Anijsbroodjes (Krachel)

9 april 2014Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ingrediënten: (15 stuks)
Voor het deeg:
  • 500 gr. bloem
  • 2 el. melkpoeder
  • 250 ml lauwwarme melk
  • 100 gr. kristalsuiker
  •  50 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 1 tl. zout
  • 1 etl. gedroogde gist
  • 2 etl. anijszaad, gemalen
  • 2 etl. sesamzaad, gemalen
Overig:
  • sesamzaadjes 
  • 1 eidooier
  • 1 tl. melk
Bereiding:
  1. Giet de melk in het pannetje en voeg de kristalsuiker erbij. Roer dit geheel samen en laat de melk op laag vuur even warm worden.
  2. Verwijder het pannetje van het vuur en voeg ongeveer 4 eetlepels melk toe bij de gedroogde gist. Zet dit voor 10 minuten apart totdat de gist begint te schuimen en je de gist goed kunt ruiken.
  3. Meng in een ruime kom de bloem, melkpoeder, anijszaad, zout en de sesamzaad samen.
    Anijsbroodjes1
  4. Giet de zonnebloemolie, geklopte eieren en het gistpapje bij de droge ingrediënten in de kom en mix het even samen.
  5. Giet vervolgens de melk in stappen in de kom en kneed het deeg ondertussen goed door. Tip! Giet de melk er in stappen bij en telkens wanneer je ziet dat de melk is opgenomen giet je er weer wat melk erbij. In totaal gebruik ik precies 280 ml melk, maar de ander kan weer iets meer nodig hebben, dus giet de melk er in stappen bij zodat je voor jezelf kunt bepalen wanneer je genoeg hebt.Anijsbroodjes2
  6. Kneed het deeg voor zeker 3-5 minuten op middelhoge snelheid tot een soepel deeg dat nog ietsjes plakkerig is. 
  7. Vet een kom in en plaats hier het deeg in. Dek de kom af met plasticfolie en een theedoek en laat het deeg voor 60 minuten rijzen op een warme plek in huis.
    Anijsbroodjes3
  8. Stort het deeg na de 60 minuten op je werkblad en vet je handen in met wat zonnebloemolie. Tip! Als het deeg na het rijzen nog iets plakkerig is, dan kneed je het deeg nog even door met zonnebloemolie.
  9. Kneed het deeg nog even door en vorm vervolgens kleine bolletjes van het deeg. Hoe groter je de deegballetjes maakt hoe groter de broodjes straks zullen worden.
  10. Plaats de bolletjes op een bekleed bakplaat, dek de bakplaat af met plasticfolie en laat het deeg voor 30 minuten rusten.Anijsbroodjes4
  11. Druk na 30 minuten de bolletjes deeg ietsjes plat.
  12. Mix de eidooier met de melk en bestrijk hiermee lichtjes de broodjes.
  13. Strooi nog wat sesamzaadjes bovenop de broodjes en bak de broodjes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 25-30 minuten goudbruin en gaar.Anijsbroodjes5

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

151 Comments

  • Hayat

    10 april 2014 at 06:12

    Zijn deze broodjes zacht?

    1. xfaatjee

      10 april 2014 at 09:30

      Super zacht en luchtig haha!! :p

      1. Bouchra

        18 maart 2020 at 18:29

        Salam lieve fatima,

        Ik kan nergens gist vinden kan ik baksoda gebruiken? Of iets anders?
        Help!

        Alvast bedankt.

      2. Fatima El Irari

        18 maart 2020 at 22:21

        Alaikoem salaam Bouchra,

        Baking soda is helaas niet hetzelfde als gist. Je hebt echt gist nodig voor zulke broodjes. Heb je bij de Marokkaanse/Turkse slager gekeken?

  • Hayat

    10 april 2014 at 09:32

    Hmmmm heerlijke broodjes zijn dit inderdaad.. Inshallah gauw proberen

    1. xfaatjee

      10 april 2014 at 09:33

      Inderdaad Hayat deze zijn echt heerlijk haha :p

      1. Hanane

        4 oktober 2020 at 17:20

        Welke poedermelk is dit aub?

      2. Fatima El Irari

        6 oktober 2020 at 17:29

        Hi Hanane,

        Dit is de koffiemelk die je gebruikt voor in zwarte koffie. Ik gebruik die van de Lidl. Xx

      3. Jalila

        4 oktober 2020 at 19:29

        Er staat melkpoeder bij de ingrediënten. Is dat de melkpoeder die je bij de koffie doet? Zo niet welke gebruik je dan?

        Groetjes Jalila

      4. Fatima El Irari

        6 oktober 2020 at 17:29

        Hi Jalila,

        Klopt helemaal! Xx

    2. G.

      8 mei 2020 at 20:10

      Hi Fatima. Hoe komt het dat dit recept afwijkt van het recept in jouw boek? In het boek is het recept voor de deeg zonder ei..

      1. Fatima El Irari

        8 mei 2020 at 22:29

        Klopt, dat recept is iets anders.

  • samira

    10 april 2014 at 13:10

    kun je het zonder melkpoeder doen?

    1. xfaatjee

      10 april 2014 at 20:07

      Ja hoor kan ook dan doe je gewoon 2 eetlepels extra bloem.

      1. Lina

        12 april 2014 at 19:32

        Wat is de functie van het melkpoeder en waar kan ik dat kopen?

      2. xfaatjee

        12 april 2014 at 20:08

        Van melkpoeder worden je broodjes zachter. En je kunt het gewoon vinden naast de kristalsuiker in de supermarkt. Melkpoeder is gewoon wat je bij de koffie gebruik.

  • esra

    10 april 2014 at 20:14

    massallah zien er lekker uit ga ze zeker maken. hoe lang blijven de broodjes zacht.

    1. xfaatjee

      10 april 2014 at 22:35

      Dankjewel Esra! Bij ons zijn ze altijd na twee dagen allemaal op haha en dan zijn ze nog heerlijk zacht! :p

  • Hayat

    11 april 2014 at 20:55

    Faatje bedoel je dat je deze broodjes voor het bakken kan invriezen? Nee toch? Ik vries altijd broodjes in als ze gebakken zijn en warm ze dan op in de magnetron..

    1. xfaatjee

      11 april 2014 at 21:21

      Nee nee lieverd! Ik bedoel gewoon na het afbakken kun je ze invriezen :p

      1. Hayat

        11 april 2014 at 22:53

        Haha dacht ik al

      2. xfaatjee

        11 april 2014 at 23:22

        inschAllah meid. Hou me op de hoogte Xx

  • Hayat

    12 april 2014 at 16:26

    Ik heb ze gemaakt Faatje.. Echt heerlijk zijn ze, zeker voor herhaling vatbaar
    Dank je voor je recept

    1. xfaatjee

      12 april 2014 at 17:54

      Leuk om te lezen Hayat! Bsa7a meid Xx

  • Fatima

    17 april 2014 at 09:11

    Hey meid wat een geweldige blog zeg en hele goede recepten.Bedankt voor je lekkere recepten.
    jij had een tijdje geleden een recept geplaatst met vermicelli en kip alleen kan het nergens terugvinden.Zou jij het voor mij willen plaatsen als het kan want wil die vandaag nog maken inchallah.

    1. xfaatjee

      17 april 2014 at 09:50

      Dankjewel lieverd! Zoals je misschien al weet heb ik nu een andere Facebook account en hierdoor zijn jammer genoeg vele foto’s en recepten verdwenen. Ik zal even kijken of ik het recept kan vinden en dan zal ik het vandaag nog plaatsen xx

    2. xfaatjee

      17 april 2014 at 18:08

      Dankjewel lieverd! Het is me niet gelukt om het recept er vandaag op te zetten, maar dat komt snel! Xx

      1. Fatima

        30 april 2014 at 16:45

        Het lijken me ook heerlijke broodjes!
        Kun je ook voor dit recept gemalen anijszaad gebruiken of moet het echt zaad zijn?

      2. xfaatjee

        30 april 2014 at 20:54

        Zijn ook echt super lekker! Nee hoor je kunt ook gemalen anijszaad gebruiken is geen probleem x

  • Lina

    7 mei 2014 at 18:11

    Ik heb deze broodjes maandag gemaakt. Mmmmm, ze smaken echt hemels alhamdulillah! Bedankt voor het recept!

    1. xfaatjee

      7 mei 2014 at 20:22

      Heerlijk hé haha! Super lekker inderdaad! Graag gedaan meid Xx

  • Fatima

    7 mei 2014 at 21:21

    Deze broodjes worden bij mij niet luchtig.
    Ik heb kleine bolletjes gebruikt maar toch
    Zit er veel deeg in die bolletjes.
    Ik heb overigens wel gemalen anijs gebruikt
    Zou dat van invloed op de luchtigheid zijn?

    Als er anijszaad wordt gebruikt, proef je dan niet harde deeltjes in de broodjes?

    1. xfaatjee

      7 mei 2014 at 21:41

      Anijs moet daar geen invloed op hebben meid. Kneed je het deeg genoeg door tot een soepel deeg en laat je het genoeg rijzen? Ja je kunt soms een hard deeltje proeven, maar voordat ik de anijs gebruik check ik het eerst na x

  • Sam

    1 juli 2014 at 19:07

    Jouw grote fan hier weer. Heb vandaag dit recept getest en in plaats van te twijfelen heb ik precies gedaan wat er in dit recept staat. Ik moet zeggen dat het deeg toch naar mijn idee te plakkerig is. Misschien toch teveel melk erbij gedaan? Mohiem, alsnog in de oven gedaan, nadat ik met moeite bolletjes kon maken. De anijsbroodjes zitten nu in de oven. Hoelang moeten ze eigenlijk de oven in? De kransbroodjes (had ik van de week geprobeerd) ga ik in het weekend nogmaals proberen. Ik hoop dat ze dan wel lukken. 🙂

    1. Sam

      1 juli 2014 at 19:20

      Inmiddels uit de oven. Ze zien er bij mij uit net eierkoeken

      1. xfaatjee

        1 juli 2014 at 19:57

        Hun wat is er mis gegaan dan? Zijn ze er plat uitgekomen?

    2. xfaatjee

      1 juli 2014 at 19:56

      Salaam lieverd! Ik heb echt altijd genoeg aan 300 ml melk en dan is het deeg gewoon goed bij mij, maar ik heb ook van andere gehoord dat het deeg wat te plakkerig is en dat 300 ml melk bij hun ook teveel was. Dan kun je denk ik voor de volgende keer maar 250 ml melk gebruiken en dan kun je nog altijd kijken of je er wat extra bij moet doen of niet. Ze gaan voor ongeveer 30 minuten de oven in meid xx

      1. Sam

        1 juli 2014 at 23:37

        Ik denk een combinatie van factoren; toch teveel melk en niet goed gerezen deeg. Ik ga het binnenkort gewoon weer proberen tot het net zo mooi en luchtig is als op de jouw foto

      2. xfaatjee

        2 juli 2014 at 11:53

        Hmm dat kan best kloppen meid. Volgende keer dan beetje bij beetje de melk erbij doen en dan kun je nog altijd kijken of je teveel melk hebt of niet. InschAllah lukken ze dan wel meid Xx

  • Fatima-Zahra

    6 juli 2014 at 11:26

    Die van mij zijn open gebarsten aan de bovenkant, wat heb ik dan verkeerd gedaan?

    1. xfaatjee

      6 juli 2014 at 11:30

      Als ik deze broodjes maak dan zit er ook altijd wel 1 of 2 van de broodjes tussen die aan de bovenkant is gescheurd. Hoe dit komt durf ik je echt niet te zeggen meid. Waren de broodjes wel lekker? Want uiteindelijk vind ik dat het daar allemaal om draait :p Xx

      1. Fatima-Zahra

        9 juli 2014 at 00:05

        Ja hoor, ze waren lekker…bedankt voor het recept en voor je reactie!

      2. xfaatjee

        9 juli 2014 at 09:22

        Gelukkig! Graag gedaan meid Xx

  • Dalia

    6 juli 2014 at 13:14

    Ik kan jou bagrir recept niet meer vinden?

  • Fatima

    2 september 2014 at 10:58

    Asalam

    Ik vindt het nog steeds jammer dat je de foto s niet ziet. Op de oude blog wel.

    1. xfaatje

      4 september 2014 at 06:40

      Salaam meid, klopt vele foto’s zijn niet meer zichtbaar, maar ik ben er mee bezig meid! Alle foto’s zullen weer snel zichtbaar zijn inschAllah! <3

  • hiba

    12 september 2014 at 09:35

    Allah ya3tik asaha meid!. Ik ga ze zometeen uitproberen. Hoeveel stuks komen hier ongeveer uit? Xxx

    1. xfaatje

      12 september 2014 at 11:29

      Allah i3tk sa7a meid! Je krijgt hier ongeveer 15 broodjes uit. Ben nu de foto’s opnieuw aan het uploade! Succes meid <3

  • hiba

    14 september 2014 at 22:55

    Ik heb ze gemaakt! Oh ze waren heeeeeerlijk! Recept is heel goed uitgekomen. Bedankt Faatje xxx

    1. xfaatje

      27 september 2014 at 19:32

      Goed om te lezen Hiba! Allah i3tik sa7a meid en heel graag gedaan!<3

  • Lara

    27 september 2014 at 10:38

    Deze broodjes egt zo lekker ik maak ze elk week lekker met glaasje munt thee egt een aanrader

    1. xfaatje

      27 september 2014 at 18:01

      Wat leuk om te lezen Lara! En deze broodjes zijn inderdaad heerlijk en vooral met een glaasje munt thee hmm!! <3

  • Naziha

    2 maart 2015 at 16:03

    Salaam faatje

    Heb je misschien ook een recept voor ka’b ghzal (of ook gazellenhoorntjes genoemd)?

    Alvast bedankt xxx

    1. xfaatje

      13 mei 2015 at 17:56

      Salaam Naziha, Mijn moeder maakt deze koekjes vaak. Vooral met het suikerfeest. Ik zal snel dit recept van mijn moeder uitproberen en het delen met jullie op mijn blog. <3

  • Sarah

    23 oktober 2015 at 14:40

    Hoi Faatje,
    Ik heb deze broodjes ook gemaakt. ze waren echt heeerlijk!!
    alleen ze waren niet echt zacht .. weet je misschien hoe dit komt?
    Trouwens bedankt voor alle lekkere recepten. Ben er gek op! 😀

    xx Sarah

    1. xfaatje

      24 oktober 2015 at 10:49

      Hallo Sarah, ik ben blij dat het heeft gesmaakt! Heb je het deeg lang genoeg gekneed en laten rijzen?

  • Zainab

    8 november 2015 at 10:02

    Salam Faatje,

    Ik wil je even laten weten dat de anijsbroodjes super goed gelukt zijn alhamdoellilah! Lekker zacht en luchtig. Bedankt voor je erge duidelijke recepten met goede uitleg en foto’s. Door duidelijke recepten ben ik meer gemotiveerd om te gaan bakken! Ziet er allemaal goed uit tbarkallah

    Ma3asalama zainab

    1. xfaatje

      9 november 2015 at 09:00

      Salaam Alaikoem Zainab, ah super! Ben blij dat het heeft gesmaakt Alhamdoelilah. Allah ibarkfiek lieverd! Xx

  • anissa

    24 november 2015 at 22:20

    hey schat
    inmiddels heb ik deze broodjes misschien al 8 keer gemaakt en elke keer komen ze er weer verrukkelijk uit
    ik volg altijd precies de stappen die je omschrijft
    dus dames: als het bij jullie misgaat komt het waarschijnlijk doordat jullie een foutje maken
    heel erg bedankt voor delen van dit heerlijke recept
    ga zo door
    xx een van je grootste fans

    1. xfaatje

      25 november 2015 at 08:33

      Hallo Anissa,

      Ah top! Ik ben blij dat je blij bent met het recept. Bedankt lieve meid Xx

  • Samira

    7 december 2015 at 10:53

    Wat zijn deze broodjes heerlijk.. kan je de olie ook vervangen in boter? En moet je dan dezelfde inhoud behouden?
    Chokran ?

    1. xfaatje

      7 december 2015 at 13:36

      Hallo Samira,

      Lekker hé haha! Ja, hoor je kunt de zonnebloemolie prima vervangen door boter. Succes Xx

      1. Samira

        7 december 2015 at 14:05

        Bedankt schat!
        Dus 180 ml gesmolten boter?

      2. xfaatje

        9 december 2015 at 07:51

        Hallo Samira,

        Ja, klopt inderdaad. Maar ik wil je wel een tip geven. Door de zonnebloemolie krijg je lekkere zachte broodjes en door roomboter krijg je een lekkere roomboter smaak in de broodjes. Als je alleen roomboter gebruikt, dan zullen deze broodjes ook wel zacht worden, maar niet zo zacht zoals alleen met olie. Ik raad je aan om dus de helft zonnebloemolie te gebruiken en de andere helft roomboter. Succes hoor Xx

      3. Samira

        9 december 2015 at 09:21

        Bedankt voor je goede tip☺ had een.klein vraagje over je gevulde batbots….ik wil ze niet vullen maar zo maken…moet ik dan de strikte bereidingswijze aanhoyden zoals staat aangegeven. En sorry voor al mijn vragen ?

      4. xfaatje

        9 december 2015 at 10:43

        Hallo Samira,

        Je mag altijd vragen stellen hoor! Als je gewoon normale batbots wilt maken zonder deze te vullen, dan raad ik je onderstaand recept aan. Xx
        https://uitdekeukenvanfatima.nl/deegwaren/mini-batbot/

      5. Samira

        9 december 2015 at 12:06

        Haha ja dank je maar heb namelijk die andere batbots gemaakt met melk en deeg is aan het rijzen dus hoop dat het lukt ☺

      6. Samira

        9 december 2015 at 09:45

        Bedankt voor je gouden tip ☺

      7. xfaatje

        9 december 2015 at 10:44

        Graag gedaan lieverd!

  • Zinake

    6 januari 2016 at 21:31

    Ik heb geen keukenrobot 🙁 kan ik deze ook gewoon met de hand mengen en kneden?

    1. xfaatje

      7 januari 2016 at 07:51

      Hallo Zinake,

      Jazeker hoor! Je kunt ook makkelijk met je handen het deeg kneden. Succes!

  • senna

    11 januari 2016 at 18:50

    Ooo lekker meid, ik wil ze ook maken moet je echt 280 ml melk gebruiken precies?

    1. xfaatje

      12 januari 2016 at 07:47

      Hallo Senna,

      Ja, ik gebruik altijd 280 ml melk. Maar je kunt beetje bij beetje de melk toevoegen en wanneer je ziet dat je deeg goed is stop je met het toevoegen van de melk. Maar elke keer weer als ik deze broodjes maak, dan heb ik die 280 ml melk nodig.

  • Majida

    24 januari 2016 at 15:04

    Heb net deze broodjes uitgeprobeerd, ze zijn wel lekker zacht alleen omdat ik niet al het melk heb gebruikt waren ze minder zoet helaas. Kan ik de volgende x de suiker ook gewoon bij de bloem toevoegen? Ik heb trouwens vorige week ook de churros gemaakt super lekker!!

    1. xfaatje

      25 januari 2016 at 15:31

      Hallo Majida,

      De zoetheid heeft eigenlijk niks met de melk te maken hé. Als je de broodjes de volgende keer iets zoeter wilt hebben, dan kun je makkelijk iets meer suiker gebruiken hoor. Want deze broodjes zijn eigenlijk ook niet zoet haha. Dus de volgende keer kun je gewoon meer suiker gebruiken hoor:p

      1. Faatje

        13 januari 2018 at 20:58

        Ze bedoelt dat als je minder melk gebruikt je automatisch minder suiker gebruikt. Ik heb het recept net gemaakt en idd ik had veel minder melk nodig voor een zacht plakkerig deeg. En het suiker bleef ook achter in het pannetje met melk. Is denk ik toch handiger om de suiker met meel of eieren toe te voegen.

  • Ahlam

    26 januari 2016 at 12:46

    Ben nu lekker aan t smullen van de broodjes, wat zijn ze heeeeerlijk! Bedankt voor het recept, Faatje 🙂

    1. xfaatje

      28 januari 2016 at 15:01

      Ah, super meid! Heel graag gedaan hoor Xx

  • Fatima

    5 april 2016 at 14:32

    Salam wa alaykoem. De broodjes zijn alhamdoulillah gelukt, alleen heb ik een beetje te veel suiker gebruikt hihi. Volgende keer beter. Mijn complimenten en ga zo door! Wa alaykoem Salam

    Fatima

    1. xfaatje

      6 april 2016 at 06:54

      Salaam alakoem Fatima,

      Ah, super meid! Haha de volgende keer iets minder suiker gebruiken dus! Allah ibarkfiek lieverd dankjewel! x

  • Hajar

    23 april 2016 at 13:00

    Salaam meis,

    Wat een lekkere recepten deel je met ons! Allahouma barak. Ik zie dat je ook de tristar hebt, ik ook sinds kort 🙂
    Krijg alleen de mengkom er niet van af. Ik zou hem tegen de klok in moeten draaien maar gebeurd niets. En is het normaal dat hij zoveel beweegt tijdens het kneden?

    Groetjes hajar

    1. xfaatje

      25 april 2016 at 09:24

      Alaikoem salaam Hajar,

      Dank je wel lieve meid! Blijft de mengkom vastzitten bedoel je? Je moet de kom inderdaad tegen de klok indraaien en bij het eind gewoon hard draaien, zodat de kom vast blijft zitten. En ja de machine beweegt wel als je bijvoorbeeld veel deeg erin hebt zitten. Het mixen van bijvoorbeeld eieren vind ik ook niet echt top. De garde raakt de onderkant van de kom niet. Maar al met al ben ik er wel blij mee, aangezien je er wel goed deeg in kunt kneden.

  • Chahrazad

    19 juni 2016 at 13:23

    Hee meid!

    Wat bedoel je met zet het voor 10 min aan de kant totdat het gaat schuimen?
    Moet die weer op het vuur of?

    Groetjes,

    1. xfaatje

      20 juni 2016 at 12:09

      Oh nee hoor dat hoeft niet. Als je het mengsel maakt en even opzij zet, dan zul je naar een paar minuten zien, dat je aan de boven soort van belletjes krijgt.

  • Hayat

    25 juni 2016 at 17:55

    Salaamu alaikum faatje,

    Met de melkpoeder, bedoel je daar ook coffeecreamer mee?
    Trouwens, superleuke site. Volg je recepten altijd!

    1. xfaatje

      27 juni 2016 at 09:40

      Alaikoem salaam Hayat,

      Ja, dat bedoel ik inderdaad. Bedankt lieve meid! Xx

  • Soumia

    26 juni 2016 at 12:27

    Jij bent echt geweldig! Ik zoek al heel lang naar dit recept! Thank you! vraagje: welke melkpoeder gebruik jij? Foto of naam aub? ?

    1. xfaatje

      27 juni 2016 at 09:51

      Hallo Soumia,

      Aah super lief van je! De koffiecreamer die ik gebruik is van het merk Completa, maar je kunt ook gewoon eigen merk gebruiken hoor. Bedankt lieve meid Xx

  • senna

    3 juli 2016 at 00:48

    Had een vraagje ik zie die gevlochten broodjes niet meer op je blog staan

  • Nabila

    7 augustus 2016 at 18:16

    Ik zoek ook naar het recept van de gevlochten broodjes. Kunnen we die nog ergens vinden?
    Voorheen stond die er namelijk wel op.

    Dank je wel! x

    1. xfaatje

      8 augustus 2016 at 07:13

      Hallo Nabila,

      Dat recept stond er inderdaad op, maar nadat het recept bij een paar mensen is mislukt heb ik deze eraf gehaald om het recept even opnieuw te maken en alles opnieuw af te wegen etc. Recept komt snel weer online hoor! Xx

      1. Nabila

        8 augustus 2016 at 12:16

        Haay,

        Oh gelukkig. Heel fijn!
        Dank je wel voor de moeite en reactie.

        Love your recepten/blog! ❤

      2. xfaatje

        8 augustus 2016 at 12:49

        Hallo Nabila,

        Heel graag gedaa meid en jij bedankt voor je lieve compliment! Xx

  • Djelloul

    9 december 2016 at 09:35

    Salam Fatima,
    Wauw ik ga deze zeker maken voor morgen als mijn familie komt.
    Zou ik het deeg de avond van te voren kunnen maken en dan s ochtends afbakken? Of wordt dat vies door de gist?

    1. Fatima

      9 december 2016 at 14:54

      Alaikoem salaam Djelloul,

      Ik zou dat niet doen. Wel kun je de broodjes vandaag al maken en bewaren voor morgen. Gewoon afdekken met een plastic zak en ze zullen lekker zacht blijven. Xx

  • siham

    15 december 2016 at 22:12

    280 ml melk op 480 gram meel klopt echt niet. Plus nog 180 ml olie. Klopt dit recept wel? Heb ze gemaakt en heb 150 ml weg gelaten. Je had ook aangegeven dat het plus minus is, maar ik neem aan dat jij er geen 150 ml naast kan zitten.

    De verhoudingen kloppen echt niet, het deeg was niet eens bij elkaar te krijgen. En ik ben absoluut geen beginneling in de keuken haha.

    De verhoudingen zijn gewoon niet juist, heb nog 10tallen soortgelijke recepten daarna bekeken, en die hanteren niet zoveel vocht. De smaak is verder goed, alleen was de buitenkant wat krokanr omdat ik natuurlijk naar verhouding veel olie erin had. Ik hoop dat je even naar het recept kan kijken, want de smaak was echt goed!!

    1. Fatima

      19 december 2016 at 09:55

      Hallo Siham,

      Allereerst wil je aub niet snel roepen dat het recept niet klopt? Ik maak deze broodjes zo vaak en ik gebruik altijd het recept dat je hier ziet staan en elke keer weer lukken ze. Je gebruikt in totaal 500 gram bloem(en bakpoeder) Als je daarbij de natte ingrediënten toevoegt, dan krijg je een samenhangend deeg dat nog plakt en zo hoort het deeg ook echt te zijn(althans bij mij de elke keer weer.) Maar goed ik zal natuurlijk even naar het recept kijken en de broodjes snel nog een keer bakken. Als je de volgende keer merkt dat het te plakkerig word, dan kun je natuurlijk ook zelf op tijd stoppen met het toevoegen van bijvoorbeeld melk of water.

  • Ilham

    12 februari 2017 at 20:09

    Salaam Fatima

    Bedankt voor dit recept! Ik vroeg me af of je in plaats van die bloem + gist ook gewoon zelfrijzende bloem kunt gebruiken? Dan heb je geen gist meer nodig, toch?

    1. Fatima El Irari

      21 maart 2017 at 12:35

      Alaikoem salaam Ilham,

      Vaak wordt zelfrijzend bloem gebruikt voor bijvoorbeeld cakes, maar voor deegwaren heb ik het zelf nog nooit gebruikt. Ik raad je toch aan om gewoon bloem te gebruiken met de gist.

      Liefs,
      Fatima

  • senna

    23 februari 2017 at 20:24

    Waar kan ik die kransbroodjes vinden die zie ik niet meer staan

  • Isa

    20 maart 2017 at 17:43

    Mash Allah. Ik ben zo blij met jouw recepten! Ik heb vandaag de broodjes gemaakt en ze zijn super gelukt. Mijn man is superblij dat ik eindelijk dingen maak die lekker zijn. Barak Allah fiki!!

  • selma

    25 april 2017 at 18:29

    fatimaa je bent echt een schat
    van een meid,je neemt de tijd om met ons je recepten te delen en je recepten zijn ook nog eens heerlijk?

    1. Fatima El Irari

      26 april 2017 at 07:25

      Hallo lieve Selma,

      Aah wat lief! Dankjewel lieve schat en natuurlijk heel graag gedaan!

      Liefs,
      Fatima

  • Najoua

    26 april 2017 at 15:05

    Hooi Fatima kan ik in plaats van gist ook baksoda gebruiken heb momenteel geen gist in huis.

    1. Fatima El Irari

      1 mei 2017 at 06:12

      Hallo Najoua,

      Eerlijk gezegd gebruik ik voor deegwaren altijd gist, anders zal het deeg niet rijzen.

      Liefs,
      Fatima

  • OemKhaoula

    20 mei 2017 at 11:33

    Assalamoe 3alaykoem wa ra7matoe Allah schat

    Baraka Allahoe Fiekie voor t delen van je recepten .
    Moge Allah jou daarvoor belonen.

    Heb een vraagje:
    Ik heb deze broodjes 2x gemaakt en elke x krijg ik scheurtjes erin. Wat doe ik verkeerd???

    Kussies
    Je naamgenootje hiji

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2017 at 07:43

      Alaikoem salaam Oem Khaoula,

      Ameen lieve schat! Krijg je scheurtjes aan de bovenkant bedoel je? Zo ja, is dit wanneer je de broodjes uit de oven haalt of tijdens het bakken al?

      Liefs,
      Fatima

      1. OemKhaoula

        22 mei 2017 at 08:28

        Ja ik krijg de scheurtjes al tijdens het bakken

  • Karima

    6 juni 2017 at 12:22

    Is dit de harde variant die kruimelt? Of juist de zachte broodjes die heel luchtig zijn ook de dagen er na?

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 13:49

      Hallo Karima,

      Dit is de zachte variant. Ik wist niet eens dat er een harde bestond haha.

  • Fati

    12 juni 2017 at 15:59

    Slm faat
    Ik probeerde ze net te maken na een uur rijzen is men deeg nog steeds glibberig en plakkerig ik kan er zelf geen balletjes van maken … kan je me misschien vertellen wat ik verkeerd heb gedaan heb alles gevolgd zoals vermeld.
    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      13 juni 2017 at 07:18

      Alaikoem salaam Fatima,

      Als het deeg nog iets plakkerig is, dan smeer je het deeg in met wat zonnebloemolie en je zult merken dat het deeg niet meer zal plakken.

  • Fati

    13 juni 2017 at 10:10

    Slm,
    Gisteren is het me niet gelukt ik ze nu terug proberen, bedankt xxx

    1. Fatima El Irari

      13 juni 2017 at 14:24

      Hallo Fati,

      Gewoon nog eens proberen lieverd en dan komt het vast goed!

      Liefs,
      Fatima

  • Fati

    13 juni 2017 at 13:07

    Slm ja hoor nu zijn ze gelukt ik heb minder melk gebruikt ipv 300ml heb ik 220ml gebruikt ben benieuwd hoe ze proeven vanavond inshallah. Shoekran?

    1. Fatima El Irari

      13 juni 2017 at 14:28

      Hallo Fati,

      Ah super lieverd! InschAllah gaan jullie allemaal smullen.

      Liefs,
      Fatima

  • Anoniem

    1 juli 2017 at 08:02

    De melk in stappen toevoegen, tijdens het kneden wordt de melk opgenomen. Ik heb 250 melk gebruikt, de laatste ml op gevoel toevoegen afhankelijk van het deeg. Als je ziet dat het te glibberig is dan moet je stoppen met toevoegen van de melk. Ik denk dat het door de meel komt dat het bij sommige toch niet helemaal lukt. Ik gebruik bij alle recepten van deze dame de meel van lidl en alles lukt perfect.

    1. Fatima El Irari

      3 juli 2017 at 06:12

      Hallo Anoniem,

      Klopt helemaal wat je zegt! Ik gebruik ook altijd de bloem van de Lidl en je kunt inderdaad de melk er in stappen aan toevoegen. Ik ben blij dat alle recepten je lukken!

      Liefs,
      Fatima

  • Naima

    9 september 2017 at 14:11

    Hoi fatima,

    Heb vandaag de broodjes ook gemaakt..en zijn helaas niet uitgekomen zoals die van jou.. Mijn broodjes zijn absoluut niet luchtig.. zijn best wel hard.
    Erg jammer ik heb precies gedaan zoals boven staat vermeld..

    1. Fatima El Irari

      11 september 2017 at 12:26

      Hallo Naima,

      Dat is jammer. Hoe was het deeg voordat je het liet rijzen en na het rijzen?

      Liefs,
      Fatima

      1. Naima

        13 september 2017 at 08:14

        Hoi fatima,
        De deeg was niet plakkerig.. was best hare. Na 1 uur was de deed nog niet gerezen.. heel raar terwijl ik alles hebt gemeten precies zoals jij aan hebt gegeven.. Ik denk dat ik volgende keer meer melk bij doe en gist..

  • Ahlam

    19 september 2017 at 13:13

    Ha die Fatima,

    Ik heb het recept vandaag uitgeprobeerd; ze waren heerlijkkkkk!!! Lekker luchtig en zacht zoals jij dat had beschreven. Zeker voor herhaling vatbaar 😉

    Groetjes,
    Ahlam

    1. Fatima El Irari

      20 september 2017 at 06:31

      Hallo Ahlam,

      Aah wat goed zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. En deze broodjes zijn inderdaad heerlijk zacht en luchtig haha. Ik moet ze ook weer echt een gaan bakken hmm.

      Liefs,
      Fatima

  • Emily

    17 februari 2018 at 14:25

    Salaam alaikum,

    Ik wil graag de anijsbroodjes maken maar ik heb alleen droge gist.
    Hoeveel droge gist moet ik dan gebruiken inplaats van 1,5 th verse gist?

    Baraka Allahou feeki

    1. Fatima El Irari

      18 februari 2018 at 08:21

      Alaikoem salaam Emily,

      Je gebruikt dan 25 gram verse gist. Xx

      1. Karima

        5 oktober 2020 at 20:09

        Salam alikom fatima
        Ik wil deze broodjes graag gaan maken maar vraag me af of je 4lepels van het verwarmde melk erbij moet doen of gewoon koude melk?shokran

      2. Fatima El Irari

        6 oktober 2020 at 17:30

        Hi Karima,

        Ik gebruik inderdaad vier eetlepels melk van de verwarmde melk. Xx

  • Senna

    1 april 2018 at 17:52

    Maa sas Allah je recepten zijn heerlijk en duidelijk uitgelegd. Ik ben verslaafd haha. Vraagje je had toch ook van die kransbroodjes kan ze niet vinden

    1. Fatima El Irari

      1 april 2018 at 18:56

      Hi Senna,

      Aah dankjewel lieverd! Allah ibarkfiek! Ik had deze inderdaad van de week gemaakt, maar dit recept heb ik hier nog niet geplaatst. Ik ga ze inschAllah morgen weer maken en dan zal ik ze hier delen. Xx

  • Diana

    10 juni 2018 at 15:34

    Is het normaal dat de deeg best plakkerig is wanneer je de melk er rustig bij kneed dan is het best een plakkerig deeg. Ik heb het met olie bij elkaar gekregen. Ze zijn nou aan het rijsen ben benieuwd hoe ze worden

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 07:33

      Hi Diana,

      Het deeg is ietsjes plakkerig, maar niet overdreven plakkerig. En je hebt goed gehandeld door het deeg nog even door te kneden met zonnebloemolie. Heeft het gesmaakt? Xx

  • Najiha

    10 augustus 2018 at 20:25

    Er staat bij 1 en bij 5 iets over gist de ene keer 10 min andere keer 5 min

    1. Fatima El Irari

      3 september 2018 at 06:53

      Hi Najiha,

      Klopt, ik heb het gelijk even aangepast. Bedankt! Xx

  • Mariam

    19 augustus 2018 at 21:10

    Hoi fatima, ik snap iets niet, stap 2 en 5 doe je 2x? Klopt dit? Bij stap 2 heb je de gist korrels als in melk gedaan en bijs tap 5 weer?

    1. Fatima El Irari

      3 september 2018 at 07:18

      Hi Mariam,

      Sorry, dit stond er inderdaad dubbel in. Ik heb het ondertussen al aangepast. Xx

      1. Zeneb

        23 oktober 2018 at 13:42

        Heey Fatima kan je hier misschien een video van maken ik haal echt alles doorelkaar en ik hou van deze broodjes

      2. Fatima El Irari

        23 oktober 2018 at 16:50

        Hi Zeneb,

        Wat haal je dan precies door elkaar? Als je alle stappen stap voor stap volgt dan moet het goedkomen hoor. Xx

  • Lina

    1 november 2018 at 03:26

    Hoi Fatima,

    Hoe kun je de anijszaad en sesamzaad het beste stampen?

  • Lina

    1 november 2018 at 07:06

    Hoi Fatima,

    Hoe kan ik het best de anijszaad en sesamzaad stampen?

    1. Fatima El Irari

      1 november 2018 at 08:22

      Hi Lina,

      Zelf doe ik dit altijd in een vijzel of je mixt het even fijn in een hakmolen voor een paar seconden.

  • Chaima

    18 december 2018 at 22:11

    Ik heb veel recepten van je uitgeprobeert and guess what? Nooit mis! Jou recepten zijn zo goed en verre van ingewikkeld , Allahoumma Barek! Morgen ga ik deze krachel van je maken, exciteddddd! Dikke kus en geniet van je zwangerschap ♡

    1. Fatima El Irari

      19 december 2018 at 00:06

      Hi Chaima,

      Wat super lief! Dankjewel lieve schat en geniet van de krachel!❤️?

  • Chaima

    19 december 2018 at 19:02

    MachAllah alweer, wat een zachte bollen!!!!! Ze hebben heerlijk gesmaakt en mn ma was helemaal verliefd! Ps: graag gedaan moppp!!! ♡

    1. Fatima El Irari

      20 december 2018 at 22:30

      Hi Chaima,

      Wat goed! Ik ben blij dat het je is gelukt en dat jullie hebben genoten! Xx

  • Jemaa

    29 mei 2019 at 06:00

    Salam
    Vraagje moet er ook bakpoeder bij of niet

    1. Fatima El Irari

      29 mei 2019 at 10:27

      Alaikoem salaam Jemaa,

      Nee, er hoeft geen bakpoeder bij.

  • Souad

    25 september 2020 at 06:31

    Salaam alaikoem fatima

    Ziet er erg lekker uit! Wil het vandaag uitproberen alleen heb ik verse gist in huis en geen droge gist. Hoeveel gram moet ik daar ongeveer van gebruiken?

    Alvast heel erg bedankt!

    1. Fatima El Irari

      25 september 2020 at 20:08

      Alaikoem salaam Souad,

      Je gebruikt dan de helft van het blokje verse gist. Xx

  • Souad

    19 oktober 2020 at 18:58

    Salaam alaikoem fat

    1. Souad

      20 oktober 2020 at 01:03

      Salaam alaikoem Fatima

      Die van mij zijn helaas niet goed gerezen. Gistpapje was wel schuimig geworden. Heb ook precies de verhoudingen aangehouden. Na de eerste rijs was hij een piepklein beetje gerezen dus toen in een klein beetje verwarmde oven gedaan. Toen was het deeg wel wat meer gerezen maar niet veel. Na het maken van bolletjes waren ze ook bijna niet gerezen. Heel klein beetje en tijdens het afbakken ( eerste ronde) bleven ze bijna hetzelfde terwijl ze groter moeten worden in de oven . Ze waren wel aan de zachte kant maar niet luchtig . Wel lekker..

      Enig idee waar dit aan zal liggen ?

      1. Fatima El Irari

        21 oktober 2020 at 07:59

        Alaikoem salaam Souad,

        Als het deeg niet rijst kan dit door verschillende factoren komen. Het water of melk kan te warm zijn of juist weer te koud. De gist kan misschien niet meer houdbaar zijn en de plek waar je het deeg hebt laten rijzen is misschien iets te koud. Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept