APPEL AMANDELCAKE
Door de koude en regenachtige dagen krijg ik altijd weer zin om lekkere dingen te bakken. Pak die appels uit je fruitmand en bak vandaag nog deze appel amandelcake! Een lekker zachte cake met knapperige amandelen waar je echt geen genoeg van kunt krijgen. Heerlijk met een bakje koffie op de bak tijdens deze regenachtige dagen, love it!

Ingrediënten: (10 personen)
- 4 eieren
- 150 gr. kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- snuf zout
- 200 gr. roomkaas
- 180 ml zonnebloemolie
- 250 gr. bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 1/2 tl. kaneel
Extra:
.
- 2 appel, in kleine blokjes
- 100 gr. amandelschaafsel
Bereiding:
.
Stap 1.
.
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-onder) warmte. Klop in een ruime kom de eieren, kristalsuiker, vanillesuiker en het zout voor 60 seconden op middelhoge snelheid. Voeg de roomkaas en de zonnebloemolie erbij en mix het nogmaals door. Zeef de bloem, bakpoeder en de kaneel erbij en mix het op lage snelheid. Zet het beslag apart.
Stap 2.
.
Vet de bakvorm in met zonnebloemolie en bestuif de vorm ligt met bloem en klop de overtollige bloem eruit. Giet het beslag in de vorm en verdeel de appelstukjes bovenop en druk ze lichtjes aan. Strooi de amandelschaafsel boven de appels en bak de cake in 30-40 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake voor 10 minuten afkoelen in de vorm en haal de cake er daarna uit. Serveer de cake eventueel met een toef slagroom en smullen maar!
Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.
Hoi!
Ziet er heerlijk uit! Is een bakvorm van 30cm geschikt hiervoor?
Hi Ano,
Dankjewel! De vorm die ik gebruik is 27 cm, maar je zou ook prima een vorm van 30 cm kunnen gebruiken.
Salaam Fatima.
Tbarkeallah 3lik. Wat zal je man blij zijn met je kookkunsten haha:)
Vraagje: welke roomkaas gebruik jij voor deze cake?
Xx
Alaikoem salaam Noor,
Haha, allahibarkfiek lieverd dankjewel! Ik gebruik roomkaas van de Lidl, maar je mag echt elk soort naturel roomkaas gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld ook monchou gebruiken. Xx
Welke bakvorm gebruik je hiervoor qua formaat
Hi Naomi,
Ik gebruik een bakvorm van 27 cm.
Liefs,
Fatima
Asalaam alaikoum Fatima
Deze recept is ideaal met het herfst weer. Gebruik je mascarpone of monchou ( of iets heeeeel anders)🙈
Alaikoem salaam Samira,
Haha, ja hé! Ik gebruik roomkaas van de Lidl (grijs kuipje) maar je kunt ook monchou gebruiken hoor. Xx
Hoi Fatima,
Ik heb nog een pak amandelmeel, zou ik die ook voor deze cake kunnen gebruiken?
En wat zouden dan de verhoudingen moeten worden bloem/amandelmeel.
Groetjes Mariam
Hi Mariam,
Zelf heb ik eerlijk gezegd nog nooit een cake gebakken met amandelmeel. Wil je 50% bloem en 50% amandelmeel gebruiken?
Hey fatima!
Wanneer komen de stappen foto’s weer terug? Het was zo handig..
Hi Maroua,
Op Instagram deel ik bij elk foto van het recept een instructievideo, misschien kun je daar even kijken? Binnenkort komt er weer bij elk recept een video inschallah.
Liefs,
Fatima
Hai Fatima,
Wat voor diameter heeft de bakvorm die je hebt gebruikt?
De cake ziet er overigens overheerlijk uit.
Groetjes
Hi Margery,
Dankjewel hoor! De diameter van de vorm is 27 cm. Xx
Hej Fatima! Ik heb een vraagje. Kan ik de roomkaas met iets anders vervangen? Alvast bedankt! x
Hi Zrasoul,
Ja, hoor je mag de roomkaas weglaten en vervangen door 150 ml melk. Xx
Hi Fatima,
Er zit dus in de cake geen amandel? Alleen er boven??
Hi Judith,
Klopt, maar je zou ook extra amandelen in het beslag kunnen toevoegen. Wel eerst even omscheppen met wat bloem.
Mag ik je vorm zien??
Alsvast bedankt
Hi Mammed,
Dit is de vorm; https://www.ah.nl/producten/product/wi230293/ah-quichevorm-27-cm
Hoi Fatima,
Zou ik de eieren ook kunnen weglaten of vervangen door wat anders?
Hi Fatima,
Je kunt de eieren vervangen door twee rijpe geprakte bananen.
Hallo, wordt de cake verder gebakken op 180 graden? Mag hetelucht ook of best af te raden?
Hi Rkia,
Ja, je bakt de cake op 180 graden. Ik bak cakes eerlijk gezegd nooit op de hetelucht functie, dus ik raad je toch aan om de boven-onder warmte te gebruiken. Xx
Bedankt hij is heel goed gelukt. Ipv amandelschilfers heb k amandelmeel onder mijn beslag gedaan . K weet nt hoe k hier n foto kan plaatsen van mijn cake
Hi Rkia,
Wat goed! Je kunt de foto mailen naar info@uitdekeukenvanfatima.nl of mij de foto sturen via Instagram. Xx
Salam ik heb veegden roomkaas of mounchou,
Kan ik ook wat anders gebruiken?
Alaikoem salaam Sima,
Je kunt de roomkaas weglaten en vervangen door 150 ml melk. Xx
Salam,
Mijn appeltaart is van ene kant opgezwollen dan de andere kant hahah,
Wat doe ik verkeerd?
Alaikoem salaam Sima,
Dan is waarschijnlijk de bakpoeder niet goed door het beslag gemixt. Als de bakpoeder zich ophoopt op een plek dan zal de cake aan een kant meer rijzen haha.
Hij was heerlijk en zo gemaakt! Bedankt Fatima!
Hi Bouchra,
Wat leuk om te lezen! Graag gedaan lieverd. Xx
Kan ik de roomkaas ook vervangen door yohurt? Of enkel melk.
Hi Samira,
Jazeker, je kunt ook yoghurt gebruiken. Ik zou dan wel dikke volle yoghurt gebruiken. Xx
Hai hai kan ik de cake 1 avondt van te voren bakken. En ik heb alleen een heten luch oven. Dus op hoeveel graden zou ik het dan moeten bakken en hoelang
Hi Emine,
Ja, hoor je kunt de cake een dag van tevoren maken en wanneer de cake volledig is afgekoeld even inpakken met een plastic zak en daaroverheen een theedoek. Als je de hetelucht functie gebruikt, dan zou ik 160 graden aanhouden en dezelfde baktijd in de gaten houden.
Mag ik die olie vervangen door gesmolten boter
Hi Karima,
Ja, dat kan zeker.
Hoi Fatima,
Hoe kan je het beste de cake bewaren in de koelkast of buiten de koelkast?
Gr Romy
Hi Romy,
Je kunt de cake prima buiten de koelkast bewaren en dan even inpakken met een plastic zak en er eventueel een theedoek overheen leggen.
Liefs,
Fatima
Hi fatima,
Ik heb deze vorm van 30 cm. Kan ik deze vorm gebruiken? Of is die te laag ?https://www.ikea.com/nl/nl/p/hemmabak-taart-quichevorm-grijs-50456686/
Hi Youssra,
Ja, hoor die kun je ook prima gebruiken. De cake zal misschien iets lager uitkomen, maar dat is niet erg.
Hi,
Ik heb de cake gemaakt in 27cm vorm. Erg lekker alleen aan de onderkant van de cake krijg ik zo een rand alsof t niet goed gaar is ofzo, wat doe ik verkeerd?
Hi Youssra,
Sorry, maar ik begrijp je niet helemaal. Wat voor een lijn bedoel je precies en was de cake wel of niet gaar? Xx
Hai Fatima,
Ik had ook zo’n quichevorm gebruikt van 28 cm. De cake was goed gelukt en smaakte heerlijk. Alleen echter kreeg ik de cake niet in zijn geheel uit de vorm🙈. Ik heb ze eerst in puntjes gesneden en vervolgens één voor één eruit gehaald en dat lukte wel want de bodem was niet aangeplakt verder. Hoe zal ik hem in het vervolg wel in zijn gehéél eruit kunnen halen? Tips?
Xx Siham
Hi Siham,
Ik ben blij dat het heeft gesmaakt! Om de cake echt goed uit een quichevorm te halen dien je de vorm echt goed in te vetten met boter, olie of bakspraak en dan de vorm nog eens te bestuiven met bloem. De overige bloem klop je er vervolgens uit en op deze manier blijft de cake echt niet plakken. Ik laat de cake altijd nadat die gaar is voor ongeveer 10 a 15 minuten afkoelen in de vorm en daarna draai ik de vorm om. En je zou natuurlijk altijd nog een springvorm kunnen gebruiken, die kun je makkelijk aan de zijkant openen. Xx
Vandaag gemaakt hij was heerlijk dank je wel voor het recept
Hi Sabina,
Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt.❤️
Hoi, hoeveel graden moet de oven zijn?
Hi Salma,
Op 180 graden.❤️
Hoi Fatima,
Denk je dat ik kant en klare beslagmeel kan halen en dit daarmee ook doen?
Hi Meral,
Bedoel je kant en klare cakebeslag?
Ja die bedoel ik
Welke appels gebruik je?
Hi Viktoria,
Ik gebruik appels van het merk Elstar.
Dankjewel lieverd xx
Graag gedaan! Xx
Hii fatima,
Kan ik ipv van roomkaas,mascarpone gebruiken ?
Gr
Hi Naima,
Ja, hoor kun je ook gebruiken. En ook dan gebruik je dezelfde hoeveelheid. Xx
Super Fatima voor je snelle reactie..jij bent een topper tbarkallah!!
Graag gedaan lieverd! Xx
Is de roomkaas heel erg aanwezig in de smaak? Of proef je het niet? Mijn vriend houd namelijk niet van roomkaas..
Hi Kelly,
Oh nee hoor je proeft de roomkaas helemaal niet terug in de cake.😊❤️