APPEL KRUIMEL

Ingrediënten: (10 personen)
.

  • 300 gr. bloem
  • 150 gr. kristalsuiker
  • 200 gr. koude roomboter
  • 3 appels
  • 2 etl. bruine basterdsuiker
  • 2 etl. kaneel
  • 1 tl. basterdsuiker
Bereiding:
.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zeef de bloem boven een kom, voeg de kristalsuiker erbij en meng dit kort samen samen.

Zet een blokje boter apart en voeg de rest toe in de kom. Wrijf de boter met je handen door de bloem en kristalsuiker. Zet de kom even opzij.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in partjes of blokjes. Vet een ovenschaal in met de boter en doe hier de appels in. Strooi de bruine basterdsuiker en de kaneel over de appels en verdeel het kruimeldeeg er bovenop. Strooi er nog een theelepel basterdsuiker bovenop en bak de appel crumble op 200 graden voor 30 minuten mooi goudbruin.IMG_40055

45 antwoorden
  1. khadija
    khadija zegt:

    Salam alaikoum schat

    Lijkt me een super lekker recept
    Je bent echt top ma sha Allah ga zo Door!

    Ik had een vraagje moet er ook bakpoeder of iets in xx

    Beantwoorden
  2. Chadia
    Chadia zegt:

    Salaam alahkoeM,

    Het ziet er heerlijk uit! Tabrklah 3alik, ik heb wel een vraag welke soorten appels heb je gebruikt?

    Groetjes…Xxx

    Beantwoorden
  3. houda
    houda zegt:

    Heb het gisteren gemaakt. Het smaakte heerlijk!! Heb het met roomboter gemaakt. Alleen spijtig dat ik geen reactie op mijn vraag heb gekregen. Is achteraf elhamdoulilah toch nog goed gekomen. Bedankt voor je recept!

    Beantwoorden
  4. samira
    samira zegt:

    A salaam alikoum
    Heb de taart nu al 4 x gemaakt. Allahoema barak. Heerlijk gewoon.
    Alleen nu is de bruine bastard suiker op. Kan ik ook witte gebruiken?

    Beantwoorden
  5. Imane
    Imane zegt:

    Salaam Alaikom,

    Hij staat nu in de oven, mijn huis ruikt heeeeeerlijk!
    Allahoema Baarik, jij hebt de een van de beste recepten. Lukt elhamdollilaah altijddd!

    Blijf hier voorallll mee doorgaan hihi

    Wa alaikom salaam

    Beantwoorden
  6. Sabah
    Sabah zegt:

    Hallo,

    Wat is eigenlijk bruine bastardsuiker? En mag het ook met gewone smeer boter aangezien ik nu geen bak boter in huis heb xx

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Sabah, bruine bastedsuiker lijkt op de normale (witte bastard suiker) alleen is donkerder van kleur. Je kunt ook nogmale smeerboter gebruiken, maar het is wel lekkerder als dit roomboter is.

      Beantwoorden
  7. Amal
    Amal zegt:

    Salam ou 3alaikoum! Nou, ik heb hem net gemaakt en hij was heerlijk! We hadden het met slagroom geserveerd en iedereen smulde ervan. Dankjewel!! Tbark´Allah 3lik, al je recepten zijn heerlijk en lukken ook altijd alhamdoullah 🙂 Keep up the good work!

    Beantwoorden
  8. Nadia
    Nadia zegt:

    Salaam sis,
    Shokran voor al je recepten ik ben een grote fan?!! Jazaak Allah kheer!! Ik had de apple crumble gemaakt maar mijn probleem was toen ik die sneed was het deeg wit vanbinnen maar vanboven was die wel bruin ik begrijp het niet!

    Beantwoorden
  9. Ikrame
    Ikrame zegt:

    Tbarkellah3lik fatima ik vind je kookkunst echt prachtig en echt heerlijk?. De crumbeltaart ziet er lekker uit en ga het zeker proberen ??

    Beantwoorden
  10. Lina
    Lina zegt:

    Vandaag voor de tweede keer gemaakt! Echt heeel lekker met een toef slagroom erboven op hmmmm! Dankjewel voor het recept xfaatje 😀

    Beantwoorden
  11. Nora
    Nora zegt:

    Lijkt mij heerlijk! Wil het zeker uitproberen kun je er een hartige onderlaag bij maken? Heb je daar eventueel een ander recept bij staan op de site? Lijkt me lekker met een onderlaag erbij..

    Beantwoorden
  12. Nora
    Nora zegt:

    Bijvoorbeeld de perzik cake als basis gebruiken dan appels schuiven erop ect. Ipv appel zou deze combi smaken is de perzik cake zacht hartig ?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Halima,

      Ik heb zelf nooit havermoutmeel gebruikt, maar ik denk wel dat je dit gewoon kunt gebruiken hoor. Ik zou de baktijd wel even goed in de haten houden. Last je mij weten of het is gelukt? Ik ben benieuwd!

      Beantwoorden
  13. Fadoua
    Fadoua zegt:

    Lijkt me heerlijk, ik ga hem gauw maken…
    Btw… er staat in het recept besprenkel de appels met suiker en kaneel, maar besprenkelen doe je alleen met iets wat vloeibaar is. Misschien zou je het willen aanpassen, alleen als je wilt hoor…

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *