. Bedankt voor ’t delen van al je lekkere recepten. ?

    1. xfaatje

      31 maart 2016 at 08:50

      Hallo Chaima,

      Jazeker, die heb ik. Is het mogelijk om mij een mail te sturen? Info@kookhoekjevanxfataje.nl

  • Nadia

    18 juni 2016 at 11:54

    Ziet er goed uit! Vandaag uitproberen.

  • Laila

    27 juni 2016 at 17:13

    Hoi Fatima,

    Is het ook mogelijk om minder suiker aan toe te voegen. Het klinkt allemaal super lekker maar ook super zoet ?.

    Groetjes Laila

    1. xfaatje

      28 juni 2016 at 07:07

      Hallo Laila,

      haha jazeker je kunt altijd minder suiker nemen. Maar deze cake is eigenlijk helemaal niet zo zoet hoor. Maar minder suiker mag en kan altijd! Xx

  • Sarameyra

    2 juli 2016 at 19:06

    Hallo Faat,

    ik heb het recept vandaag uitgeprobeerd, maar helaas was de binnenkant nog nat(beslag). Wat kan ik hier aan doen? Heb je evt. Tips voor mij?

    Groetjess

    1. xfaatje

      3 juli 2016 at 10:22

      Hallo Sarameyra,

      Dan was de cake nog niet gaar. Ik raad je aan om de volgende keer de cake iets langer in de oven te laten staan. Als de cake wel al goed bruin is aan de bovenkant, dan kun je er een stuk aluminiumfolie opleggen. Dan zal enkel de cake nog doorbakken van binnen en van buiten niet meer kleuren. Xx

  • Sam

    28 oktober 2016 at 19:56

    Hoi faat,

    Ik heb de cake ook uitgeprobeerd. Smaakte heel goed alleen toen ik de cake uit de oven haalde. Zakte die meteen in 🙁 Heb jij enig idee wat ik fout heb gedaan?

    Xxxxx

    1. Fatima

      31 oktober 2016 at 09:47

      Hallo Sam,

      Wat fijn dat de cake lekker smaakte! Ik raad je aan om de volgende keer de cake nadat die gaar is voor ongeveer 10 minuten in de oven te laten staan(wanneer deze uitstaat) Eerlijk gezegd zakt mijn cake na het bakken ook ietsjes in. Maar eigenlijk maakt dit niks uit, omdat de bovenkant wordt toch de onderkant, wanneer je deze omdraait. Volg je mij nog een beetje haha? Xx

  • Imane

    24 november 2016 at 09:45

    Hallo
    je bent echt een held in de keuken
    geweldig dit recept kan er karamel saus op of gaat dat niet

    Alsvast bedankt

    1. Fatima

      28 november 2016 at 07:05

      Hallo Imane,

      Aah super lief van je, dankjewel! Jazeker er kan karamelsaus op hoor, lekker! Xx

  • Hayat

    10 december 2016 at 10:34

    Hoi Faatje,

    Vraagde ik heb deze cake gemaakt, heerlijk was die alleen die appels zakten bij mij naar de bodem. Wat kan ik doe zodat dit niet meer gebeurd? Ik had de appel zelfs geraspt, zelfs dat hielp dus niet

    1. Fatima

      12 december 2016 at 08:22

      Hallo Hayat,

      Ik ben blij dat het heeft gesmaakt meis. Was je beslag vloeibaar of?

  • senna

    23 februari 2017 at 20:39

    Ik heb de cake ook gemaakt was heerlijk maar was ij mij ook vloibaar en de appels zijn gezakt maar de smaak was perfect volgende keer gaik jouw tip opvolgen en 2lepels bloem toevoegen

    1. Fatima El Irari

      21 maart 2017 at 12:40

      Hallo Senna,

      Wanneer de baktijd erop zit raad ik altijd aan om met een sateprikker te checken of de cake gaar is. Als de sateprikker er nog vochtig uitkomt, dan weet je dat de cake nog vloeibaar is. En wat betreft de appels, doe hier de volgende keer inderdaad wat bloem bij.

      Liefs,
      Fatima

  • Assia

    9 november 2017 at 12:56

    Hoi fatima,

    Ik heb het uitgeprobeerd, heel goed gelukt en is super lekker. Had geen vanillesuiker of bastardsuiker in huis. Maar zo is ie ook lekker uitgekomen.

    1. Fatima El Irari

      9 november 2017 at 14:33

      Hallo Assia,

      Ah top! Als het goed is heb ik jouw foto zojuist gezien op snapchat hihi. Xx

  • Zara

    16 maart 2018 at 11:27

    Ik ga vandaag deze keer cake voor de tweede keer maken op verzoek van mijn man
    Hij houdt echt niet van gebakken appel of kaneel, maar wat was hij dol op de cake laatst
    Dus straks weer eens voor hem (en voor mij hihi) maken
    Dank je wel schat voor je heerlijke recepten en de tijd die je hierin steekt om het voor ons zo makkelijk uit te leggen. Dikke kus!

    1. Fatima El Irari

      16 maart 2018 at 19:56

      Hallo Zara,

      Aah wat leuk zeg! Heel graag gedaan lieverd en ik ben blij dat de cake zo in de smaakt valt. Geniet ervan! Xx

  • Elif

    26 september 2018 at 10:39

    Beste Fatima,

    Wij hebben elektrische oven.. moet het op 180 graden op hetelucht en of onder-boven warmte?

    Mvg

    1. Fatima El Irari

      26 september 2018 at 10:45

      Hi Elif,

      Zelf heb ik een hetelucht oven, maar alsnog gebruik ik ook altijd de onder-boven warmte. Bak je normaal gesproken alle cakes op 180 graden in jouw elektrische oven?

  • Naima

    18 januari 2019 at 11:39

    Superlekker al jouw recepten zijn geweldig. Tbarkellah 3lik. Dank je wel fatima voor het delen. Naima

    1. Fatima El Irari

      18 januari 2019 at 12:38

      Dankjewel lieve Naima!❤️

  • Hanane

    28 januari 2019 at 15:41

    Heb t cake gemaakt het beslag smaakte lekker. Alleen jammer heb ik een kleine cake bakvorm gebruikt met als gevolg alles liep over 🙁

    1. Fatima El Irari

      29 januari 2019 at 19:09

      Hi Hanane,

      Als je een kleiende vorm gebruikt, dan kun je de bakvorm het beste altijd voor ongeveer 2 cm onder de rand vullen, zodat het beslag in de oven niet overloopt.❤️

  • Mimi

    10 februari 2019 at 11:55

    Bij mij zijn ook de appels gezakt en het beslag overgelopen, jammer..

    1. Fatima El Irari

      11 februari 2019 at 11:28

      Hi Mimi,

      Als het beslag is overgelopen kun je de vormpjes de volgende keer het beste iets minder vullen. Xx

  • Ghina

    30 juli 2019 at 13:57

    Hello, may i know how much etl means? Because i want to make this so bad,
    but i have no idea abou the amount. Thank you!

    1. Fatima El Irari

      31 juli 2019 at 07:38

      Hi Ghina,

      Yes of course! etl. is an abbreviation for tablespoon and tl. for teaspoon.♥️

  • Nazia Wazir

    19 november 2019 at 12:40

    Lieve Fatima,

    De cake heb ik weer met mijn gastkinderen uit de kinderopvang gemaakt. Iedereen smulde al van het heerlijke beslag hahah..Ze vonden het weer super lekker! ik heb alleen maar dua´s voor je terug.
    Het fijne was dat het meteen is gelukt. Dankzij jou xxx.

    Wassalaam Nazia

    1. Fatima El Irari

      20 november 2019 at 11:26

      Hi lieve Nazia,

      Wat lief! Ik zie het al helemaal voor me hoe jij en de kleintjes aan het bakken zijn. Dit komt misschien omdat mijn kleine sinds een tijdje ook naar het kdv gaat, haha. Super bedankt lieverd en natuurlijk altijd graag gedaan! Xx

  • Ibtissam

    10 februari 2020 at 12:08

    Hey Fatima,

    Ziet er heerlijk uit! Ik heb een vraagje. Ik heb een kleinere bakvorm dus moet ik de helft van het deeg maar gebruiken anders loopt het over. Dus ik wil de ingrediënten halveren maar hoe halveer je de eieren?

    Groetjes Ibtissam

    1. Fatima El Irari

      10 februari 2020 at 17:24

      Hi Ibtissam,

      Bedankt lieverd. Je klopt het ei los en giet de helft erbij. Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept