APPEL AMANDELCAKE

Door de koude en regenachtige dagen krijg ik altijd weer zin om lekkere dingen te bakken. Pak die appels uit je fruitmand en bak vandaag nog deze appel amandelcake! Een lekker zachte cake met knapperige amandelen waar je echt geen genoeg van kunt krijgen. Heerlijk met een bakje koffie op de bak tijdens deze regenachtige dagen, love it!


Ingrediënten: (10 personen)

  • 4 eieren
  • 150 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuf zout
  • 200 gr. roomkaas 
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 250 gr. bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1/2 tl. kaneel
Extra:
.
  • 2 appel, in kleine blokjes
  • 100 gr. amandelschaafsel
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-onder) warmte. Klop in een ruime kom de eieren, kristalsuiker, vanillesuiker en het zout voor 60 seconden op middelhoge snelheid. Voeg de roomkaas en de zonnebloemolie erbij en mix het nogmaals door. Zeef de bloem, bakpoeder en de kaneel erbij en mix het op lage snelheid. Zet het beslag apart.

Stap 2.
.

Vet de bakvorm in met zonnebloemolie en bestuif de vorm ligt met bloem en klop de overtollige bloem eruit. Giet het beslag in de vorm en verdeel de appelstukjes bovenop en druk ze lichtjes aan. Strooi de amandelschaafsel boven de appels en bak de cake in 30-40 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake voor 10 minuten afkoelen in de vorm en haal de cake er daarna uit. Serveer de cake eventueel met een toef slagroom en smullen maar!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

63 antwoorden
  1. Noor
    Noor zegt:

    Salaam Fatima.
    Tbarkeallah 3lik. Wat zal je man blij zijn met je kookkunsten haha:)

    Vraagje: welke roomkaas gebruik jij voor deze cake?

    Xx

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Noor,

      Haha, allahibarkfiek lieverd dankjewel! Ik gebruik roomkaas van de Lidl, maar je mag echt elk soort naturel roomkaas gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld ook monchou gebruiken. Xx

      Beantwoorden
  2. Samira
    Samira zegt:

    Asalaam alaikoum Fatima
    Deze recept is ideaal met het herfst weer. Gebruik je mascarpone of monchou ( of iets heeeeel anders)🙈

    Beantwoorden
  3. Mariam
    Mariam zegt:

    Hoi Fatima,

    Ik heb nog een pak amandelmeel, zou ik die ook voor deze cake kunnen gebruiken?
    En wat zouden dan de verhoudingen moeten worden bloem/amandelmeel.

    Groetjes Mariam

    Beantwoorden
  4. Emine
    Emine zegt:

    Hai hai kan ik de cake 1 avondt van te voren bakken. En ik heb alleen een heten luch oven. Dus op hoeveel graden zou ik het dan moeten bakken en hoelang

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Emine,

      Ja, hoor je kunt de cake een dag van tevoren maken en wanneer de cake volledig is afgekoeld even inpakken met een plastic zak en daaroverheen een theedoek. Als je de hetelucht functie gebruikt, dan zou ik 160 graden aanhouden en dezelfde baktijd in de gaten houden.

      Beantwoorden
  5. Youssra
    Youssra zegt:

    Hi,

    Ik heb de cake gemaakt in 27cm vorm. Erg lekker alleen aan de onderkant van de cake krijg ik zo een rand alsof t niet goed gaar is ofzo, wat doe ik verkeerd?

    Beantwoorden
  6. Siham
    Siham zegt:

    Hai Fatima,
    Ik had ook zo’n quichevorm gebruikt van 28 cm. De cake was goed gelukt en smaakte heerlijk. Alleen echter kreeg ik de cake niet in zijn geheel uit de vorm🙈. Ik heb ze eerst in puntjes gesneden en vervolgens één voor één eruit gehaald en dat lukte wel want de bodem was niet aangeplakt verder. Hoe zal ik hem in het vervolg wel in zijn gehéél eruit kunnen halen? Tips?
    Xx Siham

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Siham,

      Ik ben blij dat het heeft gesmaakt! Om de cake echt goed uit een quichevorm te halen dien je de vorm echt goed in te vetten met boter, olie of bakspraak en dan de vorm nog eens te bestuiven met bloem. De overige bloem klop je er vervolgens uit en op deze manier blijft de cake echt niet plakken. Ik laat de cake altijd nadat die gaar is voor ongeveer 10 a 15 minuten afkoelen in de vorm en daarna draai ik de vorm om. En je zou natuurlijk altijd nog een springvorm kunnen gebruiken, die kun je makkelijk aan de zijkant openen. Xx

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter op Margery Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *