AARDAPPELTAART MET GEHAKT
Ben je nog aan het uitvogelen wat je vanavond gaat eten? Misschien is deze aardappeltaart met gehakt iets voor jou. Ik maakte deze aardappeltaart gevuld met gehakt en groenten afgelopen week en wat was dit lekker! Dit gerecht maakt mijn moeder al jaren, maar ik heb het dit keer ietsjes aangepast en de smaak is echt heerlijk! Je hebt niet veel ingrediënten nodig voor dit recept en je bent zo klaar met de voorbereidingen. Waag jij je ook eens aan dit recept? Geloof me je zult er geen spijt van krijgen!
Ingrediënten: (4 personen)
.
- 300 gr. rundergehakt
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 400 gr. aardappelblokjes
- 2 tl. sambal
- 1 tl. zout
- 1/2 tl. zwarte peper
- 3 eieren
- 200 ml kookroom
- geraspte kaas
Bereidingswijze:
- Marineer het gehakt zoals je gewend bent, of gebruik mijn recept voor de gehakt marinade. Laat het gehakt even in de marinade staan, zodat de kruiden lekker kunnen intrekken.
- Verwarm in een koekenpan een eetlepel zonnebloemolie en bak hierin het gehakt goudbruin.
- Snijd de ui in schijfjes en voeg dit toe aan het gehakt in de pan en bak het mee.
- Snijd de rode en de groene paprika in kleine blokjes en voeg dit toe bij het gehakt en de uien in de pan. Bak de groenten mee totdat ze iets zachter zijn.
- Wanneer de groenten iets zachter zijn voeg je de aardappelblokjes toe. Nu heb ik voorgekookte aardappelen gebruikt uit een zakje, maar je kunt ook aardappelen schillen, in blokjes snijden en deze even voorkoken in een pannetje met kokend water. Voeg de aardappelblokjes toe en meng dit samen.
- Voeg dan de twee theelepels sambal toe en de peper en zout. Meng dit dan weer samen en laat het geheel ongeveer 10 minuten op het vuur staan totdat de groenten wat zachter zijn.
- Wanneer alles gaar is zet je het vuur uit en vet je een ovenschaal in met wat zonnebloemolie.
- Haal de koekenpan van het vuur en schep de inhoud in de ovenschaal. Verdeel de vulling over de ovenschaal.
- Breek de eieren in een beker of kom en giet hier de kookroom bij. Meng het met een garde samen en giet de room over de ovenschaal geen.
- Als laatste strooi je nog wat geraspte kaas over de ovenschaal heen en stop je de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 30 minuten.
Jij legt alles zo goed uit! Beter kan het gewoon niet.
Hallo Laila, lief van je! Dankjewel meis Xx
Kookroom? Nog nooit van gehoord.
Verder ziet het er idd erg lekker uit. Denk dat ik dit vanavond eens ga maken
Hallo Karima, haha niet? Deze is te vinden in de koeling bij de slagroom. Dit is echt lekker!
hey hou van je recepten maar van waar heb je die aardappelen of kan je ook schijfjes gebruiken ?
Hallo Kaoutar, bedankt meid! Deze aardappeltjes kun je bij de Albert Heijn halen, maar je kunt oko schijfjes gebruiken hoor.
Ik ben zo blij dat ik jou website ontdekt hebt. Jij inspireert mij met je recepten en ik krijg er echt zin van om te koken. Ga zo door meid en laat de recepten maar komen zou ik zeggen 😉 chapeau!! X
Hallo Shahira, lief van je! Leuk dat je zo enthousiast bent over mijn recepten hihi Xx
Ik vind je gerechten echt super! Moge Allah je belonen voor al je inspanningen!
Hallo Layla, Ah dankjewel meid! Allahoema ameen Xx
wat is de diameter van de ovenschaal?
Hallo Emma, deze ovenschaal heeft een diameter van 28cm.
Staat in de oven ben benieuwd heb er trek in…???
Hallo Fatima, en heeft het gesmaakt?
Hi faatje,
Kan ik de kookroom ook vervangen met iets anders?
Groetjes Saloua
Hallo Saloua, ja hoor je kunt de kookroom vervangen door melk.
kan het ook vervangen worden door slagroom?
Hallo Siham,
De kookroom bedoel je? Ja, die kun je ook vervangen door slagroom.
Ja klopt dat bedoelde ik.. Super dank je die heb ik namelijk in huis haha
Hallo Siham,
Super! Ik hoop dat het heeft gesmaakt inschAllah! x
Het was heeeeeerlijk! X
weer een heerlijke recept erbij superrrr lekker.Moge Allah je belonen voor al je moeite..
Hallo Nassira, dankjewel lieve schat! Allahoema Ameen Xx
Hoi Faatje!
Zou ik mogen weten wat er allemaal in het gehakt zit? Ben benieuwd!
Hallo Elmas, ja natuurlijk. Klik even op onderstaande link voor het volledige recept.
https://uitdekeukenvanfatima.nl/hapjessnacks/gehakt-marinade/
hmmm ziet er lekker uit jammie.
mashallah
Dankjewel lieverd!
Geweldige recepten…. ? Vraagje, kan je de sambal ook achterwege laten? Heb een driejarige thuis en ik weet niet of ze dat lust?
Hallo Susanne,
Bedankt hoor! Jazeker, je kunt de sambal makkelijk weglaten geen probleem. Succes!
Waar heb je deze ovenschaal vandaan? Ik kwam deze tegen bij de Ikea, maar bij de bakspullen. Voor een cake dus..
HAllo Sabah,
Deze ovenschaal heb ik bij de Albert Heijn gekocht.
Ik heb deze al een paar keer gemaakt. Hij zooo lekker. Heb er laatst briccoliroosjes door gedaan. Bedankt voor je heerlijke recepten!
Hallo Zahra,
Graag gedaan lieverd. Hmm lekker broccoli erdoorheen, dat is een goeie van jou hihi Xx
Salaam alaykoum dames,
Vandaag voor 3de keer gemaak! Ik gebruik wel andere kruiden, maar het is lekker!! Mijn man wilt het 1 per week eten. Fijne avond dames en eet smakelijk
Salaam Alaikoem Farida,
Haha wat leuk! Dit is inderdaad ook echt een lekker gerecht. Zou het ook wel een keer per week willen eten haha.
Salam.. Ziet er heerlijk uit.. Kan ik de kookroom ook weglaten? Hiermee bedoel k alleen de eieren gebruiken?
Salaam alaikoem Youssra,
Dankjewel meid. Ja, je kunt de room weglaten en enkel de eieren gebruiken.
Hoi meid, kan je dit ook 1 dag van te voren maken. Is het dan nog even lekker?
Hallo Monia,
Ja, hoor dat kan zeker! Alleen dan zou ik de kaas pas erop doen wanneer je de aardappeltaart gaat afbakken. Succes xx
Assalaamu alaikum toppertje
Morgen staat dit op t menu hier. Ga er wel meer groenten bijdoen.
Je hoort van me en ik schiet uiteraard een fotootje
Xxx
Alaikoem salaam lieve schat! En heeft het gesmaakt schat? Bsa7tkoem! <3
Ja was heerlijk! Had je op insta getagd, heb daar een foto geplaatst
Xx
Salaam alaikoem schat,
Ah, dan heb ik deze denk ik gemist. Heb je mij getagd op kookhoekje of mijn andere account?
Hoi Faatje,
Lijkt me erg lekker! Ik vroeg me af of ik wortel ipv paprika kan gebruiken aangezien ik geen paprika in huis heb.. En heb zoooo geen zin om morgen de deur uit te gaan hahah
By the way je video’s zijn erg leuk! Haha je kan aan je stem horen dat je echt veel geduld hebt..
Shokran voor de moeite die je voor ons doet!!
kusss
Hallo Siham,
Dankjewel lieve meid. Oh ja hoor je kunt zeker wortels vervangen door de paprika. Haha nou ik kan soms ook heel ongeduldig zijn hoor, maar hmdl heb ik met het maken van video’s, recepten etc. iets meer geduld haha! Bedankt lieve schat! xx
Vraagje, je gaf aan ook schijfjes te kunnen gebruiken maar breken die niet als je ze bakt in een pan? Of moet je ze er gewn gelijk opleggen?
Hallo Sara,
Je bedoelt aardappelschijfjes toch? Nee, deze breken niet af hoor.
maasha allah. Heel erg duidelijk jou recepten. 1voor1 tbarkelah.
Ik zal morgen misschien dit ees proberen ziet er heerlijk uit.xxx
Hallo Hanane,
Allah ibarkfiek meid! Lief van je Xx
Hallo Hanane,
Allah ibarkfiek lieve meid!
Jou uitleg is echt toppie heel duidelijk. ga vooral zo door!
Hallo Ouarda,
Aah, super lief! Bedankt lieve meid Xx
Ziet er heerlijk uit, bedankt voor al de moeite die je doet.
Hallo Amina,
Dankjewel lieve meid!
Heb hem voor het eerst gemaakt volgens jou recept. Hij ligt in oven en ziet er nu al heel lekker uit
Hallo Youssra,
Ah, leuk! En heeft het gesmaakt?
Ja hij heeft zeker gesmaakt, iedereen was heek tevreden mee!!
Joehoe! Goed gedaan meis! Xx
As’salaam alaykoem lieve meid,
Dit zal ik binnenkort uitproberen in sha Allah! Ik heb al erg lang zin om een soort van aardappelschotel met gehakt te maken.
Ik volg jouw site al sinds ‘het begin’, maar ik wilde toch een keer de tijd nemen om ook een berichtje te plaatsen!
Ik ben nooit bezig geweest met koken of bakken, maar sinds ik jouw site ontdekt heb, vind ik het steeds leuker worden!
Je legt alles stapsgewijs uit en zo ontzettend duidelijk dat het in principe niet mis kan gaan. En het was leuk het gezicht erachter te zien! Mooie meid Allahouma bareek. Moge Allah jou belonen!
Ik heb toevallig bij Layla (een vriendin van jou) in de eerste jaar van de opleiding in de klas gezeten hahah. Wat is de wereld toch klein.
Keep up the good work!
X. Fatima
Alaikoem salaam lieve Fatima,
Aah, super lief van je meid! Allahoema ameen inschAllah! Ah, wat leuk haha! De wereld is inderdaad klein hoor haha. Bedankt voor je lieve woorden lieve schat en als ik je ooit ergens mee kan helpen, dan hoor ik dit uiteraard graag! Xx
Hey,
Ik heb deze aardappeltaart met gehakt al een aantal keer gesmaakt, echt super lekker! Nou heb ik vandaag toch nog wat over, hoe kan het het beste opwarmen morgen? In de magnetron of in de oven?
Alvast bedankt! X
Gesmaakt = Gemaakt
Hallo Karima,
Ah, super meid! Je kunt het zowel in de oven als magnetron opwarmen. Persoonlijk raad ik je eerder aan om het in de oven op te warmen! x
Hey ik had een vraagje kan ik in plaats van gehakt kipfile gebruiken?
Hallo Sumsum,
Jazeker, dat kan ook!
Proef je de eiren ook ? En kan je de eiren weg laten ….
Hallo Anoniempje,
Je proeft helemaal niks van de eieren. De eieren binden het zeg maar samen. Maar als je geen eieren wilt gebruiken, dan kun je deze weglaten. Succes!
Hallo
ik wil het graag uit proberen maar moet er perse kaas er op of kan ik iets anders er voor gebruiken.
Groeten,
Drifa
Hallo Drifa,
Nee hoor er hoeft absoluut geen kaas in!
hallo
nog 1 vraag mag je ook een andere schaal gebruiken een ronde heb ik niet
groeten,
Drifa
Ja, hoor dat kan ook!
Hoi hoi,
Welke kaas gebruik jij voor dit recept?
X
Salam alikom Fatima
ik wil dit gerecht straks maken inshalah.
kan ik ook mini krieltjes gebruiken ipv blokjes.gr k
Alaikoem salaam,
Jazeker dat kan ook.
bedank’t voor je antwoord
Slm waar verkopen ze die sambal
Verkopen ze in de meeste supermarkten bij de Aziatische producten 🙂
Alaikoem salaam Zorha,
Bij de Albert Heijn.
Salam alaikoum!
Ziet er heerlijk uit 😀
Zou dit ook lekker zijn met kleine stukjes kipfilet?
Ik zie dat iemand anders dezelfde vraag heeft gesteld! Het kan dus 🙂 Ben benieuwd!!
Alaikoem salaam Umm S,
Jazeker, lijkt mij ook erg lekker! Xx
Kan ik er spinazie doorheen doen?
Hallo Anissa,
Jazeker dat kan.
Salaam3alaik0m,
bedankt weer voor deze recept met ons te delen! zie ik het goed dat jij je gehakt al gekruid heb voordat het erin gaat?
gewoon hoe je het altijd kruidt dan toch? Sjoekraan !!!
veel liefs Fadila
ooh ik zie het al staan! haha sorry
Hoi,
Ik wil dit gerecht ook binnenkort gaan maken. Ziet er super lekker uit! Ik vraag me alleen af hoe je dit gerecht eet? Combineer je het met rijst of salade of iets anders? Ik ben benieuwd hoe jij dit meestal serveert?
Groetjes
Hallo Yo,
Zelf serveer ik dit gerecht of met wat rijst of enkel met een frisse salade. Je kunt er eigenlijk van alles bij serveren hoor haha. Bedankt voor je compliment!
Moet t perse met kookroom of kun j dat ook weglaten?
Hallo Aminah,
Is wel lekker hoor! Heb je echt geen kookroom, dan kun je die wel weglaten.
Hi fatima!
Ik heb dit recept gemaakt en het staat klaar om vanavond de oven in geschoven te worden. Ben benieuwd! 🙂
Ik combineer sambal in dit soort gerechten altijd met een beetje kaneel. Dat geeft een erg lekkere smaak aan het gehakt. De kaneel strooi je er dan als laatst (als alles al gaar is) overheen.
Bedankt voor al je lekkere recepten!
Hallo Jekemo,
Ik hoop dat het allemaal heeft gesmaakt? Oh nu ben ik wel heel benieuwd geworden! Ik ga het eens proberen hoor, want ik ben dol op kaneel haha.
Liefs,
Fatima
Hoi Faatje,
Ik zie dat je gehakt gebruikt met van alles erdoorheen( geen naturel gehakt). Waar kan ik dit gehakt kopen?
Je hebt onwijs leuke recepten en lekker???
Hallo Sanny,
het gehakt dat je hier ziet heb ik zelf gemarineerd lieve schat. Als je even op onderstaande link klikt, dan zie je het recept van de gehakt marinade. https://uitdekeukenvanfatima.nl/gehakt-marinade-2/
Liefs,
Fatima
salam uhaliakum, vanavond ga ik in sha allah jou aardappeltaart maken, zit er lekker uit:)
Alaikoem salaam Fatima,
Dit ga je hopelijk erg lekker vinden!
Liefs,
Fatima
Assalamoe.3alaykoem.liefie
Ma Cha Allah jouw gerechten zien er heeeerlijk uit .. heb vandaag je recept uitgeprobeeerd en mn man vond t heeerlijk Baraka Allahoe Fiekie
Alaikoem salaam OemKhaoula,
Ah wat leuk! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd! Allah ibarkfiek.
Liefs,
Fatima
Jij bent echt top!!!!
Salam beste Fatima,
Ten eerste, wat moest ik toch zonder jouw recepten tijdens de ramadan haha?!
Ik had een vraagje ik heb nu voorgekookte krieltjes thuis liggen. Is dit ook mogelijk om te gebruiken voor dit recept?
Groetjes xoxo
Alaikoem salaam Naoual,
Haha wat LIEF! Ja, hoor die kun je ook zeker gebruiken.
Liefs,
Fatima
Salaam,
Ik heb een vraagje kun je dit ook met kipgehakt maken?
heyy,
moet je het gehakt marineren of kan je het ook naturel gebruiken?
en kan je ook de kookroom weglaten, dus alleen een geklopt ei erop en kaas?
xx Sara
Hallo Sara,
Ik zou het gehakt wel marineren, want dit geeft een extra lekkere smaak. Ja hoor je kunt de kookroom weglaten.
Liefs,
Fatima
Hallo xfaatje,
K kom er net achter dat k creme frech heb ipv kookroom kan k dit ook gebruiken?
Hallo Sisi,
Ja hoor die zou je ook kunnen gebruiken.
Liefs,
Fatima
Hoi hoi Fatima wat kan ik in de plaats van de sambal gebruiken? Heb de gewone pittige sambal maar deze niet. Is het van belang of kan het ook zonder?
Liefs nora
Hallo Nora,
Je kunt elke sambal gebruiken hoor en zelf weglaten als je niet van pittig houdt. Xx
Hoi ik vind dit een heerlijk gerecht ik wil het nu ook maken maar kan ik de eieren weglaten of maakt dit een groot verschil?
Hallo Ibbie,
Door de eieren blijven de aardappeltjes zeg maar bij elkaar plakken, maar je zou het eventueel weg kunnen laten. Xx
Hoi! Ik wil dit maken maar geen creme fraiche in huis, kan ik melk gebruiken, zoja, hoeveel melk? Xxx
Hallo Hasna,
Ja hoor dat kan ook. Je zou dan 150 ml melk kunnen gebruiken. Xx
Gisteren gemaakt en was overheerlijk! Jou receptjes zijn echt top!
Hallo Kim,
Ah wat goed zeg! Dankjewel lieve schat en ik ben blij dat het heeft gesmaakt!
Liefs,
Fatima
Salam halaykom schat,
Ik wil het recept graag maken maar heb alleen gewone aardappelen thuis liggen. Hoe zou ik dat het beste kunnen doen?
Ga zo door!
xx
Alaikoem salaam Sissy,
Ja hoor dat kan ook. Snijd er gewoon kleine blokjes van. Xx
Moet je ze dan niet vooorkoken?
Sorry, wat moet je voorkoken?
Salaamoe alaikoum wa rahmatoellahi wa barakatoe,
Zou dit recept ook met kip kunnen ipv gehakt?
Liefs
Zahra
Alaikoem salaam Zahra,
Ja hoor je kunt ook kip gebruiken. Xx
Als je de aardappelen zelf snijdt, moet je ze dan ook voorkoken net als die van de ah…
Hi Ani,
Ja, ik raad je wel aan om de aardappelen eerst even kort voor te koken. Op deze manier zullen sneller garen in de oven.
Vandaag het recept gemaakt, simpel en lekker! Ik vond alleen het ei best overheersend. Kan ik de ei vervangen met iets anders of de ei helemaal weglaten? Wat is het beste…
Hi Maymouna,
Je kunt het ei weglaten of enkel kookroom gebruiken. Xx
Hi fatima, ik wil het recept vandaag maken alleen vroeg ik me af of ik die kookroom door iets anders te vervangen met tomatenpuree misschien? Want mijn broers houden niet van kookroom, roomsaus en melk
Je kunt de kookroom weglaten en 1 theelepel tomatensaus toevoegen i.p.v. tomatenpuree.