APPEL KANEEL CAKEJES

Heb je nog wat appels in de fruitmand liggen? Maak dan deze appel kaneel cakejes, want ze zijn zo ontzettend zacht, luchtig en natuurlijk erg lekker! Serveer de cakejes met een lekkere kop thee of koffie en smullen maar!

Ingrediënten: (10 stuks)

.
Voor het beslag:
.
  • 2 eieren
  • 100 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 100 ml melk
  • 120 gr. bloem
  • 1 tl. bakpoeder
  • 1/2 tl. zout
Extra:
.
  • 1 appel, in kleine blokjes
  • 1 tl. kristalsuiker
  • 1 tl. kaneel
Bereiding:
.
Stap 1.

Mix in een beslagkom de eieren met de kristalsuiker en de vanillesuiker voor 60 seconden mooi luchtig. Voeg de zonnebloemolie en de melk erbij en mix nogmaals samen. Zeef de bloem, bakpoeder en het zout erbij en mix op lage snelheid tot de droge ingrediënten zijn opgenomen. Dek de kom af en zet het beslag voor 30 minuten in de koelkast.

Stap 2.
.

Meng de appelstukjes met de kristalsuiker en de kaneel en zet even opzij. Vul de cupcakevormpjes tot ongeveer 0.5 cm onder de rand met het beslag en verdeel bovenop ongeveer 1 eetlepel van het appelmengsel. Strooi er wat extra kristalsuiker bovenop en bak de cakejes in de voorverwarmde oven op 160 graden in 15 a 20 minuten mooi goudbruin en gaar.

Extra tips&trics:
.
  • Bak de cakejes altijd in een voorverwarmde oven op de boven/onder stand.
  • Met dit basisrecept kun je ook een grote cake bakken.
  • Vervang de appelstukjes eventueel door blauwe bessen, noten of stukjes chocolade.

Liefs,
Fatima

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

37 antwoorden
  1. Ikram
    Ikram zegt:

    Sallaam Alaykoem Fatima, allereerst wil ik je bedanken voor het delen van jouw recepten? Ik zag jouw snap gisteren en wilde gelijk bakken. Ik ben net klaar met het beslag, alleen is mijn beslag niet zo dik als die van jou? Ik heb het recept verdubbeld. Moest ik misschien minder melk gebruiken? Ik hoor graag van je xxx

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Ikrame,

      Heel graag gedaan lieverd!❤️ Als je het beslag laat rusten wordt het vanzelf iets zwaarder/dikker. Je kunt gewoon verder gaan al is het beslag iets dunner. Mocht het beslag te dun zijn, dan kun je er altijd 2 extra eetlepels bloem bijdoen en weer even mixen.❤️??

      Beantwoorden
      • Ikram
        Ikram zegt:

        Bedankt voor jouw reactie. Het was gelukt en vandaag maak ik ze weer? het klopt ook wat je zei over dat elke oven anders is, want bij moesten zo langer in de oven! Dus dames gewoon de stappen volgen alleen de baktijd kan verschillend zijn! Ps: gefeliciteerd met de geboorte van je zoontje, Allahie slah?

  2. Sinem
    Sinem zegt:

    Hoi Fatima, dit ziet er super lelker uit. Ga het zeker maken. Wat bedoel je met doe de cakejes in de onder/bovenstand van de oven.

    Groetjes,

    Sinem

    Beantwoorden
  3. Yesma
    Yesma zegt:

    Hoii, ik heb de cake gemaakt alleen zonder succes? heb het recept verdubbeld, precies gedaan zoals word beschreven maar de binnenkant gaart niet. Waar zou dit aan kunnen liggen?

    Beantwoorden
  4. Hayat
    Hayat zegt:

    Hi fatima,

    Ik heb dit recept vandaag uitgeprobeerd en ze zijn heeerlijk alleen bij waren de muffins heel kruimelig hoort dat zo?

    Gr hayat

    Beantwoorden
  5. Kroeloe
    Kroeloe zegt:

    Hoi Fatima,

    Ik heb net je recept uitgeprobeerd. Ik heb precies alle stappen uitgevoerd zoals uitgelegd. Helaas zijn de cakjes niet wat het zijn moet. De binnenkant van de cakjes worden in de oven gewoon niet gaar. Dit vind ik erg jammer. Ik heb een hele goeie oven en ook van te voren voorverwarmd. Het beslag had ik ook een half uur in de koelkast gezet. Heb je enig idee hoe dit zou kunnen? Gr.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi,

      Allereerst wil ik even zeggen dat het recept gewoon klopt, omdat ik dit recept meerdere malen met succes heb gemaakt. Ook bij andere is dit recept met gelukt. Elke oven is anders, dus de baktijd en temperatuur kan verschillen. Als de cakejes aan de binnenkant niet gaat zijn, dan is de oven niet warm genoeg. Mag ik vragen hoe kang je de cakejes in de oven hebt gehouden en op hoeveel graden?

      Beantwoorden
  6. Khadija
    Khadija zegt:

    Salam Fatima,

    Ik heb ze vandaag voor de tweede keer gemaakt en ik moet je zeggen, ze waren heeeerlijk. Ze zijn bij iedereen in de smaak gevallen.
    Choukran voor het delen van je recepten.

    Liefs Khadija

    Beantwoorden
  7. Nauwar
    Nauwar zegt:

    Sallaam Fatima,

    Wat een heerlijkheid dit recept!?
    Had zoals hierboven al is genoemd ook het probleem dat het niet wilde garen aan de binnenkant, heb na 20minuten de oven wat hoger gezet en verder laten garen met aliminium folie eroverheen. Na ongeveer 15minuten was die perfect!

    Liefs♥️

    Beantwoorden
  8. Agg
    Agg zegt:

    Hoi Fatima,

    Ik heb helaas geen onder en bovenwarmte, alleen hete lucht of grill functie. Als ik de hete lucht functie gebruik moet die dan onderin of middenin in de oven en ook op een wat lagere temperatuur toch?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter op Yesma Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *